Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

החלטתי להיכנס קצת לעולם הcarpc,

המחשב אינו מיועד להחליף את הHU הנוכחי (RCD-510) אלא להשתלב בתוכו ולהשלים את מה שאין בו,

כלומר - מידע חיישנים ובכלל מידע מהרכב דרך חיישן OBD2, דיווחי תנועה ופקקים בזמן אמת, צפיה בסרטים (לנוסעים.. כמובן), טלויזיה דיגיטלית

וכל דבר אחר שיעלה לי לראש.

מה שחשוב הוא שאין כאן דגש על סאונד באיכות גבוהה או דברים בסגנון, אלא דווקא על גודל ואלגנטיות.

קצת על הרכיבים:

מארז - Voompc2, המארז הכי אלגנטי וקטן שמצאתי, נקנה מebay במחיר כזה שאפילו עם המשלוח זה יותר זול ממה שאפשר לקנות בארץ.

לוח אם - D945GCLF2 - לוח אם של אינטל המכיל מעבד אטום 330 כפול ליבה, אמנם לא state of the art אבל תמורה טובה למחיר

זיכרון - 2GB DDR2 533 אמור להספיק לצרכים שלי מהמחשב הזה

HDD - כונן SSD 2.5" של אינטל בגודל 40GB, זיכרון נוסף יחובר באמצעות DOKים בגודל 64GB כ"א

כונן DVDRW slim

BT - דונגל סופר מיני (2 דולר בDX)

רשת - דונגל USB של Gsky עם עוצמת שידור של 500mW לשידור וקליטה ממרחקים גדולים (ואפשרות להזרקת פאקטות, למטרות קצת פחות לגיטימיות)

חשמל - ספק DC-DC M2ATX

touch panel 7" - מסך מגע שקוף ודק שמולבש עם מסך LCD קיים, הפאנל עצמו ישאר יתום והשימוש יהיה רק בקונטרולר שלו על מנת להעביר את המגע מהמסך הקיים ברכב בUSB למחשב

קירור - ככה"נ יזנחו המאווררים שמגיעים עם הvoompc2 ובמקומם יחוברו 2 פלטות תרמו-אלקטריות שנועדו לקירור שקט לחלוטין ובמקומות עם תנודות רבות (הוזמנו מebay ב15 דולר)

מערכת הפעלה תהיה ככה"נ חלונות 7 ובנוסף יחובר האייפון כמודם סלולרי בעזרת docking station שאני עובד עליו בימים אלה.

כגיבוי, באם לא אצליח להשמיש את מסך הרכב כמסך של המחשב, אזמין מסך 7" מDX שעלותו כ70~ דולר (ועליו יולבש פאנל המגע)

למתעניינים, עלות הרכיבים הבסיסיים עומדת על כ2500 ש"ח, אין לי ספק שיהיו תוספות בדמות כבלים, מחברים, מתאמים וכו'

אמיר.

שששששששששירוקו אדומה

פורסם

פששש... סחטיין על העלות הנמוכה.

גם את הmotherboard הזמנת מחו"ל?

תן פרטים/דגמים על המסך מגע.

למה לשים פלטות שקטות במקום מאווררים אם גם ככה זה יושב בבגז' הרכב?

מה עם כרטיס קול טוב?

פורסם

אני הייתי הולך על בטוח ודואג לקירור טוב יותר. גרושים ב EBAY, אפשר אפילו קירור פאסיבי מנחושת. אם כבר מחשב שלא מתאמץ ואין דרישה לסאונד אז למה לא לקחת NANO ITX או PICO ITX או FIT-PC הישראלי ?

...CASKA for life

פורסם

קודם כל תתחדש

כמה דגשים :

1.מסך מגע היום אפשר להשיג ב120-150 דולר כולל משלוח

אני חושב שזה פתרון קצת יותר כדאי מאשר מסך + פאנל מגע

2.לווינדוס 7 יש בעיות תאימות עם כל מיני דברים , תכנס לmp3car תסתכל שזה לא נוגע לרכיבים שלך

3.אמנם לd945gclf2 יש יציאת svideo אך אי אפשר להוציא ממנה extended אלא רק clone ( אולי כבר הצליחו לסדר את זה אז תבדוק )

סה"כ נראה סבבה שיהיה בהצלחה

*אם עדיין לא רכשת את הלוח , דבר איתי אני בתכנונים על שדרוג של הלוח שלי תוכל לקנות אותו במחיר מוזל ( ויש לו עדיין אחריות של שנתיים )

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם
קודם כל תתחדש

כמה דגשים :

1.מסך מגע היום אפשר להשיג ב120-150 דולר כולל משלוח

אני חושב שזה פתרון קצת יותר כדאי מאשר מסך + פאנל מגע

2.לווינדוס 7 יש בעיות תאימות עם כל מיני דברים , תכנס לmp3car תסתכל שזה לא נוגע לרכיבים שלך

