Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום נושא הקליאו דיזל!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!!

דבר ראשון אני רוצה להודות לכולם על כל התגובות ועל כל ההערות :mm_yeah: אבל בכל זאת יש לי כמה שאלות והבהרות:

לכל המעונינים שרוצים לדעת אני בחור בן 26 לאחר שירות קרבי מסעיר ביותר באחת ביחידות צה"ל המובחרות :snipersm: שבה גם הייתי במשך שנה בקבע וגם עברנו בה קורסי נהיגה לסוגיהם. אי לכך ובהתאם לזאת אני לא מקבל את העובדה שמי שהוא קטן בגיל ועוד לא עשה צבא הוא לא בר סמכא בענין מכוניות. יש לי בן דוד בגרמניה בן 16 וחצי שיודע יותר ממני ויותר מהרבה אנשים פה בארץ על מכוניות ועל שיפורים. דבר שני גם לי היו בעברי מכוניות ספורטיביות כגון פונטו gt וכגון איביזה טורבו כאשר שתיהם היו משופרות גם במנוע אבל יותר בהתנהגות, אבל, ופה יש אבל גדול, בשנה האחרונה (עד שקניתי את הקליאו) נהגתי על סיאט טולדו TDI כאשר הנ"ל פונקה גם בצ'יפ וגם בסט של בולמי קוני צהובים וצמיגים מתאימים, ותרשו לי לומר לכם שבטולדו נהנתי הכי הרבה. אז אומנם יש לה פי 2 כוח מהקליאו אבל היא גם כבדה בכמה מאות קילוגרמים מהקליאו והשלדה שלה היא לא ברמה של הקליאו מבחינת תגובה ונכונות לשעשועים. עם הרכבים הנ"ל יצא לי לנסוע הרבה בכביש סדום,בירידות לים המלח ובכבישים נוספים פה באזור (אני מבאר שבע) שהם כבישים מפותלים ומהנים עד מאוד :D:D:D . הרשו לי לומר לכם שבכול הכבישים הנ"ל הטולדו היתה המהירה ביותר :twisted: !!!! בכביש סדום אף יצא לי לנסוע בחברותא עם בעלים של 106 ראלי והטולדו פשוט נעלמה לו!!! ולהזכירכם הטולדו היא משפחתית גדולה ולא הוט האצ' חמה!!! בגלל הטולדו שהיתה לי אני לא מקבל את העובדה שרכב דיזל לא כדי לשפר (אני רוצה לראות מישהו שיעיז לעלות למסלול מפותל מול האודי של צחי מערכות אם היו לו בולמים כמו שצריך).

לסיכום: נוצרת פה בפורום תחושה שמי שאין לא איזה הוט האצ' אין לו זכות קיום וכול מי שעוד לא סיים צבא לא מבין במכוניות. זה לא נכון :evil::evil::evil: !!!!!!!!!!!! אני לא מדבר על כל חברי הפורום אלא על חלק קטן שלהם כאשר אני באופן כללי מאוד נהנה פה בפורום ולומד המון

תודה רבה לכולם ומצטער על דברי התוכחה ועל אורך התגובה.

לילה טוב ושקט לכולם. :wave:

לא משנה איזה סוג של נהיגה תנסה, תגיע למסקנה ש -

:nono:you cant have fun in a straight line :nono:

ולכן יש רק אפשרות אחת ויחידה:

:twisted:DRIFT IS A WAY OF LIFE :twisted:

פורסם

צודק וצודק בהחלט :!:

אז מה אם לא לכל אחד פה יש מכונית ספורטיבית, או מכונית אם יומרות ספורטיביות !

יש כאלה שזוהי זכותם לשפר את מכוניתם, כרצונם!!! בין אם זה שיפור מנוע, מתלים או אפילו שיפורים קוסמטיים...

זכותם לשאול שאלות רלוונטיות, ולהתייעץ פה, בפורום של כולנו!

לא נראה לכם, תעברו שרשור...

די לקטילות ולהעלבות :!::x

חבל שהפורום ייתדרדר ברמתו ויהיה מיוחס רק לאנשים מסויימים

הפורום נוגע לכל אוהבי המוטוריקה באשר הם!

