Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני גר בבית פרטי שהקומה הראשונה היא פתוחה ללא קירות באמצע מה שאומר שזה כמו חדר אחד ענק.

הגודל הוא בערך 80 מטר מרובע ואני מחפש מזגן שיעשה פה את העבודה בצורה נורמלית.

לפי האתר של אלקטרה אני צריך מזגן של 50,000 BTU (אני עוד חי בימי הכוח ולא BTU) ועד עכשיו לא מצאתי שום מזגן עילי או רצפתי שעונה על הנתון הזה, כל המזגנים הם מיני מרכזיים בלבד וזה לא נראה לי נחמד לשים דבר כזה במיוחד שזה דורש הנמחה.

לפי מה שזכור לי ישנם מיני מרזכיים עם חיפוי פסטיק מה שלא מצריך עבודות הנמכה עם גבס אלא המזגן עצמו הוא כמו רהיט מוצמד לתקרה. ידוע למישהו על משהו כזה?

אני מעדיף מזגן של חברה מוכרת ולא איזה משהו סגנון מיצובישי.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כי כנראה שכלכלית זה יעלה יותר הקניה עצמה, ואני לא בטוח לגבי תצרוכת החשמל אם היא תהיה שווה או עדיפה מאשר מזגן בודד.

כיום יש מזגן שמספיק שכל יום הוא עובד 4 שעות, מגיע חשבון חשמל של סביב 1500 ש"ח בזמן שבלי להדליק אותו מגיע חשבון של סביב 400 ש"ח ומטה.

לכן אני גם חושד במזגן הזה שהיעילות שלו אל מול תצרוכת החשמל היא לא כדאית ובמיוחד שהוא לא מקררר מספיק את המקום (מזגן של עצמה 2.5 כוח בן 15 שנה בערך רצפתי).

in the face

with a chair

פורסם

2 מזגנים של 3 כ"ס כל אחד יעשו את העבודה מצויין ואפילו מעל ומעבר (אפשר לדעתי "להתפשר" על 2.5 בלי שום בעיה).

אם תוכל להתקין כל מזגן בצד אחר של החדר - מה טוב, תרוויח קירור מהיר יותר ואחיד יותר.

כל מזגן כזה עולה בסביבות 4500-5000 שח לפני התקנה, לא יקר יותר ממזגן מרכזי באותו BTU.

מבחינת חשמל:

מזגן "אלקטרה 28" (כ 2.5 כ"ס) עם 23,600BTU צורך כ-2.3 קילו-וואט לשעה עבודה. שני מזגנים - כ 4.6 קילו-וואט לשעה.

בחישוב גס, שעת עבודה של שני מזגנים כאלה שקולה ל 2.3-2.4 שח. תכפיל ב 4 שעות ליום = 10 שקלים חדשים. תכפיל ב 60 יום (חשבון חשמל ממוצע) - כ 600 שח. סה"כ (עם ה 400 שח הבסיסיים שלך) יוצא לך חשבון של 1000 שח.

מבחינת תשתית חשמל - ייתכן ולא תזדקק כלל לשינוי כי כל מזגן צורך כ 10-11 אמפר לשעה. כמעט כל שקע בסיסי בבית עומד בזה ללא בעיות - וכמובן, אם זה מתחלק על 2 שקעים ב-2 צדדים שונים של הבית (בהנחה שמערכת החשמל בבית לא עתיקה) הסיכוי שתצטרך שינויים מאסיביים בחשמל הוא קלוש.

כשמדברים על שקע אחד למזגן 6 כ"ס, תצטרך, ככל הנראה, גם הכנה של חשמלאי לשקע עם מפסק בנפרד (מפסק חצי אוטומטי של 20-25 אמפר לפחות).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שאלה.

מה זה החלל הזה? סלון? מטבח ? כניסה לבית?

חשוב שכל החלל יהיה מקורר / מחומם? או רק לדוגמא יש 2-3 איזורים חשובים?

ואז אולי באמת עדיף 2 מזגנים קטנים יותר (אבל חדישים בטכנולוגית אינוורטר. ) שיעבדו ביחד ולפעמים לחוד. לפי הצרכים.

או לחפש מזגן מרכזי שאז עושים תעלה (הנמכה חלקית) לאורך קיר אחד ויש פיזור אחיד וטוב יותר.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

החלל הזה כולל בתוכו סלון, פינת טלויזיה, מטבח ופינת אוכל.

המזגן הנוכחי נמצא כיום בסלון שנמצא סביב 7.5 מטר מהכניסה למטבח עצמו, ונוסיף על זה שהכל פה חלונות גדולים ללא תריסים לצד מזרח ומערב וקיבלנו חממה שהמזגן הנוכחי קצת מתקשה להתמודד איתה במיוחד אם מבשלים או שהתנור עובדו (והוא עובד).

