Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

בקרוב מאוד אני מתכוון לשדרג את המערכת שלי אחרי שהבנתי שאני לא מסתפק בסטים פשוטים. לפי התוכניות, הסט אפ הקרוב יהיה מורכב מסט אילייט שלושה חלקים, הגברה של ג'נסיס והרדיו המקורי והמשודרג של הרכב.

מאחר ומקוריות היא דבר שמאוד חשוב לי לשמר באוטו הזה, החלטתי להתקין את הרמקולים במקומות המקוריים; בדלתות (6.5") ובדשבורד (4"). התכנון היה להתקין בדשבורד את ה CDM88 וממש בצמוד אליו למקם את ה MT23 ושניהם יחיו יחדיו "שתולים" תחת כיסוי הרמקולים המקורי. הרעיון הזה יוצר בעייה רצינית שכן אין יותר מדי מקום להכניס גם את ה CDM וגם את הטוויטר ויהיה צורך לאלתר פתרון.

מפה לשם אתמול נפגשתי עם אלי (eli i) והוא הציע להשאיר את הטמפו 4" הקואקסיאלי שמותקן היום ולהחליף רק את הטוויטר שמותקן עליו (TW1) ב MT23. הדבר דורש אומנם ניתוח כירורגי אבל הוא בהחלט אפשרי וחוסך לי המון בעיות בהתקנה. תוסיפו לזה את העובדה שמדובר במידריינג' 4" ולא 3" כמו ה CDM, מדובר במיד בתצורה רגילה-קונית ולא בצורת DOME מה שתיאורטית מקנה לו פוטנציאל לא קטן לרדת נמוך יותר מאשר ה CDM כמו גם נקודת FS הרבה יותר נמוכה.

אחרי שישנתי על זה בלילה החלטתי לבצע היום ניסוי והרי הוא לפניכם:

כלי ניסוי:

אחד רסיבר סנסוי ישן ומאובק.

שניים קרוסים MX33.3

אחד CDM88

אחד טמפו 4" קואקסיאלי

חוטים ונעלי כבל.

הניסוי היה פשוט מאוד, לחבר רק את המיד לקרוס בכל צד ולעשות משחקי ימין-שמאל כדי לאמוד את ההבדלים.

העמדתי את שני הרמקולים במרחקים שווים מהאוזניים ובזווית של 70 מעלות +-, וידאתי כי כל האופציות במגבר כבויות (לאודנס, אקולייזר, באלאנס) כמו גם בקרוס (כל החיתוכים על 12DB ו 0DB בבורר העוצמות) והחלטתי לשחק רק עם הבאלאנס דרך המחשב.

לא בניתי תוכנית ניסוי או רשימת שירים, האמנתי שאם אשמע כמה שירים שאני מכיר ואוהב אוכל לזהות את ההבדלים בלי יותר מדי דרמות, ואכן כך היה :wink:

השיר הראשון שניגנתי היה של היהודים "אצלך בעולם" בהופעה חיה, 192kbps. ב 10 השניות הראשונות יש נגינת פסנתר וכבר שם ניתן היה לשמוע הבדל א-ד-י-ר בין שני הרמקולים, בעוד הטמפו נשמע חנוק וחלש ה CDM פרח, ניגן בעוצמה גבוהה משמעותית והיה "חי". כאשר נכנסה הזמרת והקהל שמוחא כפיים ההבדל היה אפילו עוד יותר מוחשי, הטמפו היה עמום לחלוטין וה CDM ניגן את זה נקי, חזק וצלול משמעותית.

גם ביתר השירים ששמעתי במהלך השעה בה ערכתי את הניסוי ההבדלים היו ברורים ביותר, גם בהקלטות FLAC סופר איכותיות וגם בקבצי MP3 יותר עממיים.

