Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3947 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לדעתי מפוח שעובד על 4 צורך יותר חשמל מאשר מפוח שעובד על 1. לכן גם עוצמת האיוורור משפיעה על צריכת הדלק.

הלאכן? :)

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם
עוצמת המזגן (איורור, יותר נכון) לא משפיעה על צריכת הדלק.

מה שמשפיע על צריכת הדלק זו פעולת המדחס, כאמור. ובכל מהירות של המאוורר (1-4) המדחס עובד (בתנאי ש-AC ON).

מהירות המאוורר משפיעה גם כן, ואני לא מדבר על צריכת החשמל של מנוע המאוורר.

מאוורר במהירות 4 ידרוש מהמדחס להיות מחובר יותר זמן, כי הוא נדרש לקרר נפח אוויר גדול יותר.

כלומר פרקי הזמן, בהם המדחס "מוצמד" יהיו ארוכים יותר כשמאוורר פועל במהירות 4.

פורסם
מהירות המאוורר משפיעה גם כן, ואני לא מדבר על צריכת החשמל של מנוע המאוורר.

מאוורר במהירות 4 ידרוש מהמדחס להיות מחובר יותר זמן, כי הוא נדרש לקרר נפח אוויר גדול יותר.

כלומר פרקי הזמן, בהם המדחס "מוצמד" יהיו ארוכים יותר כשמאוורר פועל במהירות 4.

אז בעצם כן, ככל שהאוורור ברמה גבוהה יותר, צורכים יותר דלק?

זה גם הגיוני יותר, כי "מקבלים" יותר אוויר קר.

ומה בנוגע לטמפ' עצמה.

אני מניח שיש הבדל בין שימוש במזגן בטמפ' 16 לבין 24.

פורסם

מעניין, גם אני חשבתי על זה בימים האחרונים (כנראה בהשפעת החום:wink: )

אז ניתן להסיק מהתגובות שבעיקרון יש הבדל בין הצריכה כאשר הרמה יותר גבוהה אך הבדל זה זניח במציאות?

שאלה נוספת - כאשר AC OFF, כאמור המדחס לא עובד, ניתן להסיק שצריכת הדלק רגילה ללא תוספת,והמנוע אינו מתאמץ בכלל?

תודה

פורסם

אי אפשר להסיק זאת כי המנוע לא נמצא באיזה מעבדה בהרצה.

הסבר-היום רוב יצרני הרכב נותנים נתונים לא נכונים לגביי צריכת הדלק,כי הבדיקות נערכות במעבדה שם המנוע לא נתקל בכבישים משובשים,עיכולים,ירידות ועליות,חום וקור,תנאי עבודה מגוונים אלו משפיעים ישירות על צריכת הדלק.

כאמור,ברגע שהפעלתה מזגן הפעלתה את המדחס של הרכב,וכדי לסובב אותו המנוע צריך לעבוד חזק יותר,מכאן שהוא יצרוך יותר דלק.

ברוב הרכבים החדשים הרכב "סוחב" אותו דבר עם או בלי מזגן וזה לא מורגש,אך בפועל צריכת הדלק נעה סביב 10% יותר.

ברוב הרכבים הישנים תאלץ להיפרד מהמזגן בזמן שאתה ניכנס לאיזה עלייה,כי הרכב בקושי יעלה אותה,וכל הפעלת מזגן תורגש בסחיבת הרכב,ומן הראוי שמנוע ישן יתאמץ יותר ממנוע חדש,לכן צריכת הדלק תעלה קצת מעל 10%,לכיוון %15-20 תלוי במצבו של המנוע ומכלולי הרכב.

פורסם

בגדול כן, אבל לכל מערכת מיזוג לרכב, גם אחת תקינה לחלוטין, יש דליפה טיבעית של גז. כך שבהחלט יתכן שלאחר כמה שנים של שימוש במערכת יהיה חוסר מסוים בגז, וזה לא מעיד בהכרח על תקלה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בבעיות של זרם אויר חלש יחסית (לרמה 4 ) ברכבי-מגאן 2003-תיתכן החלפה\שדרוג של "נגד מהירות" לנגד אחר,שיגביר את עוצמת האויר היוצאת מהתריסים?אם לא,מה כן יכול לעזור לי להגביר את הזרם?

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם,

אני מבין שצריכת הדלק עולה כשמדליקים מזגן עקב פעולת המדחס.

האם צריכת הדלק תלויה רק בפעילות המזגן (פועל\כבוי) או שיש גם השפעה לעוצמת המפוח\מאוורר (חלש\בינוני\חזק)?

האם פעולת המאוורר משנה את צריכת הדלק כשהוא פועל ללא מזגן?

תודה.

פורסם

המזגן מחובר ברצועה למנוע לכן הוא מעלה את הסל"ד ואז עולה צריכת הדלק.

המאורר הוא בקשר ישיר עם קירור המנוע לכן אינו מעלה את הסל"ד ומכך אין עליה בצריכת הדלק.

שים לב כאשר א ה מפעיל מזגן יש מין קול שבוקע מאזור המנוע שבדר"כ אומר שהרצועה והמדחס של המזגן החלו להסתובב אבל כשאתה מפעיל אוורור את רק שומע רעש של אוויר.

פורסם

כשמזגן פועל, עוצמת המפוח משפיעה על צריכת דלק.

מהירות גבוהה יותר - צורך יותר דלק.

מהירות נמוכה - צורך פחות דלק.

במהירות מפוח גבוהה, המפוח מפנה יותר אוויר קר מהמאדה של המזגן, במקומו מגיע אוויר חיצוני חם וטמפרטורה במאדה עולה.

ואז המדחס נדרש לעבוד יותר זמן על מנת לקרר את המאדה בחזרה. במילים אחרות, המדחס יוצא להפסקות קצרות יותר או עובד קבוע כשהמפוח במהירות גבוהה. כשהמפוח במהירות נמוכה, מדחס יוצא להפסקות יותר ארוכות.

מדחס עובד יותר זמן - צריכת דלק עולה.

הפעלת מאוורר ללא מזגן מעלה את צריכת הדלק, אבל במידה קטנה ובקושי מורגשת. העליה היא עקב העומס החשמלי שמפעיל המאוורר על האלטרנטור, שבתורו מעמיס יותר את המנוע וזה מעלה מעט את צריכת נדלק.

למידע נוסף תריץ חיפוש בפורום, היו בעבר דיונים ארוכים ומעמיקים על הנושא הזה בדיוק.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

כבר התחלתי להתבלבל מכל המידע בעניין, אז אני רוצה לשאול כאן.

האם זה נכון שבנסיעה בין עירונית במהירות 80-90 קמ"ש, מזגן על 21 מעלות יניב צריכת דלק עדיפה על פני חלון נהג + נוסע פתוחים?

אם בה רלוונטי, מונדאו 2002,

תודה רבה לכל העונים.

פורסם

ברמת העיקרון, נטען כי במהירויות שציינת ומעלה, המאמץ הנוסף של האוטו להתקדם שנגרם בגלל התנגדות האוויר בנסיעה עם חלונות פתוחים מביא לצריכת דלק גבוהה יותר מאשר נסיעה עם מיזוג אוויר.

• תוכן חדש...