Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב,

אחרי תקופה לא קצרה נטולת בעיות עם הזקנה שלי (פז'ו 309, 1992, 1600 סמ"ק), לאחרונה התחילו סימנים מדאיגים לתקלה, כנראה בבלמים.

כאשר אני בולם בזמן נסיעה, לקראת סוף הבלימה, שאני כבר במהירות ממש נמוכה, אני שומע רעש חזק ולא נעים שדומה לגרירה של משהו על אספלט וגם קצת מזכיר חיכוך של שתי מתכות.

האם אלו אכן הבלמים?

נ.ב - הרעש נשמע מגיע מכיוון הגלגלים הקדמיים

נ.ב 2- כבר דיברתי עם מוסך לגבי החלפה של רפידות וצלחות בלימה, מקווה שאני לא מחליף לחינם

פורסם

שלום רב !

אתה לא אמוא להחליף שום דבר בחינם !

ברגע הגיעך למוסך, בקש שיפרקו גלגלים, ומיד תוכל להבחין גם בעין בלתי מיומנת או מקצועית, מה עובי הרפידה והאם אכן הגעת כבר לברזל, שהוא לכעצמו, בעייתי משום שאם אנ מניח, שפחות מ12 החודשים האחרונים ביצעת טסט לרכב, מה שחייב אותך לגשת למוסך לשם קבלת אשור בלמים, ועל מנת להנפיק את האישור, יש לפרק גלגלים, ולבדוק עובי הרפידות, במידה והעובי גבולי, אין טעם לנסוע שנה נוספת עד לטסט הבא, ולהסתכן באובדן בלמים, והרס צלחות הבילום.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה צביקה,

את האמת, מאז שקניתי את הרכב לא עשיתי שום טיפול לבלמים (כבר שנתיים), וגם בטסט האחרון עברתי אבל גבולי מאוד בסעיף הבלימה.

לכן אני כבר הרבה זמן מתכנן ממילא להחליף שם את כל העסק, ואני מקווה שעל הדרך זה גם יפתור לי את הרעש.

אני חושב שגם הבלמים האחוריים כבר לא בולמים כתמול -שלשום, כיצד ניתן לטפל בבלמי התוף האחוריים (איזה חלקים צריך להחליף שם)?

פורסם

זה מאוד תלוי לא מחליפים אם אין מדרגה,עיוות או חריטה בצלחת כתוצאה מנסיעה (בלשון סלאנג) על הברזל.

ברוב המקרים הלקוח מגיע כשמתחיל לשמוע רעשים או שיש לו רעידות בהגה בזמן בלימה ואז אין מנוס מלהחליף או לבצע חריטה.

פורסם

בלי קשר לרפידות שחוקות שיש לטפל בהם.

רעש חזק ולא נעים שדומה לגרירה של משהו על אספלט, נגרם מגלגלים קידמיים לא מכוונים, בשל תותב משולש תקול, חופש בתפוח הגה, כריות בולמים בלויות.

בועז.

פורסם

אני חושב שגם הבלמים האחוריים כבר לא בולמים כתמול -שלשום, כיצד ניתן לטפל בבלמי התוף האחוריים (איזה חלקים צריך להחליף שם)?

בבלמים האחוריים צריך לבדוק תקינות משאבות הבלם,אם נוזלות\יבשות להחליף.

צריך לבדוק מה מצב הסנדל\רפידה ובמידת הצורך להחליף רפידות\לחרוט סנדלים.

מעבר לזה,צריך לוודא שיש איזון בעוצמת הבלימה בין צד ימין לשמאל,חוסר איזון בבלימה יגרום למשיכה של הרכב לצד בעת הבלימה.

בהצלחה

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
בלי קשר לרפידות שחוקות שיש לטפל בהם.

רעש חזק ולא נעים שדומה לגרירה של משהו על אספלט, נגרם מגלגלים קידמיים לא מכוונים, בשל תותב משולש תקול, חופש בתפוח הגה, כריות בולמים בלויות.

בועז.

מה הקשר בין הדברים האלה לרעש גרירה?