"מכוניות ואופנועים \ רכב ומוטוריקה"

"פורומים לחובבי מכוניות ומוטוריקה"

זוהי מהות הפורום, ולכולנו מטרה אחת ואהבה אחת...

חבל להרוס...

פורסם

כבר 1000 פעם הבהירו פה בפורום שלא האוטו הוא הקובע אלא הנהג.

זה שנעלמת ל-106 ראלי לאו דווקא אומר שהטולדו טובה יותר.

אם ניקח 2 נהגים שקולים ברמתם, רוב הסיכויים שהטולדו הייתה מקבלת באבי אביה.

יש מבין? :lol:

החיים הם סחיטה של המצערת.

פורסם
צודק וצודק בהחלט :!:

אז מה אם לא לכל אחד פה יש מכונית ספורטיבית, או מכונית אם יומרות ספורטיביות !

יש כאלה שזוהי זכותם לשפר את מכוניתם, כרצונם!!! בין אם זה שיפור מנוע, מתלים או אפילו שיפורים קוסמטיים...

זכותם לשאול שאלות רלוונטיות, ולהתייעץ פה, בפורום של כולנו!

לא נראה לכם, תעברו שרשור...

די לקטילות ולהעלבות :!::x

חבל שהפורום ייתדרדר ברמתו ויהיה מיוחס רק לאנשים מסויימים

הפורום נוגע לכל אוהבי המוטוריקה באשר הם!

"מכוניות ואופנועים \ רכב ומוטוריקה"

"פורומים לחובבי מכוניות ומוטוריקה"

זוהי מהות הפורום, ולכולנו מטרה אחת ואהבה אחת...

חבל להרוס...

מה נדלקתה?

אף אחד לא מתח ביקורת על השאלה.

הביקורת הופנתה כלפי התשובה שניתנה ובכלל כלפי אנשים שעונים בבטחון מלא שמי שלא מכיר אותם בטוח שיש לו עסק עם בר-סמכא ובעצם מדובר ב"ילד" שלא התנסה בעצמו וחווה דעתו ע"ס הודעות שהוא קרא בפורום וייתכן מאד שנכתבו ע"י ילד אחר....

זכותו של כל אדם להביע דעתו בפורום אבל יש עניין של גילוי נאות.

אם ישאלו אותי שאלה בנושא משפטי או רפואי גם אם תהיה לי דעה אתחיל בהסתיגות שמבהירה כי איני בר-סמכא.

פורסם

לא זכור לי שמישהו אמר שאין זכות קיום למי שאין לו הוט האץ' , ובטח אם אתה רק בן 20.

מה שכן זכור לי , הוא שיעצנו לך לא להשקיע את הכסף על הרכב הספציפי לגביו שאלת , אלא לשמור אותו לרכב אחר - מתאים יותר.

נתוניה של הקליאו ואופן הכיול שלה במפעל - הם נתוני הפתיחה הגרועים לדעתי (מסתבר שעוד כמה חושבים כך , אבל לא משנה) , שבגינם אין טעם שתשים עוד כסף על משהו שלא תפיק ממנו הנאה המצדיקה השקעה כזו.

אתה בכל זאת מחליט להשקיע ? לבריאות , אף אחד לא נכנס לך לכיס.

אפשר לשפר כל דבר , אפילו משאית , אם יצא לך לראות TRUCK GP...

השאלה שלי היא למה ? אם לך יש תשובה כלשהי (אפילו - ככה) , אשריך. לך על זה. זו דעתי , ואני עדיין עומד מאחוריה.

פורסם

רק לצורך הדיוק, ובלי קשר למה כדאי או לא כדאי לשפר - בהחלט יכול להיות שטולדו TDI משופרת קמעה תהיה מהירה יותר מ-106 ראלי, גם עם נהגים ברמה זהה, ובמיוחד בכבישים כמו בארץ, שבהם ממש לא ניתן לצבור פערים גדולים במיוחד לאורך מקטעי נהיגה (פשוט כי הם נורא קצרים).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שלום וערב טוב.

