Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד פיאסטה / מאזדה 2 - הדילמה...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!!

אני בצייד אחר המכונית שתזכה להיות שלי.

עקרונית אני די סגור על 2 סופרמיני'ז:

1. מאזדה 2

2. פורד פיאסטה

ההתלבטות היא בין המאזדה 2 שנת 2008 במחיר של +- 80,000 ש"ח - הבחירה הבנאלית והבטוחה.

ובין פורד פיאסטה שנת 2010(גם כן משומשת אך כמעט חדשה) מחברת ליסינג במחיר של +- 90,000 ש"ח - הבחירה בפורד, אם תיעשה, תהיה בשביל ה"לב והנשמה" (לא ליפול לאפרוריות היפניות.. וגם ההרגשה הטובה בזמן הנהיגה בפורד עולה על המאזדה ללא שום תחרות) .

ההבדל בתאוצת המכוניות לא מפריע לי כ"כ - אלא המחיר:

האם כדאי להשקיע עוד 10,000 שקלים עבור הפורד כאשר (כנראה) תהיה קשה למכירה בעוד בערך 3 שנים..

או ללכת אחרי העדר הישראלי ולקנות את המאזדה, שזולה יותר וסחירה ברמות מעוררות קנאה(בחברת דלק מוטורס כמובן..).

חוץ מזה אשמח לשמוע דעתכם על הפיאסטה החדשה - כי בכל זאת, אין יותר מדי חוות דעת או ביקורות עליה...

בברכה,

א.

פורסם

אף אחד לא יכול לדעת מה תהיה הסחירות העתידית של המכונית.

ראה מקרים כמו פיאט מולטיפלה וסיטרואן קסארה פיקאסו אשר נמכרו כחדשות בטיפין טיפין והיום הקונים נלחמים על כל אקזמפלר, גם פיאט פנדה שהיא מכונית קטנה ועם גיר רובוטי/ידני בלבד ומציעה בעיקר פשוטות ומימדים קטנים והיא מכונית מבוקשת היום בשוק המשומשות למרות שכחדשה היא לא הייתה להיט והיא מבית פיאט.

אני חושב שהדור החדש של הפיאסטה יתאקלם היטב בשוק והמחיר שלו לא יהיה נמוך או גבוהה מהמתחרות שלו בתור משומש. אם אתה חושב שהיאמתאימה לך ואהבת אותה אז למה ההתלבטות?

פורסם

יש הרבה המלצות טובות על פיאסטה החדשה.

לדעתי, שווה להוסיף 10 אלפים כדי לקבל רכב יותר חדש בשנתיים (למעשה חדש), יותר מרווח ויותר מאובזר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

זה עתה קנינו פיאסטה חדשה וההתלבטות היתה מול מזדה 2. אחרי הכל הן ניקנות מאותו סוכן ומטופלות באותו מוסך...

הפיאסטה עשתה בינתיים רק 300 ק"מ כך שלא נוכל להגיד על האמינות.

כללית הרכב יותר איכותי, יותר מרווח ויותר מתנהג לנהג או לנהגת הסולידיים.

הנהגת, במקרה שלנו עברה לפיאסטה אחרי 14 שנה עם דיהטסו שרייד סדאן אבל גם אחרי נהיגות בלנסר החדשה שלי.

אז הדבר שהכי מפריע לה, עד שתתרגל, היא התאוצה ממצב עצירה. הרכב ממש עצל בזינוקים לעומת השרייד או הלנסר שמצויידות בגיר אוטומטי "טיפש" לעומת הטיפטרוניק בפיאסטה.

חוץ מזה הכל טוב ואני מצטרף להמלצה של קודמי בשירשור להוסיף קצת לקבל רבה. אגב, כחדשה הפיאסטה זולה מהמזדה ויש בה יותר כריות אויר.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
הרכב ממש עצל בזינוקים לעומת השרייד או הלנסר שמצויידות בגיר אוטומטי "טיפש" לעומת הטיפטרוניק בפיאסטה.

זה לא הטיפטרוניק שמשפיע על העצלות, אלא תוכנת הניהול ה"אירופאית" של הגיר. יכול להיות שהגיר במאזדה2 הוא זהה אבל תוכנת הניהול שלו שונה ולכן הוא מזנק חזק ביציאה מהמקום (היפנים לרוב עושים מכוניות עם תגובה מהירה יותר לדוושה מהאירופאים). לטיפטרוניק, שהוא סה"כ אופציה להעברת הילוכים ידנית מעלה/מטה, אין שום השפעה במקרה הזה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

המאזדה 2 היא המכונית הכי נמכרת או כמעט הכי נמכרת בקטגוריה שלה, כלומר, היא נפוצה מאוד, הפיאסטה לעומת זאת בקושי רואים אותה. מדובר בשתי מכוניות מוצלחות, הפיאסטה הרבה יותר איכותית, פחות זריזה, יותר "דינמית" ומכונית יותר "על רמה". אני מניח שכאשר תרצה למכור את המכונית, יהיה יותר קל למכור מכונית שהיא יפה, טובה, ואיכותית ויש מעט כמוה מאשר מכונית דומה שיש אלפים ממנה בחברות ליסינג והשכרה שיתנו הצעות זולות משלך ביותר מ15% ובכללי תהיה לך פחות "תחרות" למכור את האוטו.

המלצה שלי כשזה נוגע לשתי המכוניות האלה, הפיאסטה מרגישה כמו מכונית מסגמנט מעל, שהקטינו אותה והמאזדה מרגישה כמו אחת מסגמנט מתחת, שהגדילו אותה. אני מקווה שהבנת את הכוונה שלי והפיאסטה היא המכונית העדיפה, לא סתם היא המכונית השניה הנמכרת באירופה.

:turn-l: יש לי סחרחורת.
  • תוכן חדש...