Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני חושב ברצינות לקנות C5 אבל מה שעדיין קצת מפחיד אותי אלה עלויות האחזקה משום שזהו רכב גדול.

אז רציתי לדעת כמה בערך יעלה לי בחודש להחזיק דגם של C5 מהשנים 2005,2006, צורה חדשה, רכב בנזין בנפח של 2000 סמ"ק (דיזל עם נסועה סבירה בעייתי למצוא). הכל כמובן בהנחה שאני מוצא דגם שמור בלי יותר מדי בעיות על פי בדיקה של מכון. ככל הנראה אני הולך לעשות עם הרכב משהו כמו 1200 ק"מ בחודש.

מבחינת שאר ההוצאות ביטוח החובה יעלה הרבה כי אני נהג צעיר והבנתי שהמקיף לא יקר אז ככל הנראה אני אעשה גם אותו.

מה שחישבתי זה 1200 ק"מ בחודש לפי 11 ק"מ לליטר ומחיר דלק של 6.5 ש"ח לליטר יוצא 710 ש"ח.

ביטוח חובה 2831 (מכאן: http://ozar.mof.gov.il/hon/2001/insurance/car.asp) ומקיף הוספתי עוד 1000 יוצא 320 ש"ח לחודש.

נוסיף עוד עלות תיקונים 200 ש"ח לחודש וטסט (מכאן http://www.vehiclesnet.org.il/igrot1.html ) יוצא עוד 100 שקל לחודש.

סה"כ 1330 ש"ח בחודש.

אז אחרי כל החישובים האלה יצא לי קרוב למשהו שבעלים של C5 כזאת משלם באמת? :lol:

תודה:-D

פורסם

אתה נראה לי אופטימי מדי בתצרוכת הדלק ועלויות תיקונים.

כמו כן אין ביטוח מקיף לC5 ב1000 ש"ח. במיוחד כאשר מדובר בנהג צעיר.

אתה גם לא לוקח בחשבון ירידת ערך של הרכב שהיא גם לא מבוטלת ברמה חודשית.

בקיצור. תכפיל ב2.

פורסם
אתה נראה לי אופטימי מדי בתצרוכת הדלק ועלויות תיקונים.

כמו כן אין ביטוח מקיף לC5 ב1000 ש"ח. במיוחד כאשר מדובר בנהג צעיר.

אתה גם לא לוקח בחשבון ירידת ערך של הרכב שהיא גם לא מבוטלת ברמה חודשית.

בקיצור. תכפיל ב2.

יש לך היכרות עם הרכב?

ממה שהבנתי מאנשים פה בפורום צריכת דלק של 11 ק"מ לליטר זה לא אופטימי מדי בהתחשב שחלק גדול מהק"מ יהיה נסיעות מת"א לחיפה ובחזרה. לגבי הביטוח המקיף הבנתי מהפורום גם כן שהוא מאוד זול, לא יודע אמנם איך זה לגבי נהג צעיר...

מבחינת אמינות הבנתי גם שהרכב לא אמור לעשות יותר מדי בעיות אם זה דגם שמור וירידת ערך לא החשבתי בכוונה כי אני לא מתכנן מכירה של הרכב בשנים הנראות לעין.

פורסם
יש לך היכרות עם הרכב?

ממה שהבנתי מאנשים פה בפורום צריכת דלק של 11 ק"מ לליטר זה לא אופטימי מדי בהתחשב שחלק גדול מהק"מ יהיה נסיעות מת"א לחיפה ובחזרה. לגבי הביטוח המקיף הבנתי מהפורום גם כן שהוא מאוד זול, לא יודע אמנם איך זה לגבי נהג צעיר...

מבחינת אמינות הבנתי גם שהרכב לא אמור לעשות יותר מדי בעיות אם זה דגם שמור וירידת ערך לא החשבתי בכוונה כי אני לא מתכנן מכירה של הרכב בשנים הנראות לעין.

אני רכשתי C5 שנת 2004 לפני חודש וקצת,צריכת הדלק מצוינת! יצא שהפרזתי החודש ונסעתי 2000 קילומטר ולא יצא לי לשלם יותר מדי על דלק!