לבעל הקליאו-פיספסת את כל נושא הויכוח.

אין כל פסול בשיפור של מכונית דיזל.כמה מחברי הטובים (אני יודע שזה קלישאה) נוסעים על TDI למיניהם וכולם ללא יוצא מן הכלל השתילו צי'פים-מכיוון שלהוסיף 30% להספק ללא נזק נראה לעין לכיס ולרכב נשמע תמיד לא רע (וגם נוסע ככה).

לי,אישית,היה העונג להמליץ למישהו לשפר דובלו (כן!!) JTD (אני עובד בפיאט-למרות שאני לא מבין הרבה) והתוצאה היתה 140 כ"ס ורכב שמאיץ הרבה יותר טוב מכל ספורטיבית תת 1600 אטמוספרית.

זו לא הפואנטה.אם נגזר עליך ליסוע על קליאו דיזל (או כל רכב אחר לצורך העיניין) אין כל מניעה להביא אותו לאיזשהוא אופטימום של ביצועים שיתאים לצרכיך.

הבעיה היא כשמגיעים כל מיני זאטוטים זבי חותם וממליצים המלצות שלא היתי מעיז לכתוב בפומבי רק מהבושה (ר' טורבו אלקטורני.המצאה שנכשלה לפני כחמש שנים.קראו לזה TURBO ZET והפטנט הפך לבדיחה הכי מצחיקה של עולם הטיונינג).אותם ילדים טוענים לידע רב שמסתמך בעיקר על סיבובים שעשו על מכוניות של אחרים.

אז נכון-אולי הם יודעים יותר ממני-אבל אולי היה לי רכב שעבר כל שיפור אפשרי כולל השתלת מנוע,חיזוקים,הנמכות ומה לא- והחזקתי במשך שמונה שנים?

אולי אני עובד אצל אחד מיבואני הרכב?

אולי אני כותב כל חודש את מדור "שיפורים" עבור עיתון "רכב"?

אני חושב שאומנם בהשוואה לFBI אני לא מבין הרבה- אבל אני מבין מספיק.

אז גיב מי א ברייק.אני חושב שאני קצת מבין.אולי אפילו קצת יותר מילד בן 21 שמקדיש זמן ומאמץ כדי להתווכח איתי על זוטות מטופשות כשכל המטרה היא לעזור לך.

בוא נגיד לצורך העיניין שאני לא מכיר אותך וכמובן שאותו דבר תופס לכיוון השני.

אתה שואל על קפיצי הנמכה.

אני מרים צילצול אל מי שמתעסק בתחום (OMP) כי תפקידי הוא דבר ראשון לעזור לך להגיע להחלטה נכונה ולהוציא את כספך בחוכמה- והוא אומר לי בדיוק את מה שחשבתי-

אל תשפר את האוטו.

יש לזה מגוון סיבות- לווא דווקא כי זו דיזל.משיקולים של התנהגות,מרכז כובד שונה,הורדה שונה של כוח לכביש וכו וכו (ד"א- יש קפיצים לאוטו .ביררתי במיוחד.צור קשר בה"פ).

אז 6אני נותן את העצה הי אמיתית שתחסוך לך כסף ותמנע ממך לאכול קקה עם מכוניתך.

ואז....

בוא נגיד שהיתי כותב תחת שם אחר. CIA לדוגמא....

לא היתי חלילה טורח לבדוק.הרי גם ככה יש לי ניסיון.

והרי אתה לא מכיר אותי.ואני כותב בצורה שבהחלט נותנת רושם שאני יודע על מה אני מדבר.

אז אתה הולך וקונה קפיצים ע"ס עצתי הטובה.

ומתקין.ומשלם.ומכוון פרונט.

והאוטו נכנס לתת היגוי היסטרי.

אז מה אתה עושה? שולח אלי הודעה ומבקש בחזרה את הכסף?

בפורום הזה אין אוירה נגד אנשים ללא מכונית ספורט.הרי כולנו,פרט לבעלי המזל והממון התחלנו בלי מכונית ספורט.

