Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכדי להעביר את כבלי החשמל מהמצבר שימוקם מאחור לעבר החזית, צריך לעבוד קצת גם מתחת לאוטו. אז חוזרים לליפט. אז אני מנצל את ההזדמנות ולהסתכל קצת על תחתית המרכב/שלדה ונזכר/רואה שטרם חיברתי את בולמי הזעזועים האחוריים. זה לא במקרה. לאור השינוי שעשיתי בקפיצי העלים (טבעות אוקלון בין העלים בכדי למנוע רעשים) וחוסר המשקל מאחור בעת ההרכבה, "נמתחו" העלים עד קצה מהלך הבולמים ולא רציתי להרכיבם במתח מיותר. בינתיים "התיישבו" העלים טוב יותר וגם המשקל הנוסף של גוף הפיבר סייע בדבר וכעת ניתן להרכיב את הבולמים מבלי שימתחו יתר על המידה. אז לפני שנתפנה לכבלי המצבר, נסיים גם עם מטלה זו.

אז קדימה, לעבודה!

1. חוזרים לליפט.

2. ה"טבעת" של הבולם מכוונת לנקודת העיגון שלה על הסרן האחורי.

3. הבורג (המקורי! אחד הברגים היחידים בכל המכונית שהוא אינו מוצר מדף, אלא בורג ייעודי שנבנה במיוחד למטרה זו. מסיבה זו הוא נוקה ונבדק והוחזר לשימוש, זאת בניגוד לרוב המכריע של שאר הברגים שהוחלפו לחדשים) ותותבי הגומי.

4. מכניסים את הגומיות למקומם בתוך טבעת הבולם.

5. ומרכיבים את הבורג והאום.

6. ומחזקים.

7. וזו התוצאה הסופית.

07112011547.jpg

07112011552.jpg

07112011551.jpg

07112011553.jpg

07112011554.jpg

07112011555.jpg

07112011556.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם
מנקודת המבט האחרונה שבתמונות סוסיתא מירוצים ניבנית לה בשפיים.

בצעירותי, זה היה החלום שלי: להפוך סוסיתא (או רום כרמל) למכונית מירוץ. בבגרותי, הבנתי עד כמה הרעיון הזה הזוי ולשמחתי הזדמנו לי האפשרויות לנהוג במכוניות עם כבוד, כך שבהגיעי לשיפוץ של הטנדר, לא נשארה בי מוטיבציה לרעיונות הזויים. סתם הגשמת חלום.

המוט מייצב האחורי מקורי או שיפור ?

דרור .

מקורי. מקורי לגמרי. בארכיון הרכב הישראלי גיליתי איזו התכתבות או כתבה (לא זוכר) שבה הסתבר לי שמשרד התחבורה חייב את המפעל להתקין מוט מייצב שכזה, ככל הנראה בגלל בעיות יציבות. המדובר ברום 1301, המצויד במנוע ההילמן שמוקם כעשרים ס"מ לפנים על גבי השלדה ומין הסתם, עקב כך, השתנתה חלוקת המשקל ובטנדר גרם הדבר לבעיית יציבות. עד כמה שיצא לי לראות, ברום 1301 רגילה - ארבע דלתות אין מוט מייצב שכזה.

יש סיבה מיוחדת ש 7 עלים מכל צד מחזיקים את הסרן אחורי? אפילו בטרנזיט יש פחות קשיחות:lol:

האם כך גם במקור?

נדב.

