Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

היום הולדת שלי קרב ובא והחלטתי שבא לי שהמתנה\ות יהיו בסימן התחביב החדש שלי- צילום.

הלכתי ובדקתי 2 עדשות:

1.ניקון (ניקור) AF-D 50MM 1.4

2.ניקון (ניקור) AF-D 50MM 1.8

כמו שניתן להבין הכיוון הוא לקנות עדשה טובה לפורטרטים.

שתי העדשות הנ"ל אינן מצויידות במנגנון פיקוס אוטומטי, מה שיצריך אותי להשתמש בפוקוס ידני,דבר שפחות מטריד אותי כיוון שהפוקוס הידני עובד די קל בניקון (מכוונים עד שנדלקת המנורה=אתה מפוקס).

המחיר של הראשונה כ-1150 שקלים, השניה עולה כ-375 שקלים.

ראשית האם המחיר סביר (כמובן לעדשה חדשה) והאם פער המחירים מוצדק ברמה שאם יש את התקציב לא לוותר על רכישת ה-1.4 ?

דבר שני שאני רוצה לברר, האם יש בתקציב של העדשות האלה עדשות יותר מומלצות ?

דבר שלישי שאני רוצה לדעת מהמקצוענים, למעט פורטרטים, למה העדשות האלה יכולות עוד לשמש ? (הבנתי שה-1.4 מצטיינת בתאורה נמוכה ובכלל הרבה יותר איכותית מבחינת המבנה שלה (היא גם הרבה יותר כבדה) ותציג צבעים טובים יותר), אבל למה העדשות האלה יהיו טובות פרט לפורטרייט ?

רוב תודות!

עידן

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

נתחיל בזה שאני לא מקצוען. אבל לאחרונה חפרתי די הרבה על שתי העדשות האלו..

גם אני עומד לקראת רכישה של אחת.

לדעתי ה1.8 עדיפה ורק בגלל היחס תמורה למחיר. (לשימוש חובבני-כמו שלי- אין צורך ביותר מזה)

בעקרון מה ששתי העדשות האלו נותנות מעבר לצילום פורטרטים וצילום בתאורה נמוכה, זה עומק שדה ענק!

היתרון השני של צילום בתאורה נמוכה (פתיחת צמצם של 1.8או 1.4) הוא היכולת "להקפיא" תמונה עם מהירות תריס גבוהה יחסית..

כמה צלמים (במקצוע), אמרו לי ש"חובה" על כל צלם להסתובב עם 50mm 1.8 בתיק צילום..

בערך ב700-800 ש"ח אתה יכול לרכוש את הניקון 70-300 הלא מיוצב ולא מפוקסת..

שאלה, איפה ראית את ה1.8 ב375 ש"ח?

מזל טוב ובהצלחה.

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

אני יודע לגבי עניין עומק השדה של העדשות.

ברור לחלוטין שיתרון המחיר לטובת ה-1.8 שעולה בערך שליש, השאלה אם ה-1.4 באמת הרבה יותר טובה (מהתייעצות שלי עם כמה אנשים (צלמים מקצועיים) הם טענו שלא להתפשר וללכת על ה-1.4) ומצדיקה את הפער.

לגבי צילום בתנאי תאורה נמוכה אומרים שה-1.4 טובה משמעותית מה-1.8.

בקיצור, 3 חנויות אמרו לי שה-1.4 טובה משמעותית ובהחלט מצדיקה את המחיר, אבל כמובן שחנות כמעט תמיד תנסה לדחוף את המוצר היקר,לכן אני שואל פה.

מהסתכלות שלי ומשחק ב-2 העדשות אני יכול להעיד שה-1.4 נראית באמת הרבה יותר טוב (מבחינת מבנה וגודל עדשה).

מה תיתן לי עדשת ה-70-300 ?

כרגע יש לי עדשת 18-105 שנראה לי שהיא בסה"כ עדשת ALL AROUND לא רעה בכלל (לפחות על פי מה שקראתי בכל מני אתרים).

