Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הוא מרצדס C240 משנת 98 בצבע כסף מטאלי, הרכב נקנה לפני כשבועיים עם מספר בעיות קלות שאחת מהן היא חלודה באזור אחד במסגרת הגג שמש.

ביקשתי מהצבעי שהייתי אצלו היום (לצביעת פגוש) שיבדוק עם פחח כיצד ניתן לטפל בבעיית החלודה וכשחזרתי קיבלתי תשובה מוזרה.

-הצבעי טוען שהפחח יכול לתקן את הבעייה ע"י ליטוש האיזור, מילוי עם אבקת אלומיניום וצביעה. אבל

הפחח אינו נותן אחריות לתיקון ואינו מוכן להתחייב שהחלודה לא תחזור.

-בנוסף, הצבעי טוען שלאחר התיקון תופיע החלודה במקומות אחרים סביב המסגרת.

האם יש משהו במה שהוא אומר? האם יתכן שגג השמש הוא הרכבה מקומית ברכב כזה?

האם יש דרך שתפתור את בעיית החלודה אחת ולתמיד?

Image029.jpg

פורסם
הרכב הוא מרצדס C240 משנת 98 בצבע כסף מטאלי, הרכב נקנה לפני כשבועיים עם מספר בעיות קלות שאחת מהן היא חלודה באזור אחד במסגרת הגג שמש.

ביקשתי מהצבעי שהייתי אצלו היום (לצביעת פגוש) שיבדוק עם פחח כיצד ניתן לטפל בבעיית החלודה וכשחזרתי קיבלתי תשובה מוזרה.

-הצבעי טוען שהפחח יכול לתקן את הבעייה ע"י ליטוש האיזור, מילוי עם אבקת אלומיניום וצביעה. אבל

הפחח אינו נותן אחריות לתיקון ואינו מוכן להתחייב שהחלודה לא תחזור.

-בנוסף, הצבעי טוען שלאחר התיקון תופיע החלודה במקומות אחרים סביב המסגרת.

האם יש משהו במה שהוא אומר? האם יתכן שגג השמש הוא הרכבה מקומית ברכב כזה?

האם יש דרך שתפתור את בעיית החלודה אחת ולתמיד?

חיים שלום,

עד שתחליט איך לטפל בבעיית החלודה אני ממליץ לך לבצע שני פעולות למניעת נזק נוסף.

1. ניקוי ופתיחת תעלות ניקוז של הסאן רוף

2. מריחת חומר הנקרא ממיר חלודה במקומות שקיימת חלודה החומר ממיר את החלודה ויוצר שכבת הגנה דקה.

שים לב החומר עלול להכתים את צבע הרכב בשימוש לא נכון.

איזה כייף לי :)

פורסם

אכן הפיתרון שהציע מרק הוא פתרון מתאים ,מכיון שעליך למצוא את מקור החלודה

חומר זר (חומרי אטימה שאינם מתאימים )

מים עומדים כתוצאה מחוסר ניקוז מתאים

פגם בצבע הרכב אשר חשף את פח ציפוי הגג למפגעי מזג האויר

או התחמצנות שכבות הפח

והפחח צודק באומרו שאינו אחראי להופעת החלודה בשנית

פורסם
אכן הפיתרון שהציע מרק הוא פתרון מתאים ,מכיון שעליך למצוא את מקור החלודה אשמח לקבל המלצה לבעל מקצוע טוב שיבצע זאת כי לא נראה לי כי יש לי מספיק ידע בנושא זה.

חומר זר (חומרי אטימה שאינם מתאימים )

מים עומדים כתוצאה מחוסר ניקוז מתאים אנסה מחר למצוא את תעלות ניקוז של הסאן רוף

פגם בצבע הרכב אשר חשף את פח ציפוי הגג למפגעי מזג האויר

או התחמצנות שכבות הפח מה זאת אומרת?

והפחח צודק באומרו שאינו אחראי להופעת החלודה בשנית

האם ניתן לפתור זאת לחלוטין כך שהפחח יוכל להתחייב שלא תופיע חלודה שוב?

תודה על העצות. בנוסף, מרק, האם לאחר מריחת ממיר חלודה יש צורך לצבוע בצבע יסוד או הגנה אחרת?

ד"א, נזכרתי כי המוכר אמר כי החליף את כל "קסטת" הסאן רוף לפני כחודשיים.