בטנדר השני שלי, זה יותר גרוע... אל תשכח שהטנדר הזה הגיע במקור עם ארגז ששקל כ-150 ק"ג וכי הוא (היה) בעל כושר העמסה של כחצי טון. בעת השיפוץ מכלולי השלדה והמתלים, רק שיחזרתי את מה שהיה שם במקור. היום אני יודע שהסידור הזה לא ישאר כך - הרי אין ארגז וגם אני לא מתכוון להתחיל להעמיס חצי טון על הארגז. במצב הנוכחי, המתלים האחוריים קשים כאבן ואפשר לקפוץ על קצה הארגז מאחור וזה כמעט לא גורם לתנועת מתלים. ברום כרמל המשפחתית ישנם ארבעה עלים, בפורד אסקורט ששוקלת דומה, ישנם שני עלים או אפילו אחד. אז כשניגע עם הטנדר למצב נסיעה, ניקח אותו למומחה הקפיצים ונחליט כמה נוריד. מין הסתם זה יהיה בדומה ואולי אף פחות מאשר ברום הרגילה.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

אם לא נתקדם, לא נסיים (וגם ככה ניר כבר בטוח שאני בעצם אף פעם לא רוצה/מתכוון לסיים את השיפוץ הזה, אז חייב להוכיח לו אחרת!).

הפעם: בניית תושבת למצבר. קצת רקע: במקור, המצבר יושב בחלקו הקדמי ימני של תא המנוע. אלא שהמקום הולאם לצורך מערכת המזגן והמערכות הנלוות. אז הוחלט שהמצבר יעבור לדופן תא המטען. במהלך הזמן (לפני כשנה, איך שהזמן עובר...), מצאתי תושבת מצבר מתאימה (תרומת דייהטסו טריוס) ועכשיו הגיע סוף-סוף רגע ההתאמות.

אז הנה קצת תמונות רקע:

1. תמונה מעידן אחר, ממש. שימו לב לדבר היחיד שמבריק בתא המנוע המזוהם הזה: מצבר שנפ בפינה השמאלית התחתונה. שם המצבר יושב במקור.

2. הטריוס האומללה שתרמה את תושבת המצבר (וגם, בעצם, את יחידת המזגן).

3. הנה ההוכחה: תושבת המצבר המקורית של הטריוס עדיין במקומה.

4. ותושבת המצבר אחרי שפורקה.

5. מאחר שתושבת המצבר תשב בין שתי הגבהות בפיבר (בשקע, במקור, התחברה תושבת המושב ), יש להכין תושבת לתושבת. פיסת הנירוסטה בעלת הכיפוף מבטיחה חוזק מבני מעל ומעבר. היא נחתכה למידה המתאימה, ו...

6. ו... הושמה ביחד עם תושבת המצבר במקום המיועד, בכדי לבדוק התאמה.

7. כמובן שצריך לבדוק שאין ניגוד אינטרסים בין התושבת לבין הגלגל החלופי. לא, אין בעיה.

8. אין בעיות של התאמה, אפילו לא עם המצבר המיועד.

אז הכל נראה טוב, אפשר להתחיל להתאים, לקדוח ולחבר.

המשך יבוא.

01072010067.jpg

05012011298.jpg

05012011299.jpg

03112011528.jpg

03112011527.jpg

03112011529.jpg

03112011530.jpg

03112011531.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

או, סוף סוף התקדמות :-D

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

אז אחרי שבדקנו שהכל מתאים, אפשר להתחיל לקדוח! ומי שקדח בנירוסטה, יודע שזה לא פשוט בכלל... אחרי סימון המקומות המיועדים, צריך להתחיל עם מקדח בקוטר קטן, לא ללחוץ חזק מדי, לא לחמם ולשרוף את המקדח, לדאוג לקרר אותו כהלכה ואז, אחרי הנקדח החור, לעבור למקדח בקוטר גדול יותר ולחזור שוב על אותו התהליך... בקיצור, מלאכה לא קשה, אבל כזו הדורשת סבלנות ואורך רוח.

אז תמונות:

1. תושבת הנירוסטה. חלק מהחורים כבר סומנו ונקדחו. נשארו עוד שניים. המים במקומות המסומנים - לא במקרה.

