Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

MBA האם כדאי? איפה כדאי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה זה השטויות האלה?!!!! אף אחד אבל אף אחד לא הולך להסתכל על תואר ראשון שלך ברגע שיש לך תואר שני ביד, אלה אם כן הראשון מאוד רלוונטי למשרה. אני בוגר ראשון של מדעי מדינה וסוציולוגיה בת"א מסיבות של נוחות עושה כרגע תואר שני MBA בקרית אונו ואת אף אחד במנהל עסקים לא יעניין מה היה התואר הראשון שלי. נכון שיש לי נסיון ניהולי של 3 שנים לכן התקבלתי למסלול של בוגרי ראשון במנהל עסקים, אבל גם חברה ללא נסיון עם השלמה של 2סמסטרים עושים יופי את הMBA בלי שום בעיות. התואר שלי עולה 48K, בכל המכללות זה פחות או יותר המחיר לתואר, התוארי יוקרה של ת"א עולים אותו סכום.

לך תעשה MBA ובמקביל תחפש מקום עבודה שעם הזמן תוכל להתקדם בו והכל יהיה בסדר.

בא לך לספר לנו במה אתה עובד עם התואר הראשון שלך ? כלומר נסיון ניהולי היכן ? (שירות לקוחות או מקדונלדס לא נחשב באמת נסיון ניהולי)

כמו כן נשמח אם תספר לנו אחרי שתסיים את התואר במכללת קריית שקר כלשהי , איך זה תרם לך.

נ.ב. תואר בת"א עולה 11K לשנה כפול שנתיים. תעשה את החשבון לבד. גם יוקרתי הרבה יותר גם זול הרבה יותר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בא לך לספר לנו במה אתה עובד עם התואר הראשון שלך ? כלומר נסיון ניהולי היכן ? (שירות לקוחות או מקדונלדס לא נחשב באמת נסיון ניהולי)

כמו כן נשמח אם תספר לנו אחרי שתסיים את התואר במכללת קריית שקר כלשהי , איך זה תרם לך.

נ.ב. תואר בת"א עולה 11K לשנה כפול שנתיים. תעשה את החשבון לבד. גם יוקרתי הרבה יותר גם זול הרבה יותר.

כלל ראשון בחיים לא להיות חוכמולוג ולהתנסות על אחרים! אינך מכיר אותי כך שתרגיע עם היציאות המפגרות שלך.

אין לי מושג במה אתה עובד וגם אין לי רצון לדעת... . התואר שלי לא קשור למקום עבודתי וגם אין לי שום קשר לשירות לקוחות כלשהוא, אבל בזכות זה שאני בעל תואר יש לי משכורת יותר גבוה ואפשרויות קידום רבות.אחרי שמסיימים את התואר באחת המכללות המכובדות של מדינת ישראל האפשרויות שלי שוות לאפשרויות של בוגר אונ' שקר כלשהי... כך שגם במכללות לא הייתי מזלזל... .

Zoom-Zoom...

פורסם

תסתכל על התגובה הראשונית שלך ותבין למה עניתי לך בצורה כזו.

באופן כללי עניין אותי אם הצלחת למצוא עבודה במדעי המדינה וסוציולוגיה, כי היו לי 2 שותפות בדירה שלמדו את התארים האלה וגם אחריהם עבדו כמלצריות

אתה יודע מה, נניח שמכללת קריית אונו היא אחת המכובדות במדינת ישראל (פעם ראשונה או שניה שאני שומע עליה)

ונניח שהתואר שלה שווה ערך לאוניברסיטה.

עדיין, למה לשלם כאלה סכומי עתק על אותו דבר? בגלל עצלנות ללמידת GMAT?

בכל מקרה, אתה צודק. כשיש לך פרוטקציה, זה לא באמת משנה איפה למדת ומה למדת.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תגיד לי אייל, יש לך מניות באוניברסיטה שאתה כל כך חובב אוניברסיטאות?

לי זה נשמע כאילו אתה אתה אוכל חרא בכפית שם ובוכה על זה שלא מצטרפים אלייך

התוכן במכללות דיי דומה אם לא זהה, האווירה יותר קלילה, המרצים יותר נגישים ומה זה עניינך אם הוא משלם 11 או 30 לשנה?

מה יש שאתה כל כך שונא מכללות, כי לא סובלים בהן כמו שאתה סובל?

