Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתור מישהו שהשתחרר מצה"ל לפני תקופה מאוד קצרה של קצת יותר משנה (בדיוק אחרי עופרת יצוקה) אני יכול להגיד לכם שכל שנה חוזר אותו ניגון כל קיץ עולה הכוננות, כל קיץ מדברים על מלחמה, וכל קיץ בא והולך.

מחזק את דבריך ואני אפילו יגיד לכם כמה דברים מוזרים אבל לפני שאתם נובחים עלי, תחשבו טוב על מה שאני אומר:

אני השתחררתי בדיוק בקיץ 2009 והייתה דריכות מטורפת למלחמה.

קודם כל אתם חייבים לזכור שגם אם תהיה מלחמה לא כל מדינה שמדברת הרבה תשמח להילחם נגדנו ואני אפרט:

סוריה היא מדינה לא הכי עשירה והצבא שלהם לא כל כך חזק. הם עדיין זוכרים טוב מאוד את תקיפת הכור שלהם והם יודעים מה היכולות שלנו. מה שכן ממי שיש לפחד זה חיזבאללה. הם ארגון טרור הם משתמשים באזרחים כחומת מגן אנושית מה שמקשה את המלחמה עוד יותר.

איראן- מהם אני הכי לא מפחד. רק שתהיו בעניין, האיראנים הקימו את הכורים הגרעיניים שלהם במקומות שמועדים לפורענות (רעידות אדמה) האיראנים ב 2004 סבלו מרעידת אדמה שגבתה מהם כמעט מליון איש.

מעבר לכך, האיראנים לא צבא חזק כל כך. אסור לזלזל בהם, אבל המטוסים שלהם מיושנים לעומת המטוסים שלנו.

אגב, יש להם איפשהו סכר ענקי שאם יפוצצו אותו יהיו להם אבידות רבות, אפילו ללא שימוש בנשק גרעיני :idea:.

עוד דבר- איראן לדעתי לא תתקוף בשנק גרעיני מכיוון שתחשבו שאם ייפול פה טיל גרעיני הוא יחסל את מסגד אל עקצה (מדינת ישראל קטנה מאוד, זיכרו) ואז גם הפלגים האיסלמיים והנוצרים ייכנסו בו.

יש גם הרבה דברים שמפאת הסודיות אסור לדבר עליהם והשתיקה יפה להם למען בטחון המדינה.

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עד היום אני מצר על זה שבזמן מלחמת לבנון השניה, לא נכנסו לעזה וכתשו אותה על יושביה בזמן שכל העולם מסתכל על לבנון.

אז זהו, שכן. יש לי חבר שבזמן מלחמת לבנון היה בעוטף עזה, וכן, סוג של נכנסו וכתשו שם, אמנם לא עד עפר אבל בדיוק במידה הנכונה כדי לא להסב תשומת לב מלבנון. אבל כן הסבו שם לא מעט נזק

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לפי דעתי מלחמת לבנון השנייה לא "פרצה ביום בהיר" , היא באה בתגובה למבצע גשמי קיץ אחרי שצה"ל הנחית מכה די כואבת בעזה.

אם תהיה מלחמה אז זה יהיה רק עם חיזבאללה/חמאס. סוריה ואיראן גם ככה מנהלות את המלחמה מהצד גם בלי לספוג אבדות.

יש להם את חיזבאללה וחמאס שימותו בשבילהם.

פורסם

אגב, למה כשמדברים על מלחמה מדברים תמיד על קיץ. למה לא חורף? גם ככה מזג אויר מגעיל :)

המון סיבות:

1.חיל האויר זה עמוד השידרה של צה"ל, תנאי מזג אויר קשים לעיתים פוגעים ביכולות המבצעיות של החיל לכן קיץ עדיף (פחות עננות=עליה בדיוק הפגיעות).

2.מזג אויר חורפי פוגע קשות ביעילות אמצעי ראיית לילה, בייחוד מא"כים.

3.קל יותר "להלחם" נגד חום מאשר נגד גשם\בוץ\שלג בצפון (אני מתכוון מבחינה מנטלית\מורלית, הרבה יותר משביז לשכב במארב בשלולית בוץ קרה מאשר בלילה עם בריזה נעימה).

