Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רכשתי לפני זמן קצר יונדאי גטס 2007 מחברת אלדן עם 40K ק"מ שהייתה שמורה מאוד והבדיקה העצמאית שערכתי לה יצאה נקייה. למרות שחברת הליסינג אמרו לי שדואגים לי כבר לטיפול 45K לפני המסירה, החלטתי למרות הכל לקחת אותה לטיפול באופן עצמאי במוסך יבואן כדי ליישר קו. גם כך לא התלהבתי מזה שכל הטיפולים בוצעו במוסך המרכזי של אלדן ולא במוסך מורשה.

לא היה לי זמן כרגע לבדוק מחירים ביותר מדי מקומות וגם לא היו לי דרישות מיוחדות לכן פשוט ניגשתי למוסך מורשה יונאי הקרוב ביותר לביתי ברחובות, שנאמר לי עליו שיש בו שירות טוב מאוד ומסרתי שם את הרכב לטיפול, בידיעה שאולי בסופו של דבר אני עשוי לגלות בדיעבד ששילמתי מחיר יקר יחסית.

זמן מה לפני הטיפול עשיתי שימוש ב-44K במיכל הדלק ואחרי שגמרתי שני מיכלי דלק לקחתי את הרכב לטיפול (אמרו לי שמומלץ לפני הטיפול כדי שמשקעים שהוסרו לא יישארו בשמן). ביקשתי גם בצורה יזומה שיחליפו לי את נוזל הקירור כי אני לא יודע אם חברת הליסינג עשתה שימוש בנוזלים מקוריים, וכן ביקשתי שיחליפו מסנן אויר כי אני לא יודע אם הוחלף במקורי ויותר מזה אם הוחלף בזמן. כמו כן ביקשתי גם בדיקה בתשומת לב של הגיר. על הדרך טיפלו לי גם במערכת המתזים שלא תפקדה טוב. במהלך הטיפול נאמר לי שעלי להחליף רפידות בלמים קדמיות. התפלאתי קצת מכיון שבבדיקת הרכב לפני הקנייה נמדד כושר בלימה מלא, אבל במוסך התעקשו והראו לי את הרפידות הקיימות לעומת חדשות וראיתי שהם באמת דקות משמעותית לכן אישרתי להם להחליף כי לא רציתי לחסוך על עניין בטיחותי. השמן שנעשה בו שימוש הוא שמן סינתטי מלא 10W40 של חברת Rheinol. לא נתקלתי בכזה בחנויות, אבל חיפוש קצר באינטרנט העלה שמדובר בשמן טוב. האם כך הדבר ?

פירוט עבודות

טיפול 45,000, הח' שמן מנוע ומסנן, החלפת מצתים, בדיקה וניקוי מסנן אויר, בדיקת רפידות בלם קדמיות, בדיקת הצמיגים ולחץ האוויר, בדיקת מזגן ופעילות מאוררים 275.80

החלפת רפידות דיסק בלם קדמי 2 צדדים 118.20

פירוט חלפים

נוזל קירור 57.40

מצתי מנוע 138.60

פקק לאגן שמן 21.69

אטם בורג ריקון אגן שמן מנוע 5.67

מסנן שמן מנוע 68

מסנן אויר 71.96

ערכת רפידות בלם קדמיות 210.56

שמן מנוע 112.20

סה"כ עבודות 394

סה"כ חלפים 686.08

מחיר כולל עם מע"מ ~1258

מחיר אחרי 10% הנחה ~1132

אבקש את חוות דעתכם על המחירים שקיבלתי שם, בהתחשב בכל מה שציינתי בכדי שאוכל להחליט בפעמים הבאות אם לחזור או לא. באופן עקרוני השירות היה בסדר גמור, הטיפול היה זריז ותוך שעה וחצי מהרגע שהגעתי (תיאמתי מראש) כבר הייתי בחוץ. גם נתנו לי הנחה 10% בלי שהייתי צריך לבקש יותר מפעם אחת. בעיקרון ברור לי שמוסך מורשה הוא יקר ושאני משלם פרמייה מסויימת על כניסה למוסך של היבואן והחלקים המקוריים וכל מה שמסביב, אבל למרות כל זה שמעתי דברים אחרים על מחירי הטיפולים של רכבי יונדאי ולכן קצת התפלאתי מהמחיר הגבוה באופן יחסי והרגשתי שאולי קצת עשו עלי קופה או שאולי פשוט מדובר במוסך יקר, למרות שהם התעקשו שזה מחירי יבואן ומרווח התמרון שלהם מצומצם מאוד. במידה ואתם ממליצים שלא אחזור לשם כי אכן יקר אודה להמלצות על מוסכי יבואן אחרים. אגב, הרכב עדיין באחריות.

תודה מראש !

פורסם

נראה כמו מחיר סטנדרטי למוסך יבואן. חלפים אין להם תמרון זה המחיר שתקבל בכל מוסך. החלטה שלך אם לטפל ביבואן או לא. לדעתי יש טיפולים שאתה יכול לטפל במוסך מורשה רגיל עם חלפים שאתה דורש ואתה יכול לחסוך .יש טיפולים קצת יותר מסובכים שאם אתה לא מכיר מוסך מקצועי ברכב שלך עדיף יבואן . חוץ מזה יש לך עדיין אחריות? אם כן אז באמת עדיף יבואן עד גמר האחריות

פורסם

טוב שבצעתה ישור קו - כעת אתה יודע את מצב הרכב , והמחיר סביר למוסך מורשה יבואן .

