Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

שמתי לב שלאחר נסיעה בגשם, דופן הצמיגים האחוריים רטובה, לפי ההיגיון, בעד דופן הצמיגים הקדמיים יבשה (הסוליה רטובה, אבל הדופן פשוט יבשה. בשני הצמיגים. לא בדקתי את הדופן הפנימית. הכצעקתה ?

שאלה נוספת - בזמן האחרון, לפעמים בסוף נסיעה כשאני יוצא מהרכב אני מקבל זץ קטן של חשמל סטטי מהדלת. זה תקין ? איך פותרים את זה ?

פורסם

לגבי דופן הצמיג לדעתי זה תקין, לכל סוג צמיג יש תכונות שונות של פינוי מים אחיזה וכו..

החשמל סטטי קשור לבגדים שאתה לובש וגם לריפודים ברכב, הפתרון הוא או להחליף ריפודים, או שתסגור את הדלת כשהיד על החלון.

פורסם

לגבי הצמיגים - אני לא חושב שזו הבעיה כי מדובר על 4 צמיגים זהים. אולי מדובר על זוויות הגלגלים ? (אאל"ט הצמיגים האחוריים 'נשענים' על צידם הפנימי בעוד הקדמיים על החיצוני. אבל אם זו הייתה הסיבה זה היה אמור להיות הפוף ע"י ההיגיון - שדופן הקדמיים תהיה רטובה)

לגבי החשמל - אם הבעיה באמת בי (בגדים וריפוד) אז אני אסגור דרך החלון, אין בעיה.

אבל אם צריך להתקין חוט הארקה מדובר בבעיה במכונית - איך אפשר לבדוק ?

פורסם

החשמל סטטי הזה, לא צריך לדאוג מזה, זה יכול לקרות בכל רכב, זה פשות תלוי בבגדים ובריפוד של הרכב, נוצר חיכוך בזמן שאתה יושב וככה נוצר החשמל סטטי הזה.

להתקין חוט ארקה לא בטוח שזה יעזור, החוט ארקה היה מותקן במכוניות ישנות מאוד וזה לא ממש עזר.

פורסם

לשם כך, לפני שאתה נוגע באיזור של פתח התדלוק, תיגע בפח הרכב כדי לפרוק את הזרם הסטטי, ולאחר מכן תוכל לפתוח את הפקק/לתדלק/לנתק את המשאבה.

הזרם הסטטי כואב כשנוגעים בפח עם קצות האצבעות, אם תיגע עם אמצע כף היד לא תרגיש בכך, משום שקצות האצבעות רגישים יותר.

פורסם
לשם כך, לפני שאתה נוגע באיזור של פתח התדלוק, תיגע בפח הרכב כדי לפרוק את הזרם הסטטי, ולאחר מכן תוכל לפתוח את הפקק/לתדלק/לנתק את המשאבה.

הזרם הסטטי כואב כשנוגעים בפח עם קצות האצבעות, אם תיגע עם אמצע כף היד לא תרגיש בכך, משום שקצות האצבעות רגישים יותר.

וכשאני פורק כך את החשמל, אין סכנה שהניצוץ ידליק את אדי הדלק שנמצאים כבר באוויר (הרי בכל זאת מדובר על תחנת דלק) ?

פורסם

לגבי הצמיגים - הקדמיים בדר"כ חמים יותר מהאחוריים, ואולי בגלל זה המים מתאדים יותר מהר אחרי מעבר רטוב.

צמיגים קדמיים מתחממים יותר מהאחוריים בגלל שהם נושאים ביותר עומס - משקל גבוה יותר, היגוי, הנעה (בהנחה שאתה עם הנעה קדמית), ועובר אליהם גם חום מהבלמים הקדמיים, שעובדים יותר קשה מהאחוריים.

לגבי חשמל סטטי בתחנות דלק - בהולנד פתרו את הבעיה כך:

בתחנות דלק שירות עצמי אין אפשרות לקבע את ידית הדלק כך שהוא ימשיך לתדלק בלי שמישהו מחזיק בידית. זה אומר שחייבים לעמוד ולהחזיק את הידית כל הזמן, וזה מונע כל אפשרות להכנס לרכב תוך כדי התדלוק ולקבל מטען סטטי.

אז כדי למנוע פריקת חשמל סטטי בתחנות דלק יש לעשות 2 דברים:

1. כמו שכבר אמרו - לפרוק את החשמל הסטטי לפני תחילת התדלוק

2. להשאר עם פיית התדלוק ביד לכל משך התדלוק.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

לפני התדלוק וניתוק המשאבה תיגע פח הרכב רחוק מפיית התדלוק, ולכן לא יהיה ניצוץ באיזור של פיית התדלוק, כולם עושים ככה ואלו ההוראות.

פורסם

קצת מוזר לי השירשור הזה בנוגע לחשמל סטטי. למיטב זיכרוני, אבקת פחם מוספת לצמיג בזמן תהליך היצור כדי לאפשר פריקה סטטית כבר משנות ה 70.

בנוסף, פעם (לפני כ 10 שנים) שרשרת ברזל הייתה משתלשלת ממכליות הדלק לכביש כדי לבצע את הפריקה, היום כבר לא. אני מניח ששימוש בצמיגים מתאימים פתר את הבעייה

(חוצמזה, השתמש במושבי עור ברכב, זה מונע את בעיית הניצוץ לחלוטין...)

• תוכן חדש...