Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ביום חמישי בערב נסעתי ברכבי (מיצובישי קולט 96), לפתע התחילו רעשים מוזרים מחלקו האחורי (:shock:) של הרכב, הווינקרים עשו רעש אך לא פעלו, חלון החשמל של הנהג החל לעלות לבד. ונראה לי גם שהנעילה המרכזית עשתה "קולות".

התחלתי להריח ריח קל מאוד של פלסטיק שרוף. הייתי במרחק של 300 מטר מהבית לכן המשכתי בנסיעה איטית.

כמובן שברגע שהגעתי הביתה כיביתי את הרכב.

שמתי לב לכמה דברים:

• האור בתוך הרכב (כשפותחים את הדלת) מאוד חלש.
  • הנורה בלוח המכוונים שמודיעה על דלת פתוחה, גם כן מאירה באור מאוד חלש.
  • המנורה בבגאז', גם כן מאירה באור מאוד חלש.
  • הנעילה המרכזית לא עובדת.
  • יש לי אזעקת ביפר של רב בריח. כשניסיתי לנעול את הרכב, הייתה התראה על דלת פתוחה.
  • הפלאפון הקבוע ברכב לא כבה עם סגירת הסוויץ'.
  • עשן קל מאיזור תא הכפפות.

נעלתי את הרכב ידנית ובדקתי שלא נשאר שום אור דולק ברכב.

בבוקר קמתי כדי לבדוק פיוזים ולראות אם יש איזה משהו שאני יכול לעשות.

המצבר מת!! אין כלום. שום דבר לא פועל.

דיברתי עם המכונאי שלי (אלון אסולין מ"אוטוויק") והוא אמר לי בשום פנים ואופן לא להניע את הרכב עם כבלים, אלא להגיע על גרר למוסך.

כשאמרתי לו על העשן מכיוון תא הכפפות, הוא אמר "אוי".. :shock:

מחר בבוקר אני אגרור את האוטו למוסך

אבל כדי להתכונן נפשית (וכלכלית),האם למישהו יש חוות דעת על המצב?

מה מצפה לי ? (הן מבחינת מחיר צמת חוטים והן מבחינת זמן במוסך).

איזה באסה!

תודה לכולם.

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

לכל הדעות יש קצר חשמלי רציני, הייתה צריך לנתק את כבל המינוס מהמצבר עם הגיעך הבייתה אז הייתה חוסך את החלפת המצבר.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

עכשיו אתה סתם מבאס אותי עוד יותר.. :cry:

אין שום סיכוי להציל את חייו של המצבר הנוכחי? (טעינה ארוכה או משהו כזה?)

עודד.

פורסם

זה תלוי בגיל המצבר ובאיכותו. היו מקרים לכאן או לכאן .זה לא צריך לבאס אותך ,כך לומדים .העיקר שימצא מקור הקצר.

בברכה

מוטי

פורסם

ניתן להטעין את המצבר אצל חשמלאי ולבדוק אותו לאחר מכן תחת עומס. במידה והמצבר עובר בהצלחה בדיקה זו כנראה הואיישרת אותך עוד זמן מה.

כמה שנים המצבר מותקן ברכב ? האם המצבר עבור פריקה מלאה בעבר ?

איזה כייף לי :)

פורסם
עכשיו אתה סתם מבאס אותי עוד יותר.. :cry:

אין שום סיכוי להציל את חייו של המצבר הנוכחי? (טעינה ארוכה או משהו כזה?)

עודד.

לפני יותר מ- 15 שנה הייתה ברשותי מיצובישי סופר לנסר חדשה.

כשהרכב היה בן שנה לעירך, נסעתי לחו"ל וכשחזרתי אחרי שבועיים גיליתי שלמצבר אין אפילו יכולת להאיר את לוח המחוונים - הכל מת לגמרי (כתוצאה מהתקנה לקויה של רדיו שיצרה זרם זליגה של יותר מ- 100MA).

התנעה עם כבלים החזירה את הרכב לחיים תוך צווחות רמות מכיוון רצועת האביזרים, בנסיעה ממש הרגשתי שהרכב נוסע "כבד יותר".

