Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום! ליפני שנה היה לי בעיה של חום מנוע, לאחר כמה בדיקות וניסיונות נעשה ניקוי רדיאטור והכל הסתדר. עכשיו זה קרה לי שוב פעם! יכול להיות שהרדיאטור ניסתם שוב או שהוא גמור? יש לציין שבמהלך השנה הוחלפה משאבת מים וטרמוסטט. מה לדעתכם הבעיה?

פורסם

יש נוזלי קירור זולים מאוד שעם הזן נוצר בהם גושים ז"א הנוזל הזה מתקרש וגורם לסתימות.

הייתי מציע לך לנתק את הצינורות של הרדיאטור, ולעשות לו שטיפה עם לחץ מים בעזרת צינור השקייה בלחץ גבוה, ולאחר מכן למלא נוזל קירור איכותי.

אם זה לא יעזור אין ברירה חייב לבצע שוב ניקוי רדיאטור.

פורסם

כשמנוע בטמפ' עבודה והמאווררים ניכנסו לפעולה, תשווה טמפ' בין הצינור העליון לצינור התחתון.

אם הצינור התחתון קר אז הרדיאטור סתום או שהטרמוסטט תפוס.

פורסם

בדקתי כבר את זה ושני הצינורות חמים! אם אחד היה קר אז לא היתי יכול לנסוע ככה בכלל. אגב בחזור מירושלים לא היתחמם לי בכלל וזה היה נסיעה של שעה וחצי, רק בכניסה לעיר המחוג התחיל טיפה לעלות, אבל לא נסעתי מהר אז זה לא עלה בהרבה רק במילימטר או שנים.

פורסם

יש לי תחושה לפי מה שאתה מתאר שאין לך בעייה בכלל,

לכמה המחוג עולה, באיזה מצבים?

הבדיקות שאתה צריך לעשות על מנת לבדוק את המע':

1) קודם כל לבדוק מים בתוך הרדיאטור (לא רק במיכל איבויי) כאשר המנוע קר,

לסגור את הפקק בסוף.

2) להניע את המנוע בעמידה ולחכות שמחוג החום יגיע לחצי ועוד קצת ולראות שהוונטה

על הרדיאטור מתחילה לעבוד והחום לא מגיע ל3/4.

במידה והבדיקה 2 מצליחה, כנראה שאין לך שום בעייה באוטו,

כמובן צריך לבדוק גם מדי פעם ת מפלס המים בכדי לראות שאין נזילות.

בכל מקרה אם המנוע לא מתחמם בנסיעה מהירה בכביש בין עירוני סימן

שהרדיאטור, משאבת המים והטרמוסטט עובדים.

דרך אגב, לידיעתך, ככל שהמהירות עולה ברכב תקין, מע' הקירור

אמורה לעבוד יותר טוב בגלל הרוח. דווקא בפקקים המכונית מתחממת הכי הרבה.

פורסם

אתה לא מדייק כ"כ. משום שהיה לי בעבר מקרה בדיוק כזה (ליפני שנה) שהחום מנוע עולה בעליות או בנסיעה ארוכה של איזה שעתים, לאחר הרבה התרוצצויות עשיתי ניקוי רדיאטור והכל חזר למקומו בשלום, והמחוג לא זז ממקומו גם בעליות של רמת הגולן וגם בקסטל. עכשיו זה שוב חזר לי לאחר שנה ולכן שאלתי אם זה סביר שרדיאטור יסתם תוך שנה שוב, וציינתי גם שהשתמשתי במים ירוקים פשוטים. אז אמר פה מישהו שבמים הפשוטים מיצטברים גושים במשך הזמן שסותמים גם את הרדיאטור, צריך לבדוק אם זה נכון ואם שוה לעשות שוב ניקוי או שכבר ליקנות רדיאטור חדש? אגב מה המחיר של רדיאטור חדש?

פורסם

ייתכן מאוד שהרדיאטור נסתם לאחר כשנה .

הרדיאטור עבור הונדה סיוויק 93' הוא רדיאטור קטן ולכן זול , לדעתי לא משתלם לנקות אותו מומלץ להחליף.

נשמח לסייע

• תוכן חדש...