Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברים.

יש לי בעיה ברכב שמציקה לי,יש לי נזילה לא ידועה מהאוטו.אינני יודע מאיפה היא .היום היתי מתחת לאוטו וראיתי שיש רטיבות באזור המשולש,ואם אני מסתכל יותר למעלה אני רואה שזה במוט היגוי(כמו גומיה שדומה לגומיה של ציריה אבל במוט היגוי).זה ניראה כמו שמן אך אינני יודע אם זה שמן מנוע או נוזל היגוי.מכאן רציתי לשאול מספר שאלות:

1.האם יתכן שיש נזילה באזור הקרטר והשמן מגיע עד לשם(מרחק של 40 סנטימטר בערך)ראוי לציין שבדקתי וברוך השם אין נזילה מאזור הראש.?

2.האם יש נוזל בהגה כוח כי כמו שהבנתי בדגם הזה זה לא בידיוק הגה כוח אלה הגה חשמלי,אני לא יודע מה זה אומר בידיוק.?

3.אם אכן יש נוזל הגה כוח באטו,היכן נמצא המיכל שלו?

תודה מראש לעונים

פורסם

האם הנזילה מופיעה לאחר הדלקת המזגן ? ייתכן שהמים מגיעים לאיזור שציינת כתוצאה מניקוז מי המזגן.

הגה הכוח ברכבך הינו אלקטרו-מכני ומיכל השמן ההידראולי באיזור הגלגל השמאלי. לשם גישה למיכל ובדיקת המפלס יש לפרק את הביטנה של גלגל שמאל.

איזה כייף לי :)

פורסם

לא אני לא חושב שהנזילה נגרמת עקב מזגן,רוב הסיכוים שאכן מדובר בנוזל הגה כוח, יש למישו רעיון מה יכולה להיות מקורה של הנזילה(צינור,או בוכנה,וכו..)?

האם כל העסק הזה יקר לתיקון?

פורסם

ידידי היקר,

לא ניתן לבצע איבחון ממוחשב דרך מסך המחשב ולאתר את סיבת הנזילה.ייתכן שהשמן הינו שמן מנוע/גיר/מי קירור/שמן הגה כוח.

האם אתה שומע רעשים מוזרים או שינוי בתפקוד הגה הכוח ? בדרך כלל נזילת שמן ממערכת הגה הכוח מתבטאת ברעשים ותיפקוד לקוי של המערכת.

לא ניתן לקבוע מחיר ללא ידיעת סיבת הנזילה והתקלה.

גש למוסך רון לשם בדיקה מעמיקה.

פורסם

אני היתי ניגש למוסך רון בשמחה,אני פשוט מאוהב בבן אדם .אך הבעיה שזה קצת רחוק ממני.ואני די חושש ליסוע עם זה

פורסם

יש נוזל הגה כוח גם עם משאבה חשמלית.

המשאבה החשמלית החליפה את המשאבה שהיתה מונעת ע"י רצועת המנוע.

ע"י כך הפחיתו העומס על המנוע כך שרק כאשר דרוש תגבור יופעל מנוע חשמלי

כמו כן ניתן להתחבר למחשב ההגה ולהגביר או להפחית את עוצמת התיגבור שהמשאבה נותנת.

פורסם

אתה מבלבל בין 2 דברים.

יש משאבה חשמלית - שאכן לא מחוברת ברצועה אלא מופעלת חשמלית אבל היא סה"כ מניעה בוכנה הידראולית עם נוזל הידראולי.

זו לדוגמא המערכת שקיימת ב106ים וסקסו.

ויש תיגבור חשמלי! בעזרת מנוע חשמלי - וזה מה שיש באיביזה - אין יותר בוכנה הידראולית - אין יותר נוזל ולא נעליים.

רק מנוע חשמלי.

http://en.wikipedia.org/wiki/Power_steering

מה שאתה מתכוון - זה אלקטרו הידראולי , מה שאני מדבר זה חשמלי לגמרי - תעיף מבט בויקיפדיה הזה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מרק אז באיזה שנה זה השתנה לחשמלי לגמרי?

לי יש איביזה 2007 (קופרה אם זה משנה) מאותו דור - התגבור הוא חשמלי לגמרי , ולא אלקטרו מכני.

בדגמים הנמוכים אכן התגבור אלקטרו מכאני , ב1.8 כמדומני רק חשמלי.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

בדגמי 2005 מנוע 1.8T קוד מנוע BLZ המערכת היא אלקטרו-מכנית ונקראת

Electrically Powered Hydraulic Steering-EPHS.

מהו קוד המנוע של הרכב שברשותך כפי שרשום ברישיון הרכב.

אינני מכיר את כול דגמי האיביזה שהגיעו ארצה לכן מוטב לבדוק לפי קוד המנוע.

פורסם

ליביו, אתה טועה.

בכל האיביזות 6L יש היגוי אלקטרו-הידראולי.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

קוד מנוע - BBU.

בספר רכב אין שום איזכור למילוי נוזל הגה כח.

ומתחת למכסה מנוע עצמו אין שום זכר למשאבה ומיכל נוזל הידראולי.

בבקשה תא מנוע של קופרה (קצת משופרת מהאינטרנט) - איפה?

http://img190.imageshack.us/img190/2818/cupra6c.jpg

(שימו לב - אין את המיכל נוזל הגה כח מצד שמאל למנוע כמו בדגמים עם הגה כח הידראולי)

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

הרכב שלך לפי דעתי כן מצוייד במערכת הגה כוח אלקטרו-מכני כפי שציינתי קודם לכן. כנראה שבדיקת מפלס הנוזל ההידראולי לא מוזכרת בספר הרכב מכיוון שפעולה זו צריכה להתבצע בשיגרת הטיפולים במוסך ולא על-ידי הנהג.

לשם בדיקת המפלס יש לפרק גלגל צד שמאל ואת הביטנה בכדי להגיע למדיד השמן הטבול במיכל שהינו חלק מהמשאבה ההידראולית.

צירפתי לך תמונה של המדיד כפי שהוא נראה מבחוץ.

untitled.JPG

• תוכן חדש...