היתרון אולי הכי גדול שמצאתי אצל ה CDM על פני הטמפו בא לידי ביטוי בזוויות. כאשר הנחתי את המיד בזווית 90 מעלות לאוזניים (כמו שהוא יישב ברכב, יורה לשמשה הקדמית) כמעט ולא איבדתי נוכחות. כן נעלמו הצלילים היותר גבוהים אבל בהחלט נותר חותם של המיד "האמיתי". ברגע שהעברתי את הטמפו לזווית 90 מעלות איבדתי בערך 90% ממה שהיה קודם (שגם קודם לא היה מוצלח במיוחד). העוצמה צנחה, הפירוט המינימלי שעוד היה נעלם כמעט לחלוטין והמיד היה אנמי ויבש ביותר.

בקיצור - הבנתם לאיזו מסקנה הגעתי :wink:

אומנם זה לא נכון ולא הוגן להשוות בין שני רכיבים מסדרות שונות לחלוטין, אך למיד 4" יש פוטנציאל ליתרון בטווח התדרים אותו הוא מסוגל לנגן, בתדר ה FS הנמוך משמעותית מה CDM ובאפשרות שלו להפיק גם תדרי מיד-באס מה שמיד בתצורת DOME יכול רק לחלום עליו.

המציאות מוכיחה אחרת. למרות שהטמפו ירד יותר נמוך ובאמת ניגן קצת באס (מה שמעלה תמיהה באשר לנקודת החיתוך בקרוס) עדיין ה CDM אכל אותו בלי מלח בכל השירים ובכל הסגנונות, תוך עבודה בווליום גבוה ושמירה על פירוט ודיוק בכל הסגנונות והאיכויות ששמעתי היום.

איתמר.

TST 001.jpg

TST 002.jpg

TST 003.jpg

TST 004.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

רעיון טוב, רק אל תשכח את הבדלי האקוסטיקה וגודל החדר/רכב המדובר.

אני חושב שהם ישמעו הרבה אחרת ברכב מאשר הם נשמעו בבית.

אבל בהחלט ניתן לאמוד את ההבדל ולראות מה עדיף (יש לקחת בחשבון גם את המקום בו הם ישבו ברכב).

בסופו של דבר מה ההחלטה הסופית? ואם אפשר קצת יותר פרטים

על איזה רכיבים מדובר? אני קצת חלש בכל המספרים והדגמים.

תודה

רותם.

פורסם

איתמר יפה, אני רואה שלא ביזבזת זמן:wink:

אני עדיין הייתי מנסה את 2 הקונפיגורציות ברכב, עם 2 אלמנטים זהים ולא אלמנט שונה בכל צד. ברכב בכל זאת תנאי האקוסטיקה

שונים לגמרי מהרכב ולו מעצם העובדה שקיימת שימשה קדמית ברכב (מה שלא היה בניסוי שעשית).

יתכן ויהיה שינוי ויתכן שלא אבל שווה לנסות

אלי

פורסם

אני לא רואה טעם לעשות את הניסוי ברכב. את הטמפו יש לי כבר כמה חודשים וזה פשוט לא זה ואת ה CDM לא סתם מכרתי וקניתי (ושוב מכרתי וקניתי :wink:) מחדש. אני חושב שמאוד קשה למצוא היום מיד שיתחרה במחיר שלהם ובטח מיד שיתחרה בקלות ההתקנה שלהם.

את הניסוי ערכתי בתנאים הכי סטריליים שיכולים להיות, אין שום סיכוי בעולם שברכב זה ישמע יותר טוב. מילא אם היו ביצועים דומים, אבל ההבדלים ביניהם פשוט אסטרונומיים! :shock:

רותם,

מורל טמפו 4"

CDM88 (המידריינג' שמגיע באילייט 3 חלקים)

MT23 (הטוויטר של האילייט)

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

גם בלי לעשות את הניסוי יכולת לצפות את התוצאה מראש.

CDM88 מגיע מסדרת האילייט (סדרה אחת לפני סדרת הדגל, הסופרימו, זה כמובן אם אני לא טועה)

טמפו מגיע מהסדרת כניסה

אני באמת מקווה שלא חיפשת פה תוצאות דומות...

