Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אפשר המלצה לרכב עד 40-45 אלף?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש לקנות יד שנייה רכב קומפקטי

אני כבר 5 שנים נוהג על דיהטסו סיריון שנת 2000 מנוע 1000.

(שהיום נכנס למוסך כי עשה רעשים מוזרים, התברר שתושבת המנוע הקדמית השתחררה, עפו להם 700 שקל על הבוקר)

מחפש להשתדרג למכור את הרכב שלי מחירון להוסיף עוד 20000ש"ח ולהתקדם.

אני לא מחפש מכוניות מרוץ כמובן, רכב סולידי לנסיעה עירונית ובעת הצורך נסיעות צפונה.

-שנה 2001 ומעלה.

-נפח מנוע 1200-1600

-אוטומטי

-קטן\בינוני

-ביצועים לא עקרוני לי במיוחד

-בטיחותי עד כמה שאפשר

-מחיר עד 45 אלף.

לא מעוניין ביונדאי גטס או שברולט אוואו ממה שראיתי בYAD2 זה פחות או יותר האפשרויות שלי בטווח מחירים הזה.

אשמח לקבל ממכם המלצות מכיוון שהידע שלי במכוניות דיי קטן.

פורסם

יש לך הרבה יותר אפשרויות וגם משנתונים גבוהים יותר.

למשל הפונטו, ה206 (1600 בלבד, אם רק אוטומט),הפולו.

שלושתן חסכוניות, אמינותן סבירה+, עם 4 כוכבי בטיחות כאשר אתה נע בין השנים 03-06.

עוד אופצייה חביבה בהחלט (והעדיפה בעיני לאור הדרישות שהצגת והרכב שאתה מחליף) היא הפנדה, שתקנה לך את השנתון הכי גבוה בהכי מעט כסף, יחד עם התנהלות עירונית טובה מאוד, אמינות גבוהה (כן,כן, פיאט), בטיחות סבירה (רק שלושה כוכבים, אך להתנהלות עירונית זה בהחלט מספיק יחד עם כריות האויר, ABS ומערכת הEBD), גיר אוטומטי יעיל, ובטח שהרבה יותר מרווח ונוחות מהסיריון.

כמו כן היא תהייה לך החסכונית ביותר מבין כל האופציות הקיימות ולא רק בדלק, אלה גם בטיפולים ובביטוח.

לי במשפחה יש אחת משנת 05 שנוסעת גם כ220 ק"מ בין עירוני, פעם בשבוע, והיא ללא דופי כבר שנתיים (טיפולים ממש זולים כבר אמרתי? דלק וזהו),

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם
יש לך הרבה יותר אפשרויות וגם משנתונים גבוהים יותר.

למשל הפונטו, ה206 (1600 בלבד, אם רק אוטומט),הפולו.

שלושתן חסכוניות, אמינותן סבירה+, עם 4 כוכבי בטיחות כאשר אתה נע בין השנים 03-06.

עוד אופצייה חביבה בהחלט (והעדיפה בעיני לאור הדרישות שהצגת והרכב שאתה מחליף) היא הפנדה, שתקנה לך את השנתון הכי גבוה בהכי מעט כסף, יחד עם התנהלות עירונית טובה מאוד, אמינות גבוהה (כן,כן, פיאט), בטיחות סבירה (רק שלושה כוכבים, אך להתנהלות עירונית זה בהחלט מספיק יחד עם כריות האויר, ABS ומערכת הEBD), גיר אוטומטי יעיל, ובטח שהרבה יותר מרווח ונוחות מהסיריון.

כמו כן היא תהייה לך החסכונית ביותר מבין כל האופציות הקיימות ולא רק בדלק, אלה גם בטיפולים ובביטוח.

לי במשפחה יש אחת משנת 05 שנוסעת גם כ220 ק"מ בין עירוני, פעם בשבוע, והיא ללא דופי כבר שנתיים (טיפולים ממש זולים כבר אמרתי? דלק וזהו),

בהצלחה.

תודה אחי, יש לך אולי לתת לי קצת כיוון לגבי הדגמים?

פיאט פונטו לפי אתר יד 2 יש המון דגמים מה ההבדלים על מה כדאי להסתכל?

פג'ו 206 גם קיימת בכמה דגמים מה כדאי?

עכשיו בנוגע לכל מיני סיפורי סבתא ששמעתי ורציתי לאמת...

לאנשים יש דעות קדומות לגבי פג'ו ועצם העובדה שזה רכב צרפתי שנכנס הרבה למוסך - יש אמת בדברים האלה?

על הפולו ושאר דגמי פולווגן שמעתי שהטיפולים והחלפים יקרים להחריד - נכון?

והדבר האחרון זה שאני לא רואה כמעט פיאט פנדה למכירה אם בכלל...

כנראה שזה לא היה דגם פופלארי במיוחד ואין הרבה על הכביש.

פורסם

נתחיל מזה שאין לך צורך לצטט את ההודעה האחרונה (מה עוד שזה מנוגד לכלליי הפורום כמו ה"אחי").

לעניין, העלת בדעתך שאתה לא רואה הרבה פנדה למכירה כי מי שמחזיק ברכב הזה מבין שבמחיר שהוא ימכור את הרכב, הוא לא יקבל את אותה התמורה, מאף רכב אחר? או שהרכב הזה הוא מהרכבים שמעדיפים ל"השאיר במשפחה" (לעבור לבן\בת\אישה וכדומה)? ואני מבוסס על דוגמאות מהמציאות.

