Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6163 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לזה שמעלי - יש לך סופרב?

תגידו,

האלפא 159, תאריך ההקשה הוא 2006,

כלומר הדגם כבר מיושן לא כך?

וממה שהבנתי ממכם האוטו היחיד שמתאים לדרישות שלי זה הסופרב,

קשה לי להאמין שאין עוד מכוניות, אשמח לקבל עוד הצעות - גם אם מדובר על מכונית שעוד לא יצאה.

ולגבי הלה-קרוס,

תג המחיר שלה ממש צפוי לעבור את המגבלה שהצבתי.

זה לא מה שמסרו לי ב UMI. אולי הם לא יודעים באופן ודאי אבל הציפייה היא שדגם הכניסה של הביואיק לקרוס יהיה סביב 190 אלף ש"ח. לדעתי בתג המחיר שהצבת תוכל בהחלט לרכוש אותה ועוד ישאר לך עודף. אישית(עניין של טעם) הייתי בוחר את הלקרוס שבמפרט שלה הנה מפנקת, חזקה ואיכותית (וגם מצודדת למראה). ב UMI מסרו לי שבספטמבר תהיה ההשקה ויפתחו ההזמנות ללקרוס.

"נשים. אי אפשר לחיות איתן. אי אפשר לשלוח את כולן לקנדה"

(משנתו הסדורה של אל באנדי)

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ד"א: תוכל להסביר לי למה התכוונת ב "תוכל לקבל בלי כל קושי הנחה של מספר אחוזים מהמחירון הרשמי"?

הרי המחירים הם קבועים ולא הסוחר בחנות קובע אותם, מכאן, איך אני יכול פשוט ככה לקבל הנחה?

תיכנס בעצמך לסוכנות המרכזית, תסביר להם מה ההתלבטות (וכמה היית רוצה אאודי/במוו/מרצדס) והופ תראה איך המחיר זוחל לעברך. הדבר נכון ברוב הסוכנויות שלא מקובעות על רכבי ליסינג, וישים גם לגבי הלאון קופרה, למשל, אם היא היתה מעניינת אותך.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

התשובות הקבועות של הפורום - סופרב, פאסאט וכו' - הן אכן מומלצות בתקציב הנ"ל, אבל יש עוד מכונית בשוק שמשום מה קצת שכחו כאן מקיומה. אני מדבר על פג'ו 407 בגרסת ה-6 צילינדרים. מכונית נוחה, מאובזרת, מהנה יחסית לנהיגה, חזקה (לא בטירוף, אבל 216 כ"ס ו-9 שניות מ-0 ל-100 זה בהחלט לא רע), ולטעמי היא גם יפה משאר המתחרות שצוינו.

כל זה נכנס אפילו בסכום המקורי של ה-220K, ככה שלא תצטרך להרחיב את התקציב.

פורסם

אייל, התגובות שלך כ"כ אופיינות לעו"ד שמנסה להרשים את כל מי שסובב אותו...

אלה תגובות המעידות על אופיו של הישראלי המצוי - זה רק מחפש את סמלי הסטטוס (גם כשהם מספקים את התמורה הגרועה ביותר), את הפוזה ואת הרצון להראות לכולם ששלו יותר גדול...

ואגב, לא ידעתי שהפסאט מהנה לנהיגה בצורה יוצאת דופן...

וגם לא ידעתי שהיא יפה בצורה יוצאת דופן...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
תיכנס בעצמך לסוכנות המרכזית, תסביר להם מה ההתלבטות (וכמה היית רוצה אאודי/במוו/מרצדס) והופ תראה איך המחיר זוחל לעברך. הדבר נכון ברוב הסוכנויות שלא מקובעות על רכבי ליסינג, וישים גם לגבי הלאון קופרה, למשל, אם היא היתה מעניינת אותך.

אני חייב להסכים עם bar 72 אם צימצמת כבר את הרשימה ואתה יודע בערך איזה חברות אתה רוצה לך לסוכנויות. היום עם המס הירוק הם רק מחפשים שאנשים יבואו אליהם.בכל מקרה שהיה בהצלחה

פורסם

אוראל לא יפה... אם הייתי מנסה להרשים הייתי רוכש BMW 320 ב- 240K, או A3 1.8T במחיר שמאוד קרוב לגולף 160 שרכשתי. אולי אפילו 159 במחיר קרוב לגולף או S60 במחיר נמוך משל הגולף. VW אמנם ממוצבת מעל סקודה, אבל הגולף היא בוודאי לא רכב מרשים במיוחד...