כל עוד אתה במסגרת אחריות המשך שם - אחר גמר אחריות מצא מוסך טוב , המשתמש בחלפים איכותיים - והשווה מחיר

בדוק שהטיפולים יהיו בזמן ולפי ההוראות בספר הרכב :idea: לא כל המוסכים הרגילים מעודכנים .

אם הרכב אוטומטי - בממסרה הנ"ל צריך להחליף נוזל סינטטי בלבד כל כ 3 שנים או 45,000 ק"מ .( החלפה חלקית )

ראה דיונים קודמים

1. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=259288&highlight=%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99

2. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=265895&highlight=%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

עלות העבודה סבירה, מחירי החלפים קצת שחיטה אבל ככה זה במוסכים מורשים (זאת הפרמיה שאתה צריך לשלם).

ליין מן, נתן לך קישור להודעה שלי, אני סגרתי טיפול זהה בחצי מחיר (אתה החלפת רפידות שאני לא החלפתי ואני החלפתי נוזל ברקס שאתה לא החלפת).

לפי דעתי אפילו יצאת בזול, כשאני בררתי בטלפון כמה הטיפול שעשיתי יעלה במורשה הגענו כמעט ל-1500 ש"ח אחרי מע"מ.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מחיר נורמלי לחלוטין אני גם קיבלתי חשבון כזה במורשה יונדאי

- alloy block,Vtec, Bosch Motronic ME7 fuel-injected

producing200HP 2.2-liter,Honda type R. Need we say more..

soon!....

פורסם

תודה על התשובות.

למען האמת הם גם לא כ"כ יקרים. רק רציתי לדעת אם בסה"כ המחיר סביר ואתם אכן אומרים שכן. לא הרגשתי שהמחיר הוא שחיטה, כי ברכבים אחרים שיצא לי לטפל המחירים היו גבוהים הרבה יותר, פשוט סתם קיבלתי רושם שמחירי יונדאי אמורים להיות עוד יותר זולים, אפילו במורשה. כנראה סתם סיפורי סבתא של כאלו שרוצים להראות שהם יכולים בזול יותר. חוץ מפרט אחד שהפריע לי וזה הסכום שגבו על החלפת הרפידות. לדעתי הוא מוגזם ואם כבר בכלל לא היו אמורים לגבות על כך עבודה נוספת מכיון שבכל מקרה הם מגיעים לרפידות במהלך הטיפול כדי לבדוק אותן.

בכל מקרה, נראה לי שאמשיך שם גם אחרי תום האחריות, השירות טוב, המוסך קרוב ואמין, ועל חלקים מקוריים אני לא אתפשר ולכן החיסכון על עבודה לא יהיה דרמטי.

לגבי הגיר, הרכב אכן אוטומטי ובמקור ביקשתי מהם להחליף גם שמן (בשביל השקט) והם אמרו לי שלא צריך כי החלפת שמן גיר אמורה להתבצע כל 90K אלא אם כן יש סיבה מיוחדת כמו צבע כהה או כל בעיה אחרת. ביקשתי בפירוש שיבדקו אותו בטיפול ומי שעבד על הרכב וגם מנהל העבודה במוסך שבדק אותו לאחר הטיפול וגם לקח אותו לנסיעה לראות שהכל תקין אמרו שאין צורך להחליף. האם ייתכן ובמוסך מטעים אותי ? לא נראה לי שהיו מתעקשים לא להרוויח עלי.

פורסם

לדעתי מחיר סביר לגמרי , טיפול גדול עם בלמים זה בערך 1000 שח בכל מורשה.

בשביל השקט הנפשי שלך ופעם בשנה כדאי ללכת למוסך מורשה ולא לחאפרים - הזול הוא היקר.

פה אתה בראש שקט עם חלפים מקוריים ושקט לשנה או 15,000.

פורסם
תודה על התשובות.

לגבי הגיר, הרכב אכן אוטומטי ובמקור ביקשתי מהם להחליף גם שמן (בשביל השקט) והם אמרו לי שלא צריך כי החלפת שמן גיר אמורה להתבצע כל 90K אלא אם כן יש סיבה מיוחדת כמו צבע כהה או כל בעיה אחרת. ביקשתי בפירוש שיבדקו אותו בטיפול ומי שעבד על הרכב וגם מנהל העבודה במוסך שבדק אותו לאחר הטיפול וגם לקח אותו לנסיעה לראות שהכל תקין אמרו שאין צורך להחליף. האם ייתכן ובמוסך מטעים אותי ? לא נראה לי שהיו מתעקשים לא להרוויח עלי.

מצורף דפי טיפול של יונדאי - דף ראשון - החלפה חלקית כל 45,000 ק" או 3 שנים .

הנוזל הנ"ל סינטטי וקצת יקר - לדעתי כדאי להחליף את מחצית הנוזל בממסרה לרענון ולשמירה :idea:

קבצים מצורפים

pdf.gifשגרת טיפולים ברכב.pdf‏ ‏(342.9 KB, ‏16 צפיות)

אפשר לקנות את נוזל הממסרה , במוסכי יונדאי ומיצובישי מוטורס , ולטפל במוסך אחר

יש עוד יצרנים לנוזל זה - כגון דלקול ATF סינטטי ( 160ש"ח לגלון 4 ליטר )

http://www.delkol.co.il/subs_info.as...AA%D7%98%D7%99

פז אוניברסל סינטטי B.G , אמריקן איגל סינטטי , התואמים למפרט היצרן .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...