Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורט לGTO1202D

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

בעבר פתחתי שירשור בנושא אך אני לא מצליח למצוא אותו.

ברשותי סאב GTO1202D שיושב בתיבה פתוחה 50 ליטר (לפי הוראות היצרן)

כרגע התיבה שלי "סגורה" כי עדיין לא שמתי לה פורט כפי שיצרן דורש: צינור בקוטר של 10 ס"מ ואורך 25 ס"מ

כרגע הסאב שלי בלי פורט יורד ממש ממש נמוך אבל את הגבוהים לא שומעים ביכלל אני מדבר על סביבות ה 45-55HZ.

שאלה:

ברגע שאתקין פורט לפי דרישות היצרן אתחיל לשמוע יותר את הגבוהים מבלי לפגוע ביכולתו של הסאב לרדת ממש נמוך,או שזה ישמיע לי יותר מהגבוהים ופחות יורגשו הנמוכים?

תודה.

פורסם

שי- זה מובן מאליו שכל קומפוננט מנגן טוב 45-55 ?

פותח השרשור- לפני שאתה נכנס לשינוי התיבה, האם הפילטרים שלך מכוונים כראוי ?

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

כשהוא אומר "גבוהים" הוא מתכוון ל- 45-55 הרץ, לא כל מידבאס מסוגל לנגן את תחום התדרים הזה בצורה טובה, ולכן הוא רוצה שהם יהיו בתחום הסאב.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

אתה צודק,כמובן שלא כל קומפוננט מסוגל לרדת לתדרים האלו ולנגן אותם כמו שצריך ולכן סאב צריך להגיע לדעתי לפחות עד 63 הרץ אם לא אז אפילו עד 80.

אבל זאת אומרת שהסאב שלו מנגן רק מתחת ל45?!

ואם כן-שיתן לו לנגן עד 63 או 80 אם חסר לו גבוהים,אם הוא לא יכול לדייק שיעשה זאת דרך המגבר וישמע איך זה בא לידי ביטוי דרך התיבה שיש לו כרגע מבלי להחליף אותה.ואז כבר הקומפוננט ינגן תדרים שמעל 80HZ וזה אמור לצאת בסדר.

פורסם
אהלן.

בעבר פתחתי שירשור בנושא אך אני לא מצליח למצוא אותו.

ברשותי סאב GTO1202D שיושב בתיבה פתוחה 50 ליטר (לפי הוראות היצרן)

כרגע התיבה שלי "סגורה" כי עדיין לא שמתי לה פורט כפי שיצרן דורש: צינור בקוטר של 10 ס"מ ואורך 25 ס"מ

כרגע הסאב שלי בלי פורט יורד ממש ממש נמוך אבל את הגבוהים לא שומעים ביכלל אני מדבר על סביבות ה 45-55HZ.

שאלה:

ברגע שאתקין פורט לפי דרישות היצרן אתחיל לשמוע יותר את הגבוהים מבלי לפגוע ביכולתו של הסאב לרדת ממש נמוך,או שזה ישמיע לי יותר מהגבוהים ופחות יורגשו הנמוכים?

תודה.

1. תיכנס למדיסאונד ותחפש flared port - יש להם שם פורטים בכמה וכמה קטרים והאורך שלהם משתנה בהתאם לצורך - אתה פשוט מנסר לאורך הרצוי...

2. איך אתה יודע שהסאב שלך לא מנגן מעבר ל55 HZ?

3. רצוי לתת לסאב לנגן לפחות עד ה50 הרץ אם לא עד ה60 הרץ אבל גם רצוי שלא יותר מזה והשאלה היא גם באיזה סלופ נחתך הסאב.

4. הרבה מאוד קומפוננטים יכולים לרדת ל60 הרץ ולמשוך יפה מאוד באס קדימה - אבל זה עדיין לא תחליף לסאב שגם כן צריך לפגוש את התחום הזה ולהשלים אותו עבור המידבאסים.

5. ניסית להפוך פאזות למידבאסים או להפוך פאזות לסאב?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כרגע יש לי 6*9 ושבהם ניתקתי את הבאסים סופית מכיוון שהם מזייפים בווליום גבוה.

תשובה לשאלתך איך אני יודע שהסאב לא עובר את ה40-50HZ

כי יש מנגינות מסויימות שבסאבים אחרים (בייתים) הגבוהים ממש מודגשים ובסאב שברכב הם לא נישמעים כמעט.

אבל אעלו כאן נקודה למחשבה - לבדוק את הפילטרים וכאן תבוא שאלה נוספת.

ברגע שבמגבר אני מכוון את הקרוס על 50HZ למשל זה אומר שמעכשיו והלאה הוא יעבוד מההרץ הנמוך ביותר עד ה50HZ או להיפך מההרץ הגבוה ביותר ועד ה50HZ?

פורסם

על LPF ועל HPF שמעתה?

אם תכוון אותו למשל על 60 HZ ב LPF הוא ינגן את כל תחום התדרים מתחת ל60 כלומר המקסימום שהוא יעלה זה ל60.

לעומת זאת,אם סאב ישב על HPF תיהיה בעיה רצינית-הוא בכלל לא ירד נמוך אלא להפך יעלה רק למעלה מנקודת החיתוך שקבעתה לו-ולכן פילטר זה מיועד אך ורק לסט הקדמי.

לסיכום

LPF זה לסאב

HPF זה לקומפוננטים (הקרוסאובר אמור לדאוג לחלק את התדרים לטוויטר והמידבאס כך שכל אחד ינגן את התחום שלו)

במערכות שעובדות אקטיבית(ללא קרוס) זה שונה מעט ושם אפשרויות הכיוון מגוונות יותר ויש הרבה יותר שליטה על כל אלמנט.

פורסם

עד כמה שידוע לי ויתקנו אותי המומחים,אין קשר בין פורט לבין תדרים,הסאב ישמע פשוט אחרת,וזה תלוי מאוד איך אתה אוהב לשמוע את הבאסים,זה יתן אופי צליל שונה ובאסים יותר ארוכים ו"נמרחים".לא חושב שיש קשר לתדרים אז חבל להשקיע והציפיות שלך לא שוות כלום.

• תוכן חדש...