Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 206 - התחממות הרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ושנה טובה!

ברשותי פג'ו 206 שנת 2000 אוטומט שעברה 94,000 ק"מ.

הרכב נקנה לפני כחצי שנה וכאשר הרכב נקנה הוא נכנס למוסך לטיפול גדול וליישור קו.

במסגרת התיקון הוחלפה רצועת טיימינג ומשאבת מיים, נוקתה מע' הקירור ועוד.

לפני כמה ימים כאשר בדקתי מים בכוסית - הכוסית הייתה ריקה לגמרי אך יש לציין כי הרכב לא התחמם עד אז.

בגלל שמצב זה אינו הגיוני שהכוסית ריקה הוספתי מיים רגילים כדי לראות האם יש נזילה מהכוסית או מאחד הצינורות.

שמתי מים הנעתי את האוטו ונתתי לו לעבוד וגם עשיתי עליו סיבוב האוטו לא התחמם ולא היה חסר מים.

המשכתי לנסוע עם הרכב עוד יומיים כדי לראות האם יש נזילה ברכב והאוטו התחיל להתחמם, נכנסתי למוסך והחלפתי את הטרמוסטט.

כשזה לא עזר החלפתי גם את הרדיאטור.

לפני היציאה מהמוסך הרכב נבדק והיה תקין, מד החום לא זז ועמד יציב בין 70-90 מעלות.

נסעתי עוד כמה עשרות קילמוטרים (בטיפול כמובן רוקנו את המיים הרגילים ניקוי וניקזו אוויר ושמו נוזל קירור) עם מזגן והכל היה תקין.

אם כן, אתמול נסעתי ברכב עם מזגן בשעות הרכב ואני רואה שמד החום פשוט משתגע (הוונטה עובדת - בדקתי את זה) בנסיעה מאומצת כגון עליה וכו' חום המנוע מגיע קו אחד לפני הקו האדום ואפילו פעם אחת התקרב אם לא נגע בקו האדום מיד עצרתי את הרכב בצד והשארתי אותו מונע ותוך 20 שניות על השעון חום הרכב ירד לנורמה.

אם כן, נסיעה נוספת עם "קיק דאון" ומזגן ומד החום לא זז וככה החום מהטל ומשחק איתי.

המוסכניק שלל אפשרות של ראש מנוע מכיוון שבדק מהילה של מיים בשמן ואיני רואה סימני קורוזיה או חלודה באיזור המנוע.

מה יכולה להיות הבעיה? האם ישנה אפשרות כי הטרמוסטט שוב אינו תקין? האם משאבת מים בת חצי שנה יכולה ללכת?

נורא מעצבן אותי כל ה"ניסוי ותהייה" של בעלי המקצוע מכיוון שאף אחד יכול לשים ידו בדיוק על הבעיה.

כל הצינורות של מע' הקירור נבדקו והינם תקינים, הוונטות עובדות, הטרמוסטט חדש הרדיאטור חדש מה יכולה להיות הבעיה?

האם חיבור הרכב למחשב תעלה על הבעיה?

האם יכול להיות שהשעון מזייף פתאום?

אשמח לעזרתכם.

un4get

בעל מאזדה 3 2006 מנוע 1.6ליטרים דגם אקטיב.

פורסם

מה זה ה"כוסית" האם הכוונה לפקק הרדיאטור או למיכל העודפים ?

לא כתבת אם אחרי הנסיעה האחרונה שבה הרכב התחמם היו חסרים מים ?

האם נבדק או הוחלף פקק הרדיאטור ? אם לא, יכול להיות שהוא הבעייה.

האם הרכב מתחמם גם בחנייה כשהוא מונע ? תניע ותעקוב מה קורה בכל השלבים של ההתחממות עד שהמאורר יתחיל לעבוד וייעצר אח"כ

לגבי הניסוי וטעייה של בעלי מקצוע זו בעייה כואבת, זה הכי קל להגיד להחליף חלקים שנראים חשודים, לא תמצא הרבה בעלי מקצוע שיתאמצו ויבדקו אם באמת צריך להחליף, בשביל לחסוך לך כסף, ולפעמים זה סתם חוסר מקצועיות.

צריך למצא את אלה הטובים שמתאמצים ומפעילים את הראש ולא עובדים בצורה אוטומטית. אני יכול לספר לך שהחלפתי את הרדיאטור שלי לא מזמן, והייתי צריך לחזור 4 פעמים למוסך כשכל פעם אני מגלה נזילות חדשות ממקומות אחרים. במוסך לא טרחו בכלל לנסות אפילו לבדוק אחרי ההתקנה של הרדיאטור אם המערכת אטומה.

