Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בדיקה לפני קנייה - מי משלם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6131 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האחריות לא מוטלת על אף אחד, כי הבדיקה אינה חובה.

אם אתה הקונה - זכותך לבצע אותה. על חשבונך.

אתה יכול גם לבקש מהמוכר שהוא ישא בתשלום על הבדיקה, במקרה שגילו שלרכב ישנה תאונת שלדה (שלא סיפר עליה), או ממצאים משמעותיים אחרים. המוכר לא חייב להסכים.

אם אתה המוכר - והקונה מבקש לעשות בדיקה כזו - אין לך שום סיבה להסכים לשלם עבורה. (או על ארוחת + לינה לאחריה, או על כל מיני בקשות אחרות).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אני אישית לא ראיתי או שמעתי על מקרה שבו המוכר החזיר את סכום הבדיקה.

בד"כ בעל רכב מכיר את רכבו ולכן אין הרבה סיכוי שהוא "לא יודע" על פגיעות שילדה. ואם זה סוחר, נו טוב נראה אותך מוציא ממנו משהוא...

בכל מקרה, כולם ממהרים להכריז שהם מתחייבים בבדיקה, לי אישית לא יצא לחתום או להחתים מישהוא על התחייבות שכזאת ולכן אני לא בטוח שיש לה משמעות אמיתית.

בתור קונה אדם צריך להגיד תודה שהמוכר עצם מוכן לתיזוז הזה שקוראים לו בדיקה לפני קניה.

לפני שבוע מכרתי את ה XSI שלי לבחור צעיר ונחמד, "תענוג" הבדיקה דרש ממני לנסוע לרעננה (הקונה משלם, זכותו לבחור מכון שהוא מאמין בו 8)), מיזמזו לי את הרכב במשך יותר משעה, ביקשו שאפקיר את רכבי ואמתין בחדר ההמתנה -בטח,מיד :x ועוד נאלצתי להקשיב לנאום הסיכום של הבוחן, שלא חידש שום דבר חוץ מכמה השמצות קטנות ולא נכונות (למשל חימום לא עובד- במילים אחרות אני לא יודע להפעיל אותו).

כל החוויה היתה מאד לא מקצועית, אישית אני חושב שמוסך פיג'ו אמין וטוב בשילוב פחח היה נותן חוות דעת הרבה יותר טובה.

אני מאמין שכמו בכל עסק תפקידו של הקונה לעמוד על טיב העסקה, המוצר ואמינות המוכר, אם המוכר לא נראה לי אני עוזב את הרכב, לא הייתי בונה על זה שהמוכר ישלם או יחזיר בשום מקרה, אני בתןר מוכר לא הייתי חותם על שום דבר שהרי הקונה לא מתחייב לשום דבר גם לא להחזיר לי את חצי יום החופש ששווה כנראה יותר מבדיקה.

נתן.

פורסם

בדרך כלל הקונה והמוכר מסכימים מראש שהמוכר ישלם על הבדיקה רק במקרה של "שקר".

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם
אני אישית לא ראיתי או שמעתי על מקרה שבו המוכר החזיר את סכום הבדיקה.

בד"כ בעל רכב מכיר את רכבו ולכן אין הרבה סיכוי שהוא "לא יודע" על פגיעות שילדה. ואם זה סוחר, נו טוב נראה אותך מוציא ממנו משהוא...

בכל מקרה, כולם ממהרים להכריז שהם מתחייבים בבדיקה, לי אישית לא יצא לחתום או להחתים מישהוא על התחייבות שכזאת ולכן אני לא בטוח שיש לה משמעות אמיתית.

בתור קונה אדם צריך להגיד תודה שהמוכר עצם מוכן לתיזוז הזה שקוראים לו בדיקה לפני קניה.

לפני שבוע מכרתי את ה XSI שלי לבחור צעיר ונחמד, "תענוג" הבדיקה דרש ממני לנסוע לרעננה (הקונה משלם, זכותו לבחור מכון שהוא מאמין בו 8)), מיזמזו לי את הרכב במשך יותר משעה, ביקשו שאפקיר את רכבי ואמתין בחדר ההמתנה -בטח,מיד :x ועוד נאלצתי להקשיב לנאום הסיכום של הבוחן, שלא חידש שום דבר חוץ מכמה השמצות קטנות ולא נכונות (למשל חימום לא עובד- במילים אחרות אני לא יודע להפעיל אותו).

כל החוויה היתה מאד לא מקצועית, אישית אני חושב שמוסך פיג'ו אמין וטוב בשילוב פחח היה נותן חוות דעת הרבה יותר טובה.

אני מאמין שכמו בכל עסק תפקידו של הקונה לעמוד על טיב העסקה, המוצר ואמינות המוכר, אם המוכר לא נראה לי אני עוזב את הרכב, לא הייתי בונה על זה שהמוכר ישלם או יחזיר בשום מקרה, אני בתןר מוכר לא הייתי חותם על שום דבר שהרי הקונה לא מתחייב לשום דבר גם לא להחזיר לי את חצי יום החופש ששווה כנראה יותר מבדיקה.

נתן.

במסע החיפושים אחרי רכב מסויים פעמיים יצא לי לבדוק רכב עם פגיעת שילדה שהקונים התחייבו על המנוע גיר והשלדה.

לא החתמתי אותם על שום מסמך אבל בכל זאת הם החזירו לי את מחיר הבדיקה.

Seat Leon cupra R

פורסם

יש אנשים הגונים וישרים ויש כאלו שלא.

אפילו אם החתמת את המוכר, שהוא משלם את הבדיקה במקרה ויתגלו דברים X.Y.Z, זה לא נותן לך כלום.

הרי אתה משלם למכון, לפני שהרכב נכנס לבדיקה, כלומר לפני שראית את התוצאות.

או . קי, שלימת, הרכב נבדק, ודברים X.Y.Z אכן התגלו.

אתה דורש מהמוכר להחזיר את סכום הבדיקה, הוא מראה לך אצבע משולשת, נכנס לאוטו ונוסע לשלום הביתה.

תתבע אותו במשפט בשביל להחזיר את ה 400 ש"ח האלו ?

ברור שלו. אתה פשוט תסנן כללה בין השיניים, וגם תיסע הביתה לשלום, תוכ כדי שאתה ממלמל "חרא בן אדם, יבוא יום ואני אתפוס אותו"

ולכן כל ההחתמות האלו לא שוות כלום, כי הסכום לא כזה גבוה, בשביל שאדם סביר יגרר בשבילו לתביעות ומשפטים.

• תוכן חדש...