Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב לכולם.

יש לי בעיה שמציקה לי ולא מצליחים לפתור אותה.

יש לי רכב סובארו בי 4 שנת 2005 אוטומטית 4 הילוכים.

אם אני מגיע לעצירה ומפמפם בברקס אז אחרי העצירה כשאני עוזב את הברקס עוד לפני

שאני נוגע בגז יש רעידה כאילו של החלקת הילוך, כאילו הרכב היה עדיין בשני וקפץ לראשון.

אם אני מאט ומחזיק את הרגל על דוושת הברקס בלי לפמפם אלה לחיצה אחידה עד העצירה אז

הרכב לא עושה את התופעה של הרעידה אחרי שאני עוזב את הברקס בתום העצירה, ואני מרגיש את הורדת ההילוך לפני שהרכב עוצר.

הגיר נבדק בסורק יעודי ונמצא תקין.

גם מוח הגיר נבדק ונמצא תקין.

הוחלף שמן ופילטר גיר.

דרך אגב התופעה לא קוראת כשהגיר נמצא במצב ספורט או במצב טיפטרוניק ידני

התופעה מאוד מעצבנת כשאתה נמצא בפקק עם הרבה עצירות.

אני מאוד אודה עם מישהו יוכל לעזור לי עם הבעיה.

תודה לכולם!

פורסם

כשאתה מאט למהירות כמעט אפס המחשב מורה לתיבה להכניס להילוך ראשון.

מכיוון שיחסי העברה של הילוך ראשון הם מאוד קצרים, הגלגלים מאיצים את המנוע בקצב מאוד מהיר וזה הרעידה שתה מרגיש.

תבדוק תושבות מנוע במידה ומצבם רעוע, הדבר יכול להסביר את התעצמות התופעה.

במצב טיפטרוניק ,ההילוכים יורדים אוט' עד להילוך שני בלבד למרות העצירה מוחלטת. במידה ואתה רוצה להכניס לראשון עליך לתת פקודה לבורר של מינוס. על כן אתה לא מרגיש את התופעה בטיפטרוניק.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

התיבה בטיפטרוניק יורדת עד ראשון לדעתי כי אני רואה לפי מספר הילוך על הצג.

זאת לא בעיה בתושבות, זה נבדק.

למה התופעה לא קוראת כשאני מגיע לעצירה עם בלימה ארוכה ולא פמפום?

דרך אגב שמתי לב שאם כשאני בעמידה מחזיק את הברקס ובאותו זמן נוגע קלות בגז ואז משחרר את הברקס התופעה גם לא קוראת והרכב נוסע חלק בלי רעידה!

תודה

פורסם

ניסיתי לעזור, אבל לא הבנתי למה אתה צריך "לפמפם" בברקס?

ובאותו זמן נוגע קלות בגז ואז משחרר את הברקס

תפסיק לעשות את זה, אתה תהרוס את הגיר.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

תודה על התשובה.

ממתי פמפום בברקס הורס את הגיר? זה לא הרכב הראשון

שלי ובאף רכב קודם לא היו תופעות מהסוג הזה.

אבל תודה בכל מקרה

פורסם

גם אני לא מבין למה אתה מפמפם את דוושת הבלם כדי ךבלום את הרכב, זו לא התנהגות נהיגה נורמלית.

פומפום דוושת בלם גורם למשיכות אויר חזקות בסעפת היניקה דרך מגבר הבלם וגורם למנוע לזייף מעט ולסל"ד ליפול. בכל רכב בעל מגבר בלם זה יקרה.

פורסם

חוץ ממה שנאמר ע''י danniel אוסיף כי פמפום גם מבלבל את הפיקוד של הגיר, ויש סיכוי כי בגלל זה ישנם העברות מוזרות ולא חלקות של ההילוכים.

ממתי פמפום בברקס הורס את הגיר? זה לא הרכב הראשון

שלי ובאף רכב קודם לא היו תופעות מהסוג הזה.

ה

אני התכוונתי לבלימה ונגיעה בגז בו זמנית. אסור לעשות את זה אף פעם, זה הורס את ממיר המומנט.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

למישהו עוד יש מושג?

היום זה קרה לי כל פעם אחרי שעצרתי והתילתי לנסוע, ההרגשה היא כאילו כשהרכב מאט וכמעט מגיע לעצירה הוא כאילו נכנס לבור או כאילו משהוא עוצר אותו וכשעוזבים ברקס אחרי העצירה יש הרגשה שהרכב יוצא מהבור או כאילו מישהו מחזיק ברקס ואז הוא ממשתחרר ונוסע...

בבקשה אם מישהו יכול לעזור אני מאוד אשמח.

תופעה מאוד מאוד מאוד מעצבנת!

פורסם

תודה על התשובה דניאל, אני פשוט כבר די מתוסכל מכל זה, כבר הרבה אנשים הסתכלו על הבעיה ולאף אחד אין פתרון.

דרך אגב אם זה עוזר, אם אני שם את הגיר אפילו לשניה אחת במצב ידני או ספורט ומחזיר בחזרה ל דרייב אז התופעה לא תקרה אחרי העצירה.

יכול להיות שזה קשור לממיר מומנט או חיישן מהירות?

תודה

פורסם

לא הם לא החליפו, דרך אגב מה שונה מצב נהיגה רגיל לספורט או ידני? למה אחרי הפעלת מצבים אלה וחזרה לרגיל התופעה לא מופיעה?

תודה

• תוכן חדש...