Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן שהמנוע עובד ישנן חריקות, לאחר שהאזנתי הייטב למקור החריקות אני מזהה שהן מהמדחס וממכלול הגלגלת. הדלקת המזגן והיצמדות הקלץ מחלישות ולעיתים אף מעלימות את החריקות.

לפי הרשום עליו המדחס הוא של sanden דגם sd7v16, אם משהו מהמומחים מכיר את המדחס יש לי שתי שאלות

1. האם יתכן שמיסב הגלגלת עומד לסיים את חייו?

2. אם כן, האם ניתן במדחס הזה לפרק את מכלול הגלגלת והקלץ ולחלץ ממנו את המיסב בלבד ולהחליפו?

פורסם

לא בהכרח שהבעיה קשורה למדחס או למזגן בכלל, גש לבדיקה במוסך שמכיר את הדגם לבדיקה מעמיקה יותר.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• ספונסר פורום
פורסם

ויכול להיות מהאלטרנטור ויכול להיות מהפולי מנוע ויכול ויכול...

הכי קל זה להוריד את הרצועה,ולסובב את כל הגלגלות לבדיקה.

פורסם

הורדתי את הרצועה וסובבתי את הגלגלות, בסיבוב ידני הן שקטות ויציבות.

חברים יקרים, ישנן שתי אינדיקציות שזה מהמדחס

1. עברתי על כל גלגלות האביזרים עם סטטוסקופ מאולתר מצינור גומי (כמו של רופא) והרעש נישמע משם בבירור, כאשר התרחקתי עם הצינור משם הרעש נחלש ונעלם.

2. הדלקת המזגן משנה את הרעש, מחלישה אותו או מעלימה אותו, אם זה רעש מגלגלת אחרת מה משנה לה שהמזגן פועל?

אם משהו מכיר את המדחס הזה ויש לו ניסיון עם מכלול המצמד שלו אודה לו מאוד אם יעדכן האם אפשר להחליף כאן את המיסב וכמה זה מסובך.

• ספונסר פורום
פורסם

אפשרי להחליף רק את המייסב אך תצטרך חולץ כדי להציא את הפלטה והפולי,ולאחר מכן פרס(מכבש) כדי לחלוץ החוצה את המייסב.

אורן

פורסם

תודה אורן

אין לי בעיה ללכת לבית מלאכה שיחלוץ את המיסב ויחליף אותו, הבעיה שלי תהיה עם פירוק מכלול הפולי מהמדחס על הרכב.

האם פתיחת הבורג במרכז הפולי לא תשחרר את כל המכלול של הקלץ? אם ידרש חולץ לפירוק המכלול אני לא בטוח שאפשר יהיה לבצע את הפירוק כאשר המדחס על הרכב ואני רוצה להמנע מפירוק המדחס ושיחרור הגז.

• ספונסר פורום
פורסם

אפשרי לפרק את הקלאץ מבלי לפרק את המדחס,אבל כמו שאמרתי,שיחרור האום המרכזי לא יעזור לבדו,צריך לחלוץ את הפלטה המרכזית בעזרת חולץ יעודי,ולחלוץ את הפולי בעזרת חולץ שונה.

אורן

פורסם

נסיתי את כוחי בעבודה הזו

פרקתי את המכסה בבית הגלגל הימני וכעת הכל גלוי

תחילה קיבלתי אימות שזה המזגן, המיסב נשפך ווהתיז שם הרבה גריז מאחורי הפולי.

שחררתי את הרצועה ובאתי לפתוח את האום המרכזי של הקלץ.

להפתעתי מצאתי אותו קצת משוחרר, יתכן וזה גרם לבעיה...

בכל אופן, פתחתי אותו עד הסוף והפלטה המרכזית יצאה בעזרת כח הידיים בלבד.

את הטבעת הקפיצית ששומרת על המיסב הוצאתי ואת טבעת הספייסר שמאחורי הפלטה המרכזית שמרתי בצד.

כעת הגעתי לחילוץ הפולי וכאן אני לא מסתדר.

מעיון באתר היצרן ראיתי שצריך חולץ כמו בתמונה.

יש למשהו רעיון היכן ניתן לקנות, להשכיר, להשאיל חולץ כזה או פתרון טכני אחר לחילוץ הפולי בצורה בטוחה שיצא שלם.

ראיתי מספר אתרים בחו"ל שמוכרים את הסט שבתמונה ההשניה מצורפת, הוא כולל גם את החולץ שאני זקוק לו הבעיה שהוא יקר מאוד ומכיל חלקים שאינני צריך.

1111.JPG

2222.JPG

פורסם

עודד היקר!

לא היית צריך לפרק את כל העולם

אם הרעש בא מן המדחס סימן שזה מהמדחס הלא הקלץ תפקידו להכניס את המדסס לפעולה

( מגנט שמקבל זרם ישר מבצע משיכה אותה ניתן לשמוע עם לחיצה על הפעלת המזגן )

התקלה האופיינית במדחס הינה אכילה של השינים של ציר המנוע או של הפולי :

1.אם השיניים של ציר המנוע נאכלו הלך המדחס יש להחליפו ( עלות 1000 -2000 ש"ח ) חס וחלילה

2.אם השינים של הפולי נאכלו ( ברוב המקרים זה מה שקורה ) יש להחליף רק את הצלחת למשומשת בלבד

ממדחסים שהושבתו

את הפין מהפולי משחררים בעזרת פלייר פטנט רגיל

זה מה שקרה אצלי וראיתי בעל מקצוע אמין מבצע זאת כך

sanden דגם sd7v16, ניתן למצוא אצל הרבה משוקים במחיר בסביבות 500 ש"ח

מקווה שעזרתי כי אתה עזרת לי לא פחות השבוע

• ספונסר פורום
פורסם

bensi היקר!

עודד היה חייב לפרק את כל העולם,מהסיבה הפשוטה שהרעש אצלו היה גם כשהמזגן לא מופעל,זז"א אין קשר לשיננים כי הפלטה לא מחוברת לפולי,הרעשה הוא מהמייסב.

אורן

פורסם

אם הרעש היה כשהמזגן לא מופעל אז אורן צודק בהחלט !!!

מסתמן שאורן תותח לא :-)

שבת שלום וכל טוב

אגב אורן אחלה שם משפחה

פורסם

אני יכול להשיג חולץ רגיל עם שלוש רגלים בקוטר 15 סנטימטר.

האם זה יכול להתאים או שאני עלול לגרום לנזק לפולי או לסליל שמאחורה?

אגב בנצי, במקרה הזה ראיתי שהמיסב שפוך עם כל הגריז בחוץ.

DB3301.jpg

• ספונסר פורום
פורסם

אם תעבוד בעדינות,והפולי לא תפוס חזק מידי,לא תהיה בעיה,אך אם הוא תפוס חזק,ותמשוך אותו בכוח,הוא יתעוות ולאחר ההרכבה ירעיש\יחליק.

אורן

• תוכן חדש...