Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז ככה

מחר או מחרתיים אני לוקח את הרכב לבדיקה ובמידה והכל יהיה לשביעות רצוני אזי אני יקנה אותה.

לגבי ביטוח לאחר בדיקה רגועה מקיף + חובה סביב 5500 ל 6000 וברור לי שאני ישיג בפחות.

במקביל עשיתי בדיקה בפורום מאד רציני בחו"ל ובדקתי שיש לרכב הנ"ל צ'יפ ייעודי עבורו שמביא את הרכב לסביב 175 כ"ס +- והמומנט עולה משמעותי.אז לגבי זה אני יחליט בהמשך.

ועוד משהו לגבי חלק מהמגיבים מאזדות ושאר ירקות יפניות עושות לי בחילה בענק.

ברור לי שאני יכול לרכוש בסכום הונדה אקורד 2400 או מאזדה 6 חדשה פרימיום 2500 או כל מיני אחרים אבל לא בא לי.

ואפרופו נהגתי המון פעמיים בלקסוס IS250 והיא מדהימה אבל שנסעתי על במוו של חבר טוב 325 אז אין בכלל מה להשוות הבימר פשוט לא רואה אותה כמעט בכל המובנים אולי חוץ מכל האקסטרות של הפינוקים .

בכל אופן אם היית בקטע של הגדולות והמשפחתיות אז הבימר בלי למצמץ בכלל.

בכל אופן תודה לכל המגיבים ואני יעדכן בהמשך.!!slObtQ!20~$(KGrHqQOKjwEws-LkR9IBMVEFNBqhQ~~_12.JPG

פורסם
חיים, קראתי בעניין רב את התגובה שלך שהיא אכן ראויה ומושקעת.

אין לי הערות לגבי התוכן, כי הוא נכון - אבל בכול זאת ישנה תחושת פיספוס מסויימת.

למה הכוונה?

סע ב- IS תרגיש את חלקות המנוע, אח"כ תחזור למרצדס ולא תבין איך מנוע כזה "קשה" יצא מתחת היד של יצרנית עם מוניטין כזה.

תהנה מהריחוף של ה- IS ואז שוב תופתע לרעה מהמרצדס.

יציאות מרמזור - חורכות צמיגים - מזמן שאינני עושה והן לא מעניינות אותי, תאוצות ביניים דווקא כן.

בקטעים האלה המרצדס לטעמי נכשלת - לא בגלל שמדובר ברכב אבסולוטית גרוע - הוא לא גרוע ובהשוואה לשאר כלי הרכב שעל הכביש מדובר במכונית מעולה לא פחות.

הבעיה שלה שהיא פחות טובה מכלי הרכב שבאותו סגמנט, בהשוואה הזו - וזו בלבד - היא נכשלת.

אתה יודע מה? עזוב את ה- IS וסע בבימר (שים לרגע בצד את הסטיגמות), מדובר בהבדלים של שמים וארץ.

בהקשר הזה (נסיעה מהירה בכביש מאתגר) היה מאכזב אותי לגלות שישנן מכוניות "פשוטות" שעושות צחוק "מבת האצולה" שאני נוהג בה - זה הכל.

אתה צודק, ואני חושב שאני יודע מהיכן נובעת תחושה זו. מרצדס C240 אלגנס עולה כרבע מיליון ש"ח אך עדיין מוגדרת כרכב מנהלים, ולטעמי הוא המוצלח ביותר בסגמנט שלו. אלא מה, התימחור שלו בארץ גורר אותו לסגמנט כל כך גבוה שהוא מושווה מבחינת הרכישה למכוניות ספורטיביות יקרות ולכן עולות ההשוואות הביצועים (שהם לחלוטין אינן נכונות) בין רכב מנהלים לרכב ספורטיבי. נראה לי כי לנסיעה מהירה בכביש מאתגר רצוי ה CLK ולא ה C או לרכוש רכב פשוט יותר (וזול יותר) כדי לבצע זאת (אלא שאז תקבל רכב מאוד חד ממדי ללא הרבה יכולות אחרות).

