Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אדוני בעל בעיה בהבנת הנקרא?

לא אמרתי שאני הבוס, בסך הכל ביקשתי שיתיחסו בכבוד ולא יותר.

זה מה שאמרת

בתור מי שמשלמים לשוטרים את המשכורת, אני חושב שראוי שיתיחסו אליינו יפה.

וכן, הם סוג של נותני שירות.

בדרך כלל מי שמשלם לך את המשכורת זה הבוס שלך.

אני עובד בביטחון בשדה התעופה וחלק מתפקידי זה לא לאפשר כניסה לשטחים המוגבלים למי שאין אישור, לא דבר קל כאשר כל אדם שני חושב שהוא בעל הבית בגלל שהוא משלם מיסים וכמובן גם אני אחד מעובדיו, אתה לא יודע כמה פעמים אנחנו שומעים את המשפט:

"אני אפטר אותך!"

אני יגיד לך איפה אני חי, אני גר בדרום ושירתתי שנה וחצי בת"א ו100 אחוז מהמעצרים\מרדפים לא היה מעורב מקורב או אישיות.. על איזה בסיס אתה קובע שכל המשטרה מטפלת במקרוביה?

לפני שנים רבות עוד כשהייתי ביסודי שדדו אותי ועוד 2 מחבריי(לקחו לנו את האופניים) 2 ילדים גדולים מאיתנו רעולי פנים ועוד ילד שהיה בזמנו בתיכון חמוש בשוקר חשמלי (אולי לא סכין או אקדח אבל עדיין היינו ביסודי וזה היה דיי מפחיד) החברים שלי זיהו את הבחור השלישי(עם השוקר) ובערב ניגשנו בליווי הורינו לתחנת המשטרה הגשנו תלונה שכללה את שמו של השודד, מהמשטרה לא שמענו שום דבר וכמובן שאת האופניים לא ראינו עד היום.

לעומת זאת לפני מספר שנים היה איזה שוטר בדימוס שמישהו גנב לו את האופניים שהיו על האוטו בזמן שהוא קפץ לקניות, כמובן שהאופניים שלו הוחזרו אליו כעבור מספר שעות אחרי שהמשטרה חקרה באינטנסיביות את המקרה.

כמובן שיש יוצאים מהכלל ואולי אם היינו מסיימים את המקרה בבית חולים/עלמין השוטרים היו מזיזים את התחת שלהם למרות שגם אז אני לא בטוח. (סיפור אחר)

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה נתפס לטפל ולא לעיקר, תפקידם של השוטרים הוא לשמור על שלטון החוק במדינה, ולהיות כלי שמשרת את פניות ומענות האזרחים.

הקטע עם התשלום של המשכורת הוא, שלי כאזרח מותר לבוא בטענות ודרישות עלפי המשטרה מתוך זה שהיא נועדה להגן עליי,

ולא מתוך הכרזה של "אני הבוס". השוטרים הם לא מעל החוק.

אני סיימתי בזאת את דבריי ולא אמשיך להתווכח איתך, במיוחד אחרי שקבעת בנחרצות שהמדינה חרא בגללי.

רק נותר לי לאחל שבפעם הבאה שתפגוש בשוטר שמתייחס אלייך לא בכבוד רק בגלל שלא "קיבל" בלילה שלפני,או "שלא באת לו טוב בעין", תיזכר בשרשור הזה.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

אתה צודק. שוטרים לא מעל החוק. חובתך בתור אזרח להתלונן על השוטר שעובר על החוק. לשם כך קיימת מחלקה לחקירת שוטרים. אבל שוטר לא חבר שלך, אח או נותן שירות. אין חוק המחייב אותו להיות נחמד ומנומס. יציאות "אני משלם את המשכורת שלו" לגמרי לא במקום.

פורסם
אתה נתפס לטפל ולא לעיקר, תפקידם של השוטרים הוא לשמור על שלטון החוק במדינה, ולהיות כלי שמשרת את פניות ומענות האזרחים.

הקטע עם התשלום של המשכורת הוא, שלי כאזרח מותר לבוא בטענות ודרישות עלפי המשטרה מתוך זה שהיא נועדה להגן עליי,

ולא מתוך הכרזה של "אני הבוס". השוטרים הם לא מעל החוק.

אני סיימתי בזאת את דבריי ולא אמשיך להתווכח איתך, במיוחד אחרי שקבעת בנחרצות שהמדינה חרא בגללי.

רק נותר לי לאחל שבפעם הבאה שתפגוש בשוטר שמתייחס אלייך לא בכבוד רק בגלל שלא "קיבל" בלילה שלפני,או "שלא באת לו טוב בעין", תיזכר בשרשור הזה.

