Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6190 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב כולם -

לאחרונה התחלתי לבדוק אפשרות להסב את הוולבו החדשה לשימוש בגז. הוסבר לי שישנם מס' דורות של מערכות כאשר "הדור החמישי" אמור להיות ישים לגז פחממני מעובה או לגז טבעי, לכשישווק כאן. הטבעי אמור להיות גם זול בהרבה מהגפ"מ (1 ש"ח לליטר לעומת 3 ש"ח לליטר כיום).

ואחרי ההרצאה - השאלה? ידוע למישהו מתי - אם בכלל - ישווק בארץ גז טבעי? האם השימוש בו יהיה טוב יותר מבחינת המכלולים ברכב מאשר גפ"מ?

תודה מראש, מיקי

נ.ב. - אתמול נסעתי מת"א לחיפה, קרוז קונטרול על 95-100 קמ"ש, מזגן ו-4 נוסעים. הממוצע? 6.1 ליטר ל-100 ק"מ!!! מי צריך דיזל???

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

מי אמר לך שגפ"מ יש לו השפעה שלילית על מכלולי הרכב?

רק התקנות זולות/חאפריות וכן הלאה.

זול מתחיל ב ז'.

המערכת אצלינו למשל מתפקדת מעולה,אבל אנחנו גם מקפידים פעם בלתת לרכב לרוץ על דלק.

יש הרבה אנשים שלא עושים טיפולים לרכב מאז שעברו לגפ"מ... "למה צריך להחליף מצתים?"

וכך גם הרכבים נוסעים, לצורך העניין SUBARU B4 2008 חדשה! דנדשה! מוסבת לגפ"מ אוכלת רכבות כבדות מהקאוואליר שלנו.

כשעל דלק המצב בין הרכבים שונה,עדיין הסובארו מאחורה.

לרוב,נובע מכיולים שהחברה לא מבצעת בין הביצועים האופטימיליים לצריכת הגז האופטימלית וכן הלאה.

המנוע עצמו אם לתחזק אותו כראוי,ובשילוב עם גפ"מ זה מעולה.

פחות פיח, תוציא את המצתים שלך אחרי ק"מ ממושך פי 2 מאשר על בנזין ותראה את ההבדל :wink:

פורסם

בהחלט יש מכוניות ששסתומי המנוע לא עומדים בחום הגבוה הנוצר משריפת הגז והם נשרפים.

גז טבעי ....נמתין לשיווק....אנשאללה.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

הבעיה עם גפ"מ להנעת מנוע בנזין הוא לא רק התקנה חאפרית, איכות הגז יכולה להיות נמוכה ולגרום לנזקי מערכת הגז והמנוע, הפיקוח בנושא לא כזה מוסדר כמו עם דלקים.

יש מנועים שפשוט לא מתאימים לעבוד עם גז אם לא מבצעים בהם שינוים מכניים מהותיים, וזה מעניין את הת*#ת של המתקינים רוצים לגזור קופון על כל התקנה.

כיול המערכת, לא כל מתקין מצליח או יודע לבצע זאת בצורה אופטימלאית, להבטיח תצרוכת דלק ועובדת מנוע טובה יחד עם שמירה על המנוע בזמן עבודה עם גפ"מ.

וכמובן בל נשכח עוד נושאים שיש לקחת בחשבון, כמו: התקנה, תחזוקה ועלויותיהם, מי המתקין (היו מספר תחנות התקנה ויבואנים שפשטו רגל והלקוח נשאר ללא שירות), שימון תושבות שסתומים, בחינת הכדאיות הכללית מול תצרוכת הדלק הגבוהה יותר בעבודה עם גפ"מ, מיקום תחנות למילוי גז, האם בתוואי הנסיעה של הרכב, מחירי הגז והבנזין, צפי לעדכון מחירים חיובי או שלילי, מוסכי שירות לרכב עם גז, בעיות עם אחריות היצרן או מתקין המערכת במקרה של כשלים במנוע וכו'.

פורסם

דניאל, פותחת השרשור שאלה על גז טבעי ולא גפ"מ. באירופה השימוש בו הולך ומתרחב ויש מספר יצרני רכב שמייצרים מכוניות עם מיכל גדול לגז טבעי ועוד אחד של 10 ליטר לבנזין למקרה הצורך.

הסבה לגז טבעי יקרה בהרבה מהסבה לגפ"מ וגם משתלמת הרבה יותר, עקב מחירו הנמוך.

כמו כן, גז טבעי הינו הדלק הירוק ביותר כהיום, יותר נקי גם ממכוניות חשמליות שעדיין לא קיימות.

נותר רק לקוות שבעתיד הקרוב, כשנהפוך מלעצמת גז טבעי (יבוא ממצרים + קידוחים בים), זה יתפוס תאוצה. בכל מקרה, אני לא רוא את זה קורה ב4-5 שנים הקרובות, ולכן אין כדאיות בהשקעה כזאת היום.

פורסם

לרכב חשמלי יש 0% פליטת מזהמים ולא פחות חשוב 0% פליטת CO2.

עכשיו מה אמרת לגבי רכב מונע בגז (ולא חשוב איזה גז) שהוא יותר נקי ממנוע חשמלי?

