Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

ההייתי מעוניין לרכוש יונדאי לנטרה אוטמטית שנת 2000, יד שניה/שלישית עם 180-200K קילומטר, ורציתי לדעת מתי זה כבר "יותר מדיי" למנוע הזה?

כמובן אם הרכב מטופל בזמן וכו'...

אני יודע שאין מספר מדויק(כי זה משתנה מבנאדם לבנאדם , כמה הזנחה, האם הוא החליף ראש מנוע בעבר ועכשיו המצב יותר טוב,וכו' וכו') אבל פחות או יותר לרכב הזה מישהו יודע ?

למשל, מנסיוני, אני יודע שסובארו ליאונה DL 1.6, בסביבות הקירבה ל200 אלף קילומטר הוא מתחיל לאכול הרבה שמן.. ויש כאלה יחזיקו עד 350 אלף קילומטר בלי להחליף מנוע, אבל המנוע כבר כולו גמור..

כנ''ל לגבי הגיר אוטמט... נניח ש10 שנים הוא עבד בסדר גמור עד עכשיו, לא החליפו אותו בכלל, עשה 190 אלף קילומטר, יש סיכוי שעוד 10-15K קילומטר פתאום שאתחיל לנהוג הוא הולך לי ואני צריך להחליף אותו? במה למשל זה תלוי? (הגיר אוטמט)... בלחיצות פראיות עד הסוף הגז וקיק דאון שהוא שולח כל כך הרבה? איך שומרים על גיר אוטמט שלא ילך מהר מלבד טיפולים רגילים שצריך לעשות עם זמן, שמנים, או מה שהוא צריך שם..

כמובן שהרכב ילך למוסך מורשה ורציני לבדיקה לפני הקנייה לגלות ליקויים. (ע''י בחירה שלי בלבד)

אפשר אולי לינק לסוג של "חוזה" ביני לבין המוכר בעניין העלות הבדיקה והליקויים, במידה ופתאום הליקויים גדולים והוא לא מוכן לקזז את המחיר, אז שלא אשלם סתם 450 שקל בעבור הבדיקה ואלך הביתה בלי כלום?

נדמה לי נתקלתי בנושא כזה פה בפורום באיזה לינק .. נעלם לי

חוות דעת לאנשים שיש להם/היה להם את האוטו ויספרו איך הוא באופן כללי, מה "המחלות" שלו, ואיך אפשר למנוע אותם, יעזרו בהחלט..

תודה:arrow:

פורסם

"למשל, מנסיוני, אני יודע שסובארו ליאונה DL 1.6, בסביבות הקירבה ל200 אלף קילומטר הוא מתחיל לאכול הרבה שמן.. ויש כאלה יחזיקו עד 350 אלף קילומטר בלי להחליף מנוע, אבל המנוע כבר כולו גמור..":loco:

:sissies:

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

דוד שלי נוסע בDL 93 עם 273K וכבר 20K שהוא לא החליף שמן ,מוסיף מי מזגן -הרכב יד ראשונה אצלו.

המנע כלל לא מעשן ,סוחב היטב ,לא אוכל הרבה דלק אם נוסעים בעדינות .

בבנזין מתחילות התקלות סביב ה200K והמנוע בדרך כלל שובק מ200K-500K .

בדיזל זה שונה ,הדיזל חי לפחות 300K-400K והמנוע לא מת מהר ויש מקרים כמו מרצדס שעוברים את המיליון על מנוע מקורי.

זה תלוי מאוד עד כמה אתה מטפל במנוע ואיזה שמנים אתה שם.

שים שמן איכותי בהתאם לדרישת היצרן ,פילטר שמן מקורי ,נוזל קירור איכותי ,פילטר אוויר להחליף בזמן, להקדים החלפת שמנים לכל 7K יעשה רק טוב.

שכן שלי מחזיק אקסנט 2005 והיא אוכלת שמן מ200000 ק"מ היום היא על 215K ואוכלת בנסיעה לירושלים וחזרה לנתניה פעמים בשבוע ליטר שמן.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

הי, לא יודע להגיד לך בנוגע לצריכת שמן, אבל יש לי משהו להגיד לזכות הרכב:

עד לפני כמה שנים היתה להורי לנטרה 99',ידנית, ובתור צעיר פוחז התעללתי ברכב הזה בלי סוף. לבדוק שמן? לא צריך, בטוח יש. כנ"ל לגבי מי קירור שהיו, אגב, מי ברז. הרכב עבר נסיעות ראלי פרועות(לא מגזים כלל), שקיעה עד התחת בשלולית (גמר מחשב כריות אוויר והסריח לשמיים מאז), נסיונות שיפור פאתטיים (מסנן אוויר? בשביל מה זה טוב) ובכלל המנוע עבר את קו ה 6000 סל"ד יותר פעמים משאתה ממצמץ בשבוע, ואחרי התעסקות עם חיישן טמפ' מי הקירור(ראה נסיונות שיפור פאתטיים) - גם טמפ' המנוע זינקה לה מדי פעם בעמידה... ועוד ועוד דברים שאני לא זוכר מפאת התיישנות.