והתקווה היא שעקב מה שנכתב כאן כל אחד ישאף להיות בעל רכב כזה או אחר ויהיה גם בעל חוש טכני ויהיה נהג אדיב.

אבל לפעמים חובה להעמיד את אלה שטועים במקומם.לפעמים עדיף לתת סטירה קטנה על היד בשביל לאפס את הכותב.

אני לא היתי רוצה לקבל עצות לבניית הרכב שלי ממישהו שעדיין נוסע על האוטו של ההורים ושואב את הידע ממגאזינים ותו לא.

ואני משוכנע שגם FBI ורכוש בשלב כלשהוא רכב רציני יותר וילמד הרבה וישתף אחרים בידע.

אבל עד אז זה לא לעיניין.

יש כאן אנשים כמו איציק,דויד,עמית ועוד רבים וטובים שלא יעיזו לתת עצה לפני שפירקו את החלק,בדקו,הרכיבו ובדקו שוב.

ככה צריך!!!

לכן כששאלת נתתי תשובה,התקשרתי לחנות,קיבלתי עצה שאימתה את דברי.

ואז...

אז הגיע מישהו שמבין יותר ממני.

מה לעשות....

בכל מקרה- שלא תחשבו לרגע שיש עליהום או כל דבר אחר.להיפך.כולם ברוכים הבאים.

אבל!!!!! מי שלא יודע-שלא יענה.אם המטרה היא ויכוח ולהראות שאתה יודע יותר- אז תחסוך לשנינו את הזמן.

אני מודה שהובסתי מראש. YOU WIN.

עד אז-המשך גלישה נעימה והרבה הנאה מהאוטו.

אני חוזר- אם הקפיצים מעניינים אותך- צור קשר בה"פ ואשמח לתת יותר פרטים.

שלך-

תומר.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם
בוא נסגור על זה שמשרתי קבע נחשבים אחרי צבא :twisted:

גלעד, ראית יותר מדי סרטים.

אני לא חושב שבדיקה כזאת תתן משהו בכל מקרה, ולא תוכיח כלום.

מאיפה אתה שואב את היציאות האלה?

אני רוצה לראות במו עיני שטולדו תעמוד ראש בראש עם ראלי בסיבובים קשים.

היא קודם תעמוד על עמוד לפני שהיא תעמוד עם הראלי.

גם לי יצא לפתוח איזו רובר בעליות של הכרמל, כמובן שבקו ישר הייתי מאחור, אבל ברגע שהגיעו הסיבובים הרובר קיבלה אגזוז.

פורסם

גלעד 106 ראלי

צא מהסרט שלך... דיי כבר, לא מעניין. ועם כל הכבוד שיש לי לצרפתיות ויש לי אחת כזו גם כן ...

עושים מ ה 106 עניין שזה רכב עולמי , שאין כמותו בעולם... דיי כבר, כמה אפשר לטחון בעניין הזה שזה הרכב מספר 1 וכו'... יש, מה לעשות רכבים יותר טובים. וכן גם בסיבובים.

אני לא יודע לגבי ה טולדו וכו', אבל גם זה אפשרי. אל תשלול דבר לפני שאתה בודק אותו ועל סמך בדיקה עם רכב שונה לחלוטין.

נ.ב

אתה מדבר כמו ילד בן 16 שרק קיבל רישיון, תסלח לי , אבל ככה אתה נשמע. (תקרא את ההודעה האחרונה שלך ותבין).

פורסם
בוא נסגור על זה שמשרתי קבע נחשבים אחרי צבא :twisted:

גלעד, ראית יותר מדי סרטים.

אני לא חושב שבדיקה כזאת תתן משהו בכל מקרה, ולא תוכיח כלום.

מאיפה אתה שואב את היציאות האלה?

אני רוצה לראות במו עיני שטולדו תעמוד ראש בראש עם ראלי בסיבובים קשים.

היא קודם תעמוד על עמוד לפני שהיא תעמוד עם הראלי.

גם לי יצא לפתוח איזו רובר בעליות של הכרמל, כמובן שבקו ישר הייתי מאחור, אבל ברגע שהגיעו הסיבובים הרובר קיבלה אגזוז.