3.אמנם לd945gclf2 יש יציאת svideo אך אי אפשר להוציא ממנה extended אלא רק clone ( אולי כבר הצליחו לסדר את זה אז תבדוק )

סה"כ נראה סבבה שיהיה בהצלחה

*אם עדיין לא רכשת את הלוח , דבר איתי אני בתכנונים על שדרוג של הלוח שלי תוכל לקנות אותו במחיר מוזל ( ויש לו עדיין אחריות של שנתיים )

אני מאד מעוניין להשתמש במסך המקורי ברכב, להחליף אותו זאת לא אופציה ולהוסיף עוד מסך 7".. לא נראה לי שיש מקום פיזי לזה

לגבי חלונות 7 - אני אבדוק את הנושא, בנתיים היא פשוט הוכיחה את עצמה על כמה מחשבים שלי אבל אם היא תעשה בעיות XP הוא חלופה טובה מאד.

את לוח האם הזה קניתי בדיוק בגלל יציאת הSVIDEO (לא מצאתי אפילו לוח אחד אחר שנותן יציאה כזאת!), יציאת clone נשמע לי מספיק לחלוטין אבל אולי אני מפספס משהו ? בשביל מה צריך יותר מזה ? (באוטו לפחות)

אני הייתי הולך על בטוח ודואג לקירור טוב יותר. גרושים ב EBAY, אפשר אפילו קירור פאסיבי מנחושת. אם כבר מחשב שלא מתאמץ ואין דרישה לסאונד אז למה לא לקחת NANO ITX או PICO ITX או FIT-PC הישראלי ?

נושא הקירור עדיין פתוח, הפלטות התרמו-אלקטריות האלה בשילוב קירור פאסיבי יכולות גם להגיע לטמפ' שלילית, לא סתם הן נקראות משאבות חום. בכל מקרה אחרי ההרכבה אני אדע כמה מקום פנוי יש ואיזה פתרונות קירור יהיו טובים יותר.

אני חייב להגיד שלא הכרתי שיש NANO ITX ו PICO ITX, המוטיבציה הייתה להתעסק עם זה קצת בעצמי ולא לקנות משהו off the shelf.

פששש... סחטיין על העלות הנמוכה.

גם את הmotherboard הזמנת מחו"ל?

תן פרטים/דגמים על המסך מגע.

למה לשים פלטות שקטות במקום מאווררים אם גם ככה זה יושב בבגז' הרכב?

מה עם כרטיס קול טוב?

את הmotherboard, זיכרון, HDD וDVD קניתי בפלונטר

זה בטוח יותר יקר מחו"ל אבל עלות משלוח + מכס + מע"מ + חמוצים כנראה היה יוצא יחסית קרוב, ובשביל הפרש קטן עדיף לקנות בארץ עם הספקה כמעט מיידית

מסך המגע נקנה מDX, ספציפית קניתי כזה שמתאים ל7" אבל יש כאלה בכמעט כל גודל קיים.

לגבי מיקום - לא בטוח שהוא ישב בבגאז', אולי מתחת לאחד המושבים, בכל מקרה קניתי את הפלטות האלה בשביל קצת לשחק איתם ולראות לאיזה תוצאות אפשר להגיע.

כרטיס קול - כמו שכבר ציינתי, מוזיקה אני מתכוון לשמוע מהHU המקורי, ככה שבשביל טלויזיה\DVD\סרטים אני לא רואה לנכון להשקיע בכרטיס קול ייעודי וטוב יותר.

שששששששששירוקו אדומה

פורסם
אני מאד מעוניין להשתמש במסך המקורי ברכב, להחליף אותו זאת לא אופציה ולהוסיף עוד מסך 7".. לא נראה לי שיש מקום פיזי לזה

לגבי חלונות 7 - אני אבדוק את הנושא, בנתיים היא פשוט הוכיחה את עצמה על כמה מחשבים שלי אבל אם היא תעשה בעיות XP הוא חלופה טובה מאד.

את לוח האם הזה קניתי בדיוק בגלל יציאת הSVIDEO (לא מצאתי אפילו לוח אחד אחר שנותן יציאה כזאת!), יציאת clone נשמע לי מספיק לחלוטין אבל אולי אני מפספס משהו ? בשביל מה צריך יותר מזה ? (באוטו לפחות)

אם ככה אז סבבה לא שמתי לב שאתה משתמש במסך של הרכב..

אתה בטוח שהוא יכול להציג רזולוציה מספיק טובה למחשב?

ההערה על הextended הייתה בעקבות זה שאמרת שאתה רוצה להציג למסך אחר סרט..

אם לא הבנתי נכון ואתה לא מחפש שזה יהיה רק אצלו ויכול להיות על כל המסכים אז clone יכול להתאים בתנאי שהרזולוציה נתמכת ב2 המסכים כמו שצריך כי בclone אתה יכול לעבוד רק עם רזולוציה אחת

בנוסף תקרא פה את הreview על המארז :

http://www.mp3car.com/vbulletin/review-palace/124341-voompc-2-mo-co-so-personal-review.html

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם
אם ככה אז סבבה לא שמתי לב שאתה משתמש במסך של הרכב..