אמינות כמובן שאני עדיין לא יכול לתת את דעתי אבל מהסטורית הטיפולים של הרכב [היא ברשותי במלואה מהיום שהרכב נקנה] היא נכנס פעם אחת בשנה למוסך לטיפול שנתי! [בלי עין הרע אני מקווה שזה יימשך כך גם אצלי!].

עניין הביטוח כואב!!אני נהג צעיר ומחיר ביטוח מקיף 6800 ש"ח!! רוב ההצעות שקיבלתי היום בסביבות ה7500 +, יש להתחשב בזה שלא הייתה לי היסטוריה ביטוחית אבל גם איתה המחיר הוזל בכמה מאות.

בקיצור,אם אתה מוצא אחת שמורה תתחדש :-)

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם

אם תכניס למשוואה גם את ירידת הערך, שהוא נתון משמעותי שרבים נוטים להתעלם ממנו, תגיע (בקלות) לעלות חודשית של 2500-3000 ש"ח בחודש, ואף יותר.

ירידת ערך

דלק

ביטוחים

טסט

טיפול תקופתי

תיקונים (מצבר, צמיגים ועוד)

פורסם

קודם כל תודה לכולם על התגובות.

oria1199, המקיף אבל יהיה בעייתי בכל מקרה לכל סוג של רכב במקרה של נהג צעיר לא ככה? וממה שהבנתי החלפים לא יקרים מדי אז אפשר לעשות רק צד ג' או שההפרש לא משמעותי?

ETAA, לא הכנסתי עלות ירידת ערך בכוונה כי ככל הנראה הרכב הולך להיות ברשותי תקופה ארוכה וזה לא כסף ישיר שאני משלם על הרכב, יש משהו לגבי הנתון הזה שאני מפספס?

פורסם

את ירידת הערך המשמעותית האוטו כבר ספג.

ביטוח חובה ומקיף לנהג מעל 35 יוצא כ-3500 לשנה, לא יודע לגבי צעיר.

תצרוכת דלק היא בממוצע 11-12 ק"מ לליטר בנסועה מעורבת עירוני\בין עירוני.

מכון לא יידע לומר לך כמעט כלום על המערכות הבאמת יקרות של ה C5 - משאבות הידראוליות וכדומה, ממליץ שתכנס למוסך שמתמחה ברכב הזה. חפש בפורום מהם המכלולים שצריך לבדוק לפני רכישה.

שורה תחתונה - רכב מדהים, בטוח מאד וזול לרכישה. מה שכן, אתה עלול לשלם את ההפרש בדמות תיקונים יקרים, כמו כל רכב ישן יחסית, לכן שים בצד קצת יותר לתיקונים, ג'סט אין קייס.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

200 ש"ח בחודש לתיקונים? לא יודע איך הגעת לנתון הזה. אתה מדבר על 2400 ש"ח בשנה לבלאי.

מספיק שאתה צריך להחליף את הצמיגים המיוחדים לאוטו הזה, והגעת לנתון הנ"ל. לפני שפתחת את הפה על טיפול 10 אלף.

המצבר ברכב הזה גם הוא גדול ויקר. עולה בסביבות 1000 ש"ח.

צריכת הדלק תהייה 1:11 רק אם תיסע בכביש המהיר כל הזמן. בתוך העיר, עם מזגן, גם 1:8 זה פנטסטי.

כמו כן - משולשים, ציריות, תושבות - כל אלה עולים כמו בכל אוטו מנהלים אחר, וזה אף פעם לא זול.

והדובדבן - מערכת הידראולית שמקנה לC5 את הנוחות המדהימה שלה. כשזה יתקלקל, אתה תבכה.

המערכת הזו מאוד אמינה, אבל מתישהוא יגיע היום שלה, וזה יכול להיות נזק של 5 ספרות עבורך - מה שישנה מאוד את המשוואה שבנית לעצמך של אחזקת הרכב.

ה-C5 זה ממש לא פיאט פונטו. האחזקה יקרה מאוד.

אם זה מתאים לך, על הכיפאק. אם לא, אל תיכנס לזה.

פורסם

הרכב הזה בולט מאד לטובה בעלויות האחזקה לטווח ארוך. מניסיון שלי עם שתי כאלו, וגם של כמה אחרים.

