Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 487
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יהודה, עוד פעם הש.ג. אשם?

מפקד השייטת איננו אשם, הוא אחראי לאימון הלוחמים ולהוצאתם למשימות.

המשימות נקבעות בידי הדרג המדיני או מח"י.

מח"י הוא הגורם הזוטר ביותר אליו ניתן לגלגל אחריות

ממתי מפקד השייטת הוא ש"ג?

מי אחראי לכך ש4 הלוחמים הראשונים הושארו לבד דקות ארוכות , קיבלו מכות רצח ונחטפו לאולם כפוטנציאל לבני ערובה?

אחראי לכך מי שתכנן את המבצע.

בד"כ אל"מ ( מפקד השייטת) הוא דרגה מספיק בכירה כך שהתכנון נעשה במפקדה שלו, תכנון כושל נגד כל מה שצריך להיות בצבא: אין ריכוז כוחות, אין שום מחשבה על הטעיה, הפתעה ותחבולה. מזל גדול שלא נהרגו לנו לוחמים.

מפקד חיל הים אישר את התכנית הכושלת ולכן גם הוא אחראי. גם הרמטכ"ל לא יוצא נקי.

הכי קל לחבוט בפוליטיקאים, אבל מה לעשות שלא כל אחד הוא ברמה של רבין?

הלוחמים בשייטת הם הכי טובים, אבל מפקדיהם כנראה לא נבחרים על סמך תכונות פיקוד ותכנון. וזו לא הפעם הראשונה -ראינו גם את אסון השייטת באנצאריה שבלבנון.

אני חושש שכמו שאז חיפפו את התחקיר, כך יקרה גם הפעם.

אותי מעניין איך הלוחמים הגיעו למצב שהפשיטו אותם מציודם ופרקו אותם מנשקם החי .

מה לעשות שמפקדיהם נכשלו ושלחו 4 לוחמים שבמשך דקות ארוכות התמודדו עם אספסוף של עשרות פורעים עם אלות. רק אחרי זמן הגיעו עוד לוחמים. במצב הזה הטורקים יכלו להרוג אותם, וכנראה העדיפו לקחת בני ערובה.

הפעולה בוצעה ביעילות ובמקצועיות הכי מירבית שניתן היה לעשות בהתחשב בהתפתחויות,

איזה יעילות? איזה מקצועיות? הלוחמים הנהדרים נשלחו לחטוף מכות רצח ובמזל לא הרגו אותם.

ומילה טובה על ליברמן, שמבין שאנו חיבים ליזום כדי לזכות בנקודות בקרב ההסברה.

ראה בYNET -

" בראיון ל-ynet אמר ליברמן כי יסכים להסרת הסגר על הרצועה, תמורת ביקורים לגלעד שליט."

זה מזכיר לי את בן גוריון שלפני קום המדינה התלבט אם לקבל תוכנית חלוקה שהשאירה ליהודים חלק קטן מאוד מהארץ. בסופו של דבר הסכים ואמר שהוא סומך על הערבים. ובאמת הערבים דחו את ההצעה .

יהודה

פורסם

יהודה, כדאי שתקרא כאן עוד דיעה על עניין זה מטעם עיתונאי שאני מעריך את דעתו.

בהתחשב בדרג שאישר את המבצע אז מפקד השייטת הוא הש.ג, לא יתכן שאל"מ ינהל בעצמו מבצע בעל השלכות איסטרטגיות למדינת ישראל.

כפי שכתבתי - מח"י הוא הדרג הזוטר ביותר אליו ניתן לגלגל אחריות.

עוד עניין קטנוני - נכון שלא כל אחד ברמה של רבין ז"ל, אבל היה אחד שדווקא הציג את עצמו כבן דמותו, יורשו וממשיך דרכו של רבין.

למי ששכח - מדובר בשר הביטחון המכהן "איש הסוויטות".

פורסם
סרטון של רש foxnews:

Inside the 'Freedom Flotilla'

http://video.foxnews.com/v/4223912/inside-the-freedom-flotilla?playlist_id=87937

פרסומת קטנה בהתחלה, אבל הכתבה מעניינת.

גלן בק ידוע בתור פרו ישראלי מובהק. הוא מבקר בארץ על בסיס שנתי ודואג להסברה ברשת פוקס הפרו ישראלית ממילא.

הנה הסדרה המלאה של הכתבה.

http://watchglennbeck.com/video/2010/June/Glenn-Beck-Show-June-3-2010-Why-The-US-Must-Stand-With-Israel/http://watchglennbeck.com/video/2010/June/Glenn-Beck-Show-June-3-2010-Why-The-US-Must-Stand-With-Israel/

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

ולא נשכח שרשת פוקס שייכת לחיים סבן שכנראה עושה שם עבודת קודש למעננו.