אתה בטוח שהוא יכול להציג רזולוציה מספיק טובה למחשב?

לצערי הרזולוציה שלו היא 480X240, שזה ממש לא להיט

מכיוון שאני לא מתכנן לקרוא YNET באופו שוטף דרך המסך הזה, אני מקווה שהרזולוציה הזאת תהיה מספקת

שששששששששירוקו אדומה

פורסם

לא חושב שתצליח לראות משהו עם זה

רזולוציה נמוכה מאוד מאוד

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עברו 8 חודשים, הפרויקט ירד ועלה הילוכים כל הזמן וסוף וסוף זה קורה.

עדכוני חומרה:

לוח האם של אינטל הוחלף בNM10-ITX של ZOTAC. לוח שמכיל מעבד D510 וצ'יפסט ION של NVIDIA.

נרכש מסך מגע 7" מEBAY (סיפרתי עליו כאן) והוא נראה ועובד מדהים.

זיכרון 2G 800MHZ של G.SKILL

אנטנת WIFI 22dbi לקליטה משופרת

תוספות ושיפורים:

* 2 המאווררים המקוריים של המארז הוחלפו במאווררים חזקים פי 2 שקניתי בסינגפור ב5 ש"ח למאוורר (מי אמר סים לים ולא קיבל? :wink: )

* התווסף מאוורר ייעודי על הקירור הפאסיבי של לוח האם

* נבנה פורט RJ45 שהתווסף ללוח האם ומתחבר ליחידת שו"ב מרוחקת, וכמובן יחידה מרוחקת

תוכנה:

התכנון הוא להשתמש בcentrafuse בתור front end.

בנוסף אני בתהליכי סיום של כתיבת plugin לCF עבור צפיה בטלויזיה DVB-T.

התקנה:

המחשב בבגאז' כמו התקנת מגבר, ככה"נ דופן כפולה כדי להסתיר אותו ושלא יפגע מדברים אחרים.

התקנת המסך תהיה במקום ייחודי (בנוסף לHU המקורי ולכן אי אפשר כ2DIN), ובעתיד יתחבר המסך של הRCD כמסך משני.

מחר בבוקר יוסי אלפיין, מבטיח תמונות.

שששששששששירוקו אדומה

פורסם

תוכנה:

התכנון הוא להשתמש בcentrafuse בתור front end.

בנוסף אני בתהליכי סיום של כתיבת plugin לCF עבור צפיה בטלויזיה DVB-T.

באיזה centrafuse אתה עובד?

plugin יעבוד על כל כרטיס DVB-T

אשמח לדעת כי גם אני עובד אם centrafuse

ובשביל לראות TV אני צריך לצאת מהתוכנה

תודה ליאור

פורסם
באיזה centrafuse אתה עובד?

plugin יעבוד על כל כרטיס DVB-T

אשמח לדעת כי גם אני עובד אם centrafuse

ובשביל לראות TV אני צריך לצאת מהתוכנה

תודה ליאור

אני עובד עם CF3.1.

הפלאגין יעבוד עם כל כרטיסי הDVBT המוכרים (אישית אצלי זה freecom)

בנוסף יש גם גרסא של התוכנה לא כפלאגין וניתן לעשות לה embedding בתוך הfront end

שששששששששירוקו אדומה

פורסם
אני עובד עם CF3.1.

הפלאגין יעבוד עם כל כרטיסי הDVBT המוכרים (אישית אצלי זה freecom)

בנוסף יש גם גרסא של התוכנה לא כפלאגין וניתן לעשות לה embedding בתוך הfront end

יש מצב אתה מעלה את שתי הגרסאות

תודה מראוש ליאור

פורסם

1. וויתרת על הפלטות?למה?תוכל להביא לינק?

אני מחפש בנרות קירור יעיל יותר ל atom 330 ion שלי.. הקירור הפאסיבי של אסוס בנוסף מאורר 40 מ"מ מקדימה ומאחורה על ההיטסינק עצמו + מאורר 60מ"מ על ההיטסינק מלמעלה הצליחו להוריד למטפ' עבודה של כ 60 מעלות.

(המחשב בתא כפפות והתזוזת אוויר בוא נגיד, לא משהו)

2. אני גם אשמח לקבל קישור לפלאגין שהכנת.

לאחרונה רכשתי (טוב קיבלתי) את הdvb-t ריסיוור של que (שד"א משמיע רק מהסאב במצב TV ומכל הרקולים במצב רדיו)

3. תוכל להרחיב על 2 אנטנות הWIFI שדיברת עליהם בדיון?

4. מה זה שו"ב?

חבל שלא ראיתי את הלוח של זוטק לפני שרכשתי את שלי לפני כחודש וחצי. גם d510 וגם ION במחיר דומה..

• תוכן חדש...