גם לא אמרתי שהפאסאט מהנה לנהיגה. אבל היא כן יפה יותר (לטעמי) מהאוקטביה או הסופרב (שלא יפה בשום קנ"מ, לטעמי). וצר לי, אבל העיצוב של סקודה פשוט יכול להשתלב מצוין גם לפני שלושה עשורים בצ'כיה, במיוחד הפאביה סטיישן שלהם. גם האוקטביה עברה כבר שתי מתיחות פנים, ועדיין לא נראית משהו (אם בכלל אתה שם לב שהיא עוברת לידך) - פשוט כל הדגמים שלהם נראית מתאמצים מידי (ע"ע הפנסים המצחיקים של האוקטביה החדשה). זה לא אומר שלא מדובר ברכישה טובה בדגם ה- RS שלהם או 1.8T, אם אתה מוכן להתפשר במקומות אחרים.

וזו לא סיבה להעליב אותי ולהגיד שאני הישראלי המצוי 8)

למעשה, אני חושב שאת מה שתומכי הסופרב מכנים "מציאה", אני "מצאתי" בגולף שלי. אין עוד רכב קומקפטי שעולה פחות מ- 200, ונותן חמישה כוכבי בטיחות עם ציון 97%, 7 כ"א, פנסי ערפל תומכי פניה, 5 דלתות, 8 שניות למאה, ואבזור מקורי כזה (כולל צ'ינג'ר MP3, למשל, ומסך מגע). פשוט אין! איזו מציאה, אה?

פורסם

אחד אחד:

אם הייתי מוציא רבע מיליון שקל הייתי רוצה רכב קצת יותר "קלאס" מסקודה..

נראה לי שכל הסטיגמה הזאת של רכב של ערסים זה מפגר.. אנשים שיש להם ב.מ.וו או מרסדס בגרמניה או שוויץ הם ערסים?

אני מציע לו שיקח לרכיבת מבחן את ה.מ.וו, שיקח את הסקודה, את ההונדה ואת הפורד.. תוך דקה הוא כבר ידע למה הוא מתחבר, ויש לי הרגשה שזה יהיה לב.מ.וו..

זה בדיוק מה שסקודה מנסה לשנות עם הסופרב - להראות שבמחיר כזה היא אופציה לגיטימית בהחלט. מה אתם יודעים - זה הצליח לה (מלבד אצל אנשים שמסתנוורים מהסמל).

זה גם המקום להפריך כמה דברים: ב.מ.וו הן מכוניות יוקרה שעולות הרבה. לקנות ב.מ.וו זולה זה רעיון רע בגלל שזה אפילו לא להרגיש עם ולהיות בלי - זה סתם להרגיש בלי. ב.מ.וו 320 בסיסית לא נותנת לך יותר ממכונית מנהלים "רגילה", ואפילו פחות בחלק מהתחומים - והיא עדיין עולה כ-100000 שקלים יותר. אם תרצה לאבזר אותה כמו את הסופרב תשלם עוד הרבה מאוד כסף, ועדיין תקבל מכונית פחות מרווחת, פחות חזקה ופחות חסכונית אפילו. פשוט מיותר.

מנוע 2000 סמ"ק זה קצת?? מה הוא צריך יותר.. לא חבל על הדלק??

חבל, לכן לסופרב יש מנוע מוגדש מתוחכם שמצליח להיות חזק כשאתה צריך אותו, וחסכוני (יחסית) כשאתה לא.

לפותח השרשור:

דעתי האישית היא, שמכוניות סקודה לא נראות טוב, לא יעזור (למעט צבעים מסוימים על האוקטביה ועל האוקטביה הספורטיבית). וגם עיצוב הפנים נראה שעטנז בין VW דור נוכחי לקודם. הרבה פה ממליצים על הסופרב (הכעורה לדעתי - הכי מצחיקה היא בשחור, כ"כ יומרנית...), אבל שאלת נכון: לכמה יש? ובכן, אולי לשנים, שאף אחד מהם לא הגיב כאן אם קראתי נכון. אז כן, דעתו של רוני נחשבת כי הוא באמת מנוסה ומנסה. והסופרב היא באמת כנראה good value for your money, אבל "ערך" נמדד לא רק במרווח פנים במושב האחורי ובאבזור.

אני הייתי מתכוונן על שני רכבים אחרים מאותו קונצרן: פאסאט 1.8T, או A4. גם BMW וגם ב- AUDI, תוכל לקבל בלי כל קושי הנחה של מספר אחוזים מהמחירון הרשמי, מה שאומר שיש אפרשות לא רעה לקרב את ה- A4 1.8T לתקציב שלך. אמנם מלמעלה, אבל אם תבחר מלמטה - עדיין הייתי מעדיף את הפאסאט על הסקודה.