בכל מקרה, אשמח לשמוע במפגש את הCDM88 מותקנים עם הMT23 :-D

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

לדעתי אין קשר לסדרות הרמקולים, מדובר כאן על שוני בין שני סוגי מידים.

איתמר, כשה אני החלפתי את מידים מ-CDM54 ל-CDM88 הרגשתי רק שיפור, למרות שכל אנשים אחרים אמרו ש-CDM88 פחות טוב, כי הוא קטן יותר...

לדעתי גם אין קשר למידת היכולת של המיד לרדת לטווחים נמוכים, כי אם הוא לא יורד הוופר מפצה אותו יפה. (כמה כבר צריך בין 500-200). הדגש מבחינתי הוא על פירוט תחום העליון, כי לטוויטר לא קל להתמודד עם כל שאר הטווח (22000-4500), אשר שמבחינת האורך זה הרבה יותר ממה שמנגן מיד+וופר+סאב.

פורסם

איתמר

אני גם מסכים במשהו אם אדגר וזה שאין קשר וודאי בין הבדלי הגבהים של הסדרה ממנה נלקח ה4 אינטש והסדרה ממנה נלקח הCDM

למה? כי אני לא בטוח שההשוואה שלך היתה נכונה בכלל

1. הCDM לא דורש נפח

2. הCDM הוא מיד-דום ויש לו פריסה רחבה מ-א-ו-ד

3. המידבאס 4 אינטש - זקוק לנפח מינימלי כלשהוא בכדי לתת תוצאה נכונה - האם סופק לו נפח כלשהוא או מחיצת IB? או שהוא עבד על פארש באוויר?

אני בטוח שהCDM צריך להיות טוב יותר ואני בטוח שהוא צריך להיות הבחירה שלך בין השניים

אבל האם ניתן להציע לך פתרון נוסף?

האם תפנה אליי בהודעה פרטית?

האם תהיה לך סבלנות?

האם בא לך לירות בי בגלל שאני פולני? :-P:-D

עריכה - איתמר - אני רואה עכשיו שעשית את הניסוי כשיש לך שני רמקולים שונים...

בדקת שאין הבדלים מהותיים בין הצדדים בהקלטה?

בדקת שאין בעיות בערוץ הגברה של המגבר עליו יושב ה4 אינטש

תעשה את הבדיקה כשאתה שומע כל פעם שני רמקולים אחרים - שני CDMים ושני 4 אינטש ולא אחד ואחד...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

העסק נבדק בהצלבה, אין בעיות עם המגבר.

אדגר, לדעתי מיד טוב הוא דווקא מיד שיודע לרדת נמוך ויכול "למשוך" את הבמה למעלה. מצד שני, למיד בצורת כיפה יש יתרון אדיר בטווח התדרים הגבוה שכן למעשה מדובר ב "טוויטר מגודל" שיכול לעלות גבוה מאוד ועדיין להישמע חי ואמיתי.

מאחר ואין טיים-קורקשן במכשיר המקורי חשבתי לעבוד בשיטה הפרימטיבית ביותר ע"מ להשיג גובה במה ולחתוך את המיד נמוך ככל האפשר. לצערי ההבדלים היו כל כך בולטים ומשמעותיים שהטמפו ירד מהפרק.

אדי, שני המידים היו "באוויר", ה CDM לא צריך תיבה והטמפו יושב בדשבורד פתוח בלי תיבת תהודה. תיבת תהודה הייתה משפרת את הסאונד, אין לי ספק, אבל ההבדלים היו כל כך גדולים ואני משוכנע שגם אם הייתי בונה תיבת תהודה בנפח המתאים מ MDF סופר דופר חזק אני בספק אם הטמפו היה מצליח להתחרות ב CDM. בכל מקרה אין לי אפשרות (או רצון) לבנות תיבה לטמפו כשבהרבה פחות עבודה אפשר להתקין את ה CDM.

איתמר.

