Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.. לפני שתתחילו לכעוס עליי בגלל הכותרת, כדאי שתדעו שעברתי על ההמדריכים והשאלות הנפוצות ולא ממש מצאתי תשובה למה שמעניין אותי.

אז ככה, אני לא ממש מבין במערכות הגברה והרמקולים ורציתי לשאול בקצרה איך הכל עובד ובמה עוצמת השמע תלויה..?

שאלה נוספת, מגבר בעל 2 יציאות אפשר לפצל את היציאות? ועל חשבון מה זה בא? לדוג' אם יש 200 RMS ליציאה ומפצלים אותה אז זה יהיה 100?

תודה מראש

פורסם

תמקד יותר את השאלה שלך..קשה להבין אותך.

במה העוצמה תלויה? ברכיבי המערכת שלך אם זה רמקולים יחידת ראש (רדיו דיסק) מגבר/ים וכ'ו..

רדיו דיסק: Clarion DXZ786USB

מגברים:DLS RA-40 מונו-SunDown 1000D

קומפוננט: DLS UP6i

סאב: Ascedant Audio Arsenal 12

פורסם

אני מתכוון.. האם זה תלוי הRMS?, אוהם? אולי הגודל הפיסי של הרמקולים לדוגמה סאב של 10" לאומת 12" או רמקולים 4" כנגד 6.5"...

פורסם

בעקרון ככל שהאלמנט גדול יותר ככה יש לו יכולת גבוהה יותר להפיק תדרי "באס" כלומר נמוכים.

האר אמ אס זה הספק אקטיבי של מגבר כלומר כמההוא מספק לאלמנטים בצורה "נקייה"..

אותו דבר לאלמנטים יש גם נתון אר אמ אס אבל זוהי יכולת "הספיגה" שלהם.

פורסם

תודה רבה על ההסבר.. :-D

לזה ציפיתי.

עכשיו מה לגבי פיצול יציאות? או לחילופין אם יש שתי מגברים שכל אחד מוציא לדוגמה 80X4 אפשר לחבר אותם שיוציאו ביחד 160X4?

פורסם

אין דבר כזה פיצול יציאה, אתה יכול לחבר שתי רמקולים על אותו ערוץ, בכך להוריד אותם לשתי אום (בהנחה שחיברת אותם בצורה כזאת ובנהחה ששתיהם 4 אום ובהנחה שהמגבר תומך בשתי אום).

במגבר אפשר לעשות גישור - זאת אומרת לקחת שתי ערוצים ולחבר אותם לרמקול אחד וככה הוא יקבל עוצמה רבה יותר אך המגבר "יהפוך" ממגבר 4 יציאות למגבר שתי יציאות.

לעוד פרטים קרא בfaq

פורסם

אז מה קורה בפועל אם אני מחבר שתי רמקולים זהים ליצאה אחת של 100 RMS דלוגמה? שתיהם יקבלו 100? או כל אחד 50? ועל מה זה משפיע שההתנגדות תרד ל2 אוהם?

פורסם

בתנאי ששני רמקולים ששניהם בעלי התנגדות (עכבה) של 4 אוהם מחוברים על אותה יציאה במגבר,

הוא ירד לשני אוהם ובכך "יכפיל" את הספק שהוא נותן ליציאה (אם ברגיל הוא נותן 100 אז בחיבור כזה הוא ייתן בסביבות 200)

כלומר שכל אלמנט יקבל 100 אר אמ אס אבל זה לא יתחלק בצורה שווה 100 100 כי זה בכל זאת אותה היציאה במגבר. בקיצור לא מומלץ לחבר ככה אלא כל אלמנט ליציאה משלו במגבר.

ותנאי נוסף הוא שהמגבר תומך בירידת ההתנגדות לערוץ ל2 אוהם.

• תוכן חדש...