פורסם

אפשר להתעלק ולקבל כמה טיפים לשמירה על האטימות של הסנרוף? (ישנו גומי סביבו שמתחיל להתייבש לי)

וגם החלונות האחוריים (קופה - הם לא נפתחים) הגומי מוריד צבע שחור כל שטיפה של הרכב. מה לעשות? :)

תודות

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם
תודה על העצות. בנוסף, מרק, האם לאחר מריחת ממיר חלודה יש צורך לצבוע בצבע יסוד או הגנה אחרת?

ד"א, נזכרתי כי המוכר אמר כי החליף את כל "קסטת" הסאן רוף לפני כחודשיים.

בעיקרון ממיר חלודה יוצר שכבת הגנה והכנה לצבע עליון. הצבע שמתקבל לאחר מריחת ממיר החלודה הינו חום מגעיל.

מנסיוני ברכבים ישנים שהיו ברשותיי כגון פיאט 127 שסבלה קשות מנקודות חלודה וגם גולף דור 2 שתא המטען היה חלוד כולו מריחה של ממיר החלודה מנע את התפשטות החלודה ללא צביעה.

כמובן שמומלץ לצבוע גם בשביל מראה אסטטי יותר וגם כהגנה נוספת בפני חלודה.

פורסם

לפני יישום ממיר חלודה יש להסיר חלודה מתפוררת, לכל הפחות בעזרת מברשת פלדה קטנה.

חלודה במסגרות של פתחים היא כמו סרטן. אני מאחל לרכב רפואה שלמה, הוא יזדקק לזה.

פורסם

אז לפי מה שהבנתי יש לבצע את הדברים הבאים: 1. הסרת הסאן רוף. 2. ניקוי והברשת חלודה מכל המקטעים הפגועים. 3. מריחה בממיר חלודה וצביעה בצבע הרכב 4. חיפוש מקטעים חשודים באיזור הסאן רוף וטיפול בהם. פיספסתי משהו? אני לא מוצא את תעלות ניקוז של הסאן רוף, מישהו רואה אותן בתמונות? הכי חשוב, מיכוון שזה ממש לא התחום שלי, אשמח לקבל המלצה לבעל מקצוע איכותי אשר יוכל לבצע את העבודה ולתת אחרית.

פורסם

שלום חיים.חשוב שתזכור.השימוש בממירי חלודה הוא פתרון זמני בלבד עד לטיפול האמיתי.

הפתרון הקבוע,כמו שאמרו פה מעלי.ליטוש איזור הנגוע עד לרמת המתכת הצלולה,שפכטל,יסוד וצבע.

במידה והפח הפך לחלודה במצב מתקדם,הטיפול לא יהיה יעיל ולכן היה צורך בהחלפת האיזור הנגוע בקורטוב פח אחר.עבודה לא פשוטה ומעט יקרה.

אגב.להמלצות על פחח טוב.ציין מקום מגורים.

בהצלחה.

פורסם

כמובן, נכנסנו לנושא הזה לאחר שמרק כתב "עד שתחליט איך לטפל בבעיית החלודה" ואם לא אטפל בבעית החלודה במיידי אצטרך לפחות למנוע את התפשטות החלודה. אני גר באיזור המרכז (מודיעין) ולא אכפת לי להגיע לאן שצריך כדי לפתור את הבעייה (אבל הייתי מעדיף בעל מקצוע מאיזור המרכז) ראיתי כי התמונות לא עלו, מנסה שוב.

Image030.jpg

Image031.jpg

פורסם

אני לא מוצא את תעלות ניקוז של הסאן רוף, מישהו רואה אותן בתמונות?

אשמח לקבל המלצה לבעל מקצוע איכותי אשר יוכל לבצע את העבודה ולתת אחריות (רפי, איפה אתה...)

פורסם

קיבלתי מחיר (בטלפון) לביצוע התיקונים הבאים:

1. הסרת הסאן רוף.

2. ניקוי והברשת חלודה מכל המקטעים הפגועים.

3. מריחה בממיר חלודה, מילוי וצביעה בצבע הרכב.

4. הרכבת הסאן רוף.

5. אחריות לשנה.

בערך 3K ש"ח...

סביר או מטורף?

פורסם

המחיר נשמע קצת יקר אבל במקרה שלך יש צורך גם בפירוק גג השמש והרכבתו שזו גם עבודה של שעתיים לפחות.

אני הייתי שוקל באותה הזדמנות להחליף גם את האטם הגומי סביב הפח (בדוק מחירו של אטם מקורי במוסך).

נסה לקבל הצעת מחיר נוספת.

פורסם

אם כבר מפרקים את הכל הייתי דורש שילטשו אל כל החלודה לפני מריחת ממיר החלודה.

מריחת ממיר חלודה על ברזל חשוף מספקת הגנה טובה מאד.

• תוכן חדש...