זה לקח כמה ימים עד שעינית החיווי של המצבר חזרה לצבע ירוק, המצבר שירת אותי עד שמכרתי את הרכב.

בקיצור - לא הכל אבוד ויתכן שהמצבר שלך יחזור לתפקד כמו גדול.

פורסם

זה ממש לא מה שמדאיג אותי. (גם, אבל לא רק).

מכיוון שנתנו תגובות רק לעניין המצבר, זרמתי עם זה..

למרות שמצבר חדש זה גם סיפור לא כל כך זול. (לפי מה שאני זוכר המחירים עלו בשנה האחרונה בצורה משמעותית, לא?)

למי ששאל, המצבר מותקן ברכב משהו כמו 3 שנים וקצת.

תודה.

עודד.

פורסם

טוב, אז ככה..

אתמול בבוקר הרכב נגרר למוסך.

הוא בילה שם את אתמול ואת היום עד הצהריים בנסיון לעלות על הבעיה.

*יש לציין שביום שבת ניתקתי דיבורית קבועה שהתקינו לי ב"פלאפון".

גיליתי שהם חיברו את חוטי חשמל של הדיבורית ישירות לפיוזים שנמצאים בתוך הרכב. (נראה לי די חובבני, לא כך?)

הפיוזים שאליהם חוברו החוטים היו תקינים וכך גם ה"ריליי" (לא יודע עם זאת ההגדרה הנכונה) שנמצא על החוט עצמו של הדיבורית..

ביום שבו התחיל כל הבלאגן, הדיבורית לא כבתה כשסגרתי את הסוויץ' ונאלצתי לכבות אותה ידנית.

במוסך התחילו במלאכת הפירוק והניקוי ,("לנקות" כל מיני חוטים שלא נמצאים בשימוש), של כל החיווט בחלקו הקדמי של הרכב.

להפתעתי (ולמזלי) לא מצאו כלום!! :shock:

חיברו מצבר חדש, הניעו את הרכב- וכמו חדש!

אלון (מנהל העבודה באוטוויק), לקח את הרכב לסיבוב של 20 דק' עם מזגן, אורות ורדיו כדי לנסות ליצור עומס על מערכת החשמל.

כלום לא קרה.

היום בבוקר, לאחר שהמצבר היה מחובר כל הלילה, אלון הגיע לרכב, והניע! לא הייתה שום זליגת חשמל במהלך הלילה!בבוקר עשה אלון עוד סיבוב עם הרכב וגם בסיבוב הזה הרכב התנהג כרגיל! לא רעשים, לא עשן, לא כלום..

הגעתי ולקחתי את הרכב.

כשהגעתי לביתי שמתי לב לשני דברים שקצת מטרידים אותי ופה אני מבקש את עזרתכם.

הרדיו, לפני כל הבלאגן ,היה כבה עם סגירת הסוויץ' ועכשיו נשאר דלוק. מה זה אומר? אני לא יודע אם "שיחקו" עם החיבורים של הרדיו..

(ביום "המקרה" הפאנל לא היה מחובר..)

דבר שני שאני לא כל כך סגור עליו, הוא השעון שיש בתוך הרכב.

למיטב זכרוני (ואני קצת שרוט), גם השעון היה כבה עם סגירת הסוויץ' ועכשיו הוא נשאר דולק גם לאחר דימום הרכב. האם זה מצביע על תקלה כלשהי?

כשאמרתי את זה לאלון, הוא אמר לי לנסוע איזה יומיים (לא רצוף8) ) ולראות אם יש איזו בעיה. (הוא אמר שאולי יש איזה משהו שהם לא שמו לב אליו)

בעקרון זה לא מפריע לי שהרדיו לא כבה. אך השאלה היא, אם זה מצביע על משהו..

כל שאר התקלות נעלמו לגמרי. (האור החלש בתא הנוסעים, ההתראה על דלת פתוחה וכו'..)

אהה וכמעט שכחתי, המצבר שהיה על הרכב עבר טעינה ארוכה וחזר לחיים:-D

תודה רבה וסליחה על החפירה!

עודד.

פורסם

יש לך מזל גדול ,

במקרים כאלו מנתקים את כבל המינוס מהמצבר ולא כדי לשמור על המצבר מפריקה אלה למנוע שריפה של הרכב .

