Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

ברשותי רכב מסוג דייהטסו שרייד שנת 93 1300 סמ"ק אוטומט.

יש לי תקלה מאד מוזרה ברכב, הבעיה היא שאני לא יודע מה התקלה ואפילו אין לי קצה חוט.

התקלה היא רעש מוזר של תק תק תק..שמגיע מהאיזור הקדמי של הרכב (קשה לי להגדיר האם זה מהמנוע או מהגלגלים).

מה שמוזר הוא שזה משמיע את הרעש הנ"ל רק לאחר נסיעה ממושכת של לפחות שעה, לעומת זאת כאשר אני נוסע בעיר ויורד לקניות או נוסע לעבודה(נסיעה קצרה) אני לא שומע את הרעש - מבחינתי משמעות הדבר שהרעש מגיע כתוצאה מהתחממות הרכב או נסיעה ממושכת.

בנוסף לרעש אני מרגיש שההגה מרקד לי ובמקרים חמורים אף יותר הוא מושך אותי שמאלה - כאילו שיש לי פנצ'ר מוחלט בגלגל השמאלי..תמיד המשיכה היא לכיוון שמאל.

אני רוצה להדגיש שאת הרעש אני שומע רק כאשר אני לוחץ על דוושת הדלק כלומר אם שמעתי רעש והייתי בעליה ודוושתי ולאחר מכן אני יורד בירידה והפסקתי לדווש אין רעש וההגה לא מרקד ולא נוטה שמאלה - הכל כרגיל.

הפתרון הזמני שמצאתי לבעיה היא:

כאשר אני עוצר את הרכב בצד, מכבה מנוע ונותן לו להתקרר ל15 דק' הוא מפסיק להשמיע את הרעש, ההגה חוזר לקדמותו והכל כרגיל ואני ממשיך בנסיעה.

מה יכולה להיות התקלה? צירייה? בולמים? מה הקשר לדוושת הדלק? ולמה רק כאשר אני מדווש אני שומע את הרעש? למה דווקא בנסיעות ארוכות?

אשמח אם למישו יש כיוון ומושג לחבר את שלל התקלות הללו יחדיו והבין את ההקשר בינהם.

אני לא מעוניין ללכת למוסך מבלי שום ידע מקדים. וכמובן שזוהי נראת כתקלת בטיחות - ואיתם אין מה לשחק.

וחוצמיזה מה זאת התקלה הזאת - נשמע מוזר - האוטו לפי שבועיים עבר טסט!

תודה רבה רבה רבה.

:wink:

פורסם

היי,

בפעם הבאה שפתאום ההגה מחליט למשוך שמאלה, עצור בצד בזהירות והשווה את חום הג'אנט השמאלי לעומת הימינה (מקדימה ומאחורה). תזהר מאוד מכוויה - החום עלול להיות גבוה!

יכול להיות שהבלמים נתפסים.

לגבי הרעשים, מה תדירות הרעש כשהוא מופיע? תק-תק מהיר או איטי?

מתי הוחלף שמן ופילטר שמן ברכב? איזה שמן אתה ממלא?

פורסם

את הג'אנטים אני אבדוק בנסיעה הקרובה הארוכה שלי. תודה על העצה.

אני לא כל כך מבין איך זה קשור לרעש? ולמה דווקא כאשר אני לוחץ על דוושת הדלק?

תדירות הרעש היא כל הזמן מלאחר שעה + נסיעה מהירה. התק-תק עצמו לא ממש מהר.

אני רוצה להוסיף ולציין שגם כשאני עושה סיבוב חד (פרסה לדוג' בצורה מהירה אני שומע תק-תק כאילו שזה מגיע מהציריה הקדמית של הרכב.

אבל אם זה מהציריה למה דווקא לאחר נסיעה ארוכה?

עשיתי לרכב טיפול 10000 לפני 3 שבועות. בו החליפו שמנים , פילטרים, פלאגים וכו.. + בלמים אחוריים.

פורסם

תופים אחוריים? הרעש מגיע מקדימה. למה אחוריים?

ניקזו לי אויר מהבלמים האחוריים. אבל הרעש היה עוד לפני הטיפול 10000 הוא כבר חודש וחצי

• תוכן חדש...