עדיף כמו באוניברסיטה שמרצה שם זורק על אוניברסיטאות ובא עם מחברת עם חומר מלפני 30 שנה שהוא חייב להעביר כי ככה רשום בחוזה שלו כדי לקבל תקציב מחקר?

באמת אני לא מבין אותך ופעם אחרי פעם בכל אשכול שהנושא עולה, מה שמוביל אותי לשאול אותך

מה קרה הטרידה אותך מכללה שהיית קטן?

פורסם
תסתכל על התגובה הראשונית שלך ותבין למה עניתי לך בצורה כזו.

באופן כללי עניין אותי אם הצלחת למצוא עבודה במדעי המדינה וסוציולוגיה, כי היו לי 2 שותפות בדירה שלמדו את התארים האלה וגם אחריהם עבדו כמלצריות

אתה יודע מה, נניח שמכללת קריית אונו היא אחת המכובדות במדינת ישראל (פעם ראשונה או שניה שאני שומע עליה)

ונניח שהתואר שלה שווה ערך לאוניברסיטה.

עדיין, למה לשלם כאלה סכומי עתק על אותו דבר? בגלל עצלנות ללמידת GMAT?

בכל מקרה, אתה צודק. כשיש לך פרוטקציה, זה לא באמת משנה איפה למדת ומה למדת.

אני אפילו לא חיפשתי עבודה בתחום כי אין לי צורך בזה, אבל יש לי כמה חברה שהם מהנדסי אלקטרוניקה ונמעס להם מקוביה... לכל דבר יש יתרונות וחסרונות משלו אז לא צריך להקצין.

למה לשלם סכומי עתק?! אני מזמין אותך להשתתף ולהתרשם מהמכללות החזקות ואתה תבין את ההיבדל לבד. איכות השירות שאתה מקבל במכללות פי כמה וכמה יותר גבוה מהיחס המזלזל של אונ', גמישות המערכת והסגל לתלמיד זה דברים שבאונ' לא שמעו אליהם, המקום מעוניין שתלמד ותשכיל להיפך מאונ' שמעוניינות בדברים אחרים לגמריא.זה שהכניסו לך נוסחא תואר= אונ' לא אומר שזה נכון,זה שלא היית(רצית) לשלם סכום יותר גבוה על לימודים זה גם בחירה שלך. אבל יש אנשים שחושבים אחרת ממך ולא הייתי פוסל את החשיבה הזאת. יש אנשים שמוכנים לשלם יותר כדי לקבל יות וכן תתפלא לשמוע אבל במכללה אתה מקבל יותר. ואם אנו כבר משחקים חוכמולוגים אז אני מציע לך למצוא כתבות על מבחני לשכת עורכי דין השנה ושנה שעברה ולראות שמכללה למנהל ו מכללת קרית אונו עומדות מבחינת התוצאות באותו מקום.

יש לך בכלל מושג למה קמו מכללות בארץ?

Zoom-Zoom...

פורסם
תגיד לי אייל, יש לך מניות באוניברסיטה שאתה כל כך חובב אוניברסיטאות?

כדאי שתרגיע את הטון - למרות שהוא לא היה מופנה אלי.

התשובה פשוטה: לא חשוב התוכן ורמת ההוראה, חשוב רק דבר אחד, והוא ערך התואר בשוק העבודה, ופה יש יתרון מוחץ לתואר של אוניברסיטה.

אני שונא את אוניברסיטת תל אביב ולא נהנתי שם דקה אחת, אבל אמליץ לכל מי שמתלבט בין אוניברסיטה ומכללה - רק אוניברסיטה. וחומר למחשבה - עניין ה - GMAT מחביא מאחוריו עניין אחר והוא ספי הקבלה. סף הקבלה לאוניברסיטאות גבוה יותר מאשר למכללות, וזו אולי לבד סיבה טובה לזה שתואר מאוניברסיטה שווה יותר.

:turn-l:
פורסם

יובל, האם ידוע לך למה ישנו סף קבלה ולמה הוא משתנה? מה הבדל בין מכללה לאונ'? דרך אגב רוב המכללות מלכ"ריות.

Zoom-Zoom...

פורסם

.

צודק במאה אחוז אכן לא דיברתי אלייך, ולכן אין לתגובה שלך שום משמעות בנושא הזה ולא ממש מעניין אותי מה יש לך להגיד

כן התואר "שווה" פחות מבחינת חלק מהמעסיקים כי בעינהם זה נראה פחות איכותי למוד במכללה, ולא שהם יודעים באמת למה הם חושבים את זה

אבל מכללה עדיפה לפעמים על אוניברסיטה מבחינת האנשים, כי אנשים כמוך וכמו אייל לא חסר.

