Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6059 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השאלה על האסלה (בחיי שבחיים לא שמתי לב לזה)

הזכירה לי את הפרק ב"משפחת סימפסונס" על המים באסלה,

שמתנקזים בהתאם לכיוון השעון בארה"ב אך בכיוון ההפוך באוסטרליה.

לא עובד באסלות ישראליות.

אתה רואה? תמיד אמרתי שזאת תוכנית חינוכית!

עובדה שלמדת ממנה משהו.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם
אם כבר, אני אשאל שאלה הזויה בעצמי.

בהנחה שאפשר לקדוח בכדור הארץ מצד אחד לשני - עד הסוף.

מה יקרה תיאורתית לאדם שיקפוץ לבפנים ויצא מהצד השני?

הוא יצא הפוך? (ראש למטה ורגליים למעלה?)

מה עם כח המשיכה?

נרחיב את ההנחה שלך ונניח שיש וואקום ושהוא לא מתחכך בדפנות (זה שורט).

נניח גם שכדור הארץ הוא כדור מושלם, היינו סימטרי לחלוטין.

אם הוא נכנס לחור בצעד מגובה הקרקע, הוא יצא בצד השני הפוך כשהראש שלו בדיוק בגובה הקרקע, אם לא יעצרו אותו, הוא יפול חזרה פנימה.

ככל שמתקרבים למרכז כדור הארץ הכבידה פוחתת, עד לכבידה 0 במרכז. כשיוצאים, היא מתגברת חזרה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
מה הקשר בין מתח החילופין לריצוד?

תסתכלו למעלה על הכוכבים. הם גם מרצדים. גם הם עובדים על מתח חילופין?

אויר נע ואבק שובר את קרני האור וממרחק מסוים זה מתחיל להראות.

+1

לכל מהנדסי החשמל שבינינו, זוהי התשובה הנכונה.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

ואללה ניטש.

עכשיו זה מסובך. אם אתה אומר שיש כבידה 0 במרכז - זה אומר שהוא יפול עד למרכז ואז יעצר?

או שהוא ימשך במקביל לשני הכוונים ואז יקרע? (כואב קצת)

והחור הזה לא יכול לגרום לקריסת כדור הארץ?

פורסם

חור שחור הוא בדיוק ההפך מחוסר כוח כבידה \ משיכה.

תאורטית אתה אמור פשוט לרחף לך במרכז כדור הארץ, כמו בחלל.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
בגלל שתדר מתח החילופין בארץ הוא 50Hz , ז"א כל 2MS המתח/זרם מחליף פאזה ובגלל שלאור לוקח זמן (מינימלי עד כמה שיהיה) לעבור מרחק כלשהו (חיפה-קריות) אתה רואה כביכול ב"LIVE" את הפרשי הפאזה של המתח/זרם בצורת הבהובים.

צר לי להגיד לך אבל אתה טועה. זה שלוקח לאור זמן לא ממש משנה. כל מה שהזמן הזה יצור הוא הפרש פאזה (או אם תרצה הזזה בזמן) אבל האור יהבהב ב- 50Hz גם בצד המקבל. אחרת איך היו שולחים מידע בסיב אופטי?

גם אילו מה שאתה אומר היה נכון עדיין מהירות האור באוויר עצומה, לאין ערוך, מזמן המחזור של ה-AC. מהירות האור באוויר היא כ-299,702.5 ק"מ בשניה. זה אומר שאת המרחק מטיילת יפה נוף בחיפה לקריות (פחות מ-10 ק"מ בקו אווירי) יקח לאור לעבור 0.034 מילי-שניות. בזמן הזה אות ה-AC לא יעשה אפילו עשירית מחזור!

בכל מקרה ה- 50Hz של רשת החשמל לא יוצר הבהוב מורגש בתאורה שמבוססת על חוט להט. החוט לא מספיק להתקרר ולכן אין למעשה הבהוב של ממש.

פורסם

לא שמתי לב לעניין של השירותים בחורף, אבל ניתן לראות כאשר כל החלונות בשירותים סגורים ופותחים את הדלק בחוזקה המים בשירותים עולים ויורדים

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
אם כבר, אני אשאל שאלה הזויה בעצמי.

