Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולו 16V אלטרנטור?/מצבר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול ניגשתי לרכב הנ"ל שנת 98 ידני בבוקר הקפוא ניסיתי להניע והיה סטרטר חלש וזוחל בסופו של דבר לא היה התנעה

נעלצתי לדחוף ולהניע בדחיפה,הניע... בדקתי את המצבר שהוא ככול הניראה חדש מאוד וגם הבחור שקניתי מימנו את האוטו אמר שהחליף בקיציור רואים שהוחלף בדקתי מיים וניראה שהיה חסר מיים מיליתי מזוקקים ונסעתי נסיעה של 40 דקות אחרי שחזרתי מהעבודה ניגשתי לרכב ושוב סטרטר חלש ועייף לפי מה ששמעתי הבנתי ששוב הסטרטר הזה לא יניע לי את האוטו דחפתי ושוב הנעתי בדחיפה לציין כי לפני שאני יורד מהאוטו אני מנתק את כול מה שיכול אולי לזלול לי חשמל מנתק את הפאנל של המערכת ואת כול האורות ברכב יש לי את האוטו יומיים או 3 מה יכולה ליהית הבעיה מצבר? אלטרנטור?

מה שמוזר הוא שאומנם איין סטרטר אבל אם אני ידליק את המערכת היא תפעל או יוריד וירים חלונות או ידליק אורות

עזרה בבקשה

פורסם
ניסית להתניע עם כבלים?

לדעתי בגלל שכתבת שהנעת על ידי דחיפת הרכב הבעיה היא בסטארטר.

אם היה בעיה בסטרטר הוא לא היה מניע לי בשניה שהיתי מכבה אותו ובדקתי 5 דקותאחרי שכיביתי אותו הוא הניע ללא שום בעיה....

מה אתה אומר?

פורסם

שלום רב תכנס לכול חשמלאי רכב ותקבל תשובה מידית היכן הבעיה

( לכל חשמלאי יש מכשירי בדיקה שיאמתו את מקור התקלה )

בברכה זיסו יוסי- מוסך זיסו

פורסם

גם מצבר חדש עלול להיות לא תקין.

כפי שכתב קודמי, חשמלאי רכב יבדוק את המצבר, את טעינת האלטרנטור שהי בעוצמה הנכונה ואתזליגות נזרם, כשכל צרכני החשמל כבויים, כדי לוודא שאין זליגת זרם גבוהה מדי מצרכן סמוי שגורמת לפריקת המצבר.

אל תשכח לעדכן בממצאים ותוצאות.

בברכה - רפי לין

פורסם

יכול להיות שהבעיה במצבר, יכול להיות בטעינה (אלטרנטור) ויכול להיות שיש לך זליגת זרם.

כמו שיוסי אמר- חייבים לבדוק. אם יש לך רב-מודד אפשר להתחיל לבדוק בבית. אם לא גש לחשמלאי רכב.

פורסם

אז ככה הייתי אצל חשמלאי שהוא חבר טוב בדק ואמר שהמצבר מת והאלטרנטור מצויין הביא לי מצבר חדש של וולטה במחיר עלות400 שקל

הייתי רוצה לשאול על הדרך,היום היתי באייס ויש להם מכשיר שבודק חשמל עולה איזה 90 שקל אם אני קונה כזה יש אפשרות לבדוק איתו???

תודה רבה לכול העוזרים

פורסם

:|כהה בדיוק חבר חשמל סטטי יפה אייך ידעת ואני עדיין לא כתבתי את זה?????

אני מדבר על מצברים ועל אלטרנטורים אוומנם אני לא מהנדס חשמל או בעלהביית של שנפ

אבל היית יכול להבין שאני מדבר על מולטימטר או רב מודד או אייך שזה נקרא בשבילך חבר....

אז אני יכול לבדוק איתו זרם??אמפר?? כשהאוטו מכובה וכול הצרכנים מכובים וכשהאוטו מונע לבדוק טעינה?

תודה לעונים

פורסם

אתה מחפש רב-מודד דיגטאלי הנקרא גם DMM.

אני ממליץ לך לרכוש רב מודד תוצרת UNI הנחשב המרצדס של הסינים דגם UT-33.

http://www.aristock.co.il/products/96417

אצלם בחנות לאחר מיקוח תוכל להשיג הנחה של עד 20 אחוז.

שים לב שיש מכשירים שמבצעים אותם בדיקות במחיר פי 10 תוצרת פלוק שנחשבים המרצדס של מכשירי מדידה.

בעזרת המכשיר תוכל לבדוק מתח ,זרם, התנגדות, דידות וגם בדיקת רציפות עם זמזם.

איזה כייף לי :)

פורסם

אתה תוכל לבדוק איתו טעינה, אולי זליגה, מה שבטוח לא תוכל לבדוק מצבר כמו שצריך כי לזה יש מכשיר אחר שבודק את המצבר תחת עומס. יכול להיות מצב שבו המתח על הקטבים של המצבר תקין איך תחת עומס המצבר אינו מצליח לספק את ההספק הדרוש ולכן חייבים את המכישר שציינתי.

פורסם

נכון ולא נכון.

המכשיר שציינת (Load Tester) מספק עוד רובד של בדיקה, אם כי לא מספיק לקביעת מצבו של מצבר.

קיימים מכשירים אלקטרוניים שמסוגלים לחזות את מצב המצבר באופן דיי מהימן. מכשירים אלו מודדים את המוליכות/התנגדות הפנימית של המצבר ע"י הזרקת אות AC. זוהי הדרך המקצועית והמקובלת כיום בעולם הסוללות לבדיקת מצב כללית.

בנוסף למצברים בעלי פתחי מילוי ניתן לבדוק את מצב המצבר בעזרת הידרומטר.

עוד בדיקה לא רעה בכלל להערכת מצבו של מצבר בעזרת רב-מודד בלבד היא מדידת מתח הקטבים בריקם, מייד לאחר טעינה ולאחר פרקי זמן בהם המצבר מנותק (נניח לילה אחרי הטעינה).

• תוכן חדש...