נראה לי שפסגת חייכם ובמיוחד לפי התגובות של אייל זה להגיד שלמדתם באוניברסיטה.

כמו שאמרת:

"אני שונא את אוניברסיטת תל אביב ולא נהנתי שם דקה אחת, אבל אמליץ לכל מי שמתלבט בין אוניברסיטה ומכללה - רק אוניברסיטה."

כן כמו שחשבתי, גישת הפולנייה, כולם יסבלו איתי!

שיהיה לך משהו יותר רציני וטיעונים יותר עמוקים מאשר מה שפימפמו לך חברים מהאוניברסיטה כדי שתרגישו שאתם סובלים עם סיבה מסויימת, לעומת בוגרי מכללות, תעדכן אותי.

(אה ואני לא מתלהב מסיפורי צוונציק של ההוא של הזה חבר של הדוד למד במכללה ועבד איתי ופיטרו אותו ושמו לו אות קין על המצח כמו שאייל נוהג לכתוב בכל אשכול)

פורסם

התשובה פשוטה: לא חשוב התוכן ורמת ההוראה, חשוב רק דבר אחד, והוא ערך התואר בשוק העבודה, ופה יש יתרון מוחץ לתואר של אוניברסיטה.

אני שונא את אוניברסיטת תל אביב ולא נהנתי שם דקה אחת, אבל אמליץ לכל מי שמתלבט בין אוניברסיטה ומכללה - רק אוניברסיטה. וחומר למחשבה - עניין ה - GMAT מחביא מאחוריו עניין אחר והוא ספי הקבלה. סף הקבלה לאוניברסיטאות גבוה יותר מאשר למכללות, וזו אולי לבד סיבה טובה לזה שתואר מאוניברסיטה שווה יותר.

בדיוק. :mm_yeah:

גם אני שונא את המקום וסבלתי שם מכל רגע, אבל זה היה שווה את זה.

בדרך כלל אנשים שהולכים ללמוד באוני' הם כאלה שלא חיפשו, לא מחפשים ולא יחפשו את הדרך הקלה וחוץ מהעובדה שהם מזוכיסטים זה אומר עליהם עוד כמה דברים שמעסיקים פוטנציאלים מחפשים.

אגב- אין ויכוח שבמכללות המרצים הם בדרך כלל מורים או כאלה שהוכשרו ללמד ובאוניברסיטה מדובר בחוקרים סופר מקצועיים שלימוד סטונדטים תקוע להם כמו עצם בגרון וכנראה שגם שהיחס במכללות טוב יותר. השאלה אם אפשר ללכת עם זה אחרי התואר למכולת. כשהתואר נגמר והתעודה מודפסת , זה לא חשוב איזה יחס היה במהלך התואר ומה למדת ואם המורה היה נחמד או לא.

בנוגע לעריכת דין. אני לא מבין מדוע יש צורך בבתי חרושת ל MASS PRODUCTION של עורכי דין, כאשר אחוז ניכר מהם

מוצאים את עצמם מובטלים לאחר מכן . רק מי שהיה לאחרונה בבית המשפט וראה איך גדודי עורכי דין מנסים להציע את מרכולתם באמצע הרחוב (מזכיר לי עיסוק אחר שלא ננקוב בו) , יבין על מה אני מדבר.

שרגא היקר- אין לי שום מניות באוניברסיטה. המטרה שלי היא לתת טיפים חיוניים לחברי הפורום.

מצידי שכולם ילמדו במכללה, פחות תחרות מבחינתי לקבלה ל MBA באוניברסיטה (ותאמין לי שזה קשה מאוד כי אני מתחרה באנשים שלמדו תארים שהם בדיחה במקומות שהם עוד יותר בדיחה וסיימו עם ממוצעים אסטרונומיים) ופחות תחרות בשוק העבודה.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

כאילו החומר עצמו שאתה לומד בתואר ראשון יעזור לך בעבודה היומיומית. התואר הראשון הוא אמצעי ולא מטרה. אם תואר מהטכניון יפתח לי יותר דלתות מתואר ממכללת X, אני אלך לטכניון.

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם
בדרך כלל אנשים שהולכים ללמוד באוני' הם כאלה שלא חיפשו, לא מחפשים ולא יחפשו את הדרך הקלה וחוץ מהעובדה שהם מזוכיסטים זה אומר עליהם עוד כמה דברים שמעסיקים פוטנציאלים מחפשים.

