Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

קניתי באינטרנט מנורת לדים אשר מתחבר אליה מתח 12V DC.

רציתי לבדוק איך אני אמור לחבר את זה לרכב וראיתי שמהמצת אפשר להוציא 12V, עכשיו מה, היה לי מכשיר DVD נייד ישן שרשום עליו שהוא מקבל 12V 1.5A (אמפר), ורשום על המתג מהמצת 12V 1.5A.

כשחיברתי את זה למעגל של הלדים, אין תגובה, חושך, על אף שבדקתי כמה וכמה פעמים את החיבורים.

עם זאת כשאני מחבר את זה בבית דרך שנאי 12V וולט שמוציא כנראה 350 Ma (מיליאמפר) המנורות כן עובדות.

איך אני יכול להוציא 12V עם 350 מיליאמפר מהמצבר?

תודה ויום טוב

פורסם

אלכס תרשה לי להסביר לבחור בצורה פשוטה יותר.

הבעיה כנראה בחוטים שחוברו הפוך.

לד בניגוד למנורה רגילה יכול להעביר חשמל רק בכיוון אחד.

וכנראה כשאתה מחבר את המנורה באוטו החיבורים הפוכים ולכן המנורה לא נדלקת.

לכן אתה צריך לחתוך את החוטים ולהפוך בניהם.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

אוקיי,

תודה על ההיענות, ממצאים עד כה:

1. אין צורך בסיבוב הסוויץ', הקומפרסור פועל כשהסוויץ כבוי, וגם מנורת החיווי על תקע המצת (ה12V 1.5A) פועלת.

2. חיברתי את החוטים בדיוק כמו שחיברתי אותם לספק החשמלי בבית, בבית יש אורות, באוטו אין, על אף שניסית להפוך בין החוטים (שחור לאדום, אדום לשחור-- אם זו הכוונה...), ההבדך היחיד הוא המפרים השונים, ובעובדה שהחשמל בא מהבית ולא מהרכב.

תודה רבה על העזרה, וערב טוב

פורסם

לא משמש הבנתי את זה

ההבדך היחיד הוא המפרים השונים, ובעובדה שהחשמל בא מהבית ולא מהרכב.

אולי אמפרים?

מצבר נותן יותר מ350 מילי אמפר יכול להיות שיש מערכת הגנה שלא מקבלת יותר מ350 אמפר.

מוכר קרוסים של HYBRID AUDIO CLARUS ושל TEMPO

פורסם

לאיזה ספק חיברת בבית? של מחשב?

איך חיברת למצת? האם לקחת שקע מצת וחיברת אל החוטים שלו את חוטי הלדים?

קצת העשרה כללית: רכיב אלקטרוני צורך זרם ולא מקבל זרם. ז"א שאם הלדים צורכים 1.5A אז צריך לוודא שהספק יכול לספק את הזרם הדרוש. אם הוא יכול לספק יותר אז בכיף, לא יגרם נזק. אם הוא לא יכול לספק את הזרם הדרוש אז המכשיר לא יעבוד. לעומת זאת, הצרכן כן מקבל מתח. ז"א שאם נחבר את הלדים שעובדים על 12V למתח של 220V הם ישרפו מכיוון שהמתח הגבוה גורם להתפתחות הספק גבוה מידי ששורף את המוליכים.

פורסם
לאיזה ספק חיברת בבית? של מחשב?

איך חיברת למצת? האם לקחת שקע מצת וחיברת אל החוטים שלו את חוטי הלדים?

קצת העשרה כללית: רכיב אלקטרוני צורך זרם ולא מקבל זרם. ז"א שאם הלדים צורכים 1.5A אז צריך לוודא שהספק יכול לספק את הזרם הדרוש. אם הוא יכול לספק יותר אז בכיף, לא יגרם נזק. אם הוא לא יכול לספק את הזרם הדרוש אז המכשיר לא יעבוד. לעומת זאת, הצרכן כן מקבל מתח. ז"א שאם נחבר את הלדים שעובדים על 12V למתח של 220V הם ישרפו מכיוון שהמתח הגבוה גורם להתפתחות הספק גבוה מידי ששורף את המוליכים.

שלום חברים,

ראשית, תודה על העזרה,

"איך חיברתי למצת?"- היה לי כבל לרכב של DVD נייד, כאשר חתכתי אותו התגלו שני חוטים שחור (-) ואדום (+). על המצת עצמו היה רשום "DC 12V 1.5A" .

כשחיברתי את הלדים בבית חיברתי אותם עם ספק DC שהיה ברשותי - תמונה מצורפת

http://i44.tinypic.com/2119uu1.jpg

עכשיו בספק DC יש שני מחוונים, האחד מורה על 12V , והשני על + (כמו שבתמונה), אולי זה קשור?

בכל מקרה, שורה תחתונה באוטו עם 1.5A זה לא עובד, האם יש רעיונות, נואשתי

פורסם

רעיונות אין.

כי לפי דבריך עשית ניסוי.

לדעתי צריך לבדוק עם הכבל שאתה בודק איתו תקין בכלל. ואין כאשר קילפת אותו לא פגמת בו.

לך למצבר.

תחבר את הכבל שבבית היה מחובר ל+. תחבר ל+ במצבר.

ואת השני למינוס במצבר.

עם לא עובד. תחבר הפוך. חייב לעבוד.

עם לא! יש לך תקלה בלדים.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

היי,

כאשר חיברתי ישירות למצבר, הלוח העלה עשן, ישר ניתקתי, הייתי בטוח שהלך המעגל, חזרתי הביתה לבדוק,להפתעתי זה עובד בבית, פשוט כך, באוטו זה מסרב לעבוד, וכדי לשלול את האוטו בדקתי גם באוטו השני שלנו (מאזדה 6), אין תגובה מצד הלדים.

עם זאת יש לשלול שהלדים לא טובים שכן הם עובדים בבית מעולה חזק וברור.

אני מחר אנסה להחליף כבל מצת ואעדכן אתכם, תודה חברים

פורסם

תן קישור ללדים שרכשת !

ייתכן מאוד שמתח העבודה של פס הלדים חייב להיות גדול מ-12.7 וולט בכדי שהלדים יאירו.

הספק בצילום שצירפת מוציא הרבה יותר מ-12 וולט מכיוון שהספק אינו מיוצב כלומר המתח במוצא עשוי להגיע ל-17-18 וולט ללא עומס.

כמו כן ייתכן מאוד שחיברת בקוטביות הפוכה. שים לב בספק ניתן לכוון את הקוטביות +/- .

איזה כייף לי :)

פורסם
תן קישור ללדים שרכשת !

ייתכן מאוד שמתח העבודה של פס הלדים חייב להיות גדול מ-12.7 וולט בכדי שהלדים יאירו.

הספק בצילום שצירפת מוציא הרבה יותר מ-12 וולט מכיוון שהספק אינו מיוצב כלומר המתח במוצא עשוי להגיע ל-17-18 וולט ללא עומס.

כמו כן ייתכן מאוד שחיברת בקוטביות הפוכה. שים לב בספק ניתן לכוון את הקוטביות +/- .

אהלן,

ניסיתי להפוך את הקוטביות, גם בבית, גם ברכב. כאשר הפכתי בבית וגם ברכב, אין תגובה.

בכל מקרה אם הספק מוציא 17V, ובאוטו 12V , אני הייתי אמור לראות באוטו איזה כמה מנורות שפועלות יחסית חלש, אך גם זה אין, אני מנסה לחפש תקע מצת חדש ואעדכן אותכם.

תודה רבה,

• תוכן חדש...