אז אולי אני פשוט ואולי אני פשטני. בפועל, אצלי הפאסאט תעלה חיוך שהסקודה לא מסוגלת (למעט בגרסאות הספורטיביות, שחולקות את מנוען עם ה- GTI, ואגב אתה יכול להזמין לך אחת כזו מהסוכנות - זו אופציה נחמדה מאוד).

והנה 3 המועמדות שלי: פאסאט 1.8T ו- A4 1.8T (עם הסתייגות מממשק המשתמש של ה- A4 שאתה צריך לאהוב אותו או לא), וכן אוקטביה 2.0T, עדיף באפור אנטרקטיקה בגרסת LTD (אם מייבאים).

דווקא אוקטביה נראית טוב לדעתך? לטעמי זו הסקודה הכי מכוערת שנמכרת היום, ובהפרש משמעותי. עיצוב הפנים הוא אולי שעטנז של פולקסווגן, אבל לא זכור לי שפולקסווגן זה רע.

פאסאט 1.8T היא בחירה לא רעה, אם כי נחותה מהסופרב בכמה מאפיינים חשובים ויקרה משמעותית אם משווים גרסה מול גרסה. יתרונה היחיד - הסמל (ותסלח לי, זה לא יתרון).

A4 - בגרסת ה-120 כ"ס היא אמנם מאובזרת למדי, אבל המנוע נחות משל הסופרב והמחיר - עדיין יקר ב-50 אלף שקלים ויותר. הבנאדם מוכן להוציא 220K, אני משוכנע שהוא מעדיף לא להוציא יותר, או להוציא פחות ולקבל יותר תמורה.

הפאסאט - אם תשיב לב ותבדוק צריכת דלק בין מכוניות כמו שאני עושה,

תבין שהאוטו הזה הוא בין הזוללים הכי גדולים בטווח של המשפחתיות/מנהליות של עד 220 אלף.

ולגבי הסקודה כנ"ל כמוך.

אני יוותר עליה.. ולא בגלל שאני "ערס" שרוצה שלאוטושלי יהיה שם,

אלא משום שזו הפעם הראשונה שסקודה בכלל מוציאה דגם ברמה כזאת, או לפחות מנסה להוציא..

למה לי לקחת סיכון בחשש שאני יתאכזב אחר כך?

וחוץ מזה לדעתי, לא סתם לאוטו יש שם משלו עם מוניטין משלו שהופך אותו למה שהוא,

לכן מה עדיף:

לקחת אוטו עם מוניטין לא בשמיים במחיר משתלם, או לשלם קצת יותר ולדעת שקיבלת 100% איכות?

תקנו אותי אם אני טועה! :wink:

פאסאט - בגרסת 1.8TSI (אותו מנוע כמו בסופרב) היא בזבזנית יותר עם תיבת טיפטרוניק, אבל אמורה להיות חסכונית לא פחות עם תיבת DSG. אגב, זה עוד יתרון של הסקודה מול אקורד, למשל.

בנוגע לסופרב - זה כבר הדור השני, כך שזו ממש לא הפעם הראשונה שסקודה מוציאה כזה דגם. ממה בדיוק אתה מפחד להתאכזב?

ובנוגע למוניטין - הבעיה במוניטין היא שהדברים משתנים יותר מהר ממנו. פעם סקודה הייתה מכונית צ'כית עלובה למדי, ולקח די הרבה זמן אחרי ש-VW לקחו אותה שהמוניטין שלה החל להשתנות. יש עוד המון דוגמאות אבל השורה התחתונה היא שהמוניטין לא צריך לקבוע לך את טיב הרכב - פשוט מכיוון שמוניטין לא נשען על עובדות מההווה (הוא בקושי נשען על עובדות מהעבר).

ב.מ.וו 320, למשל, היא דוגמה מצוינת למכונית שאתה משלם עליה יותר וממש לא מקבל יותר איכות, כך שלא הייתי ממהר לפסול את הסקודה לפני שתעשה עליה סיבוב ותקבל הצעת מחיר...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

למעשה, אני חושב שאת מה שתומכי הסופרב מכנים "מציאה", אני "מצאתי" בגולף שלי. אין עוד רכב קומקפטי שעולה פחות מ- 200, ונותן חמישה כוכבי בטיחות עם ציון 97%, 7 כ"א, פנסי ערפל תומכי פניה, 5 דלתות, 8 שניות למאה, ואבזור מקורי כזה (כולל צ'ינג'ר MP3, למשל, ומסך מגע). פשוט אין! איזו מציאה, אה?

אייל, זה בדיוק הקטע...

