Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שעון עצר לרמזור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני נמצא בבולגריה ומהשהות שלי כאן אהבתי דבר אחד במיוחד בתחום הרכב:

בעיר ורנה למשל, על כל רמזוז מותקן שעון גדול וניראה לרוחק, שמראה את הזמן הנותר עד לחילוף האור ברמזור.

כלומר כאשר האור ירוק הוא מראה בצבע ירוק את מספר השניות שנותר לחילוף האור, וכך גם עם האדום.

הדבר הזה מאוד נוח ולדעתי גם חוסך כל מיני עצירות פתע ותאונות.

יהיה נהדר להתקין מכשירים כאלו גם בישראל.. דיברו על זה פעם?

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם

גם בתאילנד הרמזורים מצויידים בשעון עצר.

אין ספק שזה אחד הדברים היותר נחמדים שיצא לי לראות בכבישים בחו"ל לאחרונה.

לדעתי זה מרגיע ותורם לנהיגה חלקה יותר.

פורסם

וואלה, פעם ראשונה שאני שומע שיש כזה דבר, נשמע מצויין, באמת חבל שלא קיים בארץ.

גם לפעמים יש רמזורים בארץ שלא מהבהבים בכלל כאשר הירוק עומד להתחלץ ואז בכלל צריך לעשות עצירת חירום או קיק דאון רציני תלוי במרחק שלך מהרמזור, פשוט מתכון טוב לתאונות ..

פורסם

כן זה פשוט מאוד עוזר לנהיגה ומונע מצבים כמו:

נהגים שרואים אור ירוק מרחוק ונותנים פול גז כדי להספיק לעבור אותו - ובכך מסכנים עצם ואחרים בנסיעה מהירה בתוך צומת.

גם מונע עצירות פתאומיות כשהאור האדום מפתיע, והנה מחשבה נוספת - חוסך לנהגים דלק יקר ותורם לאיכות הסביבה.

טוב, ישראל זו ישראל, ואירופה זו אירופה, וחבל...

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם

היה ניסוי לפני כמה שנים והשעון עצר המדובר הותקן במספר צמתים נבחרים ברחבי הארץ.

בפועל השעון עצר הפך להיות שעון-זינוק למירוץ בין ה2-3 מכוניות הראשונות ברמזור.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

בדיוק מה שאני חושב. אם עכשיו אנשים מתחילים לנסוע שהרמזור עוד צהוב,אז אחרי התקנת השעונים האלה יתחילו לנסוע שהשעון יראה שניה אחת\שתי שניות. אחרי הכל,ישראלים.

פורסם

תרבות הנהיגה לא תשתנה עם השעון עצר הזה,

כי רק בישראל מהירות הקול יותר מהירה ממהירות האור, תמיד תשמע הצפירה מאחור לפני שהאור ברמזור יתחלף לירוק.

"הפחד הוא רק תחושה , האומץ לנסות זו המעלה."

פורסם
הציעו את זה בכנסת לא מזמן וזה לא עבר בטענה שזה יעלה הרבה כסף.

ולהחזיק מליונתאלפים שרים בלי תיק זה בחינם. אבל לא מדברים על פוליטיקה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אכן גם בתאילנד נמצא הדבר.

פשוט עובד כמו שעון ובצורה פנטסטית!

אנשים לא גונבים רמזורים, אם יש כמה שניות בודדות ( 2-3 ) אז כבר עוצרים בצומת ולא מנסים לגנוב את הרמזור, והכל מתבצע בצורה מסודרת.

אכן אחד הרעיונות הטובים , אבל כמובן שמדובר על כסף, וכשמדובר על כסף וביוקרטיה במדינה הזאת , כל העסק יילך פייפן.

לא נראה לי שיש סיכוי שיעשו את זה בארץ.

אבל מה שכן מאוד יעזור אם יעשו את זה פה. לא אחת קורה לי שאני לפחות 100 מטרים מרמזור ירוק ש"מפתה" אותך לעבור אבל יכול לבגוד בך בכל שנייה בלי אפשרות לדעת, ואני צריך לדפוק וואחד ברקס ולהפעיל שיקול דעת בשניות לפניי הרמזור. מה שגם עוד מסוכן הוא שיש רמזורים מחורבנים ( לא הרבה אבל יש ) שפשוט מתחלפים ישר מירוק לצהוב , בלי שלושה הבהובים ירוקים כהתראה לנהג, וזה מצב מסוכן מאוד, שיכול לגרום לך לעבור באדום בדיוק כשהוא התחלף.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם

רמזורים ש"ישר" מתחלפים לצהוב בלי הבהובים, הם רמזורים שממוקמים בכבישים של 50 קמ"ש.

מעל לזה יש בין 3 ל-5 הבהובים לפי המהירות המותרת באותו קטע דרך.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

זה לא ממש משנה איפה הם ממוקמים,הרי גם את תסע על 20 קמ"ש מספיק שתגיע ל"נקודת האל חזור" והרמזור בדיוק מתחלף בשביל לעבור בצהוב.

פורסם

אין בעיה להשלים חציה בצהוב. אסור להיכנס לצומת בצהוב - להיכנס לצומת פירושו לעבור את קו העצירה או הקו הדמיוני.

אם נהג נוסע במהירות 20 קמ"ש, הוא צריך כ-7.5 מטר בכדי לעצור. החוק קובע שאם אינו יכול לעצור לפני הצומת בביטחה (נקודת האל חזור) אזי מי שנכנס לצומת יפנהו מיד = ישלים החציה.

כשהרמזור שלך מתחלף לאדום, רק אז מקבלת התנועה החוצה אדום-צהוב ברמזור שלהם - במצב זה עדיין אסור להם להתחיל לנסוע ועלייהם להמתין לירוק, דבר שלוקח עוד כשניה, דבר זה מותיר שהות לפנות הצומת בביטחה למי שהצהוב תפס אותו באמצע.

נסיעה באדום-צהוב אינה שונה במהותה מנסיעה באדום - אסור לנסוע.

לא רק שנהגים מתחילים לנסוע באדום-צהוב, הם מוסיפים עבירה נסופת כשהם מצפצפים לנהג שלפניהם שכן ממתין לירוק. מה יקרה לנהג המצפצפף כשהוא יראה שעוד שניה יהיה אדום-צהוב, האם הוא כבר יתחיל לצפצף ?

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...