(אאל"ט, זה פשוט זכור לי וחבר שלי זוכר את זה גם כן)

פורסם

אף אדם בעולם, לא משנה מה עמדתו הפוליטית, לא צריך להדרס מתחת לשרשראות של D9.

לא הייתי מאחל את זה לשונאים שלי, בטח ובטח כאשר מדובר בנערה אמריקאית שכל מה שעשתה היה הפגנה פסיבית לחלוטין.

quote]

צר לי אך איני מסכים איתך,אם היא נגיד הייתה נרצחת בבית חולים בזמן שהיא סועדת פצועים, או ברחוב בזמן שהיא סוחבת שק אורז וצעצועים לילדים, או אולי בהפגנה שקטה מול הגדר , הייתי אומר שוואלה לא מגיע לה למות .

מי שמחליט להיכנס לאזור קרבות שישא בתוצאות.

הבחורה נכנסה לשטח שבו היתנהל קרב , וגם אז היא נפגעה בטעות מפסלות ביניין שנחפה ע"י D9 ,תעלה פעם על אחד כזה תגלה ששדה ראיה זה מושג שלא קיים שם , בטח שלא בתנאי אבק.

היא לא נדרסה ע"י D9.

(אני לוחם במיל' בהנדסה קרבית שירתתי שנתיים בעזה ועברתי הכשרה חלקית על D9 ופעלתי לצידם רבות)

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

גם שדה הראיה מטנק לא מי יודע מה ולא זכור לי שנהג הטנק נתן גז על הסטודנט בכיכר טיאנמן.

בטח אם הוא היה עושה את זה הייתם אומרים שהם חיות אבל אנחנו זה משהוא אחר לגמרי, אנחנו העם הנבחר, עם סגולה, אנחנו תמיד קדושים וצודקים.

מעבר ל SELF HATING JEW יש רק דבר אחד שדוחה אותי יותר וזה self Righteousness jew

tiananmen-square-hero.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

bagira - אתה מגזים , מקום זמן ולחץ משפיעים .

התמונה שהצגתה ממש נחמדה , כיכר עיר , ממש צולפים בכדורים על הטנקים , יש ראות ממש קשה אבק מסביב , ולחץ של כוחות על הקו שמותקפים מהכיכר - נראה איך אז הייתה התגובה .

כנס פעם אחת לשדה קרב ותבין את הכאוס , אבק ראות מינימלית , הגנה על אחרים וביצוע משימה .. קשה להסביר למי שיושב רחוק .

תמונת המצב שהצגתה, מסלפת את המציאות ולא מתקרבת למצב שהיה על קו המיבנים ברפיח , פיצוצים צליפות , רקטות , מטעני צד .

ואז מבקשים להרוס בתים בקו הראשוני של המבנים הצופה לגבול - שממנו נורים יריות ומטולי רקטות על הסיורים לאורך הגבול .

מעניין - להציב אותך בקו , ולתת לך לפקד ולקבל את ההחלטות המבצעיות .

ולא בהחלטה של אני עוזב את הקו הנ"ל , יש לי הוראות ואני מתמודד עם המצב .

אז כן קרא שם מקרה טרגי , נכון .

והליצנית שהייתה שם - כן כך אני קורא לה - שיחקה משחק מסוכן שקצת גדול עלייה ולצערי נפגעה .

ואני אחזיר אותך לתשובה שלי מהדף הקודם

האם ריצ'ל קורי סתם נפגעה - מהאזור בו היא עמדה , נורו יריות ופוצצו מטענים :?: כלפי כוחות צה"ל ( שלנו , שייכים למדינת ישראל )

האם ריצ'ל קורי , נעמדה מול האש שנורתה על חיילי צה"ל ואזרחי ישראל ומנעה בגופה פגיעות באזרחי ישראל .

באותה תקופה , וגם היום , יורים רקטות ופצצות לעבר תושבי מדינת ישראל בדרום .

האם ריצ'ל קורי או חבר מרעיה פעילי השלום - עמדו ולא פעם אחד מול אותם רקטות וניסו למנוע בגופם ירי על מדינת ישראל בשם פעילות השלום והאנושיות ..

האם ריצ'ל קורי וחבריה השתתפו בהפגנה או מסיבת עיתונאים בתמיכה בתושבי ישראל אשר נפגעים מפעילות טרור .

