Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום ביקרתי במשרד הרישוי בכדי להוציא רישיון למנטה B (שעדיין לא רשומה על שמי) לפני שאני ניגש לבדיקת מעבדה וטסט.

אני כבר הייתי מוכן לקנס של 3K-5K ש"ח מצבירת אגרות. אבל אחרי כמה דקות שהפקידה עשתה חישובים ורשמה כל מיני תאריכים על דף, קבלתי רישיון עם דרישה לתשלום על עשרה חודשים בלבד (350 ש"ח).

הסיפור של הרכב הוא כזה, בשנת 2004 הרכב הוחנה בחניה לאחר 20 שנה של שירות והרישיונות הופקדו.

בשנת 2005 לאחר שנה וחצי של עמידה הבעלים של הרכב מסר לי את הרכב, הלכנו להוציא רישיונות מהפקדה והתכנון היה לעשות טסט ומיד לאחר מכן העברת בעלות.

עקב מחסור במזומנים, הרבה בעיות שהיו ברכב ותיעדוף של פרויקטים אחרים, הרכב נשאר אצלי בחניה 5 שנים מבלי שזזו הרבה עיניינים (כאשר הרישיונות לא הופקדו מחדש).

לא רציתי להיכנס אתה לפרטים כדי שלא תתחרט לי בטעות אבל היא אמרה משהו לגבי תקנות תעבורה חדשות לרכבים שצריכים תקנה 309 (או במילים אחרות בדיקת מעבדה מוסמכת).

האם ידוע לכם משהו בנושא? כי אני חשבתי שאני דיי "שוחה" בכל התקנות של רכבים ישנים. או שאולי אני המשוגע היחיד שעושה לרכבים שלו תקנות 309 במקום לרשום כאספנות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לא כתבתה איזה שנה הרכב.במידה והוא כבר רכב אספנות או בקטגוריה של רכב אספנות אף אחד לא עשה לך טובה .רכבמעל 30 שנה שעובר לקטגורית אספנות פטור מאגרות קודמות ומבדיקת מעבדה.

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם

אכן, רכב בעל רשיונות רגילים שגילו עולה על 20 שנה ולא ביצע טסט שנתיים מורד מהכביש באופן "טכני" ע"י משרד הרישוי וצריך בדיקת מעבדה מוסמכת כדי לגשת לטסט. הפיכת סטטוס הרכב לאספנות פוטרת את הצורך בבדיקת מעבדה. תקנה 309 ניתן לעשות גם במוסכים פרטיים בעלי הסמכה לכך. אם אני זוכר נכון (הגיל, אתה יודע, אני כבר בן 27..) עשית פחחות לרכב שלך ברח' השיש במפרץ חיפה, כמה מטרים משם נמצא מוסך התלתן לנד רובר (עבדתי שם בעבר הלא רחוק) שהוא גם מבדקה של הטכניון לתקנה 309.

פורסם

חברה, אתם חוטאים באי הבנת הנקרא. הכל כתוב בהודעה המקורית. רק לקרוא ולהבין!

אלעד כותב שהרכב הושבת בשנת 2004, לאחר 20 שנות שירות. אז כנראה שהוא מודל 1984 (או "בסביבה"), ובכל מקרה עדיין איננו בסטטוס אספנות.

בנוסף, הוא לא שאל היכן לבצע בדיקה מוסמכת. הוא רק התפלא שאיננו נדרש לה.

עודד

פורסם

הוא לא כתב, שאינו נדרש לבצע בדיקת מעבדה.

הוא רק כתב, שלא חייבו אותו באגורת רישוי 5 שנים אחורה.

-------------

הי אלעד, מה מצב ?

קודם כל 350 שקל זה לא אגרה של 10 חודשים, אלא של 5-6 חודשים.

אני משער, שלפני 5 שנים, כשביקשתם להוציא את הרישונות מההפקדה הפקידה במשרד הרישוי עשתה משהוא לא נכון, והרישיון נשאר מופקד, לכן האגרות לא נצברו.

מה שקיבלת עכשיו זה הסכום היחסי עד מועד הטסט הקרוב.

פורסם
היום ביקרתי במשרד הרישוי בכדי להוציא רישיון למנטה B (שעדיין לא רשומה על שמי) לפני שאני ניגש לבדיקת מעבדה וטסט.

אני כבר הייתי מוכן לקנס של 3K-5K ש"ח מצבירת אגרות. אבל אחרי כמה דקות שהפקידה עשתה חישובים ורשמה כל מיני תאריכים על דף, קבלתי רישיון עם דרישה לתשלום על עשרה חודשים בלבד (350 ש"ח).

הסיפור של הרכב הוא כזה, בשנת 2004 הרכב הוחנה בחניה לאחר 20 שנה של שירות והרישיונות הופקדו.