4.מזג אויר קייצי "מגדיל" את טווח המגע, אם בקיץ תוכל לזהות דמות מ-70 מ' (טווח מבצעי) בחורף עם גשם\רוחות וכו' תזהה את אותה דמות רק ב-40 מ'.

5.כל אמצעי לחימה מבוסס הנחיה כזו או אחרת יפעל טוב יותר בתנאי מזג אויר נוחים ובהירים מאשר במז"א חורפי.

6.עבירות של כלים קרקעיים לעולם תיהיה טובה יותר בשטח יבש מאשר בבוץ.

יש עוד סיבות,אבל אלה פחות או יותר מתמצתות את העיקר.

לגבי הסוגיה האם תיהיה או לא תיהיה מלחמה, אני חושב שישראל צריכה מלחמה ואני אסביר את האמירה ה"קיצונית":

משחר ההיסטוריה העולם הערבי תמיד רדף את היהודים.

מדינת ישראל כמו שהיא כיום (אני מתכוון מבחינת קרקע) היא רק תירוץ.

עד כמה שעצוב, הערבים מבינים רק כוח (אני לא טוען שכל הערבים, אבל ברגע שיש קומץ קיצוני שהוא זה שמכתיב את הקצב אז זה מה שקובע, ה"הסברה" הערבית תמיד היתה טובה יותר משלנו).

פנייה של סוריה אינם לשלום, אני גם מאמין שפניה מעולם לא היו לשלום למעט תקופות בהם היתה צריכה את קירבתה של ארה"ב.

על חיזבאללה אני בכלל לא מדבר כי כוונותיו ברורות וידועות לכל.

עד כאן לחזית צפונית.

במזרח יש את ירדן שהיא מנסה להצטייר כהכי נייטרלית באיזור, אני מאמין שבתקופת המלך חוסיין הדבר באמת היה כך, באותה תקופה היה לנו שלום אמת עם ירדן שהתבסס על קשרי כבוד הדדי בין המלך חוסיין לרבין בזמנו.

לאחר מות האב ועליית עבדאללה היחסים רק הלכו והתקררו.

למרות זאת, אני לא מאמין שירדן תיקח חלק (אקטיבי או פאסיבי) במלחמה איזורית בגלל יחסיה הקרובים אם ארה"ב.

עוד יותר מזרחית, אירן, להערכתי סוג של כלב שבסוף יתברר שהנביחות שלו היו הרבה יותר חזקות מהנשיכות.

אני מקווה שלא אתבדה אבל נכון לעכשיו אירן מתנהגת כמו עירק בשנותיה ה"יפות" תחת סדאם חוסיין, מפזרת איומים בלי סוף, מדי פעם מרימה טיל לאויר תחת הכותרת "שיהאב 3- ניסוי מוצלח נוסף", רוקמת מזימות עם כל המדינות שסובבות אותנו ומאיימת להשמיד את העולם (שום אומר, סוג של "פינקי והמוח"- מחר אנחנו נשתלט על העולם!!!).

בשורה התחתונה, יכולת גרעינית עדיין אין לה, חיל האויר שלה שווה לתחת, האיום שלה יסתכם בטילי שיהאב ארוכי טווח וראשי נפץ כימיים\ביולוגיים שידוע שיש לה (לכן הלחץ לחלוקת מסכות מחדש והלחץ לפרוס כמה שיותר סוללות חץ).

דבר נוסף שהיא בהחלט תנסה זה לתגבר את גבול הצפון באמצעי לחימה\סד"כ לוחמים,צה"ל לא מטומטם, הוא יודע את זה.

בגיזרה הדרומית יש את מצרים שמצד אחד היא סוג של "שלום קר"+ נשיא שמדי פעם מאבד את הסבלנות כלפי ישראל, מצד שני, גם היא צריכה את ארה"ב ומחוייבת להסכם שלום שמבטיח לה את הצבא השני בחוזקו במזרח התיכון, היא לא תמהר לעשות טעות שתבטל לה את הפריווילגיה הזאת (ולמרות זאת, צה"ל בהחלט נערך לאפשרות שגם היא תיהיה חלק מהחגיגה).

