Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אשמח עם תוכלו לשפוך קצת אור לגבי הדגמים הבאים :

מרצדס C קלאס שנתונים 2005 - 2006

1- מנוע 1800 143 כ"ס

2- מנוע 1800 163 כ"ס עם קומפרסור

3- מנוע 230 עם קומפרסור 192 כ"ס

4 - מנוע 2500 6 צילנדר 204 כ"ס

איך הם מבחינת אמינות ביצועים סחירות דלק וכו..

תודה לכל המשיבים ושבוע טוב.

פורסם

מנועי הקומפרסור אמינים פחות. C230 (2.5 ליטר) אין בשנת 2005. C180 יהיה די קשה למצוא.

בסעיף הביצועים וצריכת הדלק, שתיהם עולים בסדר בו סידרת את הדגמים בשאלה.

פורסם

לא הייתי רוכש את אחד מדגמי הקומפרסור.

אם C קלאס אז רק אחד עם מנוע של 6 צילינדרים (שגם הוא יתגלה לך כחלש מידי).

אגב, בטרם רכישה תן קפיצה קטנה לסוכן הביטוח שלך ותברר כמה יעלה לך הביטוח, להערכתי צפויה לך הפתעה לא נעימה, רק לצורך ההשוואה, לי עולה לבטח את ה- IS סכום של כ- 4,000 ש"ח בשנה, כמה יעלה לבטח מרצדס ששוויה דומה?

פורסם

ה-C240 הכי נעימה לשימוש מבחינת מנוע.

שים לב שרוב דגמי הקומפרסור 192 הגיעו בדרך כלל עם חבילות ספורט באבזור עדיף ה-1800 143 בגימור דיי בסיסי וה-163 וה-C240 הגיעו בדרך כלל בגימור קלאסיק.

בהצלחה.

פורסם

לי יש את הדגם עם 163 כוח סוס, מי שחושב שהאוטו חלש שיבוא ויעשה סיבוב, נכון לא אימפרזה טורבו או 911 אבל מספיק חזק בשביל כל נסיעה נורמאלית וגם יש מספיק כוח בשביל להשתולל,מי שמחליט שהוא חלש בגלל שהוא קרא בכמה פורמים שהוא חלש עדיף לו שלא יטעה אנשים נוספים. לי יש כזאת שנת 2005 שאצלי מיום היוולדה, הרכב ללא תקלה אחת אמינות מדהימה, הרכב עבר אצלי 210 אלף קילומטר ללא תקלה מכנית אחת, חוץ מזה שהתקלקל הרדיו דיסק ומתג של הנעילה מרכזית הכל פיקס.

הרכב מאוד נוח, בפנים נעים מאוד, הכל בדיוק במקום, הביטוח לא כזה בשמיים, אבל עדיין אל תשכח את סמל הכוכב בחזית.

אני אישית מאוד אוהב את הרכב ולדעתי מאוד מומלץ.

mercdes-benz E350,jaguar xj, audi a3 sortback, seat leon 1.8tsi. gmc sonoma 92- my sweets

פורסם

C240 קלאסיק?! אתה טועה, רובם הגדול היה אלגנס (פנים רכב בהיר, דיפונים גמויי עץ, מושבים חשמליים עם זכרונות, וכו').

פורסם
לי יש את הדגם עם 163 כוח סוס, מי שחושב שהאוטו חלש שיבוא ויעשה סיבוב, נכון לא אימפרזה טורבו או 911 אבל מספיק חזק בשביל כל נסיעה נורמאלית וגם יש מספיק כוח בשביל להשתולל,מי שמחליט שהוא חלש בגלל שהוא קרא בכמה פורמים שהוא חלש עדיף לו שלא יטעה אנשים נוספים.

יופי נחמה.

לי יש 6 צילנדרים 208 כ"ס, הרכב בהתחלה הדהים אותי, היום אני מגדיר אותו כמהיר - לא יותר.

לאחי יש C קלאס 2500 משנת 2005, שהיא עגלתית בהשוואה ל- IS, ניסיתי אותה ואין מה להשוות בינה לבין ה- IS (זו גם דעתו של אחי שלוחץ עלי למכור כדי לקנות אותה ממני...).

