Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא זוכר באיזו תוכנית עשו ניסוי (למיטב זכרוני Fith Gear) לקחו 2 מכוניות זהות והסיעו אותן על המסלול במהירות קבועה, במכונית אחת החלונות היו פתוחים ובשנייה סגורים אבל המזגן דלק, התוצאות היו שהמכונית בה המזגן דלק צרכה יותר דלק.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מניח שיש מספר די גדול של משתנים שמשפיעים על המשוואה, לדוג': מהירות, סוג ומצב הרכב, שיפוע הכביש, מהירות וכיוון הרוח וכן הלאה.

פורסם

לדעתי ותחושתי, נסיעה בין עירונית עם חלון פתוח עד הרבע חסכונית יותר בדלק מאשר נסיעה עם מזגן. מדחס המזגן הוא זולל אנרגיה משמעותי.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

roe1 - מה רצית להראות בזה, שיש לך צריכה מעולה?

אוקי, יש לך אחלה צריכה אך הנתון שהעלת לא עונה האם נסיעה עם חלון פתוח חסכונית מאשר עם מזגן פועל.

אם היית מעלה טבלת צריכה עם מזגן פועל באותם תנאים, אז היה ניתן להסיק משהו.

פורסם

אורי שכחתי פרט חשוב, כשאני בלי מזגן בנסיעה רגועה אני מקבל הנתונים שהצגתי.

עם מזגן ( אתמול יצא לי נסיעה לכפר סבא עם מזגן ) אני מקבל צריכה של 1-14 בערך. הפרש של 2-3 קילומטר לליטר.

פורסם

גם אם נניח שפתיחת חלון היתה גורמת לצריכה מוגברת כל שהיא ברכב , לעניות דעתי הדבר היה נפתר אם פשוט פותחים את כל ארבעת החלונות , ואז אין כאן אפקט של פתיחת מצנח אחורי של מטוס , אבל שוב , אני מצטער לומר אבל זה נשמע לי ככ לא סביר .

פורסם

הפוך גוטה, הפוך.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

ידוע שכהמפעילים את המזגן צריכת הדלק עולה עקב שימוש במערכת.

האם, בהנחה שיש 7 דרגות(או 4 לצורך העניין-לא משנה באמת), ככל שהמפוח חזק יותר הרכב "עובד" קשה יותר? זה כמו במזגנים עם עניין הטמפרטורה?

למיטב הידע שלי מדובר על תוספת של 10% בערך לתצרוכת הדלק, מדובר על מלוא העוצמה?

בנוסף, ברכבים שבהם נסעתי עד היום הייתה אפשרות שהמזגן יהיה כבוי ואוויר יכנס במהירות הנסיעה, ובגולף אין אופציה כזו. פיספסתי משהו?

וקושיה.

מדוע יצרני הרכב לא יוצרים מערכת מזגן שמפיצה את האוטו לאיזור גב הנהג? אני מבין שמדובר בעניין אבל חושב לעצמי שאולי ברמת גימור גבוהה יותר אפשר להוסיף צינור נחבא לעין. זה יכול להיות עדיף משמעותית מקירור/חימום מושבים, לא?

פורסם (נערך)

תלוי בסוג המזגן. ברכבים מקובל השימוש במזגן שמייצר טמפרטורות שונות בתא הנוסעים לא על ידי שינוי ספיקה אלא על ידי ניתוק וחיבור מחדש של המזגן בעזרת מצמד מגנטי.

במזגן כזה אוורור מהיר יותר יגרום למזגן לפעול יותר זמן ברציפות ולכן יצרוך מעט יותר דלק. לכיוון הטמפרטורה (להבדיל מעוצמת המפוח) אין משמעות מורגשת על צריכת הדלק.

ברכבים חדישים המזגן הוא בעל ספיקה משתנה כמו בבית ובמזגן כזה גם הטמפרטורה משפיעה קצת על צריכת הדלק הנוספת שנגזרת מהפעלת המזגן.

בכל מקרה, אל תיצמד למספר הקסם 10%. זה נועד רק לתת המחשה או סדר גודל, ולכן פחות משנה האחוז או שניים שמשתנים כשאתה משחק עם עוצמת המפוח.

ולגבי הקושיה שלך: ברכבי יוקרה יש לא רק מושבים מחוממים אלא לעתים הזרמה של אוויר קר דרך חלקים "נושמים" במושב.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

למעשה, לא רק שיש רכבי יוקרה עם תעלות הזרמת אוויר קר דרך המושבים (לגב), זה נפוץ יחסית.

התמזל מזלי ונהגתי לאחרונה במרצדס SL משנת 73', כן, המיזוג שם עובר בכסאות.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם
תלוי בסוג המזגן. ברכבים מקובל השימוש במזגן שמייצר טמפרטורות שונות בתא הנוסעים לא על ידי שינוי ספיקה אלא על ידי ניתוק וחיבור מחדש של המזגן בעזרת מצמד מגנטי.

במזגן כזה אוורור מהיר יותר יגרום למזגן לפעול יותר זמן ברציפות ולכן יצרוך מעט יותר דלק. לכיוון הטמפרטורה (להבדיל מעוצמת המפוח) אין משמעות מורגשת על צריכת הדלק.

ברכבים חדישים המזגן הוא בעל ספיקה משתנה כמו בבית ובמזגן כזה גם הטמפרטורה משפיעה קצת על צריכת הדלק הנוספת שנגזרת מהפעלת המזגן.

בכל מקרה, אל תיצמד למספר הקסם 10%. זה נועד רק לתת המחשה או סדר גודל, ולכן פחות משנה האחוז או שניים שמשתנים כשאתה משחק עם עוצמת המפוח.

ולגבי הקושיה שלך: ברכבי יוקרה יש לא רק מושבים מחוממים אלא לעתים הזרמה של אוויר קר דרך חלקים "נושמים" במושב.

לפי הפוסט המצורף של Amir74 אין באמת הבדל(אם יש אז הוא מינורי במיוחד- בטח לא כזה שלצורך הדיון הזה יחשב)

בכל אופן החכמתי.

אמנם יש לי ניסיון עם לא מעט רכבים אבל רובם בצד הבינוני של הסקאלה ולא פרימיום אמיתי.

באלה שכן, לא פגשתי סוג איוורור כזה.

יש למה לשאוף :-)

השרשורים אוחדו

פורסם
לא זוכר באיזו תוכנית עשו ניסוי (למיטב זכרוני Fith Gear) לקחו 2 מכוניות זהות והסיעו אותן על המסלול במהירות קבועה, במכונית אחת החלונות היו פתוחים ובשנייה סגורים אבל המזגן דלק, התוצאות היו שהמכונית בה המזגן דלק צרכה יותר דלק.

אני בטוח שראיתי את הניסוי הזה,

והרכב עם החלונות הפתוחים צרך יותר דלק.

Seat Ibiza FR

• תוכן חדש...