Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5952 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי סקודה ניו פליסיה מודל 2000 מנוע 1.3.

סיפור המקרה:

אתמול בערב נכנסתי לשלוליות די גדולות במהירות 40 בערך. הרכב נכבה אבל הצלחתי להניע שוב לאחר רבע שעה בערך.

המשכתי בנסיעה והרכב התנהג רגיל עד לשלולית הגדולה הבאה. הרכב כמעט נכבה שוב, אבל הצלחתי לשמור על טורים גבוהים

מספיק כדי להמשיך בנסיעה עוד 5 דקות עד שהגעתי הביתה. ליד הבית הרכב נכבה. לא ניסיתי להניע שוב.

הבעיה:

היום בבוקר ניסיתי להניע אבל אין שום תגובה. מנורות הלוח שעונים נדלקות בסוויץ' אבל אין סטרטר.זה מרגיש כאילו הקודן ניתק

את משאבת הדלק.

ניסיון למצוא פיתרון:

לאחר שקראתי המון הודעות בפורום בנושא זה הבנתי שאני צריך לנסות לייבש את המפלג, חוטי ההצתה, מחשב, וכמעט כל

חלק אלקטרוני קיים ברכב. רק שלא מצאתי חוטי הצתה או משהו דומה למפלג כמו שאני מכיר מרכבים אחרים.

צירפתי מס' תמונות אשמח לקבל הסבר.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.JPG

פורסם

אבל אין סטרטר.זה מרגיש כאילו הקודן ניתק

את משאבת הדלק.

אם אין לך סטסטר זה לא קשור אם יש ניתוק משאבת דלק.

יכול להיות שיש גם ניתוק סטסטר וגם דלק, אתה יודע איזה וכמה ניתוקים יש לך ברכב?

לגביי ייבוש הדיסטרבוטור את יכול להפסיק לחפש את המפלג כיוון שקראת תגובה על מכוניות יותר ישנות משלך שהיה שם אחד כזה ואצלך אין.

פרק את סליל ההצתה ובדוק האם המלא תחתיו מים יתכן שכן ותייבש את סליל ההצתה ואת המים שחדרו תחתיו.

קשה לי להאמין שיש קשר בין הכניסה שלך לשלולית לבעיה בקודן למעט צירוף מקרים כיוון שבדרך כלל הקודנית והניתוקים נמצאים בתוך הרכב ולא בחוץ.

פורסם

תודה על התגובה. אני אנסה.

ד"א, אם יש ניתוק של הסטרטר זה יסביר למה אני לא שומע את הנקישה של ה"קפיץ" (שכחתי איך קוראים לחלק הזה) שמחבר

את הסטרטר לגלגל התנופה?

האם זה הסליל הצתה?

3.jpg

פורסם

לסטרטר ישנו חלק בשם סלונואיד, שהוא מחבר את הגלגל"ש של הסטרטר אל הגלגל תנופה.

כדי להגיע לחוטי/סלילי ההצתה צריך לפרק את החלקי פלסטיק למעלה במנוע. לזהות אותם, לפרק אחד אחד לייבש היטב עם לחץ אוויר/פן ולחבר חזרה.

אם אין סטרטר אז כניראה שהחוט של הסלונואיד או חוט אחר בחיווט לסלונואיד התנתק.

המים יכולים להתייבש לבד, אבל אם יש נתק כלשהו הוא לא יחזור להתחבר לבד ולכן צריך לאתר את הניתוק ולתקן.

אתה יכול לנתק את המינוס מהמצבר, ולאחר מכן תוכל לנתק ולייבש כל קונקטור במנוע שתיראה ולחברו בחזרה.

אל תשחק במערכת החשמל כל עוד המצבר מחובר כי אתה עלול לגרום לקצר.

פורסם

אתה מתייחס רק לעניין החשמל והאלק' ברכב.

אבל יכול להיות שמים נכנסו דרך פילטר האויר ומשם לצילנדרים.

זה יכול להיות נזק עצום למנוע בשל מה שמכונה "נעילה הידרוסטטית".

לעיתים זה קורה מיד עם הכניסה לשלולית ולעיתים זה קורה לאחר זמן.

אחת התופעות המוכרות של נעילה כזו היא פריצת טלטל את גוף המנוע.

עדיף שאחד מבעלי המקצוע שבפורום יתחס לכך ביתר מקצועיות.

פורסם

אני חושב שזו בעיה חשמלית בגלל שאין שום תגובה מכנית (לפחות לא אחת כזו ששומעים ) בזמן נסיון הנעה.