דווקא כל מה שקשור למתלים ולהידראוליקה מגלה אמינות גבוהה. ברכב הראשון נסעתי גם הרבה בשבילים עם הגבהה, ואחרי 240 אלף ק"מ הוא עדיין לא סבל מאף תקלה שקשורה לזה. מפתיע במיוחד בהשוואה לכמה יפניות, כמו הסובארו המיתולוגית, שדורשות החלפת ציריות בתדירות גבוהה.

רוב החלפים במחירים סבירים, ובמיוחד אם יש תחליפי. הטיפולים מרווחים מאד ולא יקרים. הביטוח המקיף זול מאד.

המוקש? יש כמה רכיבים מאד יקרים, כמו בכל רכב מנהלים+ כיום. עם מעט חוסר מזל אפשר ליפול לבור עמוק.

אצלי בשורה התחתונה חישבתי כמה בדיוק עלה לי ליסוע באוטו, מיום הקניה עד יום המכירה, כולל הוצאות מימון, ביטוחים, דלק, טיפולים. יצא 1.6 ש"ח לק"מ עם 35 אלף ק"מ בשנה. סביר בהחלט. רכב "משפחתי" עולה לרוב 20-25 אחוזים פחות, בעיקר בזכות הוצאות מימון נמוכות יותר.

פורסם
200 ש"ח בחודש לתיקונים? לא יודע איך הגעת לנתון הזה. אתה מדבר על 2400 ש"ח בשנה לבלאי.

מספיק שאתה צריך להחליף את הצמיגים המיוחדים לאוטו הזה, והגעת לנתון הנ"ל. לפני שפתחת את הפה על טיפול 10 אלף.

********הצמיגים לא מיוחדים במיוחד.. ראה שרשורים רבים בפורום. בשנתון הזה מומלץ לטפל כל 15K ק"מ ולא 30 כמו בספר רכב. טיפול סטנדרטי לא יקר במיוחד למרות שמומלץ להשתמש בפילטרים ונוזלים מקוריים איכותיים.

המצבר ברכב הזה גם הוא גדול ויקר. עולה בסביבות 1000 ש"ח.********עולה קצת פחות אבל נכון, מומלץ להשקיע במצבר הגדול ביותר שהאוטו מסוגל לעכל.

צריכת הדלק תהייה 1:11 רק אם תיסע בכביש המהיר כל הזמן********לא נכון.. בתוך העיר, עם מזגן, גם 1:8 זה פנטסטי. ********לא נכון

כמו כן - משולשים, ציריות, תושבות - כל אלה עולים כמו בכל אוטו מנהלים אחר, וזה אף פעם לא זול.********לא תמיד נכון

והדובדבן - מערכת הידראולית שמקנה לC5 את הנוחות המדהימה שלה. כשזה יתקלקל, אתה תבכה.

המערכת הזו מאוד אמינה, אבל מתישהוא יגיע היום שלה, וזה יכול להיות נזק של 5 ספרות עבורך - מה שישנה מאוד את המשוואה שבנית לעצמך של אחזקת הרכב.********נזק של 5 ספרות אומר להחליף את כל המערכת - משאבות, צינורות, מכלולים וכדומה, זה אף פעם לא מגיע לזה. אם עשית את זה, תשאר עם האוטו עוד חמש שנים ותהנה :)

ה-C5 זה ממש לא פיאט פונטו. האחזקה יקרה מאוד.******** האחזקה יקרה יותר מאשר משפחתיים קטנים יותר, אבל לא בהרבה. אגרת רישוי יקרה יותר, זה כן.

אם זה מתאים לך, על הכיפאק. אם לא, אל תיכנס לזה.********בגדול זה נכון, צריך לקחת בחשבון שזה רכב עם אופי, מה שלא מתאים בדרך כלל למר ישראלי

רק להוסיף ולחדד -הרכב אינו זול יותר לתחזוקה בהשוואה לרכבים משפחתיים. עם כל היתרונות של הרכב לא בטוח שהייתי ממליץ לך לקחת אותו, בגלל הצרכים הספציפיים שלך, אתה נוסע מעט ואני מניח שעדיין אין לך ילדים או צורך אמיתי ברכב גדול.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

חישוביך קצת אופטימיים מידיי:-D.