לגבי בדיקה ממוחשבת, אם הבעייה במערכת הקירור זה לא ייתן כלום. אם אתה חושד שהבעייה נמצאת במקום אחר אז אולי. מכונאי טוב אמור לדעת מהנסיון מתי כדאי להסתמך על המחשב. אצלי הייתה בעיית התחממות בעקבות נמלים שבנו קן בתוך הממסרים, שום בדיקת מחשב לא הייתה עולה על הבעייה הזו, רק אחד בלי ניסיון וידע אבל עם מספיק סבלנות להניע ולעקוב אחרי מה קורה שלב אחרי שלב , הצלחתי למצא את הבעייה ולשים סנו K1000 בשביל לפתור אותה. :)

ובסופו של דבר, עם כל חוסר הנסיון והידע שלנו אם אנחנו לא נדאג לרכב שלנו אף אחד אחר לא יעשה את זה.

פורסם

אחרי הנסיעה שהאוטו התחמם לא היו חסרים מים.

פקק הרדיאטור - כבר הוחלף רדיאטור חדש ובלי שום קשר האמת שלא ראיתי פקק על הרדיאטור בכלל.

כאשר הרכב עומד הוא לא מתחמם - אם מפעילים מזגן החום עולה מעט אבל לא משהו רציני ולדעתי גם בטווח הנורמה.

un4get

פורסם

אני חייב לציין, הייתי במוסך מורשה פג'ו סיטרואן - המוסכניק אמר בהתחלה שהבעיה היא טרמוסטט והחליף לאחד חדש כביכול ומקורי כמובן, הרכב המשיך בשלו להתחמם, לאחר שחזרתי אליו אמר שצריך לעשות ראש מנוע לרכב.

מכיוון שלא הייתי שקט עם ההחלטה שלו ומכיוון שמשהו הרגיש לי שהטרמוסטט אינו תקין ניגשתי למישהו שינתק לי את הטרמוסטט, ואכן, הרכב ל-א מתחמם! נשאר יציב בין ה-70 ל-90 גם במהירות גבוהה עם מזגן, האם זוהי אינדיקציה סופית לשלילת אפשרות של ראש מנוע כביכול?

יש לציין כי אין קצף או בועות וכו' באגן השמן.

אשמח לעזרתכם!

un4get

פורסם

נראה שאתה כבר לקראת פיתרון, מה שנשאר לך זה לשים תרמוסטט תקין ולראות מה קורה, אחרי כ 1000 ק"מ, אם הרכב לא מתחמם ולא חסרים מים נראה לי שאפשר לומר די בביטחון שהבעייה נתפתרה.

מה שנשאר זה לנסות להבין למה הרכב התחמם עם הטרמוסטט שהמוסכניק התקין. אם יש לך אותו תעשה בדיקה במים חמים לראות אם הוא נפתח ונסגר כמו שצריך, ואולי הוא שם לך טרמוסטט שלא מתאים לרכב הזה ?

פורסם
נראה שאתה כבר לקראת פיתרון, מה שנשאר לך זה לשים תרמוסטט תקין ולראות מה קורה, אחרי כ 1000 ק"מ, אם הרכב לא מתחמם ולא חסרים מים נראה לי שאפשר לומר די בביטחון שהבעייה נתפתרה.

מה שנשאר זה לנסות להבין למה הרכב התחמם עם הטרמוסטט שהמוסכניק התקין. אם יש לך אותו תעשה בדיקה במים חמים לראות אם הוא נפתח ונסגר כמו שצריך, ואולי הוא שם לך טרמוסטט שלא מתאים לרכב הזה ?

מאוד מעניין אותי להבין איך בדיוק לעשות את הבדיקה הזו של התרמוסטט במים חמים - מה לעשות בדיוק ואיך אני יודע אם התוצאה תקינה או לא?

אשמח לתגובתך,

צום קל ומועיל וגמר חתימה טובה!

un4get

פורסם

שים את הטרמוסטט בסיר עם מיים על הגז ותתחיל להרתיח את המים.

תראה שלפני שהמים רותחים הטרמוסטט נפתח, אתה תראה שם תזוזה של מין פקק.

אם יש לך מד חום שמגיע ל 100 מעלות ויותר תוכל לשים אותו במים ולראות בדיוק מתי זה קורה

כך בודקים טרמוסטט.

פורסם

יש באיזשהו נקודה בראש מנוע צנורית מאוד דקה שהולכת למיכל מים תפקידה לשחרר אוויר מהמערכת והיא נסתמת בקלות.

מה שגורם לזיוף במחוג ולנעילת הטרמוסטט. תבדוק שהיא לא סתומה.

• תוכן חדש...