Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה קשה להתעלם מהלחץ הגובר של מדינות הסובבות אותנו (וגם כאלה שלא) על מדינת ישראל.

קשה גם להתעלם משנאה שגוברת כלפינו.

לאור האירועים האחרונים, והאווירה העולמית הכוללת, האם אתם חושבים שפנינו למלחמה? האם ניתן להמנע מזה בכלל ואם כן איך?

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הגבול בן הדיון הזה לדיון פוליטי - דק.

אבל לשמור עליו.

ננסה לקיים כאן דיון אסטרטגי נטול פניות פוליטיות, סטייל המטכ"ל.

ננסה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

סטטיסטית, כל רגע שעובר, מקרב אותנו (לא עלינו) למלחמה הבאה...

סיבות יש, תמיד תהיינה, ואם לא - יהיו תמיד תירוצים חדשים (סטייל "ספינת האהבה" הטורקית).

מה לעשות, יש לנו איזור מאוד נזיל ורגיש.

הלוואי שלא.

alfa 156 2.5.

פורסם

היינו בדרך עוד לפני המשט. כל יום מתקשרים להזכיר לקחת ערכות מגן, יש תרגילים גדולים סמויים וגלויים ואחי שבצבא אומר שיש תחושה שתהיה מלחמה

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
שלום לכולם,

לאחרונה קשה להתעלם מהלחץ הגובר של מדינות הסובבות אותנו (וגם כאלה שלא) על מדינת ישראל.

קשה גם להתעלם משנאה שגוברת כלפינו.

לאור האירועים האחרונים, והאווירה העולמית הכוללת, האם אתם חושבים שפנינו למלחמה? האם ניתן להמנע מזה בכלל ואם כן איך?

גילעד

כן אנחנו בדרך למלחמה, אולי הקיץ אולי בקיץ הבא ואולי קצת אחרי זה.

תהליכים היסטוריים לוקחים זמן לפעמים.

למנוע את זה? כן אפשר , בדרך אחת , שהאחרון יכבה את האור .

האויב שלנו מצהיר השכם והערב שאינו מעוניין בפשרה,ובנוסף גם מלבה את היצרים .

השאלה היא אם נהייה מספיק חכמים לקבוע כמה עובדות חדשות בשטח במלחמה הזאת.

כיום צה"ל עוסק בפעילות שיטור קשה מאוד שאוכלת את הצבא מבפנים מבחינה אירוגנית ומבצעית ואוכלת את החברה מבפנים בשאלות מוסר ונאמנות.

המלחמה הבאה לא תהייה רק בגבולות ואם נהייה מספיק חכמים לסיים אותה עם גבולות ברורים סופיים וטובים לנו, יהיה לצה"ל הרבה יותר קל להמשיך להיבנות לעתיד , ולחברה יהיו פחות קונפלקטים פנימיים.

הגבולות הללו לא חייבים להיות משהו שהוגד ב48 67 אוסלו או כל אבן דרך , אלא מה שיחליטו המנהיגים לאור מצבינו כיום והתגלגלות המלחמה,הם כן חייבים להגדיר חד משמעית מי פה ומי שם,ומי שיהיה פה יתחייב להיות פה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

גם אני חושב שה"ספירה לאחור" לקראת מלחמה כבר החלה.

אין למדינה שלנו גב, ותגובות העולם (כולל ארה"ב) שבאו לאחר המשט הוכיחו את זה, מה שאומר שאנחנו נצטרך להגן על עצמו ברגע האמת ואי אפשר לסמוך על אף אחד. כשמכל כיוון נמצאים דיקטטורים שמדברים על חיסול ישראל, המלחמה היא רק עניין של זמן.

אגב, למה כשמדברים על מלחמה מדברים תמיד על קיץ. למה לא חורף? גם ככה מזג אויר מגעיל :)

פורסם

את האמת שבנושא המילואים גם אני הופתעתי לקבל זימון לאחר 5 שנים שלא דיברו איתי.

השאלה היא מה ישאר אחרי כל זה.

כל מלחמה נהיית יותר קשה מהקודמת ואני חושב שרק אם התוצאות יהיו דרסטיות, אז ישתנו פני האיזור מבחינתנו.

הבעייה היא שבסופו של יום, השילוב של התמיכה היורדת מהחברים שלנו ועליית השנאה של מדינות שקודם לא היו לנו בעיות איתם, יכול להיות לנו לבעיה שלא חלמנו עליה.

ההרגשה שלי היא שמלחמה הבאה או שתהיה קצרה מאוד או ארוכה מאוד וזו לא הרגשה נעימה אני חייב לציין.

גילעד

פורסם

לפי דעתי לא צפוייה מלחמה בזמן הקרוב. אויבינו כרגיל ימשיכו ליצעוק ולהראות שיניים. משתלם להם לשמור על כזה סטאטוס קוו, בזכות זה הם זוכים לאהדה מבעלי ברית שלהם, כאשר האינטרס האמיתי הוא כלכלי בלבד.

