Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה, שלשום הרכב הוחזר לכביש, עבר במכון רישוי רגיל את כל המסלול כמו בטסט רגיל ובלי שום שינוי ברכב.

לאחר מכן קיבלתי את הטופס שמאשר את העברת הרכב במכון רישוי ומאשר את כל "הליקויים" שפורטו בדוח ההורדה.

עכשיו יש לי את הקנס של ה 1000 ש"ח שקיבלתי גם כן.

לפי מה שאני מבין יש לי כרגע עילה לביטול הקנס מכיוון שהרכב עבר מכון רישוי והוחזר לכביש בלי שום בעיות.

יש לי שתי אפשרויות, אחת היא להגיש בקשה להשפט ובמשפט כבר נראה מה יהיה..והשניה היא להגיש בקשה לביטול הקנס לאגף התנועה שאליו שייך הקנס.

מה אתם ממליצים לעשות? האם מישהו עבר תהליך דומה ויכול לייעץ לי בעיניין?

פורסם

יש פטנט חדש למי שנתפס עובר באור אדום וקיבל קנס של 1,000 שקל:

הוא יעשה סיבוב, יחזור חזרה לרמזור, יעמוד באדום כמו ילד טוב ואח"כ יבקש מחילה.

את הקנס קיבלת, כי ברגע הביקורת היתה עבירה.

ההורדה אינה עונש, היא ענין טכני - אי אפשר לנסוע ברכב לא תקין.

את הליקוי תיקנת לא כי אתה חייב, אלא כי אתה רצית לנסוע עם הרכב.

איך יודעים שעכשיו מותר לרכב לנסוע - עוברים טסט.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר שליט- הבחור אמר שהוא לא תיקן שום דבר והגיע לטסט בדיוק במצב שהרכב היה בעת ההורדה. מאיפה אתה יודע שהבחור קיבל הורדה על משהו מוצדק? כבר קרה שקיבלתי הורדה על חופש בהגה שלא היה קיים והגעתי לטסט בלי לתקן שום דבר. הם ראו את טופס ההורדה, בדקו את הרכב ואמרו שהכל תקין והבוחן סתם התנכל אלי. הרכב הוחזר לכביש עוד באותו היום. אני כבר לא מדבר על כל ההורדות המצחיקות על ספויילרים ושטויות שבכל מכון רישוי שאני מכיר אמרו ל ישזה חוקי לחלוטין ולא נחשב לשינוי מבנה רכב.

פורסם
יש פטנט חדש למי שנתפס עובר באור אדום וקיבל קנס של 1,000 שקל:

הוא יעשה סיבוב, יחזור חזרה לרמזור, יעמוד באדום כמו ילד טוב ואח"כ יבקש מחילה.

את הקנס קיבלת, כי ברגע הביקורת היתה עבירה.

ההורדה אינה עונש, היא ענין טכני - אי אפשר לנסוע ברכב לא תקין.

את הליקוי תיקנת לא כי אתה חייב, אלא כי אתה רצית לנסוע עם הרכב.

איך יודעים שעכשיו מותר לרכב לנסוע - עוברים טסט.

.

אמיר, א. לא הייתה שום עברה. ב. השוטר סתם עצר אותי לאחר שסע מאחורי כמה מטרים.

ההורדה הייתה כי השוטר סתם החליט להתנכל. הרכב תקין לחלוטין הרבה יותר תקין מהרבה מכוניות.

לא היה שום ליקוי.

האוטו עבר במכון רישוי כמו שהוא ובוטלה ההורדה.

ואם אתה לא יודע לענות על השאלה ששאלתי אל תכתוב שטויות.

פורסם

הכל היה תקין ומאושר, הליקויים הונפצו, ה''בוחנים'' (שלא הציגו את עצמם) המעוללים לא ידעו מיקומים של חלקי מנוע וחצי שעה לקח להסביר למה זה לא רדיאטור שני וזה אינטר.

השוטרים הורידו את האוטו מהכביש נטו סתם בישביל להתנכל ולעשות דווקא והפגנת שרירים.

חלק מהשיחה נראתה ככה:

השוטר: ''למה יש פורק ?'' (לאחר שהוסבר לו מה החלק)

בעל הרכב: ''חלק אינטגרלי מהרכב''

השוטר:''אני מוריד את האוטו מהכביש !!!!''

בעל הרכב: ''הכל חוקי ומאושר, תראה את הרישיון רכב וקוד מנוע *מציג*''

השוטר: ''אולי אצלך זה חוקי, אצלי זה לא חוקי, האוטו יורד ותכין את עצמך לעמדה מספר אחת.''

פורסם

אני לא יודע אם תיקנת או לא תיקנת, כמו שאני לא יודע אם השוטר מבין או לא מבין מה קורה בנבכי הרכב.

אם אתה חושב שהשוטר טועה, אתה מוזמן להתדיין בבית-משפט, להוכיח לשופט שמדובר בבור ועם הארץ בעניני רכב, לבקש פיצוי על הנזק שנגרם לך, ולוודא שהשוטר מקבל נזיפה שמגיעה עד למפכ"ל.

החוק רואה את השוטר כצודק, לכן רואים את כל מה שנכתב בדו"ח כאילו היה אמת מוחלטת, אלא אם תצליח לסתור בעובדות מוחשיות את דבריו.

להגיד שעשית טסט בלי לתקן כלום זה לא הוכחה, כי אף אחד לא יודע אם תיקנת משהו לפני הטסט או לא תיקנת.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר, צורף טופס לרישיון רכב החדש שמפרט שכל הליקויים שפורטו בדוח הורדת הרכב נמצאו תקינים ומאושרים ובעצם סתרו את דברי השוטר.