2. ואחרי עבודת נמלים סבלנית, גם החורים הללו נקדחו. ארבעה חורים להתאמת תושבת המצבר לנירוסטה, ועוד שניים להתאמה לגוף המכונית. ואיפה עוד שני חורים עבור החיבור למרכב המכונית? הסבר בהמשך.

3. עכשיו, לפי החורים שנקדחו בתושבת, אפשר לקדוח את החורים המתאימים בפיבר. אחרי עבודת הנמלים בקידוח הנירוסטה, העבודה על הפיבר היא תענוג!

4-5. את שתי התושבות מחזיקים יחדיו ארבעה ברגים. שניים ייעודים רק בכדי להדק את שתי התושבות יחדיו (אלו הם הברגים שכבר נראים בתמונה) ואילו השניים האחרים המחברים בין השתיים, הם משותפים לחיבור שתי התושבות ומרכב המכונית גם יחד.

6. כאשר התושבת יושבת במקומה, הבורג שבתמונה בדיוק מתאים למרווח בסמוך להגבהה בפיבר.

7. אגב, זהו הכיסוי האורגינלי המכסה את הבטנה בפיבר. במקור אין מאחורי הבטנה כלום ולכן היא בנויה במעין שיפוע פנימה, אולם לאור השינוי ומיקום המצבר שם, אחת המטלות הנוספות היא להתאים את הכיסוי הזה בחלקו הקדמי ולשנותו כך שיתאים לייעוד החדש.

8. והנה היא התושבת החדשה, מורכבת למקומה. מהודקת על ידי ברגים, שייבות רחבות מלמטה בצד של הפיבר ואומי "ניילוק" שישמרו את כל המכלול הזה של המצבר מהודק לשנים רבות לבוא.

עוד סימון V ברשימה!

ומה עכשיו? עוד ארוכה הדרך...

04112011532.jpg

04112011534.jpg

04112011535.jpg

04112011537.jpg

04112011538.jpg

04112011536.jpg

04112011533.jpg

04112011539.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אחרי שהסתיימה הכנת התושבת, אפשר להתחיל להעביר כבלים מהמצבר לתא המנוע. שוב, לא מסובך במיוחד. אפשר להעביר את הכבלים דרך תא הנוסעים (ממש לא...) ואפשר לקדוח את רצפת הפיבר, להוריד את הכבלים מתחת למרכב, אל השלדה - שם יש חורי מעבר בשלדה שישמשו בדיוק למטרה זו.

בנקודה זו, קצת נתקפתי בשגעון שלמות. הרי בסופו של דבר, כל הסיפור הזה עם המצבר ועם הכבלים הרי יוסתר מאחורי הבטנה הגדולה של הארגז ומה שמאחוריה - רק אני אראה. ובכל זאת, לא יכולתי סתם לקדוח חורים בפיבר ולהעביר את הכבלים. אז מסטוק גומיות המעבר שקניתי בשעתו, מצאתי שתיים מתאימות, והעברתי אותן מעל הכבלים, כך שישבו בדיוק מסביב לכבלים בחורים המיועדים להם בפיבר.

אז הנה, ככה זה נראה:

1. שני חורי המעבר שנקדחו בפיבר. באחד - כבר אפשר לראות את גומית המעבר.

2. ועכשיו, גם בשני.

3. אחרי שמעברים את שני הכבלים - ככה זה נראה מלמטה. מכאן אפשר גם לראות את ברגי תושבת המצבר.

4. ואחרי שמתאימים קצוות ונעלי כבל - זו התוצאה הסופית.

סופית מלמעלה, הכוונה. עכשיו צריך לתעל את הכבלים כל הדרך לתא המנוע...

04112011540.jpg

04112011541.jpg

07112011544.jpg

04112011542.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
אלוף אתה... בונה תושבת.. לתושבת... :king::king::king::king:

נו, מה אני אעשה? המעמד (של המצבר) מחייב...

אני יודע שכבל ארוך יש לו התנגדות יותר גדולה, ויכול להתחמם. שווה בדיקה - במיוחד בזמן העמסת שיא - התנעה.

