Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערכתי חיפוש בפורום ולא מצאתי דיונים שמדברים על שיפור הנוחות, כולם מדברים על הקשחת המתלים או קפיצי הנמכה אבל אין אף דיון על כיצד לשפר ולרכך את נוחות הנסיעה!

אני כרגע אחרי החלפת הבולמים (שלא עזרה) ובעצם אין לי שום מושג מה לעשות כעת כדי לרכך את הרכב.

האם נגזר עלי להחליף את הרכב ובעצם אין מה לעשות - הרכב קשה וזהו??

אודה מאוד לעוזרים.

פורסם

בולמים בלבד יתנו שיפור,אבל שיפור או יותר נכון הבדל מהותי יותר תקבל אם תחליף את כריות הבולמים ,וכמובן לצמיגים השפעה קריטית על הנושא הזה,איזה צמיגים יש לך על הרכב ומה גילם?

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

ערב רב

אם אתה מחפש נוחות נסיעה

תעבור דירה מגרמניה לצרפת, 205 תתן לך את מה שאתה רוצה

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם
ערב רב

אם אתה מחפש נוחות נסיעה

תעבור דירה מגרמניה לצרפת, 205 תתן לך את מה שאתה רוצה

שא ברכה

זה לא פיתרון

הבנאדם רוצה להישאר עם הרכב שלו, יש פיתרון?

בולמים אחרים? קפיצים אחרים? כריות?

הצמיגים שלי ברכב חדשים מאוד, ועדיין הנסיעה לא הכי נוחה

גם אני מעוניין בשיפור נוחות הנסיעה. האם גם עלי להחליף רכב מיפנית לצרפתיה?

אלעד.

פורסם

הדרך הטובה ביותר לריכוך הנסיעה הם צמיגים מתאימים. צמיגים ירוקים למשל תורמים אולי לצריכת דלק מעט משופרת אבל זה בפרוש במחיר נסיעה קשה ומטלטלת. בלי קשר ובשלב ראשון כמובן, כדאי לבדוק אם לחץ האויר הצמיגים תואם להמלצת היצרן. אין סיבה שלפולו לא תהיה נסיעה נוחה יחסית.

פורסם

מה זה כריות בולמים? לא שמעתי על דבר כזה. החלפתי בולמים לפני מספר חודשים. יציבות הרכב השתפרה משמעותית אבל נוחות נסיעה נשארה זהה. כמה עולה להחליף כריות בולמים? מה זה?

פורסם

לפני כשנה עברתי הצמיגים סיניים מסריחים שהגיעו עם הרכב בקנייה למישלין ENERGY עם דופן רכה מאוד מאוד.. בפעם הראשונה שנהגתי אחרי ההחלפה הרגשתי כאילו אני מרחף...

בכל מקרה תבדוק אולי יש לך צמיג עם דופן מוקשחת HD צריך להיות רשום.

לך לצמיגיה הקרובה לביתך, ותעשה החלפה, אלא אם הצמיגים שלך טריים..

בכל מקרה קח בחשבון שזה יבוא על חשבון של מרחק בלימה ארוך יותר ופחות אחיזה בסיבובים.

פורסם

נוחות נסיעה היא נגזרת של מספר גורמים ברכב כגון, קשיחות ומבנה המרכב/שלדה, תכנון וכיול מתלים, קפיצים, בולמים, צמיגים ומושבים.

הבעיה בשיפורים מסוג זה שהם חריגים ואין הרבה כאלו שממש מתעסקים בזה, כי רוב השיפורים הם לכוון קשיחות ונוקשות לטובת ביצועי רכב יותר טובים.

שלב ראשון, אם אתה ממש רוצה להשאר עם הרכב, הוא לבדוק אפשרות להתקנת מושב אורטופדי עם או בלי שיכוך פניאומטי, צמיגים רכים יותר ובולמים בעלי פעולה כפולה של מונרו למשל.