תראה אני ממש לא מתווכח, אני מסכים איתך במאה אחוזים בכל מה שאמרת.

הדבר היחידי שעצבן אותי הייתה האמירה "בתור מי שמשלמים לשוטרים את המשכורת"

אין לי שום חיבה לשוטרים בארץ ובעיקר לא לשוטרי התנועה (אני מקווה שלא הובן משהו אחר מדברי)

פורסם
אבל שוטר לא חבר שלך, אח או נותן שירות. אין חוק המחייב אותו להיות נחמד ומנומס.
מה זה הבולשיט הזה? שוטר צריך שיהיה חוק כדי להתנהג כמו בן אדם???? הוא צריך להיות חבר שלי כדי לענוד מדים ולייצג את המדינה ואת המשטרה כראוי??? מה זה החינוך ה*****ן הזה???

מישהו פה דיבר שמשטרה של ישראל מורכבת מישראלים - ראבק, ברגע שאזרח נכנס לתפקיד שכזה - הוא חייב ליישר קו להתנהגות הולמת ומייצגת, אבל במקום זאת הוא מתנהג כמו בהמה.

פורסם
אז רק בשביל שכולכם תבינו איזה מזל גדול יש לכם עם השוטרים בארץ, הנה סיפור מרתק משנת 95:

אני וזוגתי (שתחיה) נוסעים בלילה בכביש חשוך, גשום ולא מואר מוונקובר לכיוון סיאטל (אנחנו כבר בארה"ב) אני אפילו זוכר שלמחוז המקולל קראו SKAGIT.

המהירות המותרת היא זחילה תיקנית של 55 מייל (שהשד יקח את האמריקאים האלה עם המהירות הזאת).

אני נוסע בפייר-בירד חדשה מההשכרה בסביבות ה 70 מייל ופתאום נדלקים מאחורי אורות של רכב (הוא נסע מאחורי בחושך!!!), צקלקות וסירנות והוא קורא לי בכריזה לעצור בצד, לכבות את הרכב ולהשאר ברכב.

לאחר 5 דקות המתנה (די מורטות עצבים האמת) הוא מדליק פרוזקטור בגג, מאיר את פנים הרכב שלי וקורא לי בכריזה:

נוסע ליד הנהג, אל תזוז! אני חוזר, אל תזוז!

נהג, הרם 2 ידיים, בעזרת יד ימין בלבד, פתח את דלת הנהג מבחוץ ! אני חוזר, אך ורק מבחוץ!

אני מבצע את הפעולה.

כשהדלת פתוחה הוא ממשיך:

נהג, צא מהרכב ושכב כשהפנים פונות לכביש

אני לא יודע אם לצחוק או לבכות אבל ראבאק, יורד גשם, איזה תשכב על הכביש עכשיו בראש שלו??? :shock:

אישתי קולטת את ההססנות שלי ומייד פוקדת עלי בטון שלא היה מבייש חוקר בק.ג.ב "תגיד לי, אתה ירדת מהפסים? הם שניהם מחוץ לרכב עם אקדחים שלופים, צא כבר מהרכב!"

טוב, סחבק יוצא מהרכב ונשכב על הרצפה.

הוא ממשיך:

נוסע ליד הנהג, בעזרת יד שמאל, פתח את הדלת מבחוץ, צא מהרכב ושכב כשהפנים פונות לכביש!

אישתי מיד מציתת.

שוטר אחד ניגש אלי, השני לאישתי.

אוזק אותי ומבצע חיפוש גופני עליי.

בינתיים אישתי זוכה ליחס זהה.

אח"כ הם מעמידים אותנו, מבצעים חיפוש ברכב, בודקים רשיונות, פספורטים וכו'

אחרי חצי שעה החליטו שאנחנו כנראה לא נרצח אותם אז אפשר לשחרר אזיקים.

הסבירו לנו משהוא על זה שזה נתיב הברחות ומאחר ונהגנו מעל המהירות ו"בצורה חשודה" הם שיערו שאנחנו מבריחים ולכן ביצעו עלינו נוהל מעצר חשוד.

נפרדנו (לא כידידים) לא לפני שהם השאירו אצלי דו"ח של 175 דולר על נהיגה במהירות.

אז תמשיכו לבכות על השוטרים שלנו, חכו שיעצור אתכם שוטר אמריקאי!

בספטמבר האחרון ביליתי חודש בארה"ב, 55 מייל לשעה גם לי זה קשה.

אז אימצתי לעצמי שיטה, רכב מקדימה רכב מאחורה ואני באמצע נעים בשיירה.