ה- C קלאס עגלתית, לא בהשוואה למאזדה 3 1600, אלא בהשוואה למה שהיית מצפה מרכב כזה.

פורסם

קודם כל תודה על התגובות .

לאחר שבדקתי מספר רכבים מה שעל הכוונת שלי שהכי קרץ לי היא C קלאס שחורה קופה יפייפיה 2006 אבל עם המנוע החלש רק 143כ"ס... ברור שאני יעשה נסיעת מבחן אבל יש אבל אשמח שוב לחוות דעתכם על סמך ניסיון עם כדאי לי "להתעסק" עם הרכב.

תודה מראש לעונים

פורסם

לא הייתי קונה אותה וגם לא חושב לכיוון.

מזדה 3 ספיריט 2 ליטר תיתן לה בראש ובקלות, זה קצת יבאס אותך לא?

אבל היי, אתה תסע ברכב שחמוש בסמל המשולש, הכוכב משטוטגרט...

פורסם

אנשים, איך התפזרנו:|

לא הייתי רוכש את אחד מדגמי הקומפרסור.

אם C קלאס אז רק אחד עם מנוע של 6 צילינדרים (שגם הוא יתגלה לך כחלש מידי).

צודק חלקית, ה C קלאס במיטבה עם המנוע של 6 צילינדרים ו 200 כ"ס. הרכב מרגיש הרבה יותר מפואר והנסיעה חלקה, נעימה ושקטה להבדיל מהגירסאות ה"חלשות" יותר שאינן קלות בהרבה מה C240 ושם המנוע נשמע הרבה יותר מתאמץ.

'חלש מידי'? בהשוואה למה? למזדה 3 ספיריט 2 ליטר לפתיחות ברמזורים? אם זה מה שמטריד אותך אז עדיפה לך המזדה (עם צמיגים בחתך סופר נמוך מן הסתם) אולם אם אתה מסתכל לכיוון של שיוט מהיר (מאוד מאוד) בכביש 6 בצורה נוחה ויציבה או סתם לטפס לירושלים ברכב עמוס לחלוטין, ב 130 ובהילוך חמישי אז שכח מהמזדה. אני עושה זאת (מפעם לפעם) עם C240 שנת 98 עם 166 כ"ס עלובים (נמדד בדינו) וישנם מעט מאוד רכבים מסביבי שיכולים להתחרות ביכולות אלה.

אגב, בטרם רכישה תן קפיצה קטנה לסוכן הביטוח שלך ותברר כמה יעלה לך הביטוח, להערכתי צפויה לך הפתעה לא נעימה, רק לצורך ההשוואה, לי עולה לבטח את ה- IS סכום של כ- 4,000 ש"ח בשנה, כמה יעלה לבטח מרצדס ששוויה דומה? אתמול

עם קצת מאמץ, לא הרבה. היה לי את אותו סיפור שרכשתי את הרכב, חלק מהחברות לא הסכימו לבטח אותו וחלק דרשו סכומים הזויים (10K שנתי לרכב ששוה 40K) אבל בסופו של דבר, סוכן הביטוח שלי סידר את הביטוח המקיף ב 1800 ש"ח שנתי (שני נהגים מעל 40 ללא עבר ביטוחי)

שימו לב, פותח השרשור לא שאל "מה הרכב המומלץ ב 150K?" או "מה טוב לפתיחות ברמזורים?" אלא איזה מדגמי ה-C משנתוני 05-06 עדיף. יכול להיות כי הוא סובל מהשריטה הקלסית של הפלופלור מקדימה:-) או שהוא בוחר לקנות רכב משומש מפואר, אמין מאוד וחזק דייו במחיר של מזדה ("זום-זום") חדשה. בכל מקרה נראה לי כי הבחירה שלו חכמה ואם הוא ימצא C240 אלגנס שמורה הוא יוכל לההנות מרכב מנהלים (מצטער, זה עדיין C ולא E והוא מוגדר כרכב מנהלים ברוב המקומות מחוץ לישראל) לתקופה מאוד ארוכה.