פורסם

תודה על התגובות חבר'ה ;)

עכשיו הרכב שלי הוא פולו 97 וכרגע הרכב עבר החלפת 4 בולמים חדשים של מונרו וכריות, כפי שציינתי, לא עזר כלל.

הצמיגים המורכבים הינם Yokohama A Drive מקדימה וMaxxis מאחורה ולמרות זאת הרכב קשה ב2 הסרנים בערך באותה מידה.

ייתכן שאני כבר אתחיל להפחית בלחץ האוויר כצעד נואש, כרגע אני ממלא בערך 2.3 באר מקדימה ומאחורה.

אני מחפש פתרון שישפר את הנוחות במחיר סביר, יותר בכיוון של קפיצים רכים למשל, השאלה היא האם זה בוודאות ישפר בצורה מורגשת את הנוחות??

אני כבר מפחד להשקיע כסף על האוטו למה אני מתאכזב כל פעם מחדש.

אני לא מבין איך רכב כמו לנטיס שרבים אמרו עליו שהנוחות בו היא כ"קרש גיהוץ" נוח בעשרות מונים מהרכב שלי.

פורסם

יש לנו אותו רכב ואותה בעיה..

תראה לדעתי הבעיה לא בצמיגים - יש להם דופן עבה (לא עובי הצמיג, הכוונה חתך גדול) שאמורה להיות נוחה יותר

לעניות דעתי, ולאור החלפת הבולמים והכריות שלא עזרה, הבעיה נעוצה בקפיצים. צריך לדבר עם איש מקצוע בנושא למציאת דגם רך יותר - רק צריך להזהר מבעיות של אחיזה...

מה יש לרון להגיד בנושא ?

לגבי לחץ אוויר:

אם יש לנו אותו דגם (פולו 1.6 94-00' 175\65\13), לעומס בינוני צריך 27.5 מאחור ו 30.5 מלפנים, תתחיל בזה. אני ממש לא ממליץ לרדת מהמלצה זו (אולי אם אתה נוסע יחיד ברכב ואין מטען, וגם אז תוריד מעט ובזהירות ותקפיד לבדוק על צמיג קר לחלוטין)

ושאלה:

יש פה מישהו שהיה לו רכב כזה מלפני כמה שנים טובות כשהוא עוד היה חדש ? אם כן - האם גם אז נוחות הנסיעה הייתה ככה ?

פורסם

אפשר לשאול מאיפה הבאת את המספרים האלו?

אצלי בספר רכב רשום 2.3 עד 2.5 בר..

להשוואה 30PSI = 2.06BAR וכן יש לנו אותה מידת צמיגים.

לגבי הקפיצים, צריך להיות בטוח קודם שהבעיה אכן נעוצה בקפיצים, ולא במשהו אחר אולי?

פורסם

לא בטוח שיש לנו אותו דגם

שוב, לי יש VW פולו שנת 2000 (צורה ישנה) מנוע 1.6 AEE אוטומטית מידת צמיגים 175/65/13

בצד הפנימי של פתח פיית הדלק יש מדבקה עם לחצי האוויר, ולחץ האוויר ברכב זה ומידת צמיגים זאת ולעומס בינוני (יש בינוני ומלא) הוא 1.9 בר מאחור (27.5 PSI) ו 2.1 בר מלפנים (30.5 PSI). בעומס מלא זה עוד איזה 4פסי מלפנים ו 8 מאחור, לא זוכר בדיוק.. (אגב, אישית אני שם עוד 2 מלפנים, לטובת אחיזה מוגברת בפניות. ההשפעה על הנוחות היא זניחה אך לעיתים מורגשת - אולי פסיכולוגי)

שוב, לגבי הקפיצים זו השערה. אבל זה הגיוני כי צמיגים+בולמים+כריות אצלך חדשים, אז זה מה שנשאר. או זה או שהרכב אמור וישאר קשה לנצח..

• תוכן חדש...