הסיטואציה דומה הייתי יכול לעלות הביתה ולראות את האוטו שלך עולה באש כמה דקות לאחר שסגרת הכול,

לפי מה שהבנתי עד עכשיו כניראה באחד מההתקנות/פרוקים של התקנים נשארו קצוות חוטים חשופים שרגעים מסויימים נגעו בשלדת הרכב (-) , לאחד ההתקנים נלקח מתח קבוע או אחרי סוויצ' ללא פיוז או עם פיוז גבוה מהנידרש , ולכן הקצר הופיע , במקרה כזה בפחות מדקה הרכב יכול לעלות באש , ברגע שמתח (+) ללא פיוז הגנה או פיוז לא מתאים נוגע בשלדת הרכב (-) החוט מתחיל להתחמם ולהשרף וכך לכל אורכו, בחלק מהמקומות שטח המגע של החוט עובר ליד חלקים דליקים (ספוגים בדשבורד/שטיח רצפה) החופ הנוצר ממיס את ציפוי הפלסטיק ובקלות גורם לשריפה של הרכב ,

פעם הבאה שאתה נתקל בעשן מחוטי חשמל ברכב דבר ראשון שאתה עושה זה לנתק מינוס או פלוס מהמצבר (מה שיותר מהיר) ,

שוב אני חוזר יש לך מזל גדול .

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם

לגבי הרדיו שעובד גם עם עם מנוע כבוי,ייתכן ובחיבור מחדש של הכבילה חיברו לך את הזנת המתח הראשית של הרדיו דיסק למקור המתח הקבוע אשר לא מפסיק בעת כיבוי המנוע(מזין מתח על מנת שזכרון התחנות לא יימחק וכו')בכל מקרה,לא כזה נורא,רק אל תשכח לכבות את הרדיו דיסק בכל פעם שאתה יוצא מהרכב,אחרת שוב פעם המצבר ייעשה לך צרות.

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

דרור ותומר, תודה על התשובות.

תומר, גם לפני כן (כשהרדיו כן היה כבה עם סגירת הסוויץ') התחנות לא היו נמחקות..

עודד.

פורסם
דרור ותומר, תודה על התשובות.

תומר, גם לפני כן (כשהרדיו כן היה כבה עם סגירת הסוויץ') התחנות לא היו נמחקות..

עודד.

כנראה לא הסברתי את עצמי כל כך טוב.

בהתקנה "תקינה" מספקים לHU(בבמקרה שלך רדיו דיסק)שני כבלי מתח,אחד עובר על הסוויץ' ומספק מתח לרדיו דיסק רק כשהסוויץ' מסובב/רכב מונע.

הכבל השני מספק באופן תמידי מתח לHU לשמירת הזכרונות ללא תלות בבסוויץ'(הכבל תמיד מוזן מתח מהמצבר)

בעשרות התקנות שעשיתי לחברים (אי שם בשנות התשעים) תמיד הייתה בקשה אחת-גם אם הרכב כבוי ואין מפתח בסוויץ'-שתשאר היכולת לההפעיל את הרדיו דיסק(רדיו טייפ:-P) ולכן הייתי לוקח את מקור המתח שהיה נועד לשמירת הזכרונות ומזין את המתח הראשי של הHU כך שתמיד יכולת להפעיל את הHU ובכל מצב(פשוט מחברים את שני כבלי הזנת המתח של הרדיו דיסק אל כבל המתח המוזן מצבר יחד וזהו)

כנראה שכך חוברה הכבילה אצלך ברכב.

(אני לא מתקין מקצועי ולכן ההסבר ה"פשוט")

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

ההסבר הפשוט זה בדיוק מה שהייתי צריך!

תודה!

כנראה שבמוסך הם חיברו את זה בצורה כזאת לאחר שהם פירקו את כל הרכב..

שוב תודה!

עודד.

פורסם

רצוי לחבר את הרדיו באופן שהוצאת המפתח מהסוויץ', תכבה אותו, ולא ישאר דבר הגורם לזליגה,שכן, באם הרכב יחנה מס' ימים רצוף ללא הנעה, מה שיכול לקרות, יתכן ולא יניע כלל.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...