ואני מדבר מנסיון, אוטו כזה אוכל 1:10 בנסיעה ממש רגועה.

ולגבי הביטוחים חובה כמו שאמרתה 2800 ש"ח.

אבל מקיף בגלל שאתה נהג צעיר וגם אני צריך לשלם לא פחות מ-4300.:evil:

8).................citroen C5 2002 Sx2000.................8)

פורסם

1:10 בממוצע בין מילוי למילוי עוד לא ראיתי ברכב שלי, מקסימום 9 ליטר למאה ק"מ (לפי המחשב) בנסיעה עירונית עם מזגן ופקקים, שוב, יוצא לי משהו כמו 8.3-8.5 ליטר למאה ק"מ בין מילוי למילוי, ורוב הנסיעות שלי הן מעורבות (ירושלים, מרכז והתרוצצויות עירונית).

Winston S. Churchill -

פורסם
חישוביך קצת אופטימיים מידיי:-D.

ואני מדבר מנסיון, אוטו כזה אוכל 1:10 בנסיעה ממש רגועה.

ולגבי הביטוחים חובה כמו שאמרתה 2800 ש"ח.

אבל מקיף בגלל שאתה נהג צעיר וגם אני צריך לשלם לא פחות מ-4300.:evil:

לא ברור לי למה יש הפרש כזה גדול בין המספרים שלך לשלי. מדדתי צריכה לפי מילוי בפועל ויצא לי תמיד 1:11 או טוב יותר. יכול להיות שמדדת עם מחשב הרכב? הוא לא מדויק, כנראה בגלל התנעות.

וביטוח חובה עלה לי תמיד עד 1400 ומקיף עד 2100 לכל נהג. זה קשור לנהג חדש במקרה שלך?

והצחקתם אותי עם הדוגמה של הפיאט פונטו. היתה לי פיאט אונו ולקרובי משפחה פיאט בראבה. כל אחד מאיתנו הוציא בשנה אחת על תיקונים יותר ממה שהוצאתי על הסיטרואן בשלוש שנים. חלקים זולים, אבל מתקלקלים הרבה...

פורסם
רק להוסיף ולחדד -הרכב אינו זול יותר לתחזוקה בהשוואה לרכבים משפחתיים. עם כל היתרונות של הרכב לא בטוח שהייתי ממליץ לך לקחת אותו, בגלל הצרכים הספציפיים שלך, אתה נוסע מעט ואני מניח שעדיין אין לך ילדים או צורך אמיתי ברכב גדול.

הסיבה שחשבתי לרכוש את האוטו זה לא כי אני צריך אוטו גדול אלא כי לפי שקלול שלי זה הרכב הכי טוב בתקציב של 50K שהוא גם בעל עלויות אחזקה ממוצעות... כך חשבתי לפחות אבל כנראה שטעיתי לפחות בכמה מאות שקלים כלפי מטה...

פורסם

חידודי חידודין:

גם אצלי התקציב היה 50K, אבל השיקול היה כזה: רכב בטיחותי לפני הכל (קטנטנה שהצטרפה למשפחה), נוח לנסיעות ארוכות ברמה שאני מגיע לפגישה רענן גם אם נסעתי 3 שעות וגדול מספיק כדי להעמיס את המשפחה פלוס ציוד לשבת.

אל ה C5 הגעתי מהאספקט של הבטיחות, ואחרי מחקר רב החלטתי לרכוש אחת בתקציב נמוך יותר כדי לפנות כסף לתיקונים במידה ויהיו. ההפרש בין מודל 2003 למודל 2005 (15-20 אש"ח) לא הצדיק בעיני רכישה של רכב בן 5 מול רכב בן 7, גם אם מדובר בדגם משופר.

לכן, וזה חשוב - קניתי את הרכב בסכום נמוך יותר ממה שהקצבתי, והשארתי את ההפרש לתיקונים! לא שרפתי את מלוא הסכום על הרכישה.

לדעתי הצנועה לא כדאי לך ללכת על C5 אלא אם הרכב מדליק אותך או עונה על צרכיך (מה שלא נראה לי).

הוא לא רכב זול לאחזקה אבל למי שהרכב מתאים לצרכיו הוא עסקה נהדרת.

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...