האם ריצ'ל קורי וחבריה הפגינו או דרשו פעם אחת את החזרתו של החייל גלעד שליט - אשר נחטף מאדמת ישראל :idea:

לפעמים אני נהנה מהתמימות והרומנטיקה בפורום :roll:

אנשים בשם הרומנטיקה צובעים מצבים - פעילי שלום , אנרכיסטים חביבים ..

נכנסתה לשטח אש , קח בחשבון שיש גם אפשרות לפגיעה .. אל תעוף גבוהה באשליות , כולנו פגיעים .

גם איקרוס התלהב , הגביה עוף והותך

טרם המראתם הזהיר דדלוס את איקרוס פן יגביה מרום ויתקרב לשמש שכן זו עלולה להמיס את כנפיו, איקרוס שמע את אביו ושניהם המריאו. אולם איקרוס הצעיר והפזיז שהיה כה מרוצה מהבריחה וכה מתלהב מהתעופה, החל להתרומם מעלה ומעלה, שוכח את הוראות אביו. לאט לאט החל חום השמש להמיס את הדונג של כנפיו, ואיקרוס נפל מטה לתוך הים.

כאשר הגיע דדאלוס, מאוחר מדי, אל איקרוס, הנער כבר טבע ומת. דדאלוס באבלו קילל את כישרונותיו שהביאו למותו של ילדו, וקבר אותו על אדמת האי שמרגע זה, לפי המסורת היוונית, נקראה איקרה על שמו של איקרוס.

אז בשם הרומנטיקה החיים נראים אידיאל מופשט , בחיים האמיתיים , יש תאונות טעויות חוסר צומת לב וטיפשות .

ריצ'ל קורי נהרגה וחבל , זה היה מוות מיותר , היא דחפה את עצמה לנקודה ההיא בזמן הלא נכון , על אף כי הוזהרה מראש .

היא לא פעילת שלום , היא אנרכיסטית אשר פעלה נגד ישראל ותמכה בפעילות נגד ישראל - את זה לא לשכוח .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
יהודה, כדאי שתקרא כאן עוד דיעה על עניין זה מטעם עיתונאי שאני מעריך את דעתו.

בהתחשב בדרג שאישר את המבצע אז מפקד השייטת הוא הש.ג, לא יתכן שאל"מ ינהל בעצמו מבצע בעל השלכות איסטרטגיות למדינת ישראל.

כפי שכתבתי - מח"י הוא הדרג הזוטר ביותר אליו ניתן לגלגל אחריות.

עוד עניין קטנוני - נכון שלא כל אחד ברמה של רבין ז"ל, אבל היה אחד שדווקא הציג את עצמו כבן דמותו, יורשו וממשיך דרכו של רבין.

למי ששכח - מדובר בשר הביטחון המכהן "איש הסוויטות".

from "ynet" of today:

יעלון - שבעת מבצע ההשתלטות שימש כראש ממשלה בפועל, מתוקף תפקידו כממלא מקומו של בנימין נתניהו שהיה בקנדה - דיבר במפגש בכנסת עם ראשי רשויות מטעם הליכוד. "ההחלטה הייתה נכונה לעצור את המשט", אמר, "אך יש מקום לשיפורים, ואני לא אכנס לפרטים".

למרות הביקורת, היו בפיו גם שבחים לחיילי השייטת. "הלחימה על הסיפון היתה בתנאים בלתי אפשריים ונעשתה בגבורה", קבע, אך הוסיף שבתכנון ובביצוע היו תקלות.

.

All of us accept Mati Golan's words, and still the Navy's commando plan was bad, as Yaalon said.

Btw, Barak pretended to follow Ben Gurion. Rabin wasn't in his scale. (at least that what he thought) x

yehuda

פורסם

ואתמול אני שומע בחדשות שטורקיה התלוננה בפני ישראל על ההפגנה מול שגרירות טורקיה בתל אביב.

לשמוע ולא להאמין...

פורסם

from "ynet" of today:

יעלון - שבעת מבצע ההשתלטות שימש כראש ממשלה בפועל, מתוקף תפקידו כממלא מקומו של בנימין נתניהו שהיה בקנדה - דיבר במפגש בכנסת עם ראשי רשויות מטעם הליכוד. "ההחלטה הייתה נכונה לעצור את המשט", אמר, "אך יש מקום לשיפורים, ואני לא אכנס לפרטים".

יהודה, ממך ציפיתי לקצת פחות תמימות.

הקאצ' לטענה שלך נמצא בגוף הידיעה שציטטת, קרי "יעלון - שבעת מבצע ההשתלטות שימש כראש ממשלה בפועל"....