באחת הפעמים בשעת לילה מאוחרת שוטרים נכנסו בשיטה ה"חצי סמויה" , נסעו איתנו בשיירה וכעבור 15 שניות הפעילו מופע אור-קולי מבהיל והורידו רכב מהשיירה. :shock:

מהר מאוד הבנתי שצריך לשכלל את השיטה ולהיות חשדן לגביי כל רכב לא "וותיק" הרוצה להצטרף לשיירה.

בפעם השנייה שזה קרה, המשטרה השתלבה מימין בכביש המהיר ובאדיבותי אפשרתי לו להכנס לפני.

בום, 15 שניות, מופע אור-קולי, לא הספקתי להגיד "ג'ק רובינזון" ואותו אחד כבר היה תיק תק בשוליים הימניים מהנתיב השמאלי ביותר מוכן לבדיקה הרקטאלית שלו, לקחו לנו את המוביל. :x

מפגש אחר שהיה לי עם המשטרה שם הוא שניידת באמצע הלילה התחילה לנהוג בזיג זאגים על ארבעת או חמשת הנתיבים של הכביש המהיר (נראה לי שבארץ זה היה נגמר בתאונת שרשרת) ועצרה את כל המכוניות בשביל להרים חתיכת צמיג קטנה מהשוליים.

וכמובן שהאמריקאים לא יכולים ללא הSHOW בסיום, הניידת התחילה לנסוע נגד כיוון הנסיעה של הכביש המהיר! לכיווננו! תוך כדי הוראה במגאפון "take it nice and slowly", ביצעו 180 בעזרת לחיצה בריאה על הגז ועפו משם.

לגביי השוטרים בארץ, לא מתכוון להדליק אף אחד אבל במספר ההתקלויות המצומצם שהיה לי עם משטרות גיליתי שיש גם שוטרים אחרים,

או במילים אחרות איך וויתר לי שוטר (אינטליגנט, הצלחנו לנהל שיחה נורמלית בין שני בני אדם תוך שמירת כבוד הדדי והבנה) על שלילת רשיון בעקבות נסיעה במהירות מופרזת (140 קמ"ש בפעם היחידה שבה נעצרתי על מהירות מאז ועד היום טפו טפו טפו) בתור נהג חדש.

השוטר תיחקר אותי והבין שאני מתעסק במחשבים, פתאום הוא מפתיע אותי ואומר שאם אצליח לענות לו על שאלה אחת בתכנות הוא ישחרר אותי.

עניתי בצורה הכי מקיפה שיכולתי ושוחררתי כפי שהובטח! (פלוס הבטחה ממנו שאם ייתפוס אותי שוב על קמ"ש אחד מעל 90 ייקח לי את הרשיון, מיותר לציין שבאותו לילה לא רק שלא העזתי לעבור את ה90 קמ"ש אלא גם הגדלתי לשמור מרווח ביטחון של 10 קמ"ש פחות. :) )

פורסם
55 מייל לשעה גם לי זה קשה.

אחת הבעיות הכי קשות עם ה 55 מייל המקוללים האלה היא שבארץ, אתה נוסע על 90 קמ"ש, אז אתה זוחל אבל מה מקסימום יכול לקרות? תגיע ליעד 10 דקות אחרי כולם? בטח לא אסון גדול.

בארה"ב יש כאלה מרחקים שאם תקפיד על 55 מייל אתה יכול להגיע ליעד באיחור של שבוע :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הבעיה במשטרע הפכה להיות יסודית ומושרשת - עבד כי ימלוך.

אם מפקד תחנת משרה ,בדרגת סגן-ניצב אומר: כולה שופט שלום -אני אמשיך להתנהג כמו תמיד .

וזאת כתגובה לביקורת חריפה של בימ"ש על התנהלות שוטרי התחנה בתיק מסויים - מה יש לצפות מהשוטרים החפ"שים?

השוטרים הם משרתי הציבור ,אבל טועה מי שחושב שהמשמעות שהאזרח הוא הבוס.

משרת ציבור הוא בסה"כ מי שנותן שירות.

במשטרע שכחו שזה תפקידם.

כאשר אני שירתתי במשטרה (חמש שנים נחמדות),טיפטפו לנו כל הזמן שחייבים לשמור על כבוד האזרח וננקטו אמצעי משמעת נגד שוטרים שסרחו -ללא מח"ש...

כנראה שהיום דברים מתנהלים אחרת.

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

גם היום יש את זה ובדיוק כמו שציינת, הכל קם ונופל על פי עמדת מפקד התחנה.

לצערנו יש מפקדי תחנות שבמקרה הטוב, מזכירים (בהתנהגות , בהשכלה וברמת המשכל) רס"ר משמעת בבסיס של ג'ובניקים.

מצד שני, יש אנשים מבריקים שמבינים את המשמעות האמיתית של "להיות שוטר".