חשבתי שזה פורום של חובבי רכב ולא פורום של צפונבוניות שמחפשות להתנייד ברכב שנראה טוב עם הסמל הנכון. היום
זה אכן פורום של חובבי רכב. חלק מאיתנו חושבים על מספר דברים נוספים חוץ מלתרום מספר גרמים של גומי לכבישי מע"צ ה"נהדרים" בשיופי קוביות. למשל, נסיעה מנהלתית (לעבודה, עם הילדה או לקניות), תחושת נחות, איכות בנייה ועיצוב, תחזוקה שפוייה וכו'.

אמינות -כמו של מרצדס. להבנתי דגמי 06 חזרו כבר לאמינות האגדתית של מרצדס, אבל אם לגזור מהענתיקה שלי (שנת '98) עם טיפול מסודר הרכב יוכל בקלות להגיע עד לגריטה בסיגנון מכובד.

ביצועים -הרבה יותר ממשפחטומטית יפנית. אבל תצטרך לפרט יותר למה אתה מתכוון. פתיחות? התנהגות כביש? מהירות סופית בה אתה מרגיש בטוח?

סחירות -על הפנים. קשה מאוד לקנות רכבים כאלה כתוצאה מהמספר הנמוך שלהם בשוק ואפילו קשה יותר למכור אותם מיכוון שישנם מעט קונים בארץ לרכבי "פאר" (להזכירך, זהו רכב מנהלים)

דלק -תלוי בסגנון נהיגה. אבל בכללי, חסכוני להפתיע. מנועי ה 6 צילינדרים בנויים עם עקומת ממונט רחבה כך שניתן לשייט איתם מהר בסל"ד נמוך מאוד (אצלי למשל, עם מנוע V6 ושסתום בקרת יניקה בלבד, הילוך חמישי משתלב ב 1500 סל"ד/70 קמ"ש וב 2200 הרכב ב 100 קמ"ש. בלחיצה בריאה ועדינה ניתן להגיע ל 160+ ללא הורדת הילוך) מניסיוני בנסיעה מנהלתית (שיוט על 100 קמ"ש+70% בין עירוני והשאר עירוני עם מעט מאוד פקקים) אני מגיע ל 1 ל 13. בנסיעה עצבנית לשיוף הקוביות (הרבה מעבר ל 100 קמ"ש, תיב"ה מוצבת בשלישי+רביעי והאצות ובלימות מרובות) אפשר להגיע ל 1 ל 8.

פורסם

חיים, קראתי בעניין רב את התגובה שלך שהיא אכן ראויה ומושקעת.

אין לי הערות לגבי התוכן, כי הוא נכון - אבל בכול זאת ישנה תחושת פיספוס מסויימת.

למה הכוונה?

סע ב- IS תרגיש את חלקות המנוע, אח"כ תחזור למרצדס ולא תבין איך מנוע כזה "קשה" יצא מתחת היד של יצרנית עם מוניטין כזה.

תהנה מהריחוף של ה- IS ואז שוב תופתע לרעה מהמרצדס.

יציאות מרמזור - חורכות צמיגים - מזמן שאינני עושה והן לא מעניינות אותי, תאוצות ביניים דווקא כן.

בקטעים האלה המרצדס לטעמי נכשלת - לא בגלל שמדובר ברכב אבסולוטית גרוע - הוא לא גרוע ובהשוואה לשאר כלי הרכב שעל הכביש מדובר במכונית מעולה לא פחות.

הבעיה שלה שהיא פחות טובה מכלי הרכב שבאותו סגמנט, בהשוואה הזו - וזו בלבד - היא נכשלת.

אתה יודע מה? עזוב את ה- IS וסע בבימר (שים לרגע בצד את הסטיגמות), מדובר בהבדלים של שמים וארץ.

בהקשר הזה (נסיעה מהירה בכביש מאתגר) היה מאכזב אותי לגלות שישנן מכוניות "פשוטות" שעושות צחוק "מבת האצולה" שאני נוהג בה - זה הכל.

• תוכן חדש...