הבית בן 20 שנים בקרוב עם לוח חשמל תלת פאזי ואם אני זוכר נכון למזגן הנוכחי יש מפסק משלו בלוח.

איציק אתה חושב שיש מקום להחליף את המזגן הנוכחי בחדש או פשוט להוסיף לו עוד אחד?

האמת היא שאני לא כלכך מאמין באינוורטר הזה כי לא ברור לי איך הגיוני שזה צורך פחות חשמל כל עוד המדחס עובד. מה גם שהאינוורטר מומלץ למי שמפעיל את המזגן הרבה, אחרת זה לא כדאי כלכלית.

יש איזו דרך לבדוק את המזגן הנוכחי מבחינת תצרוכת חשמל? מעניין אותי כמה הוא צורך ולהשוות את זה למזגן חדש בעל נתונים דומים.

in the face

with a chair

פורסם

יש לי את אותה הדילמה שאתה נמצא בה...

אצלי יש מזגן אלקטרה פנטאוז בן 15 שנה 2.5 כוח והוא מקרר אך לא מפסיק לעבוד בגלל שזה חלל לא סגור.

לי מתקין מזגנים אמר ש3.5-4.5 מה שאני ימצא זה יספיק.

ואינוורטר זה מיועד למי שמפעיל בלי הפסקה את המזגן ,עד שתחזיר את העלות שלו יקח לך שנה שנתיים לפחות אם לא יותר.

תחפש מזגן 3.5 כוח אני בטוח שהוא יתאים לך.

יקח לו אולי קכמה דקות יותר עד שהחלל יהיה קריר אך זה ישתלם לך בסוף.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

אני לא רוצה מזגן מדבקה זה כל העניין, מיצובישי אולי יודעים לעשות מכוניות, מזגנים לא.

in the face

with a chair

פורסם

תיהיה בטוח שרק משתמשים בשם שלהם ובטח זה לא השם המדוייק....

חיפושיות 73-74

פורסם
אני לא רוצה מזגן מדבקה זה כל העניין, מיצובישי אולי יודעים לעשות מכוניות, מזגנים לא.

אם אתה לא מכיר זה לא אומר שהם לא טובים :

http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20090511_1084500&origin=specialLarge&strToSearch=%EE%E6%E2%F0%E9%ED

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

אתה טועה בגדול בעניין הזה.

טורנדו, פמילי ושות' זה מדבקה... אבל מיצובישי? אתה יודע שהם מייצרים גם מעליות ודברים נוספים? :)

עם זאת אני הייתי מתמקד באלקטרה כי השירות שלהם הוא הטוב ביותר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

שמתי לב גם למחירים של המיצובישי, כמעט פי 2 מאלקטרה. אז נכון שיש להם עילי שנותן 24,000 BTU וזה מה שעדיף לי, אבל המחיר הכפול כמעט פשוט לא כדאי.

in the face

with a chair

פורסם

תחפש אלקטרה או תדיראן מה שיהיה הכי זול -תקנה.

אלקו זה מותג יוקרתי של אלקטרה אז הוא עולה יותר.

עריכה- הצצתי עכשיו בזאפ ,אתה יכול למצוא את האלקטרה 35 3.5 כוח ב4900 שקל.(וזה לא כולל התקנה עם התקנה תוסיף 600 שקל לפחות)

חיפושיות 73-74

פורסם

מיצובישי ופוגיטסו. שתי חברות ברמה מעוד גבוהה. חברות שנחשבות לרולס רויס של המזגנים.

המזגנים שלהם איכותיים (פוגיטסו נותנים כ10 שנים אחריות! לפי זכרוני). וחסכוניים. ושקטים.

אבל הם מעוד מעוד יקרים!!

יצא לי להתקין עם חבר מזגנים של מיצובישי ופוגיטסו. ושניהם היו מעוד שקטים. וחזקים.

עבדתי עם מתקין מזגנים מספר חודשים.

ויצא לי לדבר עם אנשים בתחום. וללמוד טיפה. עם יש חברה שהיא ממש לא לא זבל! זה שתי אלו.

הטורנדו. (מזגן איכותי לחיים. קשקוש. מזגן מעפן. וגרוע!)

אלקטרה- מזגנים מצויינים! ותוצרת הארץ (כבוד)

LG- פחות מכיר. אבל הוא פחות טוב מהאופציות האחרות.

פמילי - סיני לפי הבנתי

אני הייתי (וחפשתי) מזגן לבית. אופציות שאני ממליץ מנסיון.

אלקטרה (אחריות ושירות טוב.)

מצובישי / פוגיטסו (אבל המחיר)

אלקו הי טק (גם ישראלי)

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תוכן חדש...