המשפט הזה בעייתי ממספר היבטים:

- יעלון שימש כראש ממשלה בפועל ואיש לא ידע את זה, איש לא הרגיש בזה, האיש נעלם לחלוטין ממסכי הראדאר. ראש הממשלה דה פקטו היה אהוד ברק, ששום תואר מפוצץ לא יטעה אותך.

שאלה: היכן מיצב את עצמו הקברניט (בפועל, בפועל) בעת שמשבר כזה חריף מתחולל? נכון שהוא לא עשה כלום?

- האם יש לראש הממשלה (בפועל, בפועל) אחריות כלשהי? ואם כן, האם הוא מדבר מהפוזיציה ומנסה לגלגל אחריות? (לדעתי כן ובגדול).

- שים לב שבכלל לא התייחסתי לדמותו המגוחכת והנלעגת של האיש הזה (כנראה מתוקף מעמדו כראש ממשלה בפועל...).

אחזור על עיקרי טיעוני למה השייטת (לכל דרגיה כולל המפקד) איננה אחראית לדבר:

- זרועות המודיעין שמתפקידן היה להתריע על הרכב הנוסעים הבעייתי שבספינה, אינן כפופות למפקד השייטת אלא למח"י (מודיעין החיל) ולממשלה (המוסד).

- מח"י הוא הגורם הזוטר ביותר שנדרש לעשות אינטגרציה בין הגורמים השונים (המבצע - שייטת, מודיעין, מדיני) ולכן לא ניתן לגלגל אחריות אל גורם זוטר ממנו.

- אני משוכנע שמפקד השייטת הציג בפני הדרג המאשר מספר דפ"א, מתוכן בחר הגורם המאשר (מח"י, שר הביטחון) באפשרות הסבירה לטעמו. זה שאותו גורם בחר להתייחס לספינה כאל ספינת האהבה זה בפרוש מחדל שלו.

- מה מידת האחריות של הדרג המאשר? לאשר תוכנית וגמרנו? אישור להבנתי משמעו קבלת אחריות מלאה לאירוע (שוב פעם מח"י, שר ביטחון).

- לחילופין, אם הגורמים הבכירים ביותר נתנו למבצע כזה להתנהל מתחת לאף שלהם, ללא כל מעורבות מצידם, האין הדבר מצביע על ליקוי מאורות טוטאלי? (חזרנו שוב למח"י ולשר).

כל הטעמים הללו, ביחד ולחוד, הביאו אותי למסקנה שיש לחפש את האשם מחוץ לשייטת ולדעתי בדרג המדיני (שר הביטחון בכבודו ובעצמו), זה שהמבצע התחרבן עדיין לא אומר שהשייטת כשלה להפך, לדעתי אם זו לא הייתה השייטת זה היה נגמר גרוע בהרבה.

פורסם
גם שדה הראיה מטנק לא מי יודע מה ולא זכור לי שנהג הטנק נתן גז על הסטודנט בכיכר טיאנמן.

בטח אם הוא היה עושה את זה הייתם אומרים שהם חיות אבל אנחנו זה משהוא אחר לגמרי, אנחנו העם הנבחר, עם סגולה, אנחנו תמיד קדושים וצודקים.

כמו שכבר אמרתי היא לא עמדה מול הכלי אלא ליד ערמת פסולת ביניין , או ביניין שהיה בחצי הדרך להיות ערמת פסולת ביניין, הD9 דחף את הערמה שחלק ממנה נפל על הבחורה ,הלא מאוד חכמה הזאת, שהחליטה להסתובב בתוך קרב כי ככה היא בטח תביא את השלום .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

self Righteousness jew , כן גם אותי זה דוחה , במיוחד שאין לך מושג על מה אתה מדבר.

D9 ממוגן מהווה בעיה גדולה מאוד למפעיל שלו כיוון ששדה הראיה שלו מוגבל ולכיוונים מסוימים לא קיים כלל.

הגברת הנכבדה הגיעה מנקודה בה נהג ה D לא יכל כלל לראות אותה , היא הביאה את עצמה לסכנה הזו , ולצערי הרב שילמה את המחיר המלא.

ד"א, מה עשתה אזרחית בשטח צבאי סגור השרוי במצב לחימה ?

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אין טעם לדיון בניינו, זה רק יתלהט לכיוונים לא רצויים.

אתה רואה את צה"ל כקדוש ולא מוכן לשום סוג של ביקורת על הארוע.

נהג ה D9 קדוש, הוא תחת פיקוד ישיר של אלוהים ורייצל קורי הייתה בכלל השטן בהתגלמותו עלי אדמות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...