פורסם

טוב אז היום הלכתי למוסך להחליף צלחות ורפידות ועל הדרך נוזל בלמים,שלא נגעתי בו כבר שנתיים.

בעוד טיפלו לי ברכב, אני עמדתי והסתכלתי כדי שאני אראה בעיניים מה באמת הייתה התקלה.

המכונאי החל בפירוק צד שמאל. פרק גלגל, פרק רפידות, פרק צלחת. סה"כ העסק נראה באמת קצת שחוק, אבל ברמה סבירה ולא מסכנת.

אוקיי, הוא החליף לחלקים החדשים ועבר צד ימין.

פרק גלגל, פרק צלחת, פרק רפידות ואז נדהמתי למראה עיניי!

ברפידה החיצונית, נשחק כל החומר שאמור להתחכך עם הדיסק, ובעצם בשבועות האחרונים בלמתי עם הברזל שאמור להכיל עליו את החומר הקרמי. עקב זאת נוצרה חריטה עמוקה בדיסק, ממש תעלה ואני מניח שמשם נבע הרעש הנוראי.

עכשיו הכל בסדר, אני מרגיש יותר בטוח שהחלפתי את כל העסק לחדש אפילו אם צד שמאל היה סביר גם לפני הטיפול.

תודה חברים על העזרה וההתעניינות :)

פורסם
בבלמים האחוריים צריך לבדוק תקינות משאבות הבלם,אם נוזלות\יבשות להחליף.

צריך לבדוק מה מצב הסנדל\רפידה ובמידת הצורך להחליף רפידות\לחרוט סנדלים.

מעבר לזה,צריך לוודא שיש איזון בעוצמת הבלימה בין צד ימין לשמאל,חוסר איזון בבלימה יגרום למשיכה של הרכב לצד בעת הבלימה.

בהצלחה

אגב, הרי הרפידות מתחככות בתוף עצמו בזמן בלימה. את התוף לא מחליפים בד"כ? (בוא נגיד, ניחוש פרוע, לא נראה לי שבלמי התוף האחוריים קיבלו יותר מדי תשומת לב במהלך חייו של האוטו).

פורסם
זה מאוד תלוי לא מחליפים אם אין מדרגה,עיוות או חריטה בצלחת כתוצאה מנסיעה (בלשון סלאנג) על הברזל.

ברוב המקרים הלקוח מגיע כשמתחיל לשמוע רעשים או שיש לו רעידות בהגה בזמן בלימה ואז אין מנוס מלהחליף או לבצע חריטה.

מדרגה ועיווטים לא פוסלים את הצלחת.מה שפוסל זה מיקרומטר ואינדיקטור.

פשוט במוסכים לא מודדים ורואים מדרגה ומחליפים.

פורסם
ferez,

לא הייתה לך התראה בלוח המחוונים שהרפידה הגיעה לסופה?

בד"כ משולב ברפידה מגע חשמלי אשר אמור להתריע לפני שהרפידה נגמרת.

באמת התפלאתי שלא הייתה התראה :S מוזר

פורסם
שלום רב !

אתה לא אמור להחליף שום דבר בחינם !

ברגע הגיעך למוסך, בקש שיפרקו גלגלים, ומיד תוכל להבחין גם בעין בלתי מיומנת או מקצועית, מה עובי הרפידה והאם אכן הגעת כבר לברזל, שהוא לכשעצמו, בעייתי משום שאם אני מניח, שפחות מ12 החודשים האחרונים ביצעת טסט לרכב, מה שחייב אותך לגשת למוסך לשם קבלת אשור בלמים, ועל מנת להנפיק את האישור, יש לפרק גלגלים, ולבדוק עובי הרפידות, במידה והעובי גבולי, אין טעם לנסוע שנה נוספת עד לטסט הבא, ולהסתכן באובדן בלמים, והרס צלחות הבילום.

בברכה

צביקה

שלום רב !

אני אכן לא מופתע, שאבחנתי דרך מסך המחשב, היתה נכונה, ואני שמח שצדקתי ואכן הגעת לברזל.

האם הבחנת באם הורכבו לך רפידת בילום עם תקע חשמלי, שיכול להתריע בזמן להבא, כשתגיע לעובי מסוכן?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...