אני מניח שאם היתה נעילת מנוע או משהו כזה, אז הייתי שומע לפחות את הסטרטר מנסה להכנס לעבודה.

פורסם

miklush

לגבי הנעילה ההידרוסטטית: בדקתי, ואין שום סימן בתוך בית פילטר האוויר - או על הפילטר עצמו - לחדירה של מים.

כמו כן גם שמן המנוע נקי ולא חלבי, מה שאומר שלא נכנסו מים לתוך המנוע.

ba323f

פירקתי את כיסוי הפלסטיק העליון אבל לא הצלחתי לזהות בוודאות את סלילי ההצתה. האם זה מה שבתמונה מס' 2?

לדעתי סליל ההצתה הוא מה שרואים בתמונה מס' 3. הבעיה שלא הצלחתי להבין איך מפרקים אותו.

כמובן שכל הפירוקים והמשחקים בוצעו לאחר ניתוק מינוס מהמצבר.

nisanhazazi

אשמח לקבל הסבר לגבי סליל ההצתה. איך אני מאתר אותו ואיך מפרק אותו? (כי לא מצאתי שם ברגים)

2.jpg

3.jpg

פורסם

מעדכן...

פירקתי כל חלק חשמלי שהיה נראה חשוף וייבשתי הכל עם פן. כנ"ל את סלילי ההצתה שמוחזקים עם שני ברגי אלן בחלק התחתון (ותודה למדריך ה-היינס שהגיע בדואר סוף סוף).

ניסיתי לחבר מצבר נוסף למקרה שאולי הקיים כבר חלש אבל גם זה לא עזר. גם לא מצאתי שום כבל שהשתחרר או משהו כזה.

אבל לצערי הרכב עדיין באותו המצב.

רעיונות? מישהו?

פורסם

הסטרטר הרכב שלך יושב בחלקו האחורי (על הגיר סמוך לקיר האש).

תבדוק עם נורת ביקורת אם מגיע מתח חיובי לחוט ההפעלה של המתנע (יש חוט דק וכבל עבה אז החוט הדק הוא חוק ההפעלה).

במידה ולא מגיע אז סביר להניח שקיים ניתוק תחת חופת ההגה תאתר את הניתוק על הסטרטר בטל אותו ותראה אם יש תגובה.

פורסם

דרך אגב, האם אמור להופיע מתח על חוט ההפעלה רק בזמן נסיון הנעה?

ועוד דבר, אני מניח שאתה מתכוון שהניתוק מתחת לחופת ההגה הוא של הקודנית. האם כדאי לבדוק לאן הולך החיווט מה 'מח' של הקודנית ולגשר את כל הניתוקים ? או פשוט לפרק את הקודנית עצמה ולבצע שם את הגישורים?

פורסם

כן אמור להגיע מתח לנקודה זו רק בזמן שהסוויץ מסובב למצב הנעה ולכן הבדיקה חייבת להעשות על ידי שתי אנשים.

לשם הבדיקה רק תגשר את הניתוקים כי אם זה לא מקור הבעיה אז חבל לזרוק לפח.

פורסם

עדכון.

בדקתי עם נורת ביקורת. מגיע מתח לחוט ההפעלה, ועדיין אין שום הנעה. יכול להיות שחדרו מים לתוך הסטרטר או הסולונואיד ולכן זה לא עובד?

האם יש עוד איזה בדיקה שאני יכול לעשות?

פורסם

האם בזמן ניסיון ההתנעה אתה שומע רעש "קליק" מהסטרטר?

אם התשובה היא כן אז לדעתי או שהסטרטר נתפס משהו התקלקל בו(בתנאי שהחיווט אליו תקין), או שהמנוע עצמו נתפס.

אם אתה שומע "קליק" בזמן ניסיון לתת סטרטר, אני מקווה בשבילך שהמנוע לא נתפס(נעילה הידרוסטטית), פרק את כל הפלאגים ותנסה לתת סטרטר רגעי כדי לבדוק שאין מים בתוך הצילינדרים.

אם לאחר הבדיקה הזו המנוע יתחיל להסתובב, המנוע שבק ואל תנסה להתניע עם פלאגים כי במקרים כאלו אחד הטלטלים התעקם.

פורסם

אין קליק מהסטרטר. בכלל. אין נעילה הידרוסטטית - לא מצאתי סימנים למים בשמן המנוע או בתא של פילטר האוויר.

החיווט תקין. נעלי הכבל למצבר נקיות ומהודקות היטב. מתח המצבר 12.3V בזמן מנוחה. מתח מגיע לסטרטר בזמן הנעה.

אני אנסה להניע בדחיפה ואעדכן.

• תוכן חדש...