פורסם

את המבריקים כנראה שמעלים למעלה ומתוקף תפקידם הם לא באים במגע עם האזרח הקטן על בסיס כמותי כמו שוטרי התנועה והמתנדבים. מה שנשאר לנו האזרחים זה הבררה של המשטרה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

לצערי הרב ולצער כולנו, את המבריקים מדכאים כמעט בכל דרך אפשרית עד שהם נבעטים החוצה מהמשטרה.

קרם שניט (רב פקד ארליך) הוא דוגמא מובהקת לקצין משובח שנבעט החוצה אך ורק כי הוא לא יס-מן.

עצוב שזה ככה.

פורסם
נראה לי שאנשים קצת שכחו מה זה שוטר ומה תפקידו... אתה אמור לתת לו כבוד ולפחד ממנו. כי זה בדיוק תפקידו. להרתיע מלרצות להתעסק איתו.

למה שאתה מתאר קוראים "מדינת משטרה". לפעמים גם קוראים לזה "מדינת עולם שלישי" או 'בריה"מ'.

מדינת ישראל אוהבת להתהדר בתארים כגון "הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון" וכדומה, כלומר תפקיד השוטר אצלנו לא אמור להיות להפחיד את האזרח.

אבל מה - אמור זה, כידוע, שם של נהר.

ולמי שהציע לפנות למח"ש - זה בהחלט יכול לעבוד בתור איום, אם כי בפועל הסיכוי לטיפול עניני ונחוש בתלונתה למח"ש הוא בערך כמו הסיכוי לטיפול עניני ונחוש במשטרה על גניבת רדיו מרכב.

דני

נ.ב. אם השוטר מנסה להפחיד, יש לזה פתרון פשוט - לא להתפחד. עם האימונים בא הכושר. כאן המקום להסביר ש"לא להתפחד" אין פירושו לריב/לצעוק/לקלל/להתחצף לשוטר, אלא פשוט - לא לפחד כלל. קצת שכל ישר לא יזיק - למשל, להבין שלפעמים השוטר צריך להראות שהוא השולט במצב. מה לעשות. דוגמה לדבר: שוטר בדימוס באנגליה כתב פעם חוברת המלצות לנהג - מה לעשות כדי לא לקבל דו"ח. שלא במפתיע, המלצה מספר אחת - לנהוג בצורה סבירה. אבל המלצה נוספת היתה כך: באנגליה אין חובה להחזיק את הרשיונות ברכב. אותו שוטר המליץ לשאת אותם תמיד, אבל אם השוטר מבקש לראותם - לומר שהם בבית. השוטר מיד נותן מעין - דו"ח המחייב את הנהג להציג את הרשיונות בתחנת משטרה - ומשחרר את הנהג לדרכו. הנהג מיד נוסע לתחנת המשטרה הקרובה, מוציא את הרשיונות מכיסו ומציג אותם, והולך לדרכו. ההגיון שבדבר הוא שהשוטר צריך להצדיק את העובדה שעצר את הרכב, ולכן ינסה לתת דו"ח כלשהו. אם לא על הרשיונות, אז אם ממש רוצים - אפשר למצוא על מה. אז נכון שבארצנו החוק שונה והדוגמה אינה ישימה ככתבה וכלשונה, אבל העקרון נכון - יש לתת לשוטר אפשרות להראות את כוחו וגדולתו בצורה שאינה מזיקה לנהג.

נ.נ.ב. עוד הערה שכתב אותו שוטר בדימוס - יש לראות מי השוטר. אם מדובר בשוטר וותיק, ואם הנהג מדבר ומתנהג כמו בן אדם - אז בדרך כלל יגמר הענין באזהרה. אבל אם השוטר הוא טירון שאינו מבדיל בין שטות לבין עבירה חמורה, או שיש לידו שוטרת צעירה - הדו"ח מובטח...

פורסם

אבל מה - אמור זה, כידוע, שם של נהר...

זה שם של דג!

פורסם

דני היקר.

תקרא במטותא את הסיפור של BAGIRA. אני גם יכול להוסיף אחד משלי איך כמעט ירו בי.

כל זה קרה בדמוקרטיה מס'1 בעולם.

מדינת משטרה? אולי מדינה שלא נותנת שיעשו משוטריה צחוק ויזלזלו בהם.

אני אישית לא מפחד מהם אבל נותן כבוד. זה תמיד יהיה "אדוני השוטר, תודה, בבקשה".

אני לא מרגיש אשם שעוצרים אותי וזה מוקרן החוצה בדיבור אדיב אבל בטוח שלי.

בחיים לא היו לי בעיות עם משטרה למרות שעצרו אותי ממש לא במיטבי כמה פעמים.

• תוכן חדש...