עד כאן לא נשמע אטרקציה מבחינתנו, אז בואו נראה מה יש לנו:

1.בואו לא נהיה קטנוניים עכשיו על כל הטעויות הפיקודיות שנראה לכם שקורות בצה"ל, זה עדיין הצבא החזק באיזור.

2.מאגר לא קטן של טילי יריחו שמכסים את השטח של כל מי שצריך לכסות.

3.מפעל התפלה בדימונה.

4.זרוע מבצעית שכבר הוכיחה לא פעם את אורכה.

5.אמצעי לחימה שגם בעוד 10 שנים לא יהיו אצל אוייבותינו.

6.חיל אויר הכי מתקדם ומיומן באיזור.

7.המדינה היחידה בעולם עם מערכות הגנה נגד טילים (מהסיבה הפשוטה- החץ זה הטיל הראשון בעולם שנועד לירט טילים, ולא, הפטריוט לא היה טיל נגד טילים אלא טיל נגד מטוסים, לכן גם יעילותו נמוכה במיוחד).

8.אם אובמה ירצה ואם לא, לארצות הברית יש התחייבויות כלפי ישראל במצב מלחמה,לבד אנחנו לא ניהיה.

9.בואו נהיה ריאליים, למרות שכרגע נראה שהעולם שונא אותנו, הרבה מדינות ירצו לראות את אירן וסוריה חוטפות סטירה (תכללו בפנים מדינות ערביות כמו מדינות ערב למשל, אפילו מצרים).

10.לא פחות חשוב מכל מה שכתבתי בכל הרשימה הזאת, יש לנו עורף ישראלי חזק וגאה שידע בשעת ה-ש' להיות חזק ולתת לצה"ל את הרוח הגבית בשביל להתמודד היטב במלחמה הבאה.

צה"ל זה ה-BABY של כולנו, אנחנו יכולים להתווכח פה עד מחר לגבי "האם זו היתה הדרך להשתלט על הספינות?" וסוגיות אחרות לגבי הצבא, אבל אני בטוח במליון אחוז שבפרוץ המלחמה העם ידע להתאפס ולתת לצבא עוצמה.

המלחמה הבאה בהחלט לא תיהיה פיקניק, היא לא תיהיה מלחמה של צבא סדיר אל מול כוח גרילה, היא תיהיה מלחמה של מדינה אחת שרוצה להתקיים אל מול המדינות שרוצות להשמידה.

חוזק מנטלי של העם היהודי הוא זה שיכריע את המלחמה הבאה.

לסיום,

למה רשמתי שישראל צריכה את המלחמה הזאת ?

כי ההיסטוריה מלמדת שמכל מלחמה יצאנו חזקים יותר,גם אם היא היתה כואבת, בסוף יצאנו חזקים ממנה כעם.

היום כעם אנחנו לא חזקים ולא מאוחדים, האוייבים שלנו לא עם הפנים לשלום.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

3.מפעל התפלה בדימונה.

עצוב מאד שזה הדבר היחידי שהצחיק אותי.

ואחרי שחשפו השנה כמה "קפצונים" יש לישראל, אני בספק אם איראן תעז להתערב בחגיגה.

הם כל כך שנות אור מאחורינו בהכל, מלחימים פחיות ומרטשים תמונות, בקיצור שווים לתHת.

נ"ב, למנהל שחושב לדפוק לי עוד אזהרה על ציטוט מעליי ועל קללה, חלאס. באמא שלך. הרגת אותי כבר.

ציטטתי שורה אחת כדי להדגיש את הנקודה וקיללתי את איראן, קבל זאת בברכה.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

יודע מה, הלוואי.

הלוואי והליצן הנמוך והשעיר ינסה להתערב. נשאיר לו מכתש יפה למזכרת.

אבל, לדעתי, אין להם את היכולות. פשוט אין.

הם מעדיפים לשלם טונות של כסף לחיזבאללה מאשר להתערב.

פורסם

פיתרון לאיראן לא יהיה.

אותו מקרה של החיזבאללה. הלך אחד בא יותר קיצוני.

אם לא תהיה מהפכה שוב, אני לא יודע עד כמה המנהיג הבא שלהם יתאפק לא להתגרות פיזית בישראל.

פורסם

ברגע שהשמדת לאירן את תכנית הגרעין היא הפסיקה להוות איום קיומי על המדינה- והרי הפתרון.