פורסם
אמיר, צורף טופס לרישיון רכב החדש שמפרט שכל הליקויים שפורטו בדוח הורדת הרכב נמצאו תקינים ומאושרים ובעצם סתרו את דברי השוטר.

יש גם סבירות שתיקנת את הליקוים וניגשת לטסט.

עדיף שתפרט את הליקוים,אפשר יהיה להבין הרבה יותר...

פורסם
אף אחד לא יודע אם תיקנת משהו לפני הטסט או לא תיקנת..

בוודאי שהליקויים שפורטו בדו"ח נמצאו תקינים - הרי הלכת קודם למוסך לסדר את הליקויים ורק אח"כ הלכת לטסט.

אם אתה טוען אחרת - תוכיח. אני קובע שתיקנת קודם במוסך. ההבדל הוא שאני לא צריך להוכיח את הקביעה שלי, ואתה כן צריך להוכיח.

.

פורסם

יוני שלום

הוריד אותך שוטר בוחן תנועה כך לפי דבריו ואני מעריך כי אכן זה כך כי לשוטר רגיל אין סמכות להורדה.

אין לך יכולת להוכיח כי הרכב במצבו בעת שעבר את הבדיקה במכון הרישוי לא תוקן /שונה /שופץ לעומת מצבו בעת הבדיקה על ידי הבוחן המשטרתי.

זאת טענתך בלבד, וכל מה שאתה יכול זה לנסות להוכיח זאת..

לגבי ביטול הקנס שתי דרכים. הראשונה פניה למשטרה לבטל את הדו"ח בשיטת "מצליח". לא ייעתרו לבקשתך אתה רשאי לבקש להישפט ולהוכיח את טענותיך בבית המשפט.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

יוני,

הסברתי לך בשרשור אחר שפתחת והסברתי לך גם בה"פ, מבחינת משרד התחבורה והחוק היבש הרכב שלך יצא את שערי המפעל אטמוספרי ועד יום מותו ישאר אטמוספרי.

מבחינת החוק לא מעניין מה אישרת, איזה מנוע אישרת ואיך אישרת אותו, המנוע שאושר לך הוא בצורתו האטמוספרית!

אם הפרקליטות יביאו למשפט נציג של פיג'ו (סליחה אם אני טועה, מדובר ב 306, לא?) וגם מהנדס רכב בילתי תלוי אז מה הם יגידו? יגידו שברכב בוצע שינוי מבנה, נכון?

אז ההורדה היא 100% מעצבנת אבל נכון להיום, לצערי ולצערך היא גם 100% מוצדקת.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מדובר בZX,

המנוע בא עם טורבו עליו בתצורתו על פג'ו 605

מכון הרישוי פירט בדף נצמד שהליקויים שנרשמו ע''י השוטר בדוח הורדה נבדקו ויצאו תקינים וחוקיים/מאושרים.

מי שביקש פירוט על מה האוטו הורד,

אינטר חזית

פורק

פוד קורה

''חוסר ממיר דוד אמצעי'' (מה שלא יכל לבדוק בכלל)

אדון אמיר שליט, אף אחד לא צריך להוכיח לך כלום,

וממש יפרק אינטר קולר + פורק ביום שבת נכון ? :roll:

פורסם

papa_carlos,

אם לא הבנת, אתה לא צריך להוכיח לי אישית.

ה"אני" היה על דרך המשל.

לצורך הענין:

עכשיו אתה מגיע לבית-משפט וצריך להוכיח לשופט שכל מה שהיה מותקן, נשאר מותקן, לא שונה ולא פורק ולהוכיח שהבוחן דביל.

זה שמה שמותקן כרגע ברכב זה תקין, על זה אין חולק. זה שאתה אומר בע"פ שלא נגעת בכלום, שווה בבית-המשפט כקליפת השום.

זה שהשוטר אומר בע"פ בבית-משפט (כמובן קורא את המיזכר שרשם לעצמו בעת האירוע), זה אמת לאמיתה. למה ? כך קבע המחוקק, זולת אם תוכיח אחרת.

.

פורסם
מדובר בZX,

המנוע בא עם טורבו עליו בתצורתו על פג'ו 605

המנוע בא עם הטורבו אבל המנוע לא בא עם האוטו :lol:

שמע, למשרד עו"ד מותר לבוא אך ורק עם חולצת כפתורים לבנה.

זה חוק קשוח שמקפידים עליו מאוד.

יש תקלה ובבוקר אתה רואה שאין לך חולצה לעבודה ומבקש ממנהל המשרד אישור מיוחד לבוא עם חולצה בצבע קרם בהיר.

הוא נותן לך אישור לבוא עם חולצה בצבע קרם .

ואתה לא מצליח להבין למה הוא מתעצבן שהגעת עם טי-שירט בצבע קרם.

מה שאני מנסה להסביר לך שהאישור הוא למנוע, לא לטורבו!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

משהו פשוט לא מסתדר לי עם מה שאתה אומר באגירה.

הרכב קיבל אישור משרד התחבורה להחליף ממנוע X למנוע Y - מה צריך יותר מזה?

יש אישור - חוקי - למנוע Y.

המנוע, מגיע עם חלקים מסויימים, בינהם טורבו - אם המנוע מאושר, גם החלקים הנלווים מאושרים.

בדיוק כמו בכל רכב אחר שמקבל אישור להחלפת מנוע בין אם הוא אטמוספרי או לא.

אם זה ככה, אז אנשים שהורידו מנועי טורבו מקוריים לטובת מנוע אטמוספרי חייב להרכיב את הטורבו?

שי אסרף - Team Kobi-Racing

• תוכן חדש...