את המחירים של העדשות קיבלתי בהונג קונג.

הערה, משהו שעכשיו נזכרתי:

יצא לי לראות בפורום יד שנייה עדשות 1.4 תוצרת יפן ואילו בכל החנויות העדשות שראיתי (גם 1.8 וגם 1.4) היו כולן תוצרת סין, הסבירו לי שהיפניות זו גירסה ישנה יותר והחדשות כבר מיוצרות בסין.

האם זה נכון ?

האם יש השפעה על איכות התמונה ? (מישהו אמר לי שהיפניות פחות רגישות לאבק, למשל).

תודה.

פורסם

לא מכיר את העדשות האלה, אבל באופן כללי, בצילום,

ההבדל בין 1.4 ל-1.8 הוא הרבה יותר גדול מ-STOP אחד,

אם אתה מבין למה אני מתכוון.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

נתחיל מזה שבמצלמות CROP אתה צריך 80 מ"מ כדי לקבל אורך מוקד קלאסי של 50 בפול סייז. לפי עדשת קיט וחוסר מנועה פוקוס אני מבין שמדובר במצלמת כניסה לעולם SLR. האם זה נכון? אין מה לקנות עדשה בלי אוטופוקוס כי העיניות שלהן מאוד חשוכות ואין מצב שתפקס ידני טוב.

נמשיך מזה שF1.4 עדיפה אופטית ושווה את הכסף מבחינת חדות כי אתה במילא תסגור את הצמצם ותקבל חדות של תער.

אבל כאמור היא לא בשביל הגוף הזה שגם אחראי על הצבעים. עדשה לא תשפר את הצבעים בצורה מורגשת.

אני במקומך, אם בעדשה ראשונה מחוץ לקיט עסקינן הייתי פוזל לכוון עדשת זום טובה כמו 16-85.

תתן לך הרבה יותר ורסטיליות ותתן לך הרבה יותר פאן בתחביב החדש.

אפשרות נוספת היא 18-200 האגדית שיש מצב שלא תקנה שום דבר נוסף אליה אם תיפול על אקזמפלר טוב.

אבל שתיהן מגרדת 700 דולר בחו"ל.

פורסם

התכוונתי לומר ש-STOP אחד מאפשר לך הרבה יותר תמרון בתאורה נמוכה

(אני לא יודע עד כמה זה רלוונטי או משפיע עם ייצוב התמונה במצלמות הנוכחיות),

ויותר חשוב מזה, מאפשר לך להשתמש בעומק שדה זעיר, מהסוג שבו יש פוקוס

רק על העיניים, ושאר הפנים כבר מטושטשות. רגע, אני אנסה להביא דוגמה.

שים לב לעומק השדה הזעיר, ואיך שהוא מוביל אותך למקום החשוב בתמונה (העיניים):

http://philip.greenspun.com/images/pcd0942/george-alone-19.4.jpg

אפילו האף כבר מחוץ לפוקוס...

דבר שני - ייתכן שיש הבדל בין שתי העדשות בנוגע להתנהגות

האזורים שאינם בפוקוס (ה-bokeh המפורסם). לינק לדוגמה:

http://www.kenrockwell.com/nikon/50-comparison/bokeh.htm

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
נתחיל מזה שבמצלמות CROP אתה צריך 80 מ"מ כדי לקבל אורך מוקד קלאסי של 50 בפול סייז. לפי עדשת קיט וחוסר מנועה פוקוס אני מבין שמדובר במצלמת כניסה לעולם SLR. האם זה נכון? אין מה לקנות עדשה בלי אוטופוקוס כי העיניות שלהן מאוד חשוכות ואין מצב שתפקס ידני טוב.

.

המצלמה היא D5000.

שיחקתי עם העדשה בחנות וכן הגעתי לרמת פוקוס טובה (המצלמה נותנת אינדיקציה כאשר את בפוקוס).

• תוכן חדש...