בוא ניהיה ריאליים, אירן ללא גרעין לא ממש מהווה איום על ישראל, גם באמצעות חיזבאללה.

לא נכון להשוות את אירן לחיזבאללה שכן אירן זו מדינה לא קטנה וחיזבאללה זה אירגון גרילה קטן (לא נאמר מתוך זלזול ביכולות חיזבאללה).

בשביל להסיר את האיום של חיזבאללה צריך לעשות טיפול שורש ולעקור את נסראללה בתקווה שזה יפגע קשות באירגון (או שכן או שלא), כדי להסיר את האיום האירני צריך להחזיר אותם 20 שנה מבחינת יכולות גרעיניות, ממש אין צורך לטפל במנהיג שלה, ללא גרעין אפשר לנגב איתו את התחת,גם הוא יודע את זה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

ארה"ב הודיעה חד משמעית לישראל שהיא לא תרשה לה לטוס מעל עיראק בדרך לאיראן.

מה שאומר שאו שנעשה את זה עם תדלוקים חמים באוויר מעל אסיה, או שלא נעשה את זה.

לדעתי לאיראן אין אפילו אורניום מועשר לרמה של חצי אחוז. אין אצלהם פקחים בינ"ל והכל דיווחים פנימיים שלהם והדלפות מה שאומר שהמידע לא בהכרח נכון.

אחרי שהם ריתכו פחים לכדי טיל, ושיפצרו תמונה, אני לא יודע כמה להאמין למידע שבא מהם.

שמענו על השיהאב 3 וכל המסביב, אני בספק גדול שיש להם את היכולות הללו. ולו רק בגלל הפאדיחות הקטנות.

לפני חודשיים שלושה הם עשו ניסוי ונתנו שם לעאלק רמטכ"ל לתת את ההוראה לשגר את הטיל.

הוא הצמיד את המ"ק לשפתיים כל כך חזק, והוא גילגל בעיניים כ"כ הרבה פעמים, שאני בספק שזה היה אמיתי ולא מבוים!

מפקד שנותן את ההוראה, לא צריך להראות חוסר ביטחון לשבריר שניה והרושם שהבן אדם נתן הוא "תהרגו אותי כבר!!!".

אבל שוב, זו מחשבה אישית ואופטימית שלי.

פורסם
חבר'ה חלאס, עוד יבואו פה חיילים או יודעי דבר ויפלטו דברים שלא צריך.

כל קיץ חוזר הניגון.

מה שנקרא LIKE.

חבר'ה (במיוחד מהקהילייה) שימו לב לא להיגרר לדיונים האלה. עושים חיפושים על עבירות ב"מ שכאלה - תזכרו שחלק לא קטן מהמודיעין שלנו נגרם מעבירות ב"מ של אויבינו.

לכל המשמיצים את צבאות מדינות היעד - אתם לא יודעים מה אתם אומרים, אל תגידו.

פורסם

אל תספידו את הצבאות של האוייבים, נכון בתור אחד אחד הם חלשים, אבל בתור אגודה הם חזקים מאוד!

מה רע בשביט?-

אני לא מסכים איתך, אז מה עם ארה"ב לא מסכימה, גם טורקיה לא הסכימה שיטוסו מעליה בסוריה.

לגבי השאהב 3- אני מאמין שיש להם, אחריי הכל זה כולה טיל ויש כאלו לכל המדינות כמעט.

קובי

פורסם

מה עם החלק של טורקיה בכל הסיפור הזה עידן? האם עצם היותה חברה בנאט"ו יסרס אותה מלעשות מעשים פזיזים?

אוי ואבוי למי ששאנן מספיק בשביל לשבת בחיבוק ידיים ולהתעורר יום אחד למציאות של אירן גרעינית, אחרי שהיא ביצעה ניסוי מוצלח..

משם אין כבר חזרה, נצתרך לחיות בצל האיום הגרעיני של אירן ועוד לא דיברתי על ציודם של גורמי טרור בנשק גרעיני מלוכלך..

Night Driver כתב:

באגירה הוא מומחה החייזרים פה. תעלי תמונה של יצור עם יותר מ 4 רגליים והוא מיד יספר לך מי הוא, איפה הוא גר ומה ההורים שלו עושים.

• תוכן חדש...