Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חידודי חידודין:

גם אצלי התקציב היה 50K, אבל השיקול היה כזה: רכב בטיחותי לפני הכל (קטנטנה שהצטרפה למשפחה), נוח לנסיעות ארוכות ברמה שאני מגיע לפגישה רענן גם אם נסעתי 3 שעות וגדול מספיק כדי להעמיס את המשפחה פלוס ציוד לשבת.

אל ה C5 הגעתי מהאספקט של הבטיחות, ואחרי מחקר רב החלטתי לרכוש אחת בתקציב נמוך יותר כדי לפנות כסף לתיקונים במידה ויהיו. ההפרש בין מודל 2003 למודל 2005 (15-20 אש"ח) לא הצדיק בעיני רכישה של רכב בן 5 מול רכב בן 7, גם אם מדובר בדגם משופר.

לכן, וזה חשוב - קניתי את הרכב בסכום נמוך יותר ממה שהקצבתי, והשארתי את ההפרש לתיקונים! לא שרפתי את מלוא הסכום על הרכישה.

לדעתי הצנועה לא כדאי לך ללכת על C5 אלא אם הרכב מדליק אותך או עונה על צרכיך (מה שלא נראה לי).

הוא לא רכב זול לאחזקה אבל למי שהרכב מתאים לצרכיו הוא עסקה נהדרת.

למה אתה חושב שהרכב לא מדליק אותי? אם אני אמצא דגם שמור שנכנס בתקציב ושיצליח לעמוד בתקציב אחזקה חודשי של סביבות ה-1500 ש"ח, אפילו בלי מקיף, אז אני ארכוש אותו בלי לחשוב פעמיים. הסיבות שאני לא נשמע מתלהב מדי היא כי אני לא רוצה לפסול אפשרויות אחרות שיתכן שלא בדקתי (למרות שהסיכוי נמוך:wink:) וכי זהו רכב ראשון אי פעם במשפחה כך שנסיון על רטוב עם מכוניות אין לי בכלל. לכן אני לא רוצה ליפול על דגם בעייתי, מה שהבנתי שיכול לקרות עם הC5.

השיקולים העיקריים שלי שבגללם התמקדתי בC5 הם שזהו רכב מרווח ונוח מאוד (כנראה יצטרך לעשות נסיעה שבועית הלוך ושוב מתל אביב לחיפה) עם רשימת אבזור כמו שאני אוהב ושבע כריות אוויר עם ESP כמובן לא מפריעות... שמתי גם לב שצריכת הדלק לא נוראה (לא כמו במונדיאו למשל) ושבסה"כ הרכב נותן הרבה יותר מאשר המחיר שלו.

אני פשוט מנסה להיות זהיר ולא להתלהב יותר מדי מאוטו ואז לקנות אותו על עיוור ולאכול אותה. חוץ מזה ממש הייתי רוצה C5 וכנראה שאתה מבין למה:-D.

פורסם
200 ש"ח בחודש לתיקונים? לא יודע איך הגעת לנתון הזה. אתה מדבר על 2400 ש"ח בשנה לבלאי.

מספיק שאתה צריך להחליף את הצמיגים המיוחדים לאוטו הזה, והגעת לנתון הנ"ל. לפני שפתחת את הפה על טיפול 10 אלף.

הצמיגים לא מיוחדים. הם צמיגים רגילים בדומה לכל המכוניות.

המצבר ברכב הזה גם הוא גדול ויקר. עולה בסביבות 1000 ש"ח.

צריכת הדלק תהייה 1:11 רק אם תיסע בכביש המהיר כל הזמן. בתוך העיר, עם מזגן, גם 1:8 זה פנטסטי.

אתה מנסה להבהיל בלי לדעת נתונים אמיתיים. בנסיעה בינעירונית במהירות 110 קמ"ש צריכת הדלק היא 7-8 ליטרים ל100 קמ"ש (2004, 2L) שזה משהו כמו 12-14 ק"מ לליטר. הנתון הזה תלוי כמובן באופי הנהיגה וגם רכב שלכאורה חסכוני, עלול להיות בזבזן אם נוהגים בו בפראות

כמו כן - משולשים, ציריות, תושבות - כל אלה עולים כמו בכל אוטו מנהלים אחר, וזה אף פעם לא זול.

והדובדבן - מערכת הידראולית שמקנה לC5 את הנוחות המדהימה שלה. כשזה יתקלקל, אתה תבכה.

המערכת הזו מאוד אמינה, אבל מתישהוא יגיע היום שלה, וזה יכול להיות נזק של 5 ספרות עבורך - מה שישנה מאוד את המשוואה שבנית לעצמך של אחזקת הרכב.

במסגרת תיקון שעשיתי, הייתי צריך לטפל במערכת הזאת. לומר 5 ספרות זו דמגוגיה והפחדה. מחיר הקניה + יישור הקו שידעתי עליו מראש, עלה הרבה הרבה פחות מרכב בסדר גודל דומה מיצרן אחר.

ה-C5 זה ממש לא פיאט פונטו. האחזקה יקרה מאוד.

אם זה מתאים לך, על הכיפאק. אם לא, אל תיכנס לזה.

ה-C5 רכב מצויין, טפל בו בזמן ע"פ הוראות יצרן ותיהנה ממנו מאד.

אני מציע לך C5 משנת 2004 שהוא זול משמעותית משנתונים שאחריו ויש מציאות כי הוא נסחר בהרבה מתחת ל"מחירון" שלו.

