Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריך רישיון לכזה דבר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יש לי רישיון לרכב אני בן 19.

אחי הקטן בן 16 ורוצה לנהוג כבר וההורים לא מרשים לו קטנוע, הוא חופר לי אז חיפשתי לו משהו שאני בעצמי לא האמנתי.

נכנסתי קצת באיביי ומצאתי סקוטרים (קורקינט חשמלי) שנראים בדיוק כמו קטנועים.. זה הופך את זה לחוקי ולא מצריך רישיון?

הם מגיעים ל40-45 קמ"ש וההספק מנוע 500 .. הם עובדים רק על חשמל (אין שמה לא בנזין ולא גז).

אני רוצה לדעת אם צריך לזה רישיון.. תמונה של הסקוטר: (נראה כמו קטנוע אחד לאחד)

http://www.kenweigroup.com/00/YJB_up/2010519164547.jpg

מה אתם אומרים ?

פורסם

נכון להיום מה שפטור מרישיון זה כלי חשמלי עם הספק עד 100 וואט, משקל עד 12 קילו ומהירות עד 12 קמ"ש.

רוצים לשנות את זה למספרים יותר הגיוניים, ובנסוף לחייב חבישת קסדה, אבל בינתיים זה המצב.

פורסם

אמנם קורקינט חשמלי אינו מצריך רשיון אך כדי שהקורקינט עצמו יהיה חוקי הוא אמור לעמוד במגבלות כלשהן.

(מקסימום 12 קמ"ש ולא יותר מ200 וואט- משהו כזה, אל תתפוס אותי במילה, אני לא זוכר מה המספרים המדויקים).

ונכון שנמכרים בארץ ללא מפריע קורקינטים שעוברים את ההגבלות האלה בהרבה, זה עדיין לא חוקי, ויכולים להחרים לך את זה.

פורסם

אישית,אם הייתי קונה קורקינט על מנוע הייתי קונה אותו בצורה של קורקינט ולא של אופנוע.

הרבה יותר קטן וקומפקטי והרבה הרבה פחות צרות משוטרים משעוממים שלא יבינו מה זה העוף המוזר הזה,שגם לא חוקי בארץ.

פורסם
מצאתי סקוטרים (קורקינט חשמלי) שנראים בדיוק כמו קטנועים..

אם זה נראה כמו ברווז ועושה קולות של ברווז - זה ברווז.

או במילים אחרות - זה קטנוע לכל דבר, למה החלטת שהוא קורקינט, רק בגלל החשמל? לידיעתך - סקוטר Scooter היא המילה האנגלית לקטנוע.

יש בארץ קטנועים חשמליים החייבים ברישוי רכב ורישיון נהיגה כמו כל קטנוע.

יש קורקינטים חשמליים (וגם על בנזין אאל"ט), אלה העומדים בתקנות אינם חייבים ברישיון.

קנה לאחיך הגה ודוושות למחשב, שינהג שם כרגע (בלי צחוק!). כולנו היינו בשלב הזה של מתים לנהוג, זה טבעי. עוד קצת סבלנות והרישיון יגיע.

לחלופין קח אותו לקרטינג. האימונים האלה יעזרו לו בעתיד בנהיגה ברכב.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תוכן חדש...