שנית, פעם היו הרבה סופר לנסרים על הכביש, זה הפך את הרכב הזה לרכב טוב? הכל יחסי.

אני מסתכל על דרישות הפתיחה שלך לרכב, ואיני רואה אופצייה טובה מזו, בשבילך. (והמלצתי מבוססת על העמדת עצמי במקומך ועל הכרותי עם הרכב).

דגמי הפונטו השונים מתייחסים לרמת האיבזור\גימור כאשר בשנים הרלוונטיות לך רוב האוט' הן ברמת הגימור הגבוהה.על הרכב הזה תמצא המון מידע בפורום זה ואני ממליץ לך להריץ חיפוש.

בנוגע ל206, נהגתי על הרכב הזה (אומנם על ה1600 ידני) וכל מה שאני יכול להגיד לך זה הדבר הבא: "רוסיות זונות", "מרוקאים עצבנים", "פולניות קרות", "רומנים גנבים", "תימנים קמצנים" ו"צרפתיות לא אמינות", האומנם? אז נכון שיש רוסייה זונה (אך גם עירקית) ורומני גנב (ועוד כמה מעדות ישראל שמאכלסים את בתי הסוהר על גניבה). מה אני רוצה לומר, שיש "סטיגמות" וכל מיני דעות מקובעות שיכול ונשענות על מיקרה כזה או אחר, אך מכאן ועד להכללה גורפת, הדרך ארוכה עד דימיונית. ה206 דווקא נחשבת בין האמינות והסחירות שבקבוצת הסופרמיני, כמו גם הפולו (שאם זיכרוני אינו מטעני, שילמת על התושבת בדייטסו כ100-50 ש"ח יותר מאשר בפולו). בנוגע לפולו, מחיר האחזקה תלוי מאוד אם אתה מטפל ברשת מוסכי צ'מפיון היקרים להחריד, או במוסך מתמחה אחר- אז המחיר צונח (ויש אומרים שדווקא השרות עולה).

לסיכום:

כל ממה שכתבתי לך מתבסס על ניסיון (פולו, 206 *ידנית ופנדה של משפחה), אחזור ואומר שהדרישות שלך מתאימות ככפפה ליד, לפנדה. ערוך חיפוש בפורום, תמצא המון תשובות ודעות לגבי כל הרכבים הללו, בדוק אפשרות לנסוע על הרכבים (אפילו סתם תלך לבדוק אחת למכירה), וראה מה מדבר אליך יותר.

בכל אופן כולם יהוו קפיצת מדרגה מהסיריון, כל אחד בפרמטר כזה או אחר.

הייתי מחכה טיפה עד לתחילת ינואר לראות אם יש תזוזה במחירים (למרות שאם מצאת משהו שאהבת ואתה רוצה אל תהסס).

בהצלחה.

פורסם

תודה לך, מצטער על הציטוט ועל ה"אחי" אל תבין אותי לא נכון לא בא להפר פה אף חוק.

מה לגבי סיאט איביזה 1.4 , איפה אתה שם אותה ביחס לפנדה ולפולו?

פורסם

בקשר ל"אחי" אין לי בעיה , אלו באמת כללי הפורום וזה בכדי למנוע ממך נזיפה.

ובנוגע לאיביזה 1.4 אוט', לא הייתי שם אותה בכלל.

פורסם

הבחור כתב שהוא לא מחפש אוטו מרוץ, ועד היום נסע על סיריון 1000.

איביזה ופולו זה אותו רכב, שמורכב בארץ ייצור שונה, ואם אני פותח השרשור , אני פוזל גם ל 206 מנוע 1400, דגם XT,

וגם לסיטרואן C3 , זה בדיוק , כמו לקנות 206 מנוע 1400, אבל יותר מאובזר מ 206. (מנהיגה של שנים על שתיהן).

גם ככה מעבר מסיריון 1000 סמ"ק לרכבים אירופאים עם מנוע 1400 זה שדרוג מבחינת נוחות נסיעה ובטיחות.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

א. לא המלצתי לו על אף "אוטו מרוץ".

ב. כן ולא, מצד אחד אכן אותו המנוע אך מצד שני הבדל משמעותי במחיר, בנוחות, ובביקוש, באיכות הרכבת החומרים (בשנים הרלוונטיות לו), אלה העובדות אני לא בא להסכים עימן או לא.

אתה בעצמך נתת דוגמה לכך כאשר השוות בין ה206, שנהנה יחסית משוק טוב לבין הc3 היותר מאובזר אומנם, ועם אותו המנוע, אך בהבדל משמעותי במחיר ובביקוש בשוק היד 2. (ויש אומרים גם באמינות). אני אכן מסכים איתך (וכך גם כתבתי) שכל מה שהוא יבחר מבין האופציות, יהיה שידרוג משמעותי לעומת הסיריון 1000, אך גם באופציות האלו ישנן עדיפות יותר.

דעתי, כפי שכבר ציינתי, היא שהפנדה הכי מתאימה לדרישות שלו.

פורסם

יש הסבר למה שוללים את האיביזה 1.4 ?

זה לא שמעולם לא נהגתי על רכב חוץ מהסיריון... אני עם רישיון מעל 10 שנים ונהגתי על המון רכבים שונים.

פורסם

אני הייתי הולך על הפונטו דגם ELX/Dynamic בלבד 80 כ"ס/גיר רציף.

לא הייתי שולל גם גטס מ-2007 צפונה ( וכן, אפשר למצוא בתקציב שלך כזאת )

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...