זו הכללה גסה מאוד.

חלק ניכר מלומדי המכללות והאוניברסיטה הפתוחה (והח"מ ביניהם) בחרו בכל מיני מסלולי לימודי ערב ו/או שישי, כי היה להם ג'וב טוב מספיק כדי לוותר עליו, או שהם העדיפו להתעכב קצת עם התואר ולא לשים את החיים שלהם בהקפאה במשך 3 שנים (מספיק עשינו זאת בצבא).

אם כל האוניברסיטאות המהוללות היו ערות קצת למצב במשק ומציעות מסלולים נוחים יותר מלימודי בוקר 4-5 ימים בשבוע, ייתכן ורבים מתלמידי המכללות היו פונים אליהן. לא כל מי שלמד במכללה הוא זרקן המחפש קיצורי דרך, כמו שלא כל מי שלומד באוניברסיטה הוא חרשן ורציני.

העניין של "איזו עבודה אפשר למצוא עם איזה תואר" שונה בין מעסיק למעסיק ובין תחום לתחום.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

טוב אתה צודק, חשבתי על זה וההכללה גסה , אבל בוא נסכים שרוב אלה שמתקבלים לתארים שיש להם ביקוש רב באוני'/טכניון הם אנשים שעבדו קשה בשביל זה ,גם בתיכון וגם במבחני הכנה או כניסה שונים (כולל מכינות), כלומר אנשים שהיו צריכים לעבור איזהשהוא רף מסויים ועבדו קשה בשביל זה. זה לא אומר שאלה שהלכו למכללות הם פחות מוכשרים או חכמים אבל עובדתית לא היו להם את הנתונים המתאימים ולא רצו לעבוד בשביל לשפר אותם.

אני למשל בשביל להתקבל לאוני' ת"א, חזרתי על מתמטיקה 5 יחידות וגם עשיתי פסיכומטרי כדי לשפר ציון וזה לא היה דבר קל אחרי 4 שנים בצבא סדיר+קבע. אני לא חושב שכל אחד היה עושה את זה.

החברים הטובים שלי העדיפו לטוס לטיול בחו"ל ולחזור ישירות לעשות תואר במכללה.

דרך אגב, חשבתי שזה ברור שה MBA שאני מדבר עליו הוא לימודי ערב... למי יש זמן לשים את החיים ב HOLD שוב בתואר השני?

גם בפקולטה להנדסה היו לימודי ערב. לדעתי יש לא מעט תארים וקורסים בלימודי ערב באוניברסיטה.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
יובל, האם ידוע לך למה ישנו סף קבלה ולמה הוא משתנה? מה הבדל בין מכללה לאונ'?

סיבה פשוטה - היצע וביקוש.

ושאלה נגדית? איך יכולות מכללות לגבות שכ"ל גבוה משמעותית מאשר שכ"ל האוניברסיטאי?

:turn-l:
פורסם

כי מכללות לא מקבלות סבסוד ותקציב מהמדינה עבור כל סטודנט בגובה של עשרות אלפי שקלים, הבנת איך?

ואייל, אתה חי במן גישה כזאת וכמו שאמרתי, אתה מספר על עובדים שבאים אפילו אלייך לחברה ואתם ישר רואים כביכול את המינוסים של מכללות.

חשבת לרגע שאולי אתם בחברה שלכם פשוט מראש כבר עם תשובה בראש לגבי מי הוא ואיזה עובד הוא?

הרי ברור מה הדעה שלך לגבי בוגרי מכללות, ופשוט לראות את זה פעם אחרי פעם, אז מראש אתה מסתכל עליהם בעבודה שלך בעין עקומה, ואני אגיד לך יותר מזה, גם רוב האנשים מסביבך שם ככה.

שיטות הלימוד ברוב המקצועות דומה (אלא אם מדובר בפקולטה ממש טובה שגם בין האוניברסיטאות יש בינהן הבדל גדול במיוחד במנהל עסקים) אז רמת הידע היא דומה אלא אם יש לך פטנט אחר.

אתה מחליט שמי שלומד במכללה הוא פחות בן אדם ממך ואם זה אין לי יותר מאשר להגיד לך שאתה חושב שהשמש זורחת לך מהתחת.

הרבה בריאות, אושר, שמחה, ותעודות מאוניברסיטה

• תוכן חדש...