Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיה ריו

zvifi
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מאחר ואני מחפש לקנות רכב כבר תקופה די ארוכה ללא הצלחה, אני נאלץ מדי פעם להשכיר רכב לסופ"ש (כדי לחיות קצת בכל זאת). בסופ"ש האחרון שכרתי רכב באלדן וקיבלתי קיה ריו, 08' עם כ- 30 אלף ק"מ. בהתחלה קצת התבאסתי שקיבלנו קיה וחשבתי שנחטוף גם צריכת דלק מזוויעה. להפתעתי הנסיעה הייתה נעימה למדי (הדרישות שלי הן די בינוניות בעניין הזה) וצריכת הדלק הייתה פשוט מצויינת – בסה"כ בסוף השבוע הזה נסעתי כ-350 ק"מ מתוכם 300 בין עירוני עם קטעים ארוכים על 120 קמ"ש והיתר עירוני (בירושלים) עם רגל לא מאוד כדינה על הגז. בחישוב הסופי הצריכה הייתה ליטר ל-19 ק"מ!!! (ולא, לא התבלבלתי בחישוב)

בעקבות החוויה החיובית התחלתי לחשוב על קניית רכב כזה אבל בחיפוש בפורום לא הצלחתי למצוא הרבה מידע (לפחות לא על השנתונים החדשים יותר). עד כמה שהבנתי, הבעיה הגדולה עם הרכב הנ"ל היא ירידת ערך חדה עקב חוסר פופולריות ונוחות בינונית ומטה. מעבר לזה נתקלתי בהערה לגבי צריכת דלק לא טובה וזה מאוד הפתיע אותי. האם היה שינוי כלשהו בשנים האחרונות שמסביר את הצריכה המדהימה? אשמח לקבל כל מידע שתוכלו לתת על הרכב הנ"ל.

תודה מראש לכל העונים,

צביקה

פורסם

הרכב מבוסס על היונדאי הקסנט הידועה (לשמצה8)) וצריכת הדלק של האקסנט גם היא דיי ידועה לשמצה אז מכאן ההכללה.

פורסם

אין מצב שלא טעית בחישוב. קיה ריו תעשה 1:19 רק בניוטרל בירידה. היא מכונית מאוד בסיסית בלי קשר, ויש חלופות עדיפות משמעותית.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אהלן רוני,

בכוונה דאגתי לציין שלא טעיתי בחישוב וזאת מכיוון שגם אני לא האמנתי שזה אפשרי. בדקתי את עצמי בשבע עיניים ואני פשוט בטוח שאין טעות.

בדרכנו צפונה מירושלים שמתי לב באזור כפר וויתקין שמחוג הדלק לא ירד במילימטר. המסקנה שלי באותו רגע הייתה שהשעון משקר ומכיוון שכך כדאי לעצור לתדלק כדי לא להתקע בלי דלק. עצרנו בתחנה של כפר וויתקין כששעון הדרך מראה על 110KM. התחלתי לתדלק ואחרי 3 ליטר האקדח קפץ ולא הצלחתי להוסיף דלק. מאחר והבנתי שזה לא יכול להיות (צריכה של יותר מ-40 ק"מ לליטר) קראתי למתדלק שיבוא לראות מה הבעיה. הוא הצליח לדחוף עוד פחות מליטר ודלק התחיל לנזול על הריצפה. מתקשה להאמין המשכתי בנסיעה ואמרתי שנעשה את החישוב לפני שנחזיר את הרכב. כפי שציינתי, לפני ההחזרה שעון הדרך הורה על 350 ק"מ (לא איפסתי את השעון בכפר ויתקין) ואקדח הדלק קפץ אחרי פחות מ-14 ליטר.

בסה"כ במהלך הסופ"ש תדלקתי 17.5-18 ליטר ונסעתי 350 ק"מ. כדי לוודא שלא שכחתי כלום או התבלבלתי שמרתי את שקבלות של התידלוקים.

איזה הסבר הגיוני יש לארוע הזה?

פורסם

ההסבר ההגיוני היחיד הוא שנסעת בגרסת הדיזל, ואז זו צריכה די גרועה אפילו. גרסת הבנזין אפילו לפי נתוני היצרן לא מגיעה ל-19 ק"מ לליטר בבינעירוני בלבד.