כעיקרון, אתה צודק, אלא שזו לא תהיה הפעם הראשונה או האחרונה שמצבר ממוקם בחלקה האחורי של מכונית ועושה עבודתו נאמנה. הרעיון הוא להשתמש בכבלים עבים ואיכותיים וזה בדיוק מה שעשינו. מעבר לזה, אחד הדברים הכיפיים ביותר בהנעה של המכוניות הישנות הללו, הוא שהן מניעות בנגיעת סטרטר אחת. אז אם הכל תקין ובסדר, העומס על המערכת אינו גדול.

בכל מקרה, תודה על תשומת הלב.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

במסגרת המיקום מחדש של המצבר והחיווט של כבלי המצבר, עלה הרעיון להתקין "ברז" לחשמל. אחת הבעיות עם מכוניות שאינן בשימוש תכוף, היא פריקת המצבר. היו לי בעבר שתי מכוניות שקרה ועברו שבועיים ואף שלושה בין נסיעות ואז, בבואי לבצע נהיגה, המצבר היה מרוקן לחלוטין. פתרונות? אפשר להניע את המכונית מדי כמה ימים, אפשר להשתמש במטען מצברים איטי ואפשר גם להתקין "ברז" שינתק את מערכת החשמל לחלוטין וימנע מצרכנים שונים במכונית לרוקן את המצבר.

ברז בסגנון כזה מורכב באמצעי בטיחות במכוניות מירוץ וכזה על אותו רעיון אפשר למצוא גם בטרקטורים.

אז אחד כזה מתאים, נקנה והורכב, בהתאם לחיווט של החוטים.

אז ככה זה נראה:

1. צידו האחד של "הברז". מצטער, שכחתי לעשות "בוק" גם מהצד השני. צד זה הוא הנצמד לתחתית המרכב.

2. לא שצריך לבודד בין הברז לבין רצפת הפיבר, אבל כאמצעי של בידוד, חתכתי גומיה מפנימית של צמיג, כך שתשמש כאטם בין הברז לבין רצפת המכונית.

3. ולכאן מורכב האטם המדובר.

4. ככה זה נראה ממבט מרצפת תא הנוסעים.

5. וככה מתחתית המרכב.

6. ושוב ממבט מכייון תא הנוסעים עם ידית הברז המורכבת.

עכשיו, כל שנותר הוא להעביר את כבל המינוס דרך הברז, בדרכו קדימה למנוע

07112011557.jpg

07112011558.jpg

07112011559.jpg

07112011560.jpg

07112011562.jpg

07112011561.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

מקווה שזה לא מותקן במקום חשוף להשפרצות במעבר שלוליות בחורף...

בדר"כ מתקינים את זה פנימית או גבוה יותר, לא?

פורסם
מקווה שזה לא מותקן במקום חשוף להשפרצות במעבר שלוליות בחורף...

בדר"כ מתקינים את זה פנימית או גבוה יותר, לא?

יש משהו במה שאתה אומר, אבל...

1. החלק התחתון של הברז ממוקם בין קורות השלדה, צמוד לחלק הפונה קדימה. כלומר, הסיכוי שהשפרצה תגיע לשם - קלוש.

2. גם כי הסיכוי שאני אסע עם האוטו הזה בשלוליות ובגשם - לא גבוה. (לפחות ככה נראה לי עכשיו, לך תדע מה יהיה).

3. הצד של המינוס הוא זה העובר בנקודת החיבור הזו, אז לא אמורים להיות קצרים בכל מקרה.

4. עוד לא יודע איך - אבל הכוונה היא לעשות מעין כיסוי ליחידה הזו. אולי סוג של מכסה פלסטיק או משהו כזה. עוד לא ירדתי לעומק העניין.

5. בקצב שאני מתקדם עם השיפוץ של האוטו, החורף הזה כבר יהיה מאחורינו...

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...