לא ניראה לי שבשלב הזה יש ממה לידאוג.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כן. מלחמה בדרך.

יש לשים לב, שהאויבים שלנו, שבעבר היו סתם חבורת פוחזים עם בקבוקי תבערה, הם כבר לא כאלה.

יש להם יכולות צבאיות מרשימות ביותר והם גם מתנהלים כך.

אם אני זוכר נכון, בימים האחרונים ראו את ה"חַיִל" החדש של החמאס - חיל הים.

אמנם הם צולמו על איזו דוגית מגוחכת ונראו כמו חבורת ילדים מתלהבת על טנק נטוש.

אבל זה מראה על הנכונות שלהם ועל נחישות והעוז שיש בהם כעת.

שימו לב, המשט שחיל הים עצר, היה ככל הנראה רק הראשון.

מוזר לי מאד שאחרי מה שקרה, יש עוד ספינות שרוצות להגיע. מה? עוד אנשים רוצים למות?

או שמשום מה, מתדמית של הצבא החזק באזור הפכנו ביני העולם לצבא הקרמבואים של האזור.

יכולים למעוך ולהמיס אותנו בלי שום בעיה.

אוי ואבוי שעכשיו העולם ראה את אנשי שייטת 13, אימת כל, חוטפים ככה כמו ילדים מוכים בבית ספר.

זה לא הצבא שלנו ואלה לא הלוחמים שלנו !

ב1990 עת מלחמת המפרץ, לא היו לנו טילים שיכולנו לשגר חזרה? היו.

שנים שדרות חטפה קסאמים. לנו אין כל מיני "פטנטים" כאלה לשלוח חזרה? יש ויש !

אנחנו הומנים יותר וזה כנראה בעוכרינו.

הצבא שלנו חזק ואחרי כל התקריות שהולכות להגיע, נחישות חיילנו תעלה וכל העם יהיה מלוכד סביב הנושא.

לכידות זו תביא מורל גבוה ותאפשר לחיילים לעשות את מה שלא יכלו במבצעים הקודמים עת רפיסות דעתם

של כל מיני חלשי דעת הגיעה לאוזני הרבים באמצעות התקשורת.

אני שמח שעם ישראל כולו נחוש הפעם ולשם שינוי מאוחד כולו סביב הנושא הזה של עצירת "משטי שלום".

זו רק ההתחלה. על כל המדינה להיות נחושה מול האיום שיהפוך עם הזמן לאיום עולמי עלינו.

ושימו לב, {לא זה לא פוליטי} לבלגאן שהיה בכנסת סביב הנושא. ממש חלוקה של ח"כ יהודים מול ח"כ ערבים.

מי היה מאמין שככה חברי הכנסת (היהודים) יהיו מלוכדים סביב נושא אחד, בלי שום אופוזיציה.

ואני כתבתי את ה2 שורות האלה רק כדי להראות שמצבנו הביטחוני הוא מעל הפוליטיקה !

עלינו להגן על עצמנו כי באים לאבדנו.

יש לזכור שגם המעמד של ארה"ב הוא כבר לא מה שהיה. הם כבר לא כזה גורם הרתעה.

שואה אחת כבר הייתה, ועוד אחת ככל הנראה בדרך, רק שהפעם יש לנו בית, יש לנו צבא, ויש לנו עם גאה!

נילחם בעוז ונצליח.

אנו נשים את האינטרסים של עצמנו מעל כולם ולא נחשוש ל"יחסי ידידות" מול טורכיה שמורקיה ! ושאר דורשי רעתנו.

הייתי מזכיר ישועות שאמורות לבוא לעמנו, אבל יעלו פה כל מתנגדי העניין. אז אעזוב לבינתיים.

נעשה ונצליח !!:snipersmi

פורסם

חברים יקרים. עם כל ההבנה לדאגה של כולנו על מלחמה שקרבה ובאה הקיץ, אני כמובן לא יכול להתחייב לשומדבר, אבל אני בטוח ביותר מ90% שזה יהיה עוד קיץ שיבוא וילך עם המון איומים, המון חששות, המון דיברוים, וכלום בפועל.

בתור מישהו שהשתחרר מצה"ל לפני תקופה מאוד קצרה של קצת יותר משנה (בדיוק אחרי עופרת יצוקה) אני יכול להגיד לכם שכל שנה חוזר אותו ניגון כל קיץ עולה הכוננות, כל קיץ מדברים על מלחמה, וכל קיץ בא והולך.

- לבנון השנייה, 2006, פרצה ביום בהיר בלי שאף אחד בכלל יחשוד במשהו, חיזבאללה החליט שהוא חוטף חייל, צה"ל החליט שהוא לא שותק. לא הייתה כוננות מוגברת ואף אחד אפילו לא העלה על דעתו שמשהו כזה יקרה.