בשנת 2005 לאחר שנה וחצי של עמידה הבעלים של הרכב מסר לי את הרכב, הלכנו להוציא רישיונות מהפקדה והתכנון היה לעשות טסט ומיד לאחר מכן העברת בעלות.

עקב מחסור במזומנים, הרבה בעיות שהיו ברכב ותיעדוף של פרויקטים אחרים, הרכב נשאר אצלי בחניה 5 שנים מבלי שזזו הרבה עיניינים (כאשר הרישיונות לא הופקדו מחדש).

לא רציתי להיכנס אתה לפרטים כדי שלא תתחרט לי בטעות אבל היא אמרה משהו לגבי תקנות תעבורה חדשות לרכבים שצריכים תקנה 309 (או במילים אחרות בדיקת מעבדה מוסמכת).

האם ידוע לכם משהו בנושא? כי אני חשבתי שאני דיי "שוחה" בכל התקנות של רכבים ישנים. או שאולי אני המשוגע היחיד שעושה לרכבים שלו תקנות 309 במקום לרשום כאספנות.

אתה בטוח שהרישיונות הופקדו?

ייתכן והרכב הורד מהכביש בגלל תקנות תעבורה?

כי במיקרה כזה לא מחייבים בחוב של השנים האלו.

פורסם

חברים, אני מצטער שלא רשמתי את שנת הייצור של הרכב.

עופר, אכן היית "בסביבה", הרכב משנת 1983. אני אתקן את התיקון שלך, אני כן צריך לעשות בדיקת מעבדה, אני התפלאתי שלא חייבו אותי לשלם אגרות רישוי של ה-5 שנים האחרונות כאשר הרישיונות לא היו מופקדים.

אבי, מה שאתה רושם הגיוני וזה כנראה הפתרון לחידה אך ממה שהיה ידוע לי עד אתמול האגרות נצברות כל עוד הרישיונות לא מופקדים. אז או שאני טועה או שבאמת מישהו שינה את החוקים ולא עדכן אותנו (במיוחד כאשר עוד מישהו בפורום שלח לי ה"פ וסיפר שגם לו זה קרה).

בוקי, אני לא הוצאתי את הרישיונות מההפקדה, בעל הרכב עשה את זה. זה עדיין חשוד כי הוא מסר לי ליד רישיון כחול ולא כתום (כשאני אגיע הביתה אני אנסה למצוא את הרישיון הזה כדי להוכיח לעצמי שאני לא משוגע).

low rider, אכן הרכב ההוא שראית גם חזר לכביש דרך תקנה 309 למרות שהוא בגיל אספנות (אוטוטו חוגג 40 שנה על הכביש). אתה לא יודע מה עברתי במשרד הרישוי בחולון כדי להוציא רישיונות לרכב הזה. בהתחלה אמרו שלא ניתן לשחרר כרכב רגיל אלא רק אחרי שינוי סטטוס לרכב אספנות. אח"כ כשהזכרתי לפקידה שיש דבר כזה תקנה 309 פתאום היא נזכרה שיש אופציה כזו אבל זה רק ל"משוגעים" ולמרות זאת היא הוציאה לי רישיונות של רכב אספנות. אז נאלצתי לחזור למחרת כדי שמנהלת הסניף תחזיר לי מסטטוס אספנות לרגיל (מסתבר שמבחינת פרקטית העניין כן ניתן לשינוי אך החוק הנוכחי מונע את זה). חשבת שפה נגמר הסיפור? לא, אז הפקידה הדקדקנית מצאה שמספר הת.ז. של בעל הרכב ברישיון לא זהה למספר האמיתי שלו (מסתבר ש-20 שנה אף אחד לא עלה על הטעות, פשוט התבלבלו בין 2 ספרות) ואז צריך הצהרה מעו"ד וכו'. לבסוף אחרי חודש של ריצות קבלתי רישיונות כמו שאני רוצה.

לסיכום, בואו להוציא חידוש לרישיונות רק באילת, הסיבות:

א) אין תור.

ב) פקידות נחמדות.

ג) החוקים עובדים לטובתך.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אלעד, רק עכשיו נפל לי האסימון. אבי גואטה צודק.

שום דבר מיוחד לא קרה.

רכב שהורד מהכביש (לא משנה מאיזה סיבה) לא צובר אגרות. זה גם הגיוני, כי הרישיון שלו למעשה מבוטל.

בשנה וחצי הראשונה אחרי ההעמדה של הרכב הרישיון היה מופקד.

על החצי השנה הנוספת אתה משלם (אותם 350 שקל). אחר כך חלפו שנתיים ללא טסט, הרכב הורד מהכביש וצבירת החובות נפסקה.

פורסם
הוא לא כתב, שאינו נדרש לבצע בדיקת מעבדה.

הוא רק כתב, שלא חייבו אותו באגורת רישוי 5 שנים אחורה.

נכון, פשלה .

מסתבר שאני הוא זה שנכשל בהבנת הנקרא....:lol:

עודד

• תוכן חדש...