לטעמי, כרכב מנהלים C240 אלגנס מתאים להתנהגות ולתדמית שלו. ותרשה לי להרחיב כאשר אני מתרכז ברכב שלי (שנת 98 ).

יותר מפעם ראיתי בפורם מרצדס (בחו"ל) כי הוא מוגדר כ"מפלצת אוטובנים" טהורה, רכב המשייט ב 160+ בקלות על כבישים איכותיים עם פאר, נוחות וצריכת דלק שפוייה (משום מה, זה נושא חשוב מאוד באירופה:shock:). מנוע ה V6 שלו אמנם אינו חלק ו"עגול" לחלוטין (עדיין, זה מנוע V6 המתוכנן להיות חסכוני ככל האפשר) כמו במכוניות יוקרה אחרות אבל לי זה נותן את ההרגשה שאני נוסע עם מנוע V6 אמיתי ולא איזשהו UJM.

נכון, מבחינת ביצועים "ספורטיבים" נטו אין ל C240 הרבה מה להציע. השלדה אומנם קשיחה, אך המיתלים מכווננים לנוחות ולא לקשיחות (בוא לא נשכח על איזה כבישים הרכב הזה אמור לנסוע) ובצירוף צמיגים בחתך לא נמוך במיוחד גורמים לזוויות גילגול רציניות. הספיק לי סיבוב אחד בנס הרים להבין את זה:-( (אבל מותכננת החלפת קפיצים לקשיחים יותר והקטנת חתך ברגע שיתאפשר לי:-D). המנוע אומנם מכובד (169 כ"ס בשלי ו 200+ בדגמים החדשים) אך הצירוף של משקל עצמי גבוה ותיב"ה מסורסת ברמות (אצלי לפחות. אין מצב ספורט, יש שילוב לחמישי ב 1500 סל"ד ובקיק דאון יש הרגשה שתיב"ה מנסה לרדת לשני או משהו) גורם לכך שביציאות מרמזור ניתן להשיג משפחתית ממוצעת ולא יותר ועל תאוצות ביניים אין טעם לדבר.

נסעתי בבימר 325 (אאל"ט) מאותו שנתון של הרכב שלי ולפני הרכישה של ה C240 (ואין לי סטיגמות למעט רכב של YAPI) והוא אכן מסקלה אחרת. השלדה+מנוע אכן נותנים חוויה אחרת לגמרי, אלא שהוא אינו מוגדר כרכב מנהלים (ומתומחר בצורה שונה בחו"ל). אני חייב להודות שהיו לי מספר הירהורי כפירה כאשר קנתי את ה C240 לאישתי אולם לאחר שבדקתי את עלויות התחזוקה בקמור הם נעלמו במיידי.

ולסכם את הכל בקיצור. כרכב מנהלים C240 אלגנס הוא מעולה מכל בחינה בה ניתן למדוד רכבי מנהלים אך מבחינות אחרות (ספורט לדוגמה) הוא אינו מספק.

פורסם
(

נסעתי בבימר 325 (אאל"ט) מאותו שנתון של הרכב שלי ולפני הרכישה של ה C240 (ואין לי סטיגמות למעט רכב של YAPI) והוא אכן מסקלה אחרת. השלדה+מנוע אכן נותנים חוויה אחרת לגמרי, אלא שהוא אינו מוגדר כרכב מנהלים (ומתומחר בצורה שונה בחו"ל). אני חייב להודות שהיו לי מספר הירהורי כפירה כאשר קנתי את ה C240 לאישתי אולם לאחר שבדקתי את עלויות התחזוקה בקמור הם נעלמו במיידי.

ולסכם את הכל בקיצור. כרכב מנהלים C240 אלגנס הוא מעולה מכל בחינה בה ניתן למדוד רכבי מנהלים אך מבחינות אחרות (ספורט לדוגמה) הוא אינו מספק.

מסכים בהחלט, זו בדיוק הנקודה.

המרצדס רכב מנהלים מכובד, עם ה- IS, האודי והבימר אפשר גם לתת בראש אם מתחשק לך.

• תוכן חדש...