או שלא איפסת את השעון בזמן התדלוק בירושלים...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

היי רוני,

אני מתנצל שאני מנג'ס בעניין הזה, אבל באמת שהייתי רוצה להבין את פשר העניין.

הדברים שאני בטוח בהם:

1- במהלך הסופ"ש נסעתי 350 ק"מ

2- סך כל התדלוקים היה פחות מ-18 ל'

3- הדלק שאני שמתי במיכל היה 95 ולא סולר

יכול להיות שמי שתדלק לפני מילא את המיכל עד סופו ואילו אני הפסקתי לתדלק איך שהאקדח קפץ. נניח שזה יוריד את הצריכה ל 18 ק"מ לליטר - עדיין צריכה שהיא פשוט TO GOOD TO BE TRUE.

האם יתכן שהרכב היה דיזל ואני תדלקתי בנזין? האם לא עושים את הפיה של אקדחי התדלוק בצורה כזו שלא תוכל לעשות טעויות כאלה? (אם יצאתי כזה אהבל:oops: אז לפחות אוכל להתנחם בעובדה שגם המתדלק שנעזרתי בו עשה את אותה טעות, וזה המקצוע שלו...:wink:)

תודה, צביקה

פורסם

מאמין לך ששמת 18 ליטר, אבל אין שום מצב שבעולם שבנקודה הזו, לאחר שנסעת 350 ק"מ על המיכל הזה, נכנס רק מספר הליטרים הזה ולא נשאר עוד די הרבה מקום במיכל. אולי הוא קפץ ממש מוקדם מסיבה מסוימת, אין לי מושג, אבל אני משוכנע במאת האחוזים שהרכב הזה, שנתון היצרן שלו לבינעירוני הוא 17.5 ק"מ לליטר ונתון היצרן שלו למשולב הוא 14 ק"מ לליטר, עשה 19 או אפילו 18 ק"מ לליטר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני חייב להסכים איתך שזה ההסבר היחידי שמתקבל על הדעת. יחד עם זאת, גם אם אפשר היה להכניס שם עוד 5 ליטר (ובאמת לא נראה לי שהיה חסר כ"כ הרבה דלק אחרי שמילאתי), עדיין הצריכה הייתה כ-15 ק"מ לליטר וזה מפתיע לטוה (אבל כבר הרבה יותר הגיוני...)

בכל מקרה, אני מבין שמעבר לסוגיית צריכת הדלק הרכב הזה לא ממש אהוד פה. הייתי שמח לשמוע קצת חוות דעת ונימוקים לגבי השם שנוצר לו.

פורסם

זה לא שהוא לא אהוד. זה רכב בסיסי למי שלא מחפש ריגושים בנהיגה, איכות תא נוסעים או כל דבר אחר מעבר ל"נוסע וכנראה לא מתקלקל הרבה". את הרובריקה הזו הוא ממלא בהצלחה ויש די הרבה אנשים שזה מה שהם רוצים מהרכב.

נ"ב - ליטר ל 15 קילומטר זה עוד איכשה יכול להיות אם כי גם לא סביר. ליטר ל 19 ? בדיזל ידני קשה להגיע לצריכה כזו.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אתה יודע איך הם מגיעים לצריכות המטורפות האלה?

אולי כדאי שאני ארשם לתחרות אחרי הצריכה שהפקתי מהריו :wink:

פורסם

קאיה היא יונדאי כמו שסקודה היא פולקסוואגן.

קונצרן יונדאי ואיתו קאיה עשו צעדים מאד משמעותיים בשנים האחרונות ואין סיבה לזלזל בתוצרתן.

סדרת ה-I של יונדאי מוצלחת מאד, ה-CEED של קאיה כנ"ל, הדגמים הקודמים עברו שיפור ובכללם גם הריו ודגמים אלו גם אם אין מדובר בחזית הטכנולוגיה,הרי שבסה"כ הם באמת בסדר גמור ולרוב יראו אמינות רבה יותר ממתחרות "מתוחכמות" מאירופה.

אם דרישותיך הם רכב בסיסי,נעים,זול לרכישה ולאחזקה הרי שהריו איננה בחירה רעה,ההיפך הוא הנכון...

אשר לצריכת הדלק,מסתבר שמנוע ה-CRD של קאיה (דיזל) מסוגל לנסוע גם על בנזין,רק שצריכת הדלק עולה מעט כ-19 ק"מ לליטר במקום 22...:oops::lol::smile::shock::cool:

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

• תוכן חדש...