Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני חדש בפורום אך לאחר עיון וחיפוש רב החלטתי שזהו הפורום בעל המשתמשים המקצועיים ביותר ולכן אני זקוק לעזרתכם.

אני זקוק לייעוץ לגבי רכב יד שניה,

אני בחור צעיר (יחסית - 28) ורווק כך שאין לי צורך ברכב משפחתי.

הרכב ישמש בחודשיים הקרובים לנסיעה מחיפה לכפר סבא כפעמיים בשבוע (הלוך חזור), בנוסף לנסיעות בתוך חיפה.

לאחד החודשיים הרכב ישמש לנסיעה 5 פעמים בשבוע מתל אביב לכפר סבא(הלוך חזור), לנסיעות בתל אביב ופעם בשבוע שבועיים לנסיעה צפונה.

על הרכב להיות חסכוני ואמין ככל שניתן.

רצוי מאוד שהרכב יהיה אוטומטי או רובוטי.

הסכום שהקצבתי לרכישה הוא 50K כאשר ניתן לעלות ומומלץ אף לרדת בכמה אלפים.

לאחר חיפושים רבים בפורום חשבתי על פונטו גרנדה שנת 2008 (דגם דינאמיק) אך ראיתי שהדעות חלוקות.

כמו כן אני מעוניין בחוות דעת על הפנדה, יאריס וכל רכב אחר שיתאים לדעתכם.

אשמח אם חוות הדעת יכללו סיבות וכמה שיותר מידע.

תודה מראש לכל העוזרים.

פורסם

גם מאזדה 2 עלתה על הפרק והפאביה.

אשמח עם מישהו יוכל לדרג את הרכבים לפי צריכת דלק, עלויות טיפולים ותיקונים, ביטוחים ואמינות.

פורסם

מאזדה 2 במחיר הזה? קניה מעולה לדעתי, אם מדובר ברכב פרטי שלא עבר התעללות...

לא חסכני בדלק, אבל חזק וזריז, תא נוסעים קודר משהו אבל עיצוב צעיר ויעיל.

רכשנו את הרכב בעודנו זוג ונהנינו מכל רגע,אך עם בוא התינוקת ראינו שהוא לא יכול לשמש משפחה, אלא כרכב שני בלחץ.

לרווק זה אחלה רכב.

בהצלחה

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

תודה על התגוה,

המאזדה לא במחיר הזה אני אצטרך לעלות לכיוון ה-70 על מנת לרכוש אותה.

אך אם היא רכב לא חסכוני אז לצערי היא יורדת מהפרק.

לפחות בחודשים הקרובים הרכב הולך לעבור כ-1500-2000 ק"מ בחודש לכן אשמח מאוד לרכב שיחסוך עלויות.

פורסם

לא נראה לי שהמיתאר שלך מאפשר כזו צריכה ממוצעת ברכב שאינו דיזל או היברידי, אבל אולי אני טועה.

המאזדה 2 עושה בערך 8 למאה לפי מחשב הדרך, שזה יוצא 12.5 ק"מ לליטר. המתאר אצלי הוא נסיעות בינעירונית ומדי פעם עליה לירושלים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

מה לגבי הפונטו גרנדה הרובוטית? לפי מה שהבנתי היא אמורה אפילו לעקוף את זה.

האם קיים בפורום בעלים של פונטו כזאת שיכול לאשר או להפריך נתון זה?

פורסם

לא היה ברשותי פונטו גרנדה אך היה בידי רכב פונטו שנת 2000 ותאמין לי אני לעולם לא אסע בפונטו שוב הייתי נוסע איתה לחיפה

איך שהייתי עובר את חדרה הייתי מרגיש שאני נתון לחסדי הרוחות ושעוד רגע אני עף איתה לים אתה לא רוצה את האוטו הזה. מזדה 2 אינה חסכונית במיוחד אך זהו רכב אמין (אני יכול לומר בבטחה יותר מהפונטו)

פורסם

עזוב את הפיאט. לא גרנדה פונטו ולא פונטו. רצית רכב אמין – אל תלך על פיאט.

בתקציב הזה – לך על רכב קטן וחסכוני (לא אמורה להיות בעיה לנסוע ברכב כזה בנסיעות לחיפה או לתל אביב) – בסגנון יונדאי גטס או דייהטסו סיריון.

לגבי היאריס – רכב מעולה אך מעט יקר בהשוואה לאלטרנטיבות, ולכן תצטרך להתפשר על שנתון.

המלצה שלי – לך על גטס 2007 או 2008, זה בתקציב שלך, היא אמינה ולא תוציא סתם כסף על מוסכים.

