Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, רציתי לשאול לגבי מקרה מוזר שקרה לי לראשונה.

לאחר נסיעה קצרה ורגועה של כ 10 דקות בעודי נכנס לחנייה, רכב הקאיה קרניבל שלי (בנזין 2001) השמיע קול חזק כאילו עליתי על בלוק.

יצאתי מן הרכב וראיתי על הרצפה גלגל פולי שהתנתק מן הרכב שלי לא היו סימנים מקדימים לתופעה, נסעתי כרגיל, עם מזגן בעוצמה נמוכה, ולא היו שום אינדיקציות למה שעלול לקרות.

כשנכנסתי שוב לרכב, ראיתי שתי נורות דולקות - מצבר (טעינה) וברקס (שלא כבתה גם כששיחררתי בלם רגל).

הרגשתי שאין אפשרות להזיז את ההגה ופתחתי מכסה מנוע ואז ראיתי שרצועת הטיימינג החליקה כלומר מאוד רפויה.

ממבט מעמיק ראיתי והבנתי שהפולי (אחד מהם) העליון הרחוק יותר פשוט יצא ממקומו ורציתי לדעת מה הסיבה לכך.

ברצוני לציין שהרכב שלי עבר טיפול של טיימינג לפני שנה בדיוק במוסך מורשה של החברה, ובמשך כל השנה נסע היטב ללא שום בעיות.

לרכב שלי יש היסטוריה של ראש מנוע מבעלות קודמת שטופלה אף היא במוסך מורשה אחר.

גררתי את הרכב למוסך ומחר בבוקר יטפלו בו - נאמר לי שזה דורש רק חיזוק של גלגל הפולי ולא יארך יותר מכמה דקות.

שאלתי לחבריי הפורום האם זו יד המקרה או תקלה 'סבירה'? האם עלולות להיות השלכות עתידיות, זה מסמן משהו שאני צריך לשים לב אליו? האם צריך לבדוק שלא נפגעו צינוריות סמוכות או משהו דומה - הרעש ששמעתי היה חזק מאוד ועשוי היה לפגוע במשהו בדרכו החוצה, לא כן?

פורסם

זה לא טיימינג אלא רצועת אביזרים.

היא אחראית בין השאר על הטעינה (אלטרנטור) וגם על משאבת הואקום הדרושה להגברת כוח הבלימה וההיגוי.

סביר להניח שלאחר תיקון מקצועי התקלה לא תחזור על עצמה במהרה.

פורסם

אני לא יודע אם זה בלאי סביר אבל,

באוקטביה TDI שלי שמעתי רעש של מטחנת בשר ודקה לאחר מכן נקרעה הרצועה שמפעילה את האלטרנטור ואת משאבת ההגה.

במוסך החליפו את מנגנון מתיחת רצועת האביזרים כי אחד ממיסבי הגלגלים (פולים) נתפס ולכן נקרעה הרצועה (זו לא רצועת הטיימינג).

בלאי רגיל אמרו לי במוסך, זה קורה במכוניות הטובות ביותר.

פורסם

סליחה על השרשור הכפול.

לא בדקתי את הרכב בטרם צאתי לנסיעה הנ"ל. האם הגיני שבן אדם יבדוק כל פעם מכסה מנוע?

לגבי אופן האירוע, לא היו כל סימנים מוקדמים - כלומר נסיעה חלקה למדיי ללא רעשים כלשהם.

בהגיעי לחנייה, במהירות נמוכה, נשמע קול חזק והרגשתי דפיקה ברכב, כאילו עליתי על בלוק או משהו כזה.

מיד עצרתי (לא דוממתי מנוע עדיין), ראיתי שחום המנוע נורמלי, ובחוץ זיהיתי מכלול (פולי) לצד הרכב.

פתחתי מכסה מנוע, גיששתי, וראיתי מיד שהרצועה רופפת ושמוטה, וזיהיתי שהפולי העליון קטן לעומת שאר הגלגלים והמותחנים ולכן קישרתי שזה מה שנותק מהרכב.

גם בנסיעה של הרכב לתוך המשאית (נסע מעט לאחור ואח"כ קדימה והופ על המשאית) לא היו שום רעשים, אחרת לא הייתי נותן לו להזיז את הרכב.

מה שכן, ההגה היה קשה מאוד לתפעול (נושא ההידראוליקה וכדו' אתם מבינים בזה יותר ממני).

בכל אופן אני מדגיש, הרכב עבר טיפול טיימינג לפני שנה במוסך מורשה, אז אני מניח שזה משהו שהם אמורים להבין בו.

מזל שזה לא קרה בנסיעה מהירה או בלילה.

מה יכולות להיות הסיבות לניתוק של הפולי מהמקום?

פורסם

תוספת:

ואולי זה גם מה שקרה לי - לא הטיימינג נותק אלא רצועת האביזרים שקשורה לתפעול ההגה וכדו' כפי שקרה ל miklush?

מי מכיר את סוג הרכב המדובר - קרניבל בנזין 2001?

נדמה לי שיש 2 רצועות, אחת מימין (מכלול ימין) ושניה משמאל (מכלול שמאל).

אני מדבר על הפולי של צד שמאל (ליד נוזל מילוי המים).

כלמר - האם צד ימין (לצד המצבר) הינו רצועת הטיימינג למעשה?

אשמח לתגובות.

פורסם

כבר אמרו לך, לא מדובר בטיימינג אלא ברצועת אביזרים. (קרא שוב את תגובתי הקודמת)

מבלי להכיר את הרכב המדובר, רצועת הטיימינג אינה חשופה, אינה מפעילה את המכלולים שצוינו, וכשל ברצועה לא יאפשר למנוע לפעול.

פורסם

בסדר, בסדר, כולה אני מתלהב לשתף במשהו שקרה לי, ואולי מברבר יותר מדיי.

הייתי שמח אם היית מנסח זאת אחרת כגון: הכל בסדר אל שלו, לך לישון :-)

תודה חבר'ה וסליחה על 'ההתנשאות'.

פורסם

שלום

בבעלותי קאיה קרניבל בנזין מודל 2000 וגם לי היה את הבעיה ובפולי מנוע יש גומי שמתיבש במשך השנים ואני בתור בוחן רכב במזדה פורד כ 12 שנים אני יכול להגיד לך שאני מכיר את הבעיה גם במזדה וזה שלא היה הגה כוח וטעינה זה בגלל שהפולי מחליק .

אני לא יכול להגיד לך מה הבעיה אצלך פשוט לך למוסך והוא יגיד לך , אני ישמח עם תרשום בפורום מה היה העיה.

עם אתה צריך עזרה אני מוכן לעזור לך צור איתי קשר במייל:[email protected]

• תוכן חדש...