כנראה בגלל הסטראט המרותך בקומבינה :twisted: .

הבדיקות האלה לא מעניינות אף אחד...

אני ניצחתי אוטו גלידה אתמול בסיבוב ליד המכולת.... SO WHAT

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

נכון, אני ילד בן 16, את האמת אין לי ראלי, ובכלל אין לי רשיון.

אייל, המוט כבר לא מרותך, כי הוא פשוט לא קיים, הוא ספג יפה מאוד מדרכה ואם הוא לא היה סופג אותה אז כנראה המנוע היה סופג, אז רד כבר מעניין המוט, הוא הוכיח את עצמו.

רגע, אין לי בכלל רשיון, אויש, חלמתי שיש לי ראלי עם מוט מרותך בקומבינה, נו אולי יום אחד יהיה לי.

עקפת אוטו גלידה?

מי ישמע, ואני בחלומות שלי עוקף תלת אופן, נראה אותך מתחרה בזה.

את האמת אני לא מבין למה אני עונה לך. :shock:

נ.ב.

היציאה שלי לגבי הרובר באה לתת קונטרה לגבי היציאה של הראלי VS הטולדו.

כמו שנאמר, זה לא מעיד על כלום.

פורסם

קודם כל תודה רבה לכולם על התגובות החכמתי והשכלתי מכולם (בייחוד מתומר הדר- קצת ארוך אבל מאלף :mm_yeah: ). אני רציתי לדעת יותר על שיפור התנהגות ובסוף יצא ויכוח על דיזל מול בנזין וצעירים מול מבוגרים, אבל לא לכך התכונתי!! לי היה נראה שהקליאו דיזל היא באופן עקרוני אותו דבר כמו הקליאו ספורט (למעט מנוע מיתלים גיר וכו' :wink: ) לכן היה נראה לי הגיוני לקחת בולמים וקפיצים מקליאו ספורט ולהשתילם אצלי ולקבל התנהגות כביש יותר טובה (השלדה היא אותה שלדה הרי וזה מה שקובע (בגדול) את אופי הרכב, לא? אני מודע לחלוטין שעם האוטו הנ"ל לא ישברו שיאי מסלול והכוונה הייתה רק להשיג אחיזה והתנהגות יותר טובה.

ועוד שאלה קטנה- במסלול הרי (לפי דעתי) יש עדיפות למומנט (הכוונה למסלול מפותל כהלכה) מאחר והוא נותן יותר כוח ביציאה מהסיבוב ואם לקליאו יש כמה וכמה יותר קג"מים מאשר לדוגמה לראלי, האם לא תהיה לה עדיפות מסוימת? (נניח שהקליאו שופרה ומתליה שודרגו) לפי דעתי לקליאו יש באזור ה-16 קג"מ ולראלי (1.3) באזור ה-13 קג"מ?

תודה רבה ומצטער על הקושיות הרבות

לילה טוב ושקט לכולם.

לא משנה איזה סוג של נהיגה תנסה, תגיע למסקנה ש -

:nono:you cant have fun in a straight line :nono:

ולכן יש רק אפשרות אחת ויחידה:

:twisted:DRIFT IS A WAY OF LIFE :twisted:

פורסם

לראלי יש טיפה יותר מ-11 קג"מ.

אל תשכח שלראלי 1.3 יש יחסי העברה ממש ממש קצרים מה שמאפשר לה לנצל טוב את הכח+המומנט.

אני לא יודע איך זה ברנו, אבל אני יודע מה-C3 (טורבו דיזל) אצלנו בעבודה , לה יש השתהות מאוד ארוכה במצערת מה שמגדיל את זמן תגובת הדוושה ובהתאם לכך את זמן היציאה מהמקום או בגלגול, אם אינני טועה ברוב הדיזלים יש השתהות כזו, אם אני טועה, נא לתקן אותי, כי יכול להיות שההשתהות נובעת מהטורבו.

אני מעריך שגם אם תשפר את היציבות של הקליאו, היא עדיין תהיה נחותה משמעותית מרכב ספורטיבי שמכויל מלכתחילה לסיבובים.

• תוכן חדש...