Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה נוזל עדיף עבור המתזים, מי ברז, מי ברז עם תוספת נוזל ניקוי ביתי או נוזל יעודי שנמצא בכל סופר או משהו אחר. מנסיון עם נוזל שקניתי בסופר, כל התזה עם מגבים אומנם ניקתה את החלון אבל נשארו במקרה שלי פסי נזילה כחולים מכוערים על מכסה המנוע. החומר שהשתמשתי הוא ללא צורך בדילול כי אין התיחסות על האריזה לעניין. יש המלצות.

פורסם

מי ברז אף פעם לא מומלץ, גם לא בעירבוב עם חומר כלשהן ייעודי, במים יש אבנית שיכולים לגרום לסתימה ואף לנזילה של מי שמשות.

תקנה בתחנת דלק 4 ליטר ב20 שקל, לא משאיר שום סימן כחול וזה לא עושה אבנית וזה פשוט וזול.

פורסם

אני "רוקח" נוזל ביתי.

מים מהמזגן הבייתי (שים בקבוק בצינור היציאה של המזגן, זה מתמלא תוך יום-יומיים) וקצת מזיגה של נוזל לניקוי שמשות בייתי.

אחרי פעם-פעמיים אתה תבין כמה צריך לשים כדי שינקה מצויין ולא ישאיר צבע ולא יקציף יותר מידי.

פורסם

זה באמת כזה קריטי? ברכב בקודם שלי, פיז'ו 206, מילאתי מי ברז עם קצת חומר לניקוי שמשות ומעולם לא היו לי בעיות, גם ברכב הנוכחי זה מה שאני עושה (מאזדה 2). מעניין אותי פשוט לדעת האם זה באמת הכרחי או שזו עוד שיטה לגרום לנו לבזבז כסף על נוזל ייעודי שלא ממש עוזר.

פורסם
זה באמת כזה קריטי? ברכב בקודם שלי, פיז'ו 206, מילאתי מי ברז עם קצת חומר לניקוי שמשות ומעולם לא היו לי בעיות, גם ברכב הנוכחי זה מה שאני עושה (מאזדה 2). מעניין אותי פשוט לדעת האם זה באמת הכרחי או שזו עוד שיטה לגרום לנו לבזבז כסף על נוזל ייעודי שלא ממש עוזר.

אני לא מאמין שהנוזל ניקוי שמשות שמוכרים בתחנות הוא לא ממים רגילים.

החסרון היחיד של מ ברז הוא שעם השנים מצטברת אבנית ואז מתחילות סתימות.

פורסם

אחרי סתימות אין ספור בגלל שימוש במי ברז עם תוספים, אני קונה במבצעים באייס/הם סנטר מיכלים של 4 ליטר בפחות מ 15 שקלים. כשיש מבצע - לוקח 4 מיכלים (3 מכוניות בבית). אין סתימות, אין התעסקויות- כבר שנים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני שם מים רתוחים מהקומקום ושם נוזל ניקוי חלונות בכמות סבירה,

כשיש מים של מזגן אני משתמש בהם, ככה כבר מ2001 ביאירס של אחי הגדול, בחיים לא היו סתימות ולא בעיות.

פורסם

המים האלה עולים 3 ליטר ב10 שקלים.

לפחות אצלי בתחנת דלק,ולפעמים יש מבצעים של 4 ליטר ב10 שקלים...

זה כל כך סמלי שפשוט עדיף להשתמש בייעודי.

פורסם

יש נוזל ייעודי מצויין של BMW בצבע צהוב, מוסיפים אותו למים והתוצאות פשוט מצויינות.

המים מתאדים בשניות ולא נשארים סימנים על השמשה.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

שלום רב!

בוא נסדר כמה דברים:

הגדרת מטרה: השפרצת מיים על שמשות הרכב לצורך ניקוי.

נתונים : ע"י מיים - הכי זול, ניתן גם ע"י חומרים כימיים אחרים אך הינם יקרים ולכן לא נפרט אותם כאן

ספציפקציות: אין צורך במי רתוחים, פילטר, מזגן וכדומה מאחר והאבנית אין לה כל ערך או יותר נכון השפעה במערכת ההתזה הזאת , מאחר ובמערכת התזת מיים , המיים לא עוברים נ"ק סף(65 מעלות צלסיוס לפחות) שבו מצטברת האבנית, OK

ביצוע\פעולה : מיים רגילים (נקיים מליכלוך ויזואלי) עם חומר ניקוי כמו סבון עדיף צבע כחול ולמה כחול כי הוא זה שנותן ברק,

וכשהו מתהדה לא רואים אותו על השמשה וזהו צבע שמיים, שבהרמוניה עם מיים נותן מקסימום ניקוי.

ערבוב של 90% מיים וכ- 10% סבון, חשוב שתרכובת שתתקבל לא תהיה סמיכה אלא קרובה למיים עצמם

לסיכום: מיים רגילים מי ברז + מעט סבון (עדיף כחול) הינם טובים לשימוש בהתזת על שמשות הרכב לצורך ניקוי\ניגוב

בברכה

המשך נסיעה טובה

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

חולה צרפתיות מלידה עם ניסיון.

פורסם

ספציפקציות: אין צורך במי רתוחים, פילטר, מזגן וכדומה מאחר והאבנית אין לה כל ערך או יותר נכון השפעה במערכת ההתזה הזאת , מאחר ובמערכת התזת מיים , המיים לא עוברים נ"ק סף(65 מעלות צלסיוס לפחות) שבו מצטברת האבנית, OK

אבנית מצטברת גם בהקפאה.

פורסם
שלום רב!

בוא נסדר כמה דברים:

מאחר ובמערכת התזת מיים , המיים לא עוברים נ"ק סף(65 מעלות צלסיוס לפחות) שבו מצטברת האבנית, OK

בברכה

המשך נסיעה טובה

מה פירוש נ"ק

פורסם

לא להשתמש במיים מהברז: אבנית תסתום את המעברים של השפריצר.

או מיים מזוקקים, או מיים מיציאת מזגן (שזה מיים מזוקקים גם), או מיים שעברו רתיחה (והאבנית ירדה לתחתית הקומקום והתקשתה שם)

קובי

:-)

• תוכן חדש...