בהנחה שאפשר לקדוח בכדור הארץ מצד אחד לשני - עד הסוף.

מה יקרה תיאורתית לאדם שיקפוץ לבפנים ויצא מהצד השני?

הוא יצא הפוך? (ראש למטה ורגליים למעלה?)

התשובה לכך פשוטה: הוא יצא הפוך,בסין.

גם אם הוא התחיל לקדוח את החור בסין והוא הצליח לקדוח את כדור הארץ עד הסוף, הוא עדיין יצא בסין.

מה,לא ראית סרטים מצויירים כשהיית קטן ?...

:wink:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
למה יש יותר עליות ופחות ירידות?

כל עליה היא ירידה, תלוי בכיוון שאתה מגיע אליה..

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

רגע, רגע. אז בעצם ניתן להוריד יציקה בשירותים בימים סוערים, והאסלה תיצור תת לחץ ע"י ירידת מפלס המים? הרי זה נהדר! כך נוכל לחסוך מים ולא נצטרך להוריד אותם. כדאי להמליץ לרשויות המים בארץ.

עוד משהו מטריד אותי: למה בתחרויות, ולא משנה אם הן אטלטיקה או מירוץ מכוניות למשל, האחרונים נמצאים תמיד בסוף?

פורסם
כל עליה היא ירידה, תלוי בכיוון שאתה מגיע אליה..

לא נכון. כל ירידה היא עליה.

וחוץ מזה. למה הצפרדע עברה את הכביש?

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
בגלל שתדר מתח החילופין בארץ הוא 50Hz , ז"א כל 2MS המתח/זרם מחליף פאזה ובגלל שלאור לוקח זמן (מינימלי עד כמה שיהיה) לעבור מרחק כלשהו (חיפה-קריות) אתה רואה כביכול ב"LIVE" את הפרשי הפאזה של המתח/זרם בצורת הבהובים.

למרות השרשור החצי לצי אני חושב שיש פה טעות ששווה לתקן.

50HZ אומר 50 מחזורים בשניה, זה 1000msec ל 50, שזה 20msec לסינוס מלא אחד

עכשיו כל מחזור מורכב מחלק חיובי וחלק שלילי והמתח מתאפס פעמיים, ז"א 100 פעם בשניה למעשה אין מתח בקו.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

2)לא שמתי לב לזה, אבל זה בגלל הירידה בלחץ הברומטרי שמלווה גשם.

הלחץ הברומטרי לא קשור כי הוא זהה בחדר השירותים ובחוץ. ההבדל בלחץ נוצר מאפקט ברנולי על צינור האורור.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
ואללה ניטש.

עכשיו זה מסובך. אם אתה אומר שיש כבידה 0 במרכז - זה אומר שהוא יפול עד למרכז ואז יעצר?

או שהוא ימשך במקביל לשני הכוונים ואז יקרע? (כואב קצת)

והחור הזה לא יכול לגרום לקריסת כדור הארץ?

כשהאיש יגיע למרכז כדוה"א הוא אמנם יתקל בנקודה עם 0 כוח כבידה (או ליתר דיוק, כמעט אפס, אם נזניח השפעות של גורמים חיצוניים לכדוה"א) אבל עדיין תישאר לו אנרגיה קינטית (=מהירות) שצבר לאורך הנפילה הראשונה כך שימשיך את התנועה אל מעבר למרכז הכדור. אז יתחיל להיתקל בכוח משיכה בכיוון הנגדי שיאט את מהירותו ושוב יתחיל למשוך אותו פנימה אל הכדור. הכוח הזה ילך ויגדל ככל שהאיש יתרחק ממרכז הכדור עד שיצליח לעזור את האיש לחלוטין ולשנות את כיוון תנועתו.

בהנחה ואין כוחות חיצוניים (חיכוך וכו'), הכדור עגול לחלוטין והאיש החל את תנועתו ממהירות אפס - הוא לא יצליח לצאת מהצד השני אלא יעצר עוד קודם. אפשר לחשב את המהירות ההתחלתית הדרושה כדי שה"שיגור" של האדם אל הצד השני יצליח, זה לא חישוב מסובך במיוחד.

החור הזה לא יכול לגרום לקריסת כדור הארץ, נהפוך הוא.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...