Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

אני מבקש יעוץ לגבי רכב שטח למתחילים. אני מחפש רכב שטח פשוט, ידני, לא מפלצת עבירות, לטיולים קלים

תקציב: 40K

חשובה לי האמינות כמובן, בקשר לצריכת דלק-אני מודע לכך שאין כזה דבר למעט ג'מיני אולי

תןדה

פורסם

כאמור ענית לעצמך, ג'ימני זו התשובה.

אלא אם כן, אתה ממש לא מחפש להתקדם לטיולי שטח בינוניים ומעלה, אז אתה יכול לפזול לכיוון של טריוס.

הטריוס נותן לך יותר נוחות (5 דלתות ומרחב פנים), אבל עבירות השטח שלו מאוד בסיסית.

• אחראי פורום
פורסם

לא רק עבירות פחות טובה בטנדרים, אלא גם צריכת דלק גבוהה ואחזקה יקרה בהרבה.

הדבר המגניב בג'ימני זה שהוא ממש לא פשרה. רכב שטח מעולה ואמין יחסית ובמחיר טוב.

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אין לי שום נסיון עם ג'ימיני, נהגתי מעט מאוד בסמוראי, אבל בעשרים שנה האחרונות בבעלותי ברציפות סיקסים, סופות, ובתשע השנים האחרונות טנדר מגנום. הוא stock לחלוטין פרט למתיחה של מוטות הפיתול להגבהת הפרונט, ופלטות הגנה בגחון.

לטנדר יש יתרונות רבים, ביניהם נועל דיפרנציאל מקורי, נוחות סבירה והרבה מקום למטען שמופרד לחלוטין מתא הנוסעים. תצרוכת הסולר היא 1:9 בכביש, וזה לא נורא. הטיפולים זולים מאוד באופן יחסי, והאמינות גבוהה. יכולת השטח שלו לגמרי לא רעה, טובה יותר מהסמוראי (באופן משמעותי), ולמשתמש המצוי בהחלט מספקת.

נמרוד

• אחראי פורום
פורסם

לא אתווכח איתך על ניסיונך במאגנום, אבל הוא רחוק מעבירות של סמוראי.

היה לי סמוראי במשך שנתיים ולהורים יש איפון 4X4 כבר 8 שנים.

הטנדרים הללו ארוכים, מגרדים הרבה את הגחון ומסורבלים באופן כללי בשטח טכני.

אם דורשים כלי משולב, אז הטנדרים יותר נוחים (באופן יחסי), יש להם המון מקום איחסון

והם גם יותר בטוחים, אבל בשטח נטו - יתרון מוחץ לסמוראי/ג'ימני וגם ויטארה.

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

בשטח הבנתי שהג'ימיני מתפקד טוב יחסית למנוע הקטן שלו אבל

איך הג'ימני על הכביש?בנסיעות בין עירוניות?האם הוא נעים לנהיגה?

SUZUKI JIMNY

פורסם
בשטח הבנתי שהג'ימיני מתפקד טוב יחסית למנוע הקטן שלו אבל

איך הג'ימני על הכביש?בנסיעות בין עירוניות?האם הוא נעים לנהיגה?

במילה אחת - לא.

בקצת יותר מילים - הכל יחסי. יחסית לסמוראי אותו החליף, מדובר בשיפור רציני. יחסית לסופר-מיני מהשנים האחרונות - לא משהו.

למי שמחפש רכב זול לאחזקה בתקציב כזה אין הרבה אופציות - סוזוקי (ג'ימני) או סוזוקי (ויטארה).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
במילה אחת - לא.

בקצת יותר מילים - הכל יחסי. יחסית לסמוראי אותו החליף, מדובר בשיפור רציני. יחסית לסופר-מיני מהשנים האחרונות - לא משהו.

למי שמחפש רכב זול לאחזקה בתקציב כזה אין הרבה אופציות - סוזוקי (ג'ימני) או סוזוקי (ויטארה).

בטח לא שמעת כמה עולה להחליף גיר אוטמטי לג'ימני...זול זה לא !

פורסם

היי, מי שלא נסע בג'ימני שלא ירשום אף לא חצי מילה על יכולות השטח שלו.

יש לי מעט נסיון בשטח, שכולל בין היתר 10 חודשים על ג'ימני בבעלותי, כרגע אני עם טראנו (שמוצעת למכירה עקב שדרוג).

אני יכול להגיד לכם ככה:

נסעתי בהמון המון רכבי שטח, השדרוג מג'ימני הוא לטנדר טויטה עד 97 (סרן חי קדימה + אחורה) או לסופה.

הג'ימני הוא רכב שטח פרופר, לכן אין לו נוחות בכביש, יש לו 2 סרנים חיים, פרונט כמו של ג'יפ אמיתי, הוא בלתי שביר בעליל, הוא מאוד צפוף ומאוד רועש בכביש, החסכון שלו בדלק לא שווה את הצפיפות, ואחרי הכל אני שוקל לרכוש עוד ג'ימני.

אגב, שיפוצ גיר, נכון זה בין 8-10 אלף אם בכלל תשיג גיר משופצ או מפירוק או מיבוא, אבל אם נוהגים ברכב נכון ולא מאמצים אותו יתר על המידה בשטח, אין לגיר הזה שום סיבה לכשל, מדובר בגיר 4 הילוכים אוטמט רגיל לא רציף לא רובוטי ולא בטיח.

ומי שלא מבין איך זה יכול להיות, אז בגלל שהוא בגודל של ג'וק, הוא מצליח לעבור בהרבה מקומות שהגדולים נשארים פעורי פה, ויש המון מקומות שהוא יהיה גם עדיף על היילקס.

(טל ראה כמה מהם, אם בא לו הוא יכול להרחיב)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

ומי שלא מבין איך זה יכול להיות, אז בגלל שהוא בגודל של ג'וק, הוא מצליח לעבור בהרבה מקומות שהגדולים נשארים פעורי פה, ויש המון מקומות שהוא יהיה גם עדיף על היילקס.

(טל ראה כמה מהם, אם בא לו הוא יכול להרחיב)

לדעתי קצת התפרעת עם ה"המון" מקומות.

שבילים צפופים מסוימים מאד הגי'מני עדיף על ההילקס.אבל אני לא מצליח לזכור בעוד איזה מקום לא עברתי עם היילקס (אפילו סטנדרטית ) שג'ימני יעבור שם.

זה לא משנה שגדלת בלול תרנגולות כל עוד בקעת מביצה של ברבור...

פורסם

יש לציין שאני מייחס ג'ימני עם הגבהה + צמיגים + נעילה אחורית.

ג'ימני סטנדרטי זה לחוף הים בלבד.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

• תוכן חדש...