כמו שיכור מסתובב......:wink:

פורסם

טוב נראה לי שההחלטה באמת תיפול בין מאזדה 2 לפיאט פונטו גרנדה (שתיהן תת דגם דינאמיק) משנת 2008.

עכשיו השאלה היא כזו - האם שווה להשקיע 10-20K יותר עבור המאזדה 2?

כמו כן ראיתי ביד 2 שרוב המאזדה 2 מגיעות מליסינג\השכרה ועם קילומטראז' גבוה בהרבה מהפיאט, האם עדיין המאזדה עדיפה?

אני אשמח מבעלי מכוניות בהווה או בעבר לתת מעט רשמים מהרכבים.

אשמח לקבל עלויות של:

1. צריכת דלק.

2. ביטוחים (כולל מקיף).

3. טיפולים.

4. תיקונים וחלפים.

תודה מראש

פורסם
טוב נראה לי שההחלטה באמת תיפול בין מאזדה 2 לפיאט פונטו גרנדה (שתיהן תת דגם דינאמיק) משנת 2008.****אכן, דגם הדינאמיק עדיף במזדה 2

עכשיו השאלה היא כזו - האם שווה להשקיע 10-20K יותר עבור המאזדה 2?*** שיקול שלך

כמו כן ראיתי ביד 2 שרוב המאזדה 2 מגיעות מליסינג\השכרה ועם קילומטראז' גבוה בהרבה מהפיאט, האם עדיין המאזדה עדיפה?***ברור שעדיף מפרטי, אבל כל מקרה לגופו, ותלוי גם בהנחה שאתה מקבל.

אני אשמח מבעלי מכוניות בהווה או בעבר לתת מעט רשמים מהרכבים.

אשמח לקבל עלויות של:

1. צריכת דלק.*** קיבלת

2. ביטוחים (כולל מקיף). *** יקר יחסית, לא זוכר כמה בדיוק כי זה משולם מהעבודה.

3. טיפולים. **** כל 15, בין 1000-2000 תלוי מה התבלה. אני לא לוקח ריזיקות בקטע הזה, כולל מגבים מקוריים.

4. תיקונים וחלפים. **** יקרים במוסך מורשה

תודה מראש

ראה תשובותיי בתוך הציטוט.

Winston S. Churchill -

פורסם
עזוב את הפיאט. לא גרנדה פונטו ולא פונטו. רצית רכב אמין – אל תלך על פיאט.

בתקציב הזה – לך על רכב קטן וחסכוני (לא אמורה להיות בעיה לנסוע ברכב כזה בנסיעות לחיפה או לתל אביב) – בסגנון יונדאי גטס או דייהטסו סיריון.

לגבי היאריס – רכב מעולה אך מעט יקר בהשוואה לאלטרנטיבות, ולכן תצטרך להתפשר על שנתון.

המלצה שלי – לך על גטס 2007 או 2008, זה בתקציב שלך, היא אמינה ולא תוציא סתם כסף על מוסכים.

יונדאי גטס רכב חסכוני? תגיד נפלת מהירח תפסיק לבלבל לבנאדם את המוח.

פיאט לא אמין? יש לך עוד שטויות שאתה רוצה לשתף עם חברי הפורום.

לפותח הדיון אתה בכיוון הנכון רכב מיני אבל למה לא ידני? תקבל יותר חסכון ויותר אמינות.

אם לא אתה שוב בכיוון הנכון רכב רובוטי יקנה לך צריכת דלק טובה יותר, כמובן שתצטרך להסתגל לפעולה שלו לוקח כמה דקות.

אין לי נסיון עם הגרנדה אז לא אתן עליה דעה.

הרבה נסיון על פנדה פרסמתי תגובה בנושא באחד התרדים בפורום תקרא.

בכמה מילים: קטנה, אמינה(למרות שרכב עם 80K קילומטרים הוא לא ממש מדד לאמינות), חסכונית מאוד(משולב סביב ה1-16+ ואפשר יותר טוב גם), עלויות אחזקה(טיפולים וביטוח) מצחיקות.

חושב שתתאים לך מאוד אני רואה הרבה תנועה עירונית בתוכניות העתידיות שלך.

גם הסיריון נשמעת כמו אופציה מעניינת.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אכן לפי מה שהבנתי הגטס ממש לא חסכוני בדלק (מנסיון של חבר), בנהיגה משולבת רגועה 1:10, ולכן לא נכנס אפילו כאופציה.

לצערי אני לא מכיר באופן אישי אף בעל גרנדה ולכן אני מחכה לתשובה מבעלים כלשהו של רכב זה מהפורום.

• תוכן חדש...