פורסם
Air quality. CNG is much cleaner-burning than gasoline. According to the Environmental Protection Agency, CNG can reduce carbon-monoxide emissions by 90 to 97 percent and nitrogen-oxide emissions by 35 to 60 percent when compared with gasoline. CNG can also potentially reduce non-methane hydrocarbon emissions by 50 to 75 percent, while producing fewer carcinogenic pollutants and little or no particulate matter. When the 1998 Civic GX was introduced, the EPA cited it as having the cleanest internal combustion engine ever tested
.

http://www.consumerreports.org/cro/cars/new-cars/news/2006/the-pros-cons-of-buying-a-cng-powered-honda-civic/overview/0609_how-to-jump-start-a-car_ov.htm

כרגע הדרך הטובה (זולה ו"ירוקה) לייצר חשמל בישראל היא גז טבעי. ייצור החשמל+העברתו+טעינה של מצברים= 20% איבודים לפחות.

לכן כשהאוטו שורף בעצמו את הגז, התהליך יעיל יותר.

פורסם

אין בציטוט המיובא כלום ואין בסיס להשוואה כלל בין מנוע חשמלי למנוע בעירה פנימי מבחינת זיהום אויר ואין מנוע בעירה פנימית ולא משנה במה תזין אותו כדי שיעבוד שלא יזהם כלל כמו מנוע חשמלי.

פורסם

ואני מקווה שאתה מבין שמנוע בעירה פנימית עדיין יזהם, אולי עם גז הרבה פחות אבל עדיין, החשמלי כלל לא.

ואני מקווה שאתה מבין שנצילות של של מנוע בעירה פנימית לא מתקרבת לנצילות של מנוע חשמלי, בטח לא לקחת את זה בחשבון....

ואני מקווה שאתה מבין שיש היום הרבה תחנות כוח לייצור חשמל על גז טבעי, כך שגם טעינת המצברים יהפכו להיות פחות מזהמות באופו עקיף כמובן.

בקיצור, אני לא מבין על איזה בסיס של השוואה אתה מדבר? מבחינת זיהום אויר אין כזה, שמשווים מנוע חשמלי למנוע בעירה פנימית, הן בצורה עקיפה או ישירה.

פורסם

אני אנסה שוב פעם, יותר לאט

יש לנו חומר גלם זול ובשפע - גז טבעי

דרך 1 להשתמש בו - תחנות כוח לייצור חשמל. תחנת הכוח מנצלת 60% מהחום של הגז. החשמל מועבר דרך חברת החשמל לרשת החשמלית, בחום הישיראלי איבוד של 15-20% מהחמשל שהוצר.

טעינה של מצברים באוטו - איבוד של 10% לפחות אנרגיה. אוטו עומד ללא תנועה - איבוד של אחוזים בודדים של אנרגיה כל שעה אפילו שאין פעילות.

דרך 2 - משתמשים בגז ישר באוטו. הנצילות סביב 50-55%.

אם אתה רוצה אפשר גם להכניס מספרים מייצגים ולעשות קצת חשבון...

פורסם

תכניס מספרים יאללה, אבל לאט, אני לא יודע לעשות חשבון ללא בדידים.

לא לשכוח להכניס למשווה את עליות קידוח, יניקת הגז, הובלה, שינוע , אחסנה וכו'. (תוסיף גם פליטת מזהמים של כל המרכיבים השותפים לתהליך) . וכמובן את אחוז המזהמים לק"מ של מנוע בעירה פנימית מונע בגז טבעי לעומת מנוע חשמלי טהור.

תכניס נצילות מנוע של 25% נניח מול נצילות מעל 95% של מנוע חשמלי לכל טווח סל"ד אפשרי כמעט.

פורסם

רק כי אני משועמם

לא לשכוח להכניס למשווה את עליות קידוח, יניקת הגז, הובלה, שינוע , אחסנה וכו'. (תוסיף גם פליטת מזהמים של כל המרכיבים השותפים לתהליך)

הסעיף הזה מיותר, כי שתי השיטות משתמשות בגז טבעי, לכן עבור תחנת כוח-רכב חשמל וגם עבור רכב גז הסעיף הזה קיים.

עבור מכונית על גז(מנוע בעירה פנימי) - הנצילות היא 0.25

עבור מכונית החשמל, נחשב לפי:

נצילות תחנת כוחXנצילות מע' חשמלXנצילות מצברXנצילות מנוע חשמלי

0.45X0.8X0.9X0.95

נצילות סופית - 0.3

קבלנו 5% לטובת אוטו חשמלי

עכשיו נותר להכניס למשוואה עלות הקמת תחנות כוח נוספות שיתמודדו עם הצריכה המוגברת - כמה עשרות מיליארדים טובים וכמובן ייצור וטיפול בשני מיליון מצברים שיכנסו למכוניות בארץ.

משאיות ואוטובוסים בכל מקרה לא ישתמשו בחשמל (בעיות טעינה, בעיות מומנט למנוע החשמל).

פורסם

תמוהה בכל נושא הגפ"מ הוא המשמנות למיניהן המטפטפות שמן לסעפת הפליטה ....נו מה עם הזיהום ...הממיר וכו' , מי נותן את דעתו על כך ?.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

• תוכן חדש...