פורסם
אני מציע לך C5 משנת 2004 שהוא זול משמעותית משנתונים שאחריו ויש מציאות כי הוא נסחר בהרבה מתחת ל"מחירון" שלו.

הסיבה שאני הולך על דגמים משנת 2005 ומעלה היא מתיחת הפנים שהבנתי ששיפרה את האמינות. גם הC5 שאחרי מתיחת הפנים של 2005 זולים משמעותית מהמחירון ואם התקציב קיים אז נראה לי עדיף ללכת על הדגמים הטובים יותר, כי כמו שכבר אמרתי כאן, זה הולך להיות רכב ראשון אי-פעם במשפחה.

פורסם

ה C5 הראשונה "הרוויחה" את המוניטין הרעוע שלה בגלל שבאותה תקופה היצרן היה משחרר דגמים חדשים עם בקרת איכות שלא עומדת בקנה אחד עם הטכנולוגיה הגבוהה, ביחס לשנתון דאז, של הרכב. לכן, דאז, גם היו עושים הרבה עידכוני תוכנה ומטפלים בהרבה "באגים" תוך כדי תנועה (שיווק).

מאז ועד היום השתנו הרבה דברים, ה C5 מסוף 2005 כבר מציגה רף הרבה יותר טוב של גימורים ברמת התוכנה של המחשבים וגם שיפורים בתחום האמינות של המע' ההידרו-פניאומטית.

לפי סוג השאלות של פותח השירשור אני מסייג את דבריי ואומר שהרכב הזה לא מיועד לתפרנים ובטח לא לכאלה שחוסכים על ביטוח מקיף לאוטו של 50-60K שח.

למרבה הפלא, הדגמים של אחרי 2005 מציגים אמינות טובה מאוד - אממה, גם הדגמים לפני כן (שכבר מגיעים היום לשיבה טובה) כבר עברו את רוב מחלות הילדות ועם קצת חיפושים אפשר למצוא אקסמפלרים שמורים במחירי זנות.

ברמה המכאנית ה C5 היא מכונית שבנויה היטב, במיוחד בתחום המתלים, ההיגוי וכיוצ"ב. ברמה הזאת ממש אין בעיות כרוניות או בלאי שאינו סביר. הדבר שהוא קצת יותר "מפחיד" הוא ההתעסקות עם מערכת המתלים של הרכב (שגם היא לא אסון גדול, מקסימום אפשר לאלתר משהו מפירוקיה) אך למי שמוכן להתאמץ מעט (ולא תמיד) בשביל להנות מנוחות נסיעה משובחת, זה זניח.

בניגוד לכל הקישקושים שנכתבו כאן, ה C5 אינה מצויידת בצמיגים "מיוחדים" ולא צריך להחליף אותם ברביעיות (זה לא B4). המכאניקה פשוטה למדי וכל מכונאי שיודע מה הוא עושה יכול לעשות טיימינג וטיפול ללא בעיה.

בנוגע לאיכות תא הנוסעים: כל עוד הרכב לא עבר התעללות או הזנחה פושעת, תא הנוסעים שורד כמו חדש (כביום היוולדו), הכל עניין של איך שמרו עליו לאורך השנים (ישנם אנשים שפשוט לא מנקים את רכבם והרכב צובר סירחון ושכבות של ליכלוך שקשה לתאר).

הדשבורד מאוד מוצק ולא נסדק\נשבר, אין קירקושים והדיפונים על הדלתות שורדים טוב מאוד את תלאות השנים. המכנה המשותף הזה נכון גם לדגמים אחרים של PSA שיצאו לאויר העולם בסוף שנות ה 90 (כמו ה 106 דור שני וה-306 דור שני) ובמיוחד בדגמים של אחרי שנות 2000 (307, קסארה2 וכד'); כל עוד הרכב נשמר בצורה סבירה, הוא נשמר כחדש.

שורה תחתונה: רכב טוב במחיר זנות. לא לתפרנים ולא לכאלה שמנסים לחסוך אלא רק לכאלה שיודעים מה הם מחפשים (לטוב ולרע). המלצה שלי: שימוש בחלקים מקוריים בלבד.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק נ, תודה על התגובה המפורטת, הייתי שמח אם תרשום כמה לדעתך צריך להקצות לאחזקה חודשית של רכב כזה.

נהג מתחיל, כנראה זאת עסקה משתלמת אבל השנתון שלו קצת נמוך לי וגם ככה אני מתכנן לקנות רק בעוד מספר חודשים.

פורסם

qt, אין אפשרות לתת לך תשובה לגבי כמה יעלה בחודש להחזיק רכב כזה, או כל רכב שהגיל שלו מתחיל להיות פקטור.

דלק אתה יכול לחשב, ביטוחים ואגרות גם כן, אבל כאשר אתה מתחיל להכנס לטיפולים, ועוד יותר מזה - תיקונים צפויים, אתה נכנס לממלכת האי וודאות.

אתה יכול ליפול על רכב שייתן לך 2-3 שנים של שקט יחסי, ומצד שני אתה יכול ליפול על רכב שישבוק אחרי חודש וייקל על כיסך 5K ש"ח...

מה שכן ניתן לעשות הוא להקציב סכום ולשים בצד, ולייעד אותו לתיקונים בתקופה שאתה מחזיק את הרכב, גם אם זה אומר להוריד את הסכום המוקצב לרכישה. אני חושב שזה לא חכם להקציב סכום מקסימום לרכישת רכב ישן, כי תמיד ישנה האפשרות שפתאום תקרה תקלה שתדרוש סכום שאין לך זמין.

2 האגורות שלי.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...