פורסם

לדעתי,

אם אתה מעוניין לשמור על מקוריות הרכב - תצורת שני חלקים תהיה הפתרון הכי נכון

ואם אתה מתקין את הרכיבים במיקום המקורי שלהם ואתה לא רוצה להתפשר על נושא הגובה של הבמה הייתי מציע לך ללכת על מידבאס שיכול לנגן כמה שיותר גבוה לכוון ה5KHZ כולל ולחתוך בנקודה הזו גם את הטוויטר

אבל בשביל זה אתה תזדקק למידבאסים כמו סופרימו, USHER, ריינבואו ואנדיום, HAT קלארוס או אימג'ן ועוד

אתה הולך על תצורת שלושה חלקים ולכן אתה תזדקק למצוא פתרון יצירתי לטוויטרים כשלב ראשון

ולמצוא את הסלופ הנכון והמדוייק בין המידבאסים למידים בכדי ליצור ביניהם כמה שיותר חפיפה וחיבור - זה עלול להצריך ממך לעשות תחום חפיפה בין השניים ולווא דווקא בור או נקודת חיתוך זהה וזה יגרור אחריו בעיות משלו

להזכירך - אתה משתמש במערכת מקורית, ללא פרוססור, קרוסים פסיביים - מחכה לך עבודה קשה.

סט שני חלקים במקרה הזה יכול לעשות לך חיים הרבה יותר קלים אם רק תבחר ברכיבים הנכונים, האמת - הMT23 לדעתי גם כן מתאים למשימה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

עדיין לא מצאתי וופר שיודע לעלות עד 5-6K בצורה מרשימה ובוז זמנית לתת באסים מפרקי-עצמות. תצורת שלושה חלקים היא לדעתי התצורה המומלצת והראלית לשימוש ברכב כאשר כל אחד מהדרייברים מנגן טווח תדרים מצומצם שהוא "מתחמה" בו.

אני לא מתכוון ולא מכוון לגיע לבמה עם אימג'ינג ופירוט של סיכה, אני כן רוצה לשמוע צלול, נקי וחי, מה שהיום אני לא מקבל הסט-אפ הפשוט.

יש לי כבר סט אילייט שלושה חלקים בארון והוא אחד הסטים הטובים ביותר שיצא לי לשמוע, אז איפה כאן בכלל השאלה מה לעשות? אני מקווה להתקין אותו בקרוב ואז לחשוב מה לעשות הלאה, אם בכלל.

איתמר.

פורסם

או קיי - עכשיו שאני מבין מה המטרות שלך מהמערכת אז זה כבר סיפור אחר.

האימג'ן עושים עבודה יפה מאוד, הרבה יותר טובה ממה שחשבתי שהם יצליחו לעשות אי פעם - הבאס שלהם מפרק את העצמות, יש מיד מורגש ביותר עם עומק תקין לגמרי ורמת פירוט גבוה יחסית אולי אפילו רמת פירוט גבוהה (לא גבוהה מאוד)

אני השתכנעתי ללכת על סט שני חלקים ברכב השני לאחר ששמעתי סט של ריינבואו שני חלקים שפשוט היה נשמע תענוג לאזניים ואחרי ששמעתי ברכב של עידו שאכן אפשר לקבל תוצאות יפות מאוד מסט שני חלקים.

כן - מסכים איתך, האילייט הוא אחד הסטים הטובים ביותר שגם אני שמעתי עד היום, הוא אולי לא פאנצ'י במיוחד, אולי יש לו בעייתיות מסויימת בין המיד למידבאס אבל הוא ללא ספק אחד האנושיים ביותר מבחינת צליל שקיימים בשוק, אחד הנעימים ביותר אם לא הנעים מבין כולם שיצא לי לשמוע עד היום.

מי שאוהב את זה מתמכר לזה, אני פשוט הייתי מכור יותר מידי זמן והמשכתי לסגנון קצת שונה :-D

אני ממש לא אתפלא אם באחד מהימים אני פשוט אחזור אחורה לרכיבים של מוראל - שמיכת פוך ומזגן :-P

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...