- קיץ אחרי, 2007, סורייה מקדמת 2 דיוויזיות טנקים לגבול בעקבות תרגיל גדול של צה"ל, עליית כוננות, עוצר יציאות, עוד עלייה בכוננות, עד לכדי מוכנות של 24 שעות להפעלה (ז"א 24 שעות מרגע ה"פעל" עד שהכלים מונעים ונוסעים לתוך סוריה). כוננות יורדת, עוד קיץ בא והולך.

- עוד שנה עברה, 2008, נרצח עימאד מורנייה, הנאמבר טו של החיזבאללה. וזה לא יכל לקרות בתזמון טוב יותר, שהרי חיזבאללה כבר מילא את מצבורי התחמושת שלו מ2006. מתקבלים דיווחים מודיעיניים שהם הולכים להחזיר לנו (אנחנו בדיוק מוצבים על גבול לבנון אותה תקופה), מתגברת הפעילות של פעילים, מתחילים לראות אותם יותר ויותר. מבטיחים שיחטפו חייל במלאת שבוע לרציחתו של מורנייה, ואז בחודש, ואז ביום העצמאות, ואז בחודשיים... ואז ב... לאף אחד כבר לא אכפת, אז הם יורדים מזה.

- 2008, שבוע שלישי של דצמבר, חיל האוויר נותן גיחות בעזה, אף אחד לא מבין על שום מה ולמה. אחרי שבוע כל צה"ל כבר בפנים (גם פה לא ידענו כלום, כל יום אמרו לנו שנכנסים וכל יום "דחו" את זה, אחרי שבוע של הכנות נכנסו פנימה)

- 2009, כבר לא הייתי בצבא אבל זכור לי בבירור שכולם עדיין היו על קוצים בגלל עופרת יצוקה והמון גם דיברו על מלמחה.

לכל מי שסבל את החפירה הנוראית שלי אומר את המסקנה שלי. אם תהיה מלחמה, רוב הסיכויים שהיא תתגנב ותנשך אותנו בתחת. כשכולם לחוצים מזה ומדברים על זה, ההיסטוריה העדכנית מראה שכנראה מספיק טוב לנו רק לדבר על זה, ולאף אחד אין כח לעשות אם זה משהו, באסה, חם.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מה שבאמת נכון הוא שרואים אחדות בעם שלא ראינו הרבה זמן.

חבל שזה רק בזמן בלאגן אבל זה בטוח עדיף מכלום.

SPIRE אני מקווה שאתה צודק מצד שני, כל מה השיחות עם הצד השני נופלות על אוזניים ערלות מאחר והם לא רוצים את מה שאנחנו רוצים ואנחנו לא רוצים את מה שהם רוצים.

כמו שזה נראה, או מלחמה או שלום (כמובן שאף אחד לא יודע מתי אבל אחד מהשניים יקרו) והבעייה היא שהותצאות של שניהם ממש לא ברורות.

כי ביננו, מי יכול להבטיח שאם ניתן אצבע, לא ירצו את כל היד?

פורסם

דברים שרואים משם לא רואים מכאן.

לדעתי אם תהיה מלחמה, היא תהיה במספר חזיתות (חיזבאללה, עזה , סוריה ...)

עד היום אני מצר על זה שבזמן מלחמת לבנון השניה, לא נכנסו לעזה וכתשו אותה על יושביה בזמן שכל העולם מסתכל על לבנון.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
כן אנחנו בדרך למלחמה, אולי הקיץ אולי בקיץ הבא ואולי קצת אחרי זה.

תהליכים היסטוריים לוקחים זמן לפעמים.

למנוע את זה? כן אפשר , בדרך אחת , שהאחרון יכבה את האור .

האויב שלנו מצהיר השכם והערב שאינו מעוניין בפשרה,ובנוסף גם מלבה את היצרים .

השאלה היא אם נהייה מספיק חכמים לקבוע כמה עובדות חדשות בשטח במלחמה הזאת.

כיום צה"ל עוסק בפעילות שיטור קשה מאוד שאוכלת את הצבא מבפנים מבחינה אירוגנית ומבצעית ואוכלת את החברה מבפנים בשאלות מוסר ונאמנות.

המלחמה הבאה לא תהייה רק בגבולות ואם נהייה מספיק חכמים לסיים אותה עם גבולות ברורים סופיים וטובים לנו, יהיה לצה"ל הרבה יותר קל להמשיך להיבנות לעתיד , ולחברה יהיו פחות קונפלקטים פנימיים.

הגבולות הללו לא חייבים להיות משהו שהוגד ב48 67 אוסלו או כל אבן דרך , אלא מה שיחליטו המנהיגים לאור מצבינו כיום והתגלגלות המלחמה,הם כן חייבים להגדיר חד משמעית מי פה ומי שם,ומי שיהיה פה יתחייב להיות פה.[/quote]

מסכים מילה במילה , לא יכלתי לנסח זאת טוב יותר .

בנוסף- חייב לשפר את מערך ההסברה מבחינה עולמית , פשוט חובה

• תוכן חדש...