שיש רכבים אחרים (שאינם בהכרח קומפקטיים) ומעניקים תמורה טובה יותר מהגולף שלך (שלצערי הרב, יקרה ללא הצדקה - למרות שהיא מאוד מאוד נחמדה, בעיקר בבורדו).

ורוצה לשמוע קטע מצחיק?

הסופרב אומנם לא קומפקטית, אבל היא מעניקה תמורה טובה עוד יותר מהגולף המדוברת.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

RS - התמורה בסופרב אולי טובה יותר מבגולף של אייל, אבל הוא צודק בדבר אחד - אם אתה רוצה רכב קומפקטי במידותיו, אבל מאובזר, מהיר יחסית ואיכותי ועם גיר אוטומטי, הגולף היא אחת מהאופציות הטובות היחידות. אפשר למנות גם סיטרואן C4, פיג'ו 308, סיאט לאון (או אלתאה), ואודי A3, אם עולים מעט במחיר - כולן בגרסאות הטורבו, כמובן.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

קצת סטינו מהנושא, אבל בכ"ז:

לרוני - האוקטביה נראית טוב באפור של ה- LIMITED. גם בכחול RACING שלהם או איך שלא קורים לה. היא נראית נורא בכסף, לבן, ירקרק מטאלי וכו'. בעצם, כשאני חושב על זה, היא נראית טוב רק בצבעים שמסתירים את הקווים שלה :shock:

לאוראל - הסופרב נותנת ערך גבוה יותר לשקל מהגולף - OK. אבל לא תצליח לחנות איתה בצפון הישן של ת"א בשעות הערב - ולכן היא ממש לא רלבנטית עבורי. וגם לא עבור הזוג המבוגר שגר רחוב לידינו ורכש גולף, כי הוא לא צריך סופרב, וגם לא עבור הזוג הצעיר שגר שני רחובות מאיתנו, ורכש TSI 160 שחורה, כי גם לו אין מה לעשות עם הסופרב. בהתחשב בזה שיש בשכונה שלנו גם 160 אדומה נוספת, נראה לי שצריך לעשות דיפוזיה של גולף דור VI מהשכונה שלנו ליתר המדינה...

סופ"ש נעים לכולם.

פורסם

לאחר שנתקלנו בדילמה דומה באחד מהרכבים המשפחתיים - סקודה סופרב דור ראשון שעומדת במוסך עם תיקונים שרוצים עליהם מחיר של שליש מרבע הרכב, הוחלט להחליף את השקודה לרכב בסכום של 220K ~

בסוף החלטנו ללכת על ה159.

היא אמנם קטנה יותר אבל נראית (לפחות לפני נסיעת המבחן) מעניינת יותר מסקודה סופרב החדשה (שגם נראית כמו רכב מצויין).

יש באלפא משהו מיוחד שאין במכוניות כמו סקודה סופרב (במיוחד לאור העובדה שעברו במשפחה הרבה לנצ'יות - כראה זה עורר משהו).

פורסם

מכוערת? מיושנת? שעטנז? מונית?

אני מאוהב בעיצוב, באבזור הרב ובכח :twisted:.

האקורד לא מתקרבת אליה בכלל...

ei0jzg2zomjn.jpg

hdty4nmd1gmm.jpg

no433dctoqtc.jpg

פנים נהג.jpg

Honda-Accord_552.jpg

z4ndydmhmytz.jpg

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

רק מוכיח עד כמה ג'אנטים מעוצבים עם חתך צמיגים נמוך, מרכב מונמך ( ? ), ספוילר אחורי ועוד כמה שינויים פעוטים, יכולים להפוך ברווזון מכוער לברבור מקסים.

פורסם

"האקורד לא מתקרבת אליה בכלל..."

:-)

זה רק מוכיח, איזה הבדלים יש בטעמים.(במקרה שלך לרע)

ומה זה השטויות האלו לגבי חוסר אבזור באקורד?

מחיר של 220 יש אתה הדגם המאובזר עם כל השטויות שצריך. כולל עור וNAVI.

לפותח,לך על רכב שאתה תרגיש בו הכי נוח ושלם.

רק אחרי זה תשקול את התמורה.

Omnia mea mecum porto

פורסם
מכוערת? מיושנת? שעטנז? מונית?

אני מאוהב בעיצוב, באבזור הרב ובכח :twisted:.

האקורד לא מתקרבת אליה בכלל...

תהיה בעניינים, יש לך את האוקטביה היפה ביותר בארץ!!!:shock:

תמונות מדהימות... תהנה מהרכב בלי עין הרע כמובן=]

עוד הוכחה שיש סקודות יפייפיות פרט לסופרב החדשה בעלת העיצוב המדהים...

שבת שלום

שלומי.

• תוכן חדש...