ההתעללות נמשכה 3-4 שנים, ואני רוצה להגיד לך שכשהורי מכרוהו לסוחר(חלק מטרייד על פוקוס) הם קיבלו מחירון, ולא היית מסוגל לנחש מה עבר עליו. הוא פשוט נסע ונסע, ועשה זאת מצויין.

אני חושב שלקראת הסוף הוא היה על 200K ק"מ.

גיא

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

שלום חבר

הכול תלוי באיך שהבעלים הקודמים טיפלו ברכב וגם איך שאתה תטפל בוא לאחר הקניה.

גם ברשותי אלנטרה 1.6 אוטו' בבדיקה נאמר לי שסוג המנוע הזה אוכל מעט שמן באופן טבעי.

האלנטרה שלי ברשותי כשנה ועשתה בשנה האחרונה כ-21000 אלף ק"מ ולא אכלה טיפת שמן.

אני ממלא שמן איכותי בלבד וולוולין 40/5 כמו שאמרתי הכול תלוי איך שמטפלים ברכב.

נ.ב

באחד הטיפולים במוסך מרכזי יונדאי בב"ש שאלתי את מנהל המוסך כמה ק"מ יכולה להגיע אלנטרה בהנחה

שהרכב מטופל כראוי מנהל המוסך אמר לי ישנה אלנטרה שמגיע אליהם לטיפול עם 360.000 אלף,

ללא החלפת מנוע או ראש.

:wink:

סובארו אימפרזה 1999 1.6 אוטו' + קיה סול 2011 1.6. אוטו'. :wave:

פורסם
"למשל, מנסיוני, אני יודע שסובארו ליאונה DL 1.6, בסביבות הקירבה ל200 אלף קילומטר הוא מתחיל לאכול הרבה שמן.. ויש כאלה יחזיקו עד 350 אלף קילומטר בלי להחליף מנוע, אבל המנוע כבר כולו גמור..":loco:

:sissies:

משהו מצחיק אותך?

עשית חצי מיליון קילומטר בלי אכילה של טיפה אחת שמן, בלי החלפת ראש מנוע ואוברול רציני, ואתה רוצה לספר לנו משהו? :roll:

דוד שלי נוסע בDL 93 עם 273K וכבר 20K שהוא לא החליף שמן ,מוסיף מי מזגן -הרכב יד ראשונה אצלו.

המנע כלל לא מעשן ,סוחב היטב ,לא אוכל הרבה דלק אם נוסעים בעדינות .

בבנזין מתחילות התקלות סביב ה200K והמנוע בדרך כלל שובק מ200K-500K .

בדיזל זה שונה ,הדיזל חי לפחות 300K-400K והמנוע לא מת מהר ויש מקרים כמו מרצדס שעוברים את המיליון על מנוע מקורי.

זה תלוי מאוד עד כמה אתה מטפל במנוע ואיזה שמנים אתה שם.

שים שמן איכותי בהתאם לדרישת היצרן ,פילטר שמן מקורי ,נוזל קירור איכותי ,פילטר אוויר להחליף בזמן, להקדים החלפת שמנים לכל 7K יעשה רק טוב.

שכן שלי מחזיק אקסנט 2005 והיא אוכלת שמן מ200000 ק"מ היום היא על 215K ואוכלת בנסיעה לירושלים וחזרה לנתניה פעמים בשבוע ליטר שמן.

אוקי. החלפת שמנים כל 7K במקןם 15K/10K? (שמן מנוע בלבד, או כל השמנים כמו שכתבת שמן פילטר, נוזל קירור, וכו')

אם ככה משתמע לי כבר לעשות את הטיפול "עשרת אלפים" כל 7K, להחליף את כל הפילטרים + שמנים חדשים..

אקסנט עם 215K ליטר שמן פעמים בשבוע למרחק כזה?! :|

אין איזה פתרון להציל את המנוע שלא יאכל כל כך הרבה? מה הוא צריך להחליף? והאם זה בכלל משתלם?

הי, לא יודע להגיד לך בנוגע לצריכת שמן, אבל יש לי משהו להגיד לזכות הרכב:

עד לפני כמה שנים היתה להורי לנטרה 99',ידנית, ובתור צעיר פוחז התעללתי ברכב הזה בלי סוף. לבדוק שמן? לא צריך, בטוח יש. כנ"ל לגבי מי קירור שהיו, אגב, מי ברז. הרכב עבר נסיעות ראלי פרועות(לא מגזים כלל), שקיעה עד התחת בשלולית (גמר מחשב כריות אוויר והסריח לשמיים מאז), נסיונות שיפור פאתטיים (מסנן אוויר? בשביל מה זה טוב) ובכלל המנוע עבר את קו ה 6000 סל"ד יותר פעמים משאתה ממצמץ בשבוע, ואחרי התעסקות עם חיישן טמפ' מי הקירור(ראה נסיונות שיפור פאתטיים) - גם טמפ' המנוע זינקה לה מדי פעם בעמידה... ועוד ועוד דברים שאני לא זוכר מפאת התיישנות.

ההתעללות נמשכה 3-4 שנים, ואני רוצה להגיד לך שכשהורי מכרוהו לסוחר(חלק מטרייד על פוקוס) הם קיבלו מחירון, ולא היית מסוגל לנחש מה עבר עליו. הוא פשוט נסע ונסע, ועשה זאת מצויין.

אני חושב שלקראת הסוף הוא היה על 200K ק"מ.

גיא

היי, תודה רבה על החוות דעת האישית שלך, אני מבין שלא היו לך תקלות מיוחדות אחרי ה"קריעות" הפרואות שלך.. השאלה איך זה באוטמט, כי אני לא מתכוון להביא גיר רגיל

הבנתי שכל 100K יכול ללכת הגיר באוטו הזה.. יכול להיות ?

אין בכלל אפשר למנוע בלאי בגיר אוטמט ולהחזיק אותו לאורך זמן? לא ללחוץ על הגז בפראות עד הסוף בתחילת נסיעה ולהשתדל רק בעקיפות ללחוץ בצורה הזאת? להחליף שמנים כל כמה זמן למשל? יש למישהו מושג?

תודה

גילי, היי, התכוונתי אבל לדגם לנטרה ולא אלנטרה.. :-D

פורסם

כמה הפילטר שמן ואוויר עולים?(גרושים) תחליף אותם עם השמן כל 7.5K ,אתה פשוט שומר על המנוע.

תברר עם יונדאי שופ (חנות שמוכרת חלקים ליונדאי מקוריים מקוראיה במחירים ממש זולים)לגבי מחירים ותשאל גם כל כמה זמן ממליצים להחליף פילטר אוויר פלאגים וכו'..

נוזל קירור כל שנתיים וככה גם נוזל בלמים.

בקשר לאקסנט 05' היא צבאית ככה שהשמן הוא פז 25-40 לא משהו שהכי בריא למנוע אבל זה מה שהצבא שם.

היא מטופלת גם ביונדאי ב"ש (כתוב על הוילון האחורי) וגם במרכזי בת"א.

אל תתרגש מהאכילת שמן ,אם אתה אוהב את האוטו ומרוצה ממנו והסחיבה טובה ,פשוט תשים שמן איכותי ובצמיגות המתאימה אולי הצריכה תרד ,קראתי גם שהחלפת גומיות שסתומים פותרת את הבעיה ברוב המקרים.

חיפושיות 73-74

פורסם

ברשותי אקסנט 96 אוטומטית שכבר עשתה 275000 על אותו מנוע.

שורפת שמן כבר מ200000. משהו כמו גלון לכל 3000 ק"מ.

חוץ מזה דבש. אני פשוט מוסיף שמן וזהו.

אני מאמין שגם לנטרה אותו דבר.

לפי דעתי צריך גם הרבה מזל. יכול להיות שאוטו שתקנה יחזיק לך מעל 300000 ק"מ ויכול להיות שתצטרך אוטוטו להחליף מנוע, גם אם תטפל בה בצורה הכי טובה.

אני חושב בכל אופן שעדיף לנסות לחפש מכונית עם קילומטרז' נמוך יותר.

פורסם

ברשותי אקסנט עם כמעט 200000,

כשהיתה ב170000 היתה אוכלת הרבה שמן, החלפתי לה גמיות שסתומים, והצריכה ירדה פלאים.

עושים בדיקת נפילות לחץ, ולפי זה יודעים האם השמן בורח דרך הבוכנות או מגומיות השסתומים.

פורסם

היום הזכרתי לשכן שלי לבדוק שמן ,הוא בדק והמדיד היה כמעט יבש ,הוא נסע ככה מירושלים לנתניה!

הוספנו 2וחצי ליטר וזה הספיק.

חיפושיות 73-74

פורסם

לאבא שלי יש לנטרה 2007 אוטו' 1600. האוטו עשה מעל 280000!

המחלה שלו היא לא מכניקה אלא פלסטיקה שנוטה להתייבש ולהתפורר בשמש הישראלית. פעם אחת נשרף לו החיישון טמפ' לא בדק מים והלך ראש. מאז האוטו נוסע עוד 8 שנים בלי תקלות מיוחדות. בעיקר טיפולים שוטפים ובלאי של כמה שנים טובות.

אוטו מעולה בפתיחות למרות שלא נראה ככה. 1600 114 כח סוס.1800 124. מטוס קטן במסווה של משפחתומטית.

אני נהנה לנסוע ברכב. זה רכב שנבנה לשוק האמריקאי בשנים שיונדאי התחילה לפרוץ לשם. (פעם סוחר שדיבר עם אבא שלי על הרכב אמר במפורש צורה חדשה אמריקאית :-)) צריכת דלק לא רעה בכלל. 1:10 בעיר 1:13 בחוץ.

אוטו פצצה. רק תחפש אחד מטופל כי אם לא חבל ..... כמו כל רכב.

פורסם

רוב הבעיות של צריכת שמן ביונדאי, נובעות מגומיות שסתומים יבשות לא מנוע ולא בטיח.

אם הרכב מטופל סביר המנוע